FMy - Strona 715

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 17 kwie 2013, 13:42

Loczek pisze:Skoro od lat gracze borykają się z takimi samymi problemami, to wcale nie trzeba być geniuszem żeby zapisać z 2-3 save z gry i sukcesywnie nadpisywać je po zakończonej grze. Jak Ci jednego nie wczyta to wczytasz drugiego, proste. Spróbuj tak następnym razem.
To fakt. Ja osobiście mam 5 save'ów swojej kariery. Gdyby nie ten fakt, to już dawno bym swojej kariery w grze nie prowadził, bo spotkałem się już chyba z 2-3 crashami, może nie tyle save się skopał, co gra po wczytaniu. Mianowicie, gdy po wczytaniu gry, odpalałem mecz, to w jego trakcie występował błąd jak zamykał grę. Po wczytaniu gry z innego zapisu, było już ok. Więc warto robić sobie zapasowe zapisy stanu gry. Z tego co wiem, to FM 13 jest jeszcze bardziej niestabilny i ma wiele crashy podczas rozgrywki, sam osobiście z tego powodu właśnie w niego nie gram, chociaż to akurat jeden z czynników z kilku. Jednak jeśli ktoś gra w FM 13, to tym bardziej wskazane jest częste zapisywanie gry, aby nie utracić swoich osiągnięć i oczywiście, najlepiej mieć ich więcej niż jeden.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2013, 14:33

Nie chcę być nie miły. Znowu jedziesz na Genie Scoucie :?:

Widzę, że grasz na złotówki, więc nie tylko ja taki jestem.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 17 kwie 2013, 14:53

Ja tam ciagle mecze Tottenham, sklad mam bajeczny ale ciagle miewam trudnosci z niszczeniem przeciwnikow.
Crashe sa wkurzajace do potegi, wygralem 8-0 z WBA z ktorym zawsze normalnie miewam problemy, wiec ta sympatyczna wygrana (plus hattrick Falcao ktory walczy o krola strzelcow z Lukaku z Chelsea...) sprawila mi ogromna przyjemnosc, niestety potem w polfinale LM gralem z Celticiem, tez wygralem 0:3, by pozniej wygrywajac do 45 minuty z Reading 2:0 zostac wywalony z gry i musialem wczytac gre 6 meczow przed...

Ja zawsze uzywam wielokrotnego zapisu gry, nigdy mi sie niezdarzylo zeby save padl na szczescie (tfu, tfu...)

Skladzik w Tottenhamie, Kwiecien 2016 roku.

=====================ter Stegen======================

======Walker====Kompany=====Varane======Baines=====

=====================Sandro=========================

==========Lucas Leiva===========Thiago===============

===Sterling===============================Bale=======

======================Falcao========================

Goraco polecam zakupic Lukaku jak macie szanse, koles to taran. Sezon przed strzelil 40 goly w lidze, w FMie nawet Messi tyle nie strzela na napastniku.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 17 kwie 2013, 16:44

Mirek15 pisze:Nie chcę być nie miły. Znowu jedziesz na Genie Scoucie :?:

Widzę, że grasz na złotówki, więc nie tylko ja taki jestem.
Bywa. Mam głęboko w dupie, co nie którzy sobie pomyślą.
Jednak jak wspomniałem, obecnie w Atalancie buduje zespół na wychowankach, jedyne do czego aktualnie używam Genie Scouta, to do sprawdzenia PA nowych juniorów, aby wiedzieć, w których warto inwestować i rozwijać, bo pracownicy w klubie, mimo dobrych atrybutów, sugerują podpisanie kontraktów z zawodnikami bardzo słabymi i gdyby nie Genie Scout, to pozbył bym się z klubu kilku juniorów z PA na poziomie 170-180. Ogólnie, transferów, do Atalanty nie robiłem już od 3-4 sezonów.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 kwie 2013, 17:18

Themaniek, a nie wolałeś Bristol City ? :D Byłem tam dwa tygodnie temu na urlopie. I przyznam szczerze, że Ashton Gate nie zrobił na mnie żadnego wrażenia.
BTW mi tam bez różnicy czy ktoś na Genie Scoucie leci czy nie. Gra ma relaksować, a jeśli taką rolę spełnia na " dopalaczach " to dlaczego ich nie stosować? W końcu ktoś je po coś stworzył.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2013, 18:25

Loczek pisze:Gra ma relaksować, a jeśli taką rolę spełnia na " dopalaczach " to dlaczego ich nie stosować? W końcu ktoś je po coś stworzył.
Taka gra wg Mnie jest po prostu nudna. Strata czasu.
THEMANIEK pisze:Ja zawsze uzywam wielokrotnego zapisu gry, nigdy mi sie niezdarzylo zeby save padl na szczescie (tfu, tfu...)
Ja używam 3 krotnego i autosave'a mam ustawionego co tydzień.

Na jakiej pozycji w ustawiłeś Falcao :?: Kiedyś grałem Atletico na 2 napastników w 442 i Falcao miał po 10 meczach 1 bramkę. Grał koszmarnie - na noty 6.6.

Skończyłem Milanem sezon. Kupiłem Jovetica za niecałe 15 mln euro. I staram się ściągnąć pomocnika środkowego, lecz ciężko kogoś wybrać. Potrzeba mi kogoś w stylu np. Poliego. Jest opcja na Isco, ale nie wiem czy cena w granicach 38 mln euro to nie za dużo.

Wkurza mnie coś w FMach od kiedy gram na oryginałach. Otóż raz dany zawodnik jest bardzo dobry, a jak robię za jakiś miesiąc nową grę to ten sam gracz jest de facto mocno przeciętny. Tak miałem np. z El Sharaawy'm. Kiedyś ciągnął mi zespół w pojedynkę, a na obecnej karierze ledwo kilka bramek przez sezon.

Ile wydajecie maksymalnie na 1 piłkarza :?: Ja od dwóch FM-ów jestem skąpcem. Staram się nie wydawać na gracza więcej niż 30 mln euro(a jak to robię to robię z trudem). A agentom oraz piłkarzom też daję kwotę nie większą niż 5 mln euro na dwóch(czyli agentowi załóżmy 2, a piłkarzowi 3).

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6628

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 kwie 2013, 18:31

Mirek15 pisze:Taka gra wg Mnie jest po prostu nudna. Strata czasu.
Nudne to jest zaczynanie nowych karier po 5 sezonach i ściąganie w każdej tych samych talentów na tą samą pozycję.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2013, 18:41

Boromir pisze:Nudne to jest zaczynanie nowych karier po 5 sezonach i ściąganie w każdej tych samych talentów na tą samą pozycję.
Mirek15 pisze:Wkurza mnie coś w FMach od kiedy gram na oryginałach. Otóż raz dany zawodnik jest bardzo dobry, a jak robię za jakiś miesiąc nową grę to ten sam gracz jest de facto mocno przeciętny. Tak miałem np. z El Sharaawy'm. Kiedyś ciągnął mi zespół w pojedynkę, a na obecnej karierze ledwo kilka bramek przez sezon.
Patrz co napisałem. Nawet jak go ściągniesz to nie wiadomo jak on będzie grał. Mam kilku graczy(2-3, nie więcej) ulubionych których staram się zawsze ściągać choć rzadko mi się udaje wszystkich, a nawet połowę z nich nie często. A w tym FMie na razie wytrzymałem jedynie 2 sezony najdłużej.

Jeszcze miałem napisać o podatkach we Francji które są w grze już. Przerąbane są. Ibra w PSG zarabia u Mnie nie całe 3,5 mln euro na rękę, a taki Pastore niewiele ponad 1,5 mln euro za rok. W rzeczywistości chcieliby odejść, a w grze wszystko na luzie.

GS to tak jak odpalić FIFE i grać na amatorze i wygrywać po 5:0 i cieszyć się, że zdobywa się wszystko co jest do ugrania. Taka moja opinia. Ja osobiście nigdy bym tego nie uruchomił. Totalny bezsens.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 kwie 2013, 18:49

Mirek15 pisze:Patrz co napisałem. Nawet jak go ściągniesz to nie wiadomo jak on będzie grał. Mam kilku graczy(2-3, nie więcej) ulubionych których staram się zawsze ściągać choć rzadko mi się udaje wszystkich, a nawet połowę z nich nie często. A w tym FMie na razie wytrzymałem jedynie 2 sezony najdłużej.
Jak sobie popatrzysz w GS, że koleś ma 170 PA to i tak najpierw trzeba go kupić, wyszkolić, a potem jeszcze wdrożyć w taktykę. Czym to się różni od ściągania tych samych gości do nowych karier?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2013, 19:27

Jak to [k****] czym :?: :lol:

Podpowiem, że różni się tym od czego wszystko się zaczyna.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 kwie 2013, 19:31

Mirek15 pisze:Jak to [k****] czym :?: :lol:
Niczym. Genie scout a ściąganie w kółko do usranej śmierci tych samych gości to to samo. Sam tak robie, tzn. zawsze ściągam tych samych gości, Ty pewnie tak robisz i masa ludzi, a to w sumie takie samo 'oszustwo' jak sprawdzanie potencjału w Genie Scout. Tyle, że w FMie scoutowanie jest dramatycznie słabe, mówię o tym zaimplementowanym w grze, np. do takiej FIFY Manager w kwestii wyszukiwania talentów i raportów nie ma w ogóle startu, bo tam jak zamawiasz raport o danym piłkarzu, to Ci wyskakuje o nim wszystko, nawet informacja czy dogadałby się z twoimi zawodnikami. Korzystanie z Genie to tak jak rozbudowa sieci scoutingowej :wink:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2013, 19:41

GS przewyższa sieć scoutingu znacznie.
Arwin pisze:Tyle, że w FMie scoutowanie jest dramatycznie słabe
Tu masz odpowiedź do powyższego.

Odpalasz GS i widzisz WSZYSTKO jak na tacy. Ściągasz później graczy - pewnie rzadko co w cenie 5 mln euro dajesz ich załóżmy do rozbudowanej szkółki juniorów. I za 2 lata mamy gracza który jest crackiem. Nie potrzeba nikogo dojrzałego sprowadzać bo w drużynach juniorskich mamy 20 piłkarzy którzy za kilka lat będą zawodnikami klasy światowej. A obecnie nie używając wspomagacza mam jedynie Maupay'ego.

Mazur, kiedyś ładnie opisał jak GS ułatwia grę(praktycznie nie da się wybić słabej drużyny na światowy poziom).

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 kwie 2013, 19:56

Ale co cię gościu obchodzi jak ktoś gra w jakąkolwiek grę? Napisałeś już, że jest to wg ciebie słabe i ok, zdanie wyraziłeś, po kiego nadal wracasz do tego tematu? Jeśli dzięki temu Kesz ma radochę z gry, to dobrze, bo po to kupił sobie FMa, ty zaś jesteś taki do końca fair, a walisz tu milion postów, jak to ta gra jest słaba. Efekt jest z tego taki, że jeden spędza sobie miło czas, a drugi jest pieprzonym frustratem i zdecydowanie bardziej pozytywna jest ta pierwsza opcja.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2013, 20:38

Odpowiedziałem na pytanie Boromira czym się różni, sympatyczny koleżko. Nie wiem czy gdzieś zauważyłeś czy sobie po prostu wymyśliłeś, ale do gry Kesza się nie przyjebałem. Zapytałem, później pokazałem różnice i tyle. Więc wychodzi, że napompowałeś się tylko ty. Zdarza się :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 kwie 2013, 20:50

Ale to przecież prawie taka sama rozgrywka jest. Bo czym się różni gra z GS, która wygląda mniej więcej tak:

sezon 1-5: Torino (wygrywam dzięki grajkom z PA 180 bo GS mi ich wskazał)
sezon 6-10: Lens (tak samo)
sezon 11-18: Arsenal (też)

od gry:

sezon 1-5: Torino (wygrywam, bo ściągam sobie cracków ze stron FMowskich)
sezon 1-5: Lens (wygrywam, bo ściągam tych samych cracków)
sezon 1-5: Arsenal (też).

No czym? I tu i tu nuda. I tu i tu jedynym problemem jest wpasowanie takiego gracza w skład i taktykę. Argument, że ściągnięty gracz nie zawsze wymiata nie przemawia do mnie, bo tak samo gracz z PA 180 nie musi wyrosnąć na gwiazdę, co się przecież często w FM zdarza.

Nic Ci nie zarzucam jakby co, niech każdy gra jak chce, ale gra w FMa zaczyna się dopiero po sezonie 2020, jak trzeba sobie samemu gwiazdki wyłapać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”