Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 72

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 mar 2006, 16:31

Pewnie. Wywalmy gracza, bo zagrał jeden zły mecz i nie doszedł do siebie jeszcze po kontuzji. Nieważna postawa w eliminacjach i brak zastępców.
hmm, nie raz, i nie dwa pisalem - kto moze byc jego nastepca :lol:
jeśli chcesz Sobolewsiego wyrzucać, to ciekawe co sądzisz o Krzynówku.
co sadze :?: nic :D nie wiem co mam o nim myslec, bo tutaj to juz wogole brakuje jakiegokolwiek nastepcy :evil:
Czemu?

Nawiasem mówiąc kiedy Radomski grał ostatnio na pomocy? Przerzucaniu w reprezentacji graczy z ich klubowych pozycji mówimy nie*. Widzieliśmy przykład z Lewandowskim.
ale Radomski im wiecej gra w reprezentacji - tym lepiej sobie radzi :-)
Jakiekolwiek graniczenia nie dotyczą niejakiego Euzebiusza Smolarka. On gra klasę wyżej.
hehe, juz dawno sie tak nie usmialem :rotfl:
ale oczywiscie masz racje :)
niekonsekwencja została ukarana, Sosin strzelił, choć nie powinien. Ale wierzę w Janasa, dał radę skreślić Saganowskiego, to myślę, że da radę z Sosinem
ja nie jestem pewny tego :wink:
Saganowskiego moze i skresli, ale Bog tylko wie, czy zagra on na mundialu czy tez nie :lol:

Kucharski u Engela tez byl skreslony :P

Sosin - alternatywa dla Rasiaka - tak go reklamowal R.Michalski - i trzeba przyznac, ze mu wyszlo :twisted:

Oto noty PS - co o nich sadzicie :?:

Dudek – 5, Baszczyński – 7, Kłos – 5, Bąk – 6, Dudka – 4, Błaszczykowski – 6, Sobolewski – 5, Mila – 6, Krzynówek - 7, Jeleń – 7, Sosin – 8.
Brożek - 5, Giza - 5, Bosacki - 5.

hmm, w sumie to sie z nimi zgadzam, moze tylko dalbym ocene nizej Mili i Krzynowkowi :wink:
ale reszta - jak najbardziej OK :P

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 29 mar 2006, 17:10

Dla mnie za wysokie noty dla Krzynówka i Mili. Pierwszy dostał chyba "7" za asystę, a drugi był cienki jak odbyt węża :roll: Jeśli Sosin dostał "8" to Jeleń również powinien, bo IMHO rozegrał bardzo dobre spotkanie, zabrakło tylko bramki. Co do reszty mniej więcej się zgadzam.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 mar 2006, 17:31

cloner pisze:hmm, nie raz, i nie dwa pisalem - kto moze byc jego nastepca
cloner Grzesiek Rasiak gra w ataku nie na środku pomocy
cloner pisze:co sadze Question nic Very Happy nie wiem co mam o nim myslec, bo tutaj to juz wogole brakuje jakiegokolwiek nastepcy
Choćby Łobodziński któremu pewnie wielkiej różnicy zmiana strony nie zrobi, Iwański tez grywał jako skrzydłowy, Jeleń tez pokazał że na skrzydle grać potrafi. Może ktoś wie jak tam towarzysz Gorawski gra w Moskwie. On tez grywał na lewej pomocy.

Widac że Jackowi brakuje ogranie, wiele niedokładności przy wrzutkach i podaniach. Mimo to uwazam że Krzynówek powinien jechać na mundial fakt że na skrzydłach(mimo iz kilku zawodników wymieniłem) brakuje klasowych, ogranych w Europie zawodników. Przeciez Janasa i jego kadre bedziemy oceniać za forme w czerwcu, a nie w kwietniu. Jeszcze wiele moze sie zmienić

Awatar użytkownika
Coroner-ka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coroner-ka » 29 mar 2006, 22:24

Ja tam się tym meczem nie podniecam , przeciwnik wielce łatwy do pokonania , przypomnijmy sobie mecz z USA tam już tak łatwo nie poszło , gdzie w zasadzie grał pierwszy skład:)i naszych ligowców było nie wielu:)

Osobiście wystąpienie Jelenia uważam za udane -wielce udane :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 kwie 2006, 14:45

Coroner-ka pisze:Ja tam się tym meczem nie podniecam , przeciwnik wielce łatwy do pokonania ,

Arabom nie dali rady Grecy i Szwedzi remisujac z nimi wiec wcale taki latwy rywal to nie jest...

Coroner-ka pisze:przypomnijmy sobie mecz z USA tam już tak łatwo nie poszło , gdzie w zasadzie grał pierwszy skład:)

W moim mniemaniu mecz z USA byl wyrownany z lekka nasza przewaga w pierwszej polowie a stracona bramka to taka z cyklu "farfocle swiata" :lol: Takie gole nie powinny padac.
Coroner-ka pisze:Osobiście wystąpienie Jelenia uważam za udane -wielce udane

W tym meczu spodobal sie oprocz Jelenia rowniez Blaszczykowski i Sosin. Jelen powinien byc z raz wystawiony przez selekcjonera na prawej flance, bo ja nadfal twierdze ze na skrzydle jest lepszy niz w ataku. Co do Blaszczykowskiego to jak na debiut zagral bardzo dobrze, pokazal sie zarowno pod wzgledem technicznym jak i szybkosciowym. Sosin 2 bramki - wymarzony debiut.

Dzisiaj PZPN oglosil ze pierwszy nasz mecz w el. ME z Finlandia zostanie rozegrany na niedawno oddanym do uzytku stadionie Korony Kielce. Na chwile obecna jest to najnowoczesniejszy stadion w naszym kraju.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 kwie 2006, 18:03

14 maja we Wronkach zagramy mecz towarzyski z arcytrudnym rywalem jakim niewatpliwie sa Wyspy Owcze :lol: . Bedzie to dzien przed ogloszeniem kadry na MS. Mecz ten moze rozwiac jakies watpliwosci co do zabrania na mundial tego czy tego zawodnika.Z Wyspami Owczymi gralismy 2 razy dotychczas. Obydwa spotkania do przodu 2:1 i 6:0. Oby takie wyniki padaly w naszej grupie na MS :)

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 07 kwie 2006, 18:12

Po co takie mecz?? Przecież na tle jednego z najgorszych zespołów europejskich będzie ciężko będzie kandydatom do gry na MŚ pokazać ich umiejętności i przydatność dla kadry. Inne drużyny grają z potęgami a tylko Polska gra przeciwko takim drużynom jak Arabia czy Wyspy Owcze. Są to według mnie zupełnie niepotrzebne sparingi...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2006, 20:25

2 maja - towarzyski mecz z Litwą w Bełchatowie (godzina 20:00)
14 maja - towarzyskie spotkanie z Wyspami Owczymi we Wronkach (godzina 17:25)
15 maja - ogłoszenie 23-osobowej kadry na MŚ
23-29 maja - zgrupowanie (miejsce do potwierdzenia)
30 maja - mecz towarzyski z Kolumbią w Chorzowie
31 maja - wyjazd do Barsinghausen
2 czerwca - mecz towarzyski z Chorwacją w Wolfsburgu
Boją się w tym PZPNie Krakowa jak jasny gwint. Reprezentacja już prędzej w Czermnie zagra niż u nas. Nieważne, że od ładnych paru lat wiślacy stanowią trzon reprezentacji. Krakowowi nic się nie należy.

A na Wyspy Owcze niech Janas powoła Kryszała :P.

Ogólnie myślę, że "Wyspy Owcze? Powalczymy" :lol:. Panoćkom przydałoby się lanie przed mundialem na otrzeźwienie, że jednak nie są mistrzami świata, jak przed eliminacjami z Danią. Nadzieja w Kolumbii i Chorwacji, bo reszta to chyba nieudolność menadżerów załatwiających mecze dla kadry :/.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 kwie 2006, 20:33

Swoja droga faktycznie... Wyspy Owcze i Litwa... Za silne reprezentacje nie sa (:P) wiec podejrzewam, ze prezentuja podobny styl jak nasi rywale, no bo jakie jest inne wytlumaczenie? Tak wiec Wyspy Owcze prawie jak Niemcy, a Litwa prawie jak Kostaryka. Chyba, ze to caly czas czas selekcji. Engel skonczyl selekcje pol roku wczesniej, to Janas sie boi jak ognia i "skonczy" pewnie selekcje (znaczy oficjalnie powie ze skonczy) 14 maja o 23:59 :? I bedzie powolywal na Wyspy Owcze kelnerow typu Gancarczyk, czy inny Janczyk, ktorzy mundial to sobie obejrza jak wykupia Polsat Sport.

A kiedy zostanie ogloszona kadra oficjeli? Bo tych przeciez bedzie trzy razy wiecej niz pilkarzy :roll:

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 07 kwie 2006, 20:37

Mecz z Wyspami Owczymi jest chyba tylko po to żeby Rasiak strzelił jakimś cudem bramke i Janas mogł powiedzieć: "Grzesiu zagrał wspaniały mecz. Teraz widać jak bardzo potrzebny jest reprezentacji..." Irytuje mnie że taki piłkarz może odebrać miejsce w kadrze np. Saganowskiemu, który moim zdaniem jest o wiele lepszym piłkarzem niz Rasiak.

Awatar użytkownika
Coroner-ka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coroner-ka » 07 kwie 2006, 21:43

Sparing z Wyspami to chyba tylko po to aby sie kości nie zastały , bo na pewno nie dla sprawdzenia umiejętności graczy. A może Janas chce powołać kadrę B :D:D na to spotkanie , i wyszuka nam nowe okazy , a nóż trafi sie jakiś brylant nie odkryty :D. Jestem pewna że Rasiak pojedzie na MŚ- wszak to ulubiony pupil , więc jak można go zawieść :) Czy ten mecz to desperacja Janasa ?

Piwus widocznie panowie z PZPN zle się bawili w Krakowie i nie organizują tam meczy :D Urazisz takiego i zemsta murowana :) W Kielcach tez im nie było za dobrze , plotkę zdementowali i meczu z Finlandią nie będzie :D A swoja drogą powiem w tajemnicy że widziałam owa piątkową balangę , innymi słowy otwarcie stadionu na maxa. Niestety nie nadaje się na forum ta opowiastka :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 kwie 2006, 15:16

Coroner-ka pisze:Sparing z Wyspami to chyba tylko po to aby sie kości nie zastały , bo na pewno nie dla sprawdzenia umiejętności graczy.

Na pewno czemus on bedzie sluzyl, mozna przeciez posprawdzac ewentualnych "dublujacach" jedna pozycje zawodnikow na MS.
Coroner-ka pisze:Jestem pewna że Rasiak pojedzie na MŚ- wszak to ulubiony pupil , więc jak można go zawieść
Gdyby nie 3 bramki na turnieju w Kijowie to moze Rasiaka by nie bylo juz w kadrze...ale stalo sie :lol: Ja nie wiem co Janas chce przez to osiagnac. Moze i Rasiak nie gra tragicznie, ale taki Saganowski czy Jelen to niczym mu nie ustepuja...
Coroner-ka pisze:Czy ten mecz to desperacja Janasa ?
Nie zawsze mozna grac z trudnymi tywalami, trzeba od czasu do czasu zmierzyc sie ze slabszym przeciwnikiem, bo z takimi rywalami mozna wyprobowac inne ustawienia taktyczne grajac bardziej na luzie...

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 08 kwie 2006, 15:32

piwus pisze:Boją się w tym PZPNie Krakowa jak jasny gwint. Reprezentacja już prędzej w Czermnie zagra niż u nas. Nieważne, że od ładnych paru lat wiślacy stanowią trzon reprezentacji. Krakowowi nic się nie należy.

A nam ten Li$$tkiewicz obiecywał i obiecywał i co ... i wybrali Bełchatów ... W Kielcach wszyscy czekają na powrót reprezentacji na stadion przy ulicy Ściegiennego ostatni raz grała tam w latach 60 (chyba nawet 3 razy) ...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 kwie 2006, 15:33

Martinho pisze:Na pewno czemus on bedzie sluzyl, mozna przeciez posprawdzac ewentualnych "dublujacach" jedna pozycje zawodnikow na MS.
Mam nadzieję, że się myslisz, bo mecz z WO jest kompletnie zbędny. Nie powinien on w żaden sposób wpłynąć na selekcję, ale znając Janosika, to może on wpłynąć. Polska II liga prezentuje dużo wyższy poziom niż Wyspy Owcze. Do tego Janas jeszcze ryzykuje - bo zawsze jakiś kluczowy gracz odnieść kontuzję.
Martinho pisze:Nie zawsze mozna grac z trudnymi tywalami
Tak, ale my nie gramy z żadnym trudnym rywalem. Owszem - mecz z Kolumbią to świetny pomysł. Według mnie to ten mecz pokaże nam na czym stoimy.
Jednak niektóre reprezentacje grają chyba tylko dwa mecze przygotowawcze.

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 08 kwie 2006, 15:39

Martinho pisze:Nie zawsze mozna grac z trudnymi tywalami, trzeba od czasu do czasu zmierzyc sie ze slabszym przeciwnikiem, bo z takimi rywalami mozna wyprobowac inne ustawienia taktyczne grajac bardziej na luzie...
Niby racja, ale co im da, że mp. wygrają 5:0.
Potem będą grali z Niemcami i dostaną ze 3:0 (tak obstawiam :P).
Ogólnie denerwują mnie ludzie, którzy mówią, że "Polska będzie Mistzrem Świata jestem pewien" itp. Bo są dużo lepsze reprezentacje niż nie najlepsza Polska... :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”