FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 72

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 lut 2006, 21:47

Herdek wydaje mi się że grając w 10 i odbierając ataki Barcy Terry sobie bardzo dobrze radził, nie raz ratował Cechowi tyłek. Bramka samobójcza nie była winą Terrego, wyskoczył do główki a że Roni tak zawinął to niestety piłka się od niego odbiła.

Co do Twoich not to zgadzam się że Messi był najlepszym zawodnikiem. Roni mnie troche zaskoczył bo liczyłem że będzie grał wielką piłke a w meczu zagrał przeciętnie jak na swoje możliwości, gdyby nie stałe fragmenty gry z ktróych się przyczynił do bramek to nota nieco by spadła.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 23 lut 2006, 21:49

herdek pisze:Gol Terrego (og) to fatalny błąd słabego w tym meczu Anglika.

Niech to odetchnę. Dobra, już. Otóż Terry na tle całego spotkania był lepszy IMHO od Puyola. Co prawda mógł się więcej wykazać, bo Barca bardziej atakowała, ale John zagrał świetnie. Za bramkę go za bardzo winić nie można. Już prędzej Carles słabo zagrał, nie zawsze trafiał w piłkę. Ale to i takby się z prawdą mijało.

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 23 lut 2006, 22:37

herdek pisze:Gol Terrego (og) to fatalny błąd słabego w tym meczu Anglika.

Napewno ogladales ten mecz :? Wedlug mnie Terry to jeden z najlepszych zawodnikow tego meczu. Bramka wpadla przypadkowo bo Marquez sie odsunol i pilka odbila sie od Johna. Poza tym wybil 2 razy pilke z lini bramkowej. Smiem twierdzic ze walczyl w tym meczu jak Lew :> bo gdy zchodzil z boiska to mial rozciete przed ramie (moze ktos to zauwarzył) . W pelni zasluguje na opaske kapitana :king: bo potrafi zmobilizowac druzyne i to wlasnie dzieki niemu Chelsea przegrala tylko 2:1 :roll:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 24 lut 2006, 10:55

drag pisze:Barcie dzisiaj nalezaly sie 2 karne za ewidentne reki w polu karnych sedzia oczywiscie nic nie widzial sa po prostu kurna bezkarni nie to co Bayern ktoremu gwizdze sie reki przy ciele , Terry to chyba chcial wyreczyc Cecha i zlapac ja w rece i do tego to spojrzenie na sedziego wszystko jasne

No nie wiem. Ta 1 reka, Geremiego po strzale Marqueza byla do odgwizdania i nie do odgwizdania. Co prawda Geremi dostal gdzies powyzej lokcia ale zauwaz, ze sie odwracal plecami i naturalnym ruchem reka poszla do gory. Sprobuj Ty zrobic taki ruch jak Geremi w takim momencie i nie ruszyc tak reka.
herdek pisze:Edmilson 6

A czemu 6?zauwaz, ze Edmil wylaczyl z gry Lamparda i Gudjohnsena, ktory zagral jeden ze slabszych meczy w sezonie. Zadaniem DM nie jest drybling i pokazanie sie, tylko odbieranie pilek i krycie rywali. Moze Edmila oceniles na podstawie gry Makelele?
Niggaz pisze:Skąd taka różnica? Stąd, że Robben grał dobrze a mimo to nie sprawił większych kłopotów (bezpośredniego zagrożenia)? Ula sporo faulował, ale ogólnie sobie nieźle radził.
Ah ten Oleguer , najwiekszy postep w pilkarzach Barcy co nie Niggaz? :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lut 2006, 12:20

O proszę kogo ja tu widzę - witam witam berik :wink:

berik pisze:No nie wiem. Ta 1 reka, Geremiego po strzale Marqueza byla do odgwizdania i nie do odgwizdania. Co prawda Geremi dostal gdzies powyzej lokcia ale zauwaz, ze sie odwracal plecami i naturalnym ruchem reka poszla do gory. Sprobuj Ty zrobic taki ruch jak Geremi w takim momencie i nie ruszyc tak reka.
Niby masz rację, ale mimo wszystko takie zagrania z reguły się gwiżdże jeżeli oczywiście zostały zauważone. Ręka nie była nawet przy ciele za bardzo tylko ewidentnie blokowała drogę piłce.
berik pisze:Ah ten Oleguer , najwiekszy postep w pilkarzach Barcy co nie Niggaz?
Uważaj bo zaraz wpadnie tutaj wredny Krzysztof Jarzyna i znowu będzie dymił. A Oleguer i tak jest kozak :P

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 24 lut 2006, 17:54

drag pisze:Barcie dzisiaj nalezaly sie 2 karne za ewidentne reki w polu karnych sedzia oczywiscie nic nie widzial sa po prostu kurna bezkarni nie to co Bayern ktoremu gwizdze sie reki przy ciele , Terry to chyba chcial wyreczyc Cecha i zlapac ja w rece i do tego to spojrzenie na sedziego wszystko jasne
W 100% sie z Toba zgadzam. Mozna miec watpliwosci czy sedzia pokazal slusznie czerwona kartke, ale trzeba pamietac, ze na przestrzeni calego meczu Terje Hauge nie byl stronniczy. Chelsea powinna dziekowac Norwegowi za decyzje w sprawie Terry'ego. Sedzia usunal Del Horno, ale i uchronil "The Blues" zarowno od utraty pewnej bramki, jak i od absencji Johna w spotkaniu rewanzowym.

Chcialem cos jeszcze podkreslic, Lampard zagral w tym meczu dosc pasywnie, a to glownie z powodu zoltej kartki na koncie. Najwiecej walki odbrywa sie w srodkowej strefe boiska, przez co Frank nie chcial ryzykowac absencja na Camp Nou.

PS Witam wszystkich serdecznie. :wink:

Czekałem na Ciebie Fernando. Dobrze, że wpadłeś :wink: // Niggaz

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 24 lut 2006, 22:11

berik pisze:No nie wiem. Ta 1 reka, Geremiego po strzale Marqueza byla do odgwizdania i nie do odgwizdania. Co prawda Geremi dostal gdzies powyzej lokcia ale zauwaz, ze sie odwracal plecami i naturalnym ruchem reka poszla do gory. Sprobuj Ty zrobic taki ruch jak Geremi w takim momencie i nie ruszyc tak reka.
Ręka to ręka wykonał ruch, sędzia w takim momencie nie będzie się zastanawiał czy to jest naturalny ruch czy nie jak gwizdnie to już nie ma ratunku karny...
berik pisze:A czemu 6?zauwaz, ze Edmil wylaczyl z gry Lamparda i Gudjohnsena, ktory zagral jeden ze slabszych meczy w sezonie. Zadaniem DM nie jest drybling i pokazanie sie, tylko odbieranie pilek i krycie rywali. Moze Edmila oceniles na podstawie gry Makelele?
Makelele wcale lepiej nie zagrał od Edmilsona. Wreszcie mamy takiego defensywnego pomocnika jakiego nam brakowało coś "ala" Davids tylko że Edmilson ma lepsze podania od Holendra.
Niggaz pisze:Skąd taka różnica? Stąd, że Robben grał dobrze a mimo to nie sprawił większych kłopotów (bezpośredniego zagrożenia)? Ula sporo faulował, ale ogólnie sobie nieźle radził.
Oleguer bardzo dobrze zagrał i nie wiem czemu macie do niego wielkie pretensje Robbenowi udało się pare razy zacentrować ale to jest nie uniknione. Oleguer powstrzymywał go faulem bo nie nadążał każdy sposób jest dobry, gdyby miał żółtą kartkę na koncie to pewnie grałby asekuracyjnie i by nie faulował tak często
berik pisze:Ah ten Oleguer , najwiekszy postep w pilkarzach Barcy co nie Niggaz? :wink:
W końcu trafił do 11 kolejki Champions League nie narzekać :P
Fernando pisze:Chcialem cos jeszcze podkreslic, Lampard zagral w tym meczu dosc pasywnie
Lampard zagrał nieźle był wyróżniającą sie postacją w tym meczu aczkolwiek Chelsea jak grała w 10 nie mógł za wiele pokazać bo on nie ma znakomitego dryblingu i nie potrafi ograć 3 piłkarzy i strzelić bramkę on gra drużynowo a grając z przodu 2 zawodnikami nie wiele można zrobić

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 24 lut 2006, 22:41

Tobik33 pisze: Lampard zagrał nieźle był wyróżniającą sie postacją w tym meczu aczkolwiek Chelsea jak grała w 10 nie mógł za wiele pokazać bo on nie ma znakomitego dryblingu i nie potrafi ograć 3 piłkarzy i strzelić bramkę on gra drużynowo a grając z przodu 2 zawodnikami nie wiele można zrobić
Ciezko przyznac, ze Lampard zagral niezle. Jak na swoje mozliwosci to zagral slabo, malo widoczny, a bramka po jego dosrodkowaniu byla jedynie czystym przypadkiem. Wyraznie przegral w konforntacji z Deco, co zreszta bylo widac w srodku pola. Barca narzucila swoj styl gry i to za sprawa swietnej dyspozycji Portugalczyka. Niemniej jednak, tak jak juz mowilem, postawe Lamparda ograniczala zolta kartka na koncie. :wink:

Awatar użytkownika
Nassem
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nassem » 25 lut 2006, 0:24

Trudno oceniac lidera drużyny czy zagrał dobrze czy zle skoro jego zespół grał przez ponad połowe meczu w dziesiątke. Jak na moje to i tak sobie dobrze poradzili bo mogli dostac wieksze "baty"

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 25 lut 2006, 8:41

Ja wypowiem się o meczu z Saragossą...

Mecz będzie bardzo ciężki i najprawdopodobniej zagramy w okrojonym składzie by Ci najlepsi nie nabawili się kontuzji. Z drugiej strony jesli przegramy a Valencia wygra z Getafe to tym samym Barca będzie miała tylko 3 punkty przewagi co jest niczym biorąc pod uwagę 12 z przed 4-5 tygodni temu. Jestem dobrej myśli, jednak nie bede zaskoczony jak przegramy.

Visca El Barca !

Barca Jest Bogiem, zdobywanie goli nałogiem, umiejętności to podstawa, a drybling zabawa !

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 25 lut 2006, 10:18

herdek pisze:Mecz będzie bardzo ciężki i najprawdopodobniej zagramy w okrojonym składzie by Ci najlepsi nie nabawili się kontuzji.
Spokojnie, Barca nie jedzie do Saragossy w okrojonym skladzie. :wink: W meczu z Realem nie zagra tylko Giuly, Xavi, Ezquerro i Oleguer, reszta graczy jest do dyspozycji Rijkaarda. Istniala obawa, ze na La Romareda moze nie wystapic Ronaldinho, jednak katalonscy medycy postawili go na nogi.

Poza tym Barca zanotowala ostatnio porazke z Valencia i Atletico, przez co na dalsza utrate punktow podopieczni Rijkaarda nie moga sobie pozwolic. Na niekorzysc wplywa fakt, ze po Saragossie przyjdzie kolej na jeszcze mocniejszego rywala (czyt. Deportivo).

Awatar użytkownika
Krzycho15
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzycho15 » 25 lut 2006, 10:39

Barcie bedzie trudno wygrać z Zaragozą, bo napewno wszyscy zawodnicy Blaugrany będą zmęczeni po meczu z Chelsea,a Zaragoza to klub,który gra bardzo dobrze u siebie.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 lut 2006, 11:17

Krzycho15 pisze:Barcie bedzie trudno wygrać z Zaragozą, bo napewno wszyscy zawodnicy Blaugrany będą zmęczeni po meczu z Chelsea
Nie rozumie takich textow ze zespol jest zmeczony...przeciez to jest klasowa druzyna ktora nie moze byc wykonczona zeby za 3 dni nie moc rozegrac meczu na swoim poziomie.Fakt podmeczeni moga byc ale nie przesadzajmy...Ja postawilem na Barce w STS-ie nie bez powodu :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lut 2006, 11:34

Ja też nie rozumiem takiego podejścia, że po meczu z Chelsea to akurat mamy być wyjątkowo zmęczeni oraz jeszcze wystąpić w rezerwowym składzie. La Liga jest conajmniej równie ważna jak LM i trzeba walczyć o punkty z Zaragoza to wymagający przeciwnik tak więc nie ma mowy o wystawieniu rezerw. Zagramy w optymalnym zestawieniu. Ewentualnie Messi może rozpocząć mecz na ławce rezerwowych a za niego od pierwszych minut zagra Henka. Belletti na prawo i tyle.

Awatar użytkownika
Lukas Barcelona
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukas Barcelona » 25 lut 2006, 14:01

Ja bym proponował,aby od pierwszych minut zagrał Maxi Lopez,a niech ktoś z napadu se dychnie,chocby Messi.Ronaldinho narzekał cos na kostke po meczu z Chelsea i teraz nie wiadomo co jest grane,mecz z Saragossa będzie ważny i ciężki,a z Chelsea jeszcze ważniejszy,opłaca sie go wystawiac..?(jezeli odczuwa nadal bule).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”