Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 713

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 kwie 2012, 23:11

Kamyczek jest taki z Wigan ze oni grają 3-4-3 do niedawna i graja zupełnie inaczej niz Black.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6271
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 kwie 2012, 23:12

Czasem strata punktów się przydaje przed ważną serią spotkań,a taką niewątpliwie jest finisz tego sezonu.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 12 kwie 2012, 0:35

Już wam gratulowałem mistrzostwa, ale wygląda, że nie jest tak prosto... Wystarczy jedna strata punktów i w derbach możecie mieć ciepło. A jest z kim tracić.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 kwie 2012, 11:46

Czas zapomnieć już o Wigan, więc kilka niusów:

1) Ponoć jesteśmy prawie dogadani z Benficą ws pozyskania Gaitana. 25 mln + Macheda, Bebe oraz Petrucci.
2)
Rene:
"The manager wanted to see Hazard by himself. That's a sign he thinks it's an interesting player. We talked a lot about him. Hazard is a special talent, but it always takes a while. As example: We've followed David de Gea for a long time before we got him. Ferguson wants to know the character of the player. Because of that he's going to look by himself for players. Hazard is 'the man' at Lille. Ferguson wanted to see if that had an influence on him."
3)
Mancini
"United have a fantastic spirit, we don't have the same spirit and for this reason I think it is very difficult"

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 12 kwie 2012, 11:47

red85 pisze:1) Ponoć jesteśmy prawie dogadani z Benficą ws pozyskania Gaitana. 25 mln + Macheda, Bebe oraz Petrucci.
Red, co myślisz o tym Gaitanie? Myślisz, że to dobry ruch z naszej strony? W sumie przeważnie jak sprawdzaliśmy kogoś z Portugalii sprowadzaliśmy to się sprawdzał, no może poza Bebe i Andersonem.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 kwie 2012, 12:15

Praktycznie go nie widziałem w akcji, ale powiem, że nie pogardziłbym utalentowanym lewonożnym(!) skrzydłowym.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 kwie 2012, 14:59

25 baniek na kolejnego skrzydłowego? :roll:

Danny w ostatnich 14 meczach strzelił..1 gola :lol: smiejemy się z Torresa czy Andiego to chyba pora by się pośmiać z Welbsa.Dodam że strzelil Wolves na 3-0 którzy grali dawno w 10- rozpacz.Nie wiem czemu Berba został odsunięty przy takiej formie napastników,Czicza od dawna gra slabiutko a Roo ratują tylko gole bo też mało co daje.Teraz 2 mecze na OT i znowu bedziemy katowani młodzianami ktorzy są bez formy :roll: tak samo jak granie Giggsem który gra ostatnio zle na środku.
Trzeba przywrócić Berbe ,zakazać Giggsowi gry w środku i może jakoś dojedziemy, doprawdy nie umiem zrozumieć czemu kosztem Bułgara grają m młodziaki bez formy..

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 12 kwie 2012, 15:13

MGiggs pisze:Danny w ostatnich 14 meczach strzelił..1 gola smiejemy się z Torresa czy Andiego to chyba pora by się pośmiać z Welbsa.
Dobra, tylko Danny to wychowanek a tamci dwaj kosztowali razem prawie 100 milionów :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 kwie 2012, 15:55

No dobrze, tylko co to niby zmienia? Gra słabo, nie strzela bramek, więc powinien posadzić tyłek na ławce rezerwowych. Tak to po prostu działa. Nie ważne, czy jest się wychowankiem, czy graczem sprowadzonym za 50 mln funtów.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 kwie 2012, 16:11

Co do doniesień to jeśli Gaitan, to Park OUT. Jeśli dodatkowo Hazard+Gaitan, to Belg do środka. Jeśli tak to wobec odejścia Berby i zostania trzech napastników, może przejście na stałe na 4-3-3. W każdym bądź razie widać, że chyba jednak Fergie szuka 4-tego klasowego skrzydłowego i czas Koreańczyka w United się kończy. I widać, że w lecie skład zostanie wzmocniony, co mnie cieszy.

Mancini widać, że postanowił się zabawić w Guardiola i jego gierki słowne. Tytuł już przesądzony, nic się nie zmieni, nic się nie zdarzy. Zdejmuje ze swoich grajków presje, że oni nic nie muszą, mogą grać na luzie, a wywiera ją na graczach United. Zobaczymy jak mu to wyjdzie, taktyka dobra, ale mam nadzieje, że Fergie z tym sobie poradzi.

Co do napastników to wygląda to rzeczywiście słabo. Ciągnie to w przodzie Rooney, a jak i on zagrał słabiej to wczoraj widzieliśmy jak to wyglądało. Nie rozumiem podejśćia do Bułgara, tym bardzieje, że można było go w lecie opchnąć, a Fergie się upierał, że będzie mu potrzebny. Zagrał w 5 meczach w lidze strzelił 7 goli, tylko samo co Welbeck co grał w 21 meczach. No więcej chyba pisać nie trzeba, każdy widzi, że Bułgar jest traktowany nieekskluzywnie. Trzeba było go opchnać w lecie bodaj PSG dawało 20 mln, w każdym bądź razie chętny by się znalazł, a tak go zatrzymano, żeby zagral w 5 meczach :roll: Troche nieporozumienie. Wydaje mi się, że coś w trakcie tego sezonu musiało się dodatkowo zdarzyć między oba panami, bo o ile Ferguson pewnie planował, że Berbatov będzie rezerwowym to na pewno sądził, że go będzie częsciej wykorzystywał co mówił w licznych wypowiedziach przed sezonem, może Dimi jednak nie najlepiej zniósł tą całą sytuacje i doszło do jakieś sprzeczki, która nie wypłynęła. Innego wytułmaczenia, patrząc na forme Welbecka i Hernandeza znaleść nie potrafię.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 kwie 2012, 16:23

Daaaamian pisze:No dobrze, tylko co to niby zmienia? Gra słabo, nie strzela bramek, więc powinien posadzić tyłek na ławce rezerwowych. Tak to po prostu działa. Nie ważne, czy jest się wychowankiem, czy graczem sprowadzonym za 50 mln funtów.
Słabo to on grał w kilku meczach z tych przytoczonych kilkunastu, a nie we wszystkich - to raz. Dwa - śmiać się z zawodnika, który gra pierwszy sezon w pierwszym zespole United i jest tak ważną postacią na przestrzeni całego sezonu ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 kwie 2012, 16:32

Ja się z niego nie śmieję. Mało tego - nie raz podkreślałem, że bardzo sobie cenię jego umiejętności piłkarskie. Wciąż jednak trzymam się tego, że w tej chwili Welbeck powinien siedzieć na ławce.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 kwie 2012, 20:21

Mnie Gaitan zupełnie nie przekonuje. Widziałem go kilka (naście?) razy i nie zrobił na mnie wrażenia. Ferguson jednak już przyzwyczaił nas do tego, że widzi w graczach coś co potem robi z nich gwiazdy choć nic nie wskazuje, że mogą takimi zostać. Wypada po raz kolejny mu zaufać. Ta sugerowana kasa naprawdę duża no ale plotek łączących nas z tym graczem było i jest już tak dużo, że musi być coś na rzeczy i podejrzewam, że tak jak w przypadku De Gei w końcu zawita na OT. Jestem sceptycznie nastawiony ale trzeba zaufać Szkotowi.

Zgadzam się z janopem, nie widzę opcji żeby do United w jednym okienku trafili zarówno Gaitan jak i Hazard, tym bardziej, że Belg byłby pewnie jeszcze droższy. Gdybym miał wybierać między tymi dwoma zawodnikami to nawet bym się nie zastanawiał i zainwestował w Edena bo to jeden z tych talentów, które zrobiły na mnie wielkie wrażenie. Gość ma wszystko żeby być drugim Ronaldo przy odpowiednim prowadzeniu, w dodatku jest uniwersalny co lubi Ferguson, no i jest realna szansa go wyjąć ale obawiam się, że nie trafi na OT. Zauważyłem, że jak Rene wypowiada się na temat jakichś transferów przed finalizacją (co swoją drogą jest zupełnie nie w stylu MU) to nic z nich nie wynika. Tak było chociażby w przypadku Sneijdera i Stekelenburga, którzy na OT jak wiemy nie trafili.

Jeśli chodzi o transfery trzeba znowu zdać się na Fergiego i liczyć, że nos po raz kolejny go nie zawiedzie. Ja powtórzę się, jeśli Tottenham nie wejdzie do LM a jest to coraz bardziej realne z każdym tygodniem to warto by było zamiast rzucać się na skrzydłowych w pierwszej kolejności porwać się na Modrica nawet mimo tego, że kosztowałby grube siano. Po zeszłorocznej szopce w lecie i braku kwalifikacji do LM lepszej okazji żeby wyjąć Chorwata może nie być a powrót Scholesa i dobre wyniki po jego powrocie pokazały, że nadal nie jesteśmy gotowi na jego odejście i nie mamy następcy.

Podpisuję się także pod tym co napisał Kamil o Berbie. Tam musiało do czegoś dojść bo to bardzo dziwne, że Bułgar nawet nie siada na ławce podczas gdy my mamy z każdym kolejnym meczem coraz większe problemy z przodu. Swoją drogą także nie rozumiem po co Ferguson zdecydował się zatrzymać Bułgara na OT już nie tyle w lecie co w zimie. Tak samo jak od samego początku uważałem za idiotyzm przedłużanie kontraktu z Owenem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 kwie 2012, 0:07

Raiola dziś potwierdził, że Pogba ma dwie opcje: zostać w United albo odejść do Juve i wciąż się namyśla. Pogonić gówniarza, jak nie chce u nas grać to niech szuka szczęścia gdzie indziej. Jakby miał zostać w United to by już podpisał kontrakt, intryguje mnie tylko, że Ferguson cały czas sadza go na ławce więc chyba Szkot liczy, że przekona go do pozostania bo o wyższą kwotę transferu przecież nie walczymy a gdyby odejście Pogby było przesądzone to nie byłoby najmniejszego sensu trzymać go z pierwszą drużyną.

Okazuje się, że Meulensteen ma długi (za długi?) język bo poza informacjami o Hazardzie potwierdził też że obserwujemy Eriksena. Z kolei sceptycznie wypowiedział się na temat transferu Strootmana, którego ostatnio łączy się również z Milanem. Za dużo tych nazwisk i gadania o transferach jak na jeden dzień, Gaitan, Hazard, Eriksen...

Dziś rewanż z Chelsea w FA Youth Cup. Po pierwszym meczu nie jesteśmy faworytem i ciężko będzie wywalczyć awans w Londynie z bardziej doświadczoną drużyną Chelsea ale dla tych chłopaków to bardzo fajne doświadczenie i liczę, że pokażą się z dobrej strony.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 kwie 2012, 9:26

No i po rewanżowym meczu z Chelsea. Zremisowaliśmy 1:1 po golu świetnego w tym sezonie Jacka Barbmy'ego i w efekcie pożegnaliśmy się z FA Youth Cup. Dojście do półfinału tej młodziutkiej drużyny to jednak świetny wynik. Tacy gracze jak Pearson, czy Rotwell zagrali wczoraj świetne zawody w niczym nie ustępując swoim starszym rywalom (no może poza Piazonem, który był zdecydowanie wyróżniającą się postacią na boisku). Najbardziej zawiódł chyba Deahli, który wprawdzie zaliczył asystę, ale to nie był znany nam Mats, który potrafił z łatwościa stwarzać sobie i kolegom okazje do bramek.

W przyszłym roku z tego co mi wiadomo to z dzisiejszego składu jedynie McCullough, Blackett i Van Velzen (który nawiasem mówiąc mnie nie przekonuje i to od pierwszego meczu po przejściu z Ajaxu) nie będą mogli grać. A do tego dojdą jeszcze Janzuaj, który stracił ostatnie tygodnie z uwagi na kontuzje, czy wonderkid Parreira ;) W pomocy to będzie wprost przesyt - Pearson, Rotwehll, Deahli, Janzuar, Perreira i chociażby WIlsson :afro:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”