FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 716

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lip 2008, 18:21

Dobrze ze nie w swieta, a szkoda ze w majowke:/

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lip 2008, 18:51

George Jung pisze:
nie jestem wielkim zwolennikiem traansferu Hleba ale otwiera on możliwość gry Iniesty na lewym skrzydle.
Nie chce ogladac Iniesty na lewym skrzydle, bo to nie jest napastnik i widac, ze za dobrze sie na tej pozycji nie czuje. Przyjdzie ktos nowy na lewy atak.

Aguero i Benzema jako nastepcy Dinho :D

Ribery jeszcze 2 miesiace bedzie leczyl kontuzje.

Trzeba wylozyc 70 mln i jak najszybciej pozyskac Robinho.

Warto tez pamietac, ze Barcelona nie jest klubem, ktory zarabia na sprzedazy pilkarzy tzw. selling club. Ostatnio za to Arsenal jest tak nazywany (bez urazy fieldy) :o

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 lip 2008, 19:19

mistyk pisze:Nie chce ogladac Iniesty na lewym skrzydle, bo to nie jest napastnik i widac, ze za dobrze sie na tej pozycji nie czuje
Na dzis to Iniesta wedruje na lewy atak na Keita i hleb rywalizuja o miejsce w pomocy. Jak nie to henry na lewy atak. Akurat Iniesta w poprzednim sezonie na lewym ataku radził sobie moim zdaniem całkiem dobrze. Jak kupimy Benzemę to pewnie byłby wystawiany na lewym ataku. Czy grał by tam lepiej od Henrego i Iniesty nie wiadomo a wydatek spory 40-50 mln z tym że pewnie bliżej 50 :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 lip 2008, 20:33

kaczy pisze:
rkoeman pisze:pozwole sobie na maly offtop - czy ktos kto widzi wypociny niejakiego junga moze mi napisac czy znowu cos do mnie piszczy? bo nie bede podlgadal co pisze osoba ignorowana

Zachowujesz się jak sfochowany dzieciaczek który chce coś pokazać całemu towarzystwu.
Bo gdybyś naprawdę chciał zobaczyć czy do ciebie napisał, to byś to zobaczył wyrzucają go z listy ignorowanych a potem spowrotem dodał i siedział cicho.
ciekawe kaczy. znowu nie wyszel ci post ale juz przywyklem. napisalem jakis czas temu userowi o nicku wspomnianym wczesniej ze ma ignora a domyslam sie ze odpowiada na moje posty. ciekawi mnie po kiego grzyba? skoro i tak tego nei czytam :roll:

ps - naprawde myslicie ze nikt do nas nie przyjdzie na lewy atak? przyjdzie. przyjda jeszcze ze dwaj-trzy gracze ofensywni

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2008, 20:54

Łukasz_ pisze:Przyszedł Hleb i Alves
Transferów było dużo więcej :P
Łukasz_ pisze:wykosztowaliście się trochę więc kupno piłkarza z nazwiskiem ( to trzeba podkreślić ) Ronaldinho nie będzie łatwe zresztą na rynku też takich mało.
Pieniądze są tak więc tutaj problemu nie ma. Jeśli chodzi o piłkarzy z nazwiskiem to też ktoś by się znalazł zwłaszcza, że nazwiska mają to do siebie, że wśród jednych budzą większe emocje a wśród innych mniejsze :P Moim zdaniem jedynym zawodnikiem, który medialnością dorównuje R10 sprzed lat jest Cristiano Ronaldo, ale jego raczej nie sprowadzimy :wink: Nie znaczy to jednak, że reszta piłkarzy jest mało medialna. Takie nazwiska jak Benzema, Aguero, Ribery czy Villa moim zdaniem podziałały by wystarczająco mocno na emocje kibiców :]
George Jung pisze:co do transferu Dinho to cena jest śmieszna
Co do transferu Ronaldinho to w walce o niego liczył się tylko jeden klub tak więc jak mogliśmy podbić cenę? Manchester City gotów był zaoferować 32 mln euro. Milan dał 25 mln euro. Mało?

W sprawie Deco wpłynęła jedna (!) oferta. Sam zawodnik nalegał na to, aby nie utrudniać mu odejścia ponieważ dawno się spłacił a poza tym bliżej mu do kończenia kariery niż zaczynania i każdy rok jest dla niego ważny.

Jeśli chodzi o dalsze transfery to zgadzam się z kumanem. Spodziewam się dwóch nowych piłkarzy aczkolwiek nie będzie tragedii jeżeli przyjdzie jeden przy jednoczesnym pozostaniu Eto'o.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 16 lip 2008, 21:39

Mentor.... za Deco predzej czy później wpłynęłąby oferta , pewnie z Interu.
jeśli teraz Adebayor powie że chce odejść a jedynym chętnym została Barca to myśliśz że kupimy go za 20 mln? podobnie Drogba?
idąc też tym tokiem rozumowania sprzedamy Eto'o za podobną cenę.

Mistyk gdzie jest powiedziane że system będzie ten sam ? będzie podobny ale z modyfikacjami i wtedy Aguero byłby jak znalazł , zreszta jest to podobny zawodnik to Messiego tylko prawonożny. Villa podobnie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 lip 2008, 21:44

rkoeman pisze:ciekawe kaczy. znowu nie wyszel ci post ale juz przywyklem. napisalem jakis czas temu userowi o nicku wspomnianym wczesniej ze ma ignora a domyslam sie ze odpowiada na moje posty. ciekawi mnie po kiego grzyba? skoro i tak tego nei czytam Rolling Eyes

Skoro tak się domyślasz, to prościej byłoby to sprawdzić, aniżeli pytać się na forum.

EOT

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2008, 21:57

Oficjalnie Hleb w Barcie, mój hiszpański i kataloński za dobry nie jest :P
wiec moze mi ktoś powie dokładnie.

Cena t 15 mln, ale 2 dodatkowe za co ? za ilosć rozegranych meczów, czy jak ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2008, 22:53

George Jung pisze:jeśli teraz Adebayor powie że chce odejść a jedynym chętnym została Barca to myśliśz że kupimy go za 20 mln?
Nie kupimy go za 20 mln bo Wenger nie chce go w ogóle sprzedawać. Stąd takie astronomiczne kwoty.

Ile sezonów rozegrał Ade w Londynie a ile Deco w Barcelonie?
Ile lat do końca kontraktu ma Ade a ile miał Deco?

Poza tym Deco w ostatnich sezonach mimo wszystko obniżył loty a na dodatek mamy rewolucję w składzie, która wymaga postawienia nowych filarów.

To naprawdę jest proste, ale trzeba włączyć tryb myślenia jeśli nie zamiast to przynajmniej obok trybu narzekania, który jest tak bardzo kochany przez niektórych.
George Jung pisze:idąc też tym tokiem rozumowania sprzedamy Eto'o za podobną cenę
Ile masz lat? Więcej niż 14?

Ile lat ma Deco a ile lat ma Eto'o? Czyja wartość spadała w ostatnich sezonach?

Więcej mi się nie chce pisać bo szkoda mojego czasu i nerwów. Spróbuj użyć głowy do czegoś więcej niż noszenia czapki. Powodzenia.
fieldy pisze:Cena t 15 mln, ale 2 dodatkowe za co ? za ilosć rozegranych meczów, czy jak ?
Koszt transakcji miedzy FC Barcelona a Arsenalem Londyn wyniósł ostatecznie 15 milionów euro oraz dodatkowe 2 miliony w zależności od zdobywanych przez Alexandra tytułów w nowym klubie.

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 17 lip 2008, 0:43

małe pytanko do sympatyków blaugrany. moze ktos zarzucic liste najblizszych sparingów Barcy. konkretnie interesują mnie terminy koło 26 lipca. na ostatnich 6 podstronach nic nie znalazłem..

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 17 lip 2008, 0:46

24 lipca - Hibernian

26 lipca - Dundee Utd

30 lipca - Fiorentina

3 sierpnia - Chivas

5 sierpnia - New York Red Bull

16 sierpnia - Gamper z Boca

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 17 lip 2008, 11:06

Mentor....ja nie porównuje ceny sprzedaży Eto'o do Deco tylko do ceny za Dinho. kto była naszym liderem ? kto był naszym najlepszym zawodnikiem ? chyba Dinho, nie uważasz? więc cena za Eto'o , którego też nie chcemy będzie podobna. myślenie nie boli Mentorku.

w ogóle to po co ogłaszano że Ci 3-ej zawodnicy nie są w planach Guardioli? czy to nie błąd zarządu?

co do kontraktu Deco to miał kontrakt do 2010 ( nie jestem pewien) , na najwyzszym poziomie gra od 2003 roku , Eto'o jest na topie od 4 lat a mimo to chcemy go wymienić na Ade , który zagrał jeden dobry sezon . na dodatek jest bardziej chimeryczny i strzela seriami by pozniej przez 10 meczów nic nie strzelać.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 lip 2008, 11:37

ETO'O W TASZKIENCIE !!!

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

:D
Ostatnio zmieniony 17 lip 2008, 11:43 przez kaczy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 lip 2008, 11:41

No to jednak oficjalne info na stronie klubu z Uzbekistanu nie bylo z dupy wziete... Mentor jeszcze pekasz ze smiechu czy zrobiles mine jak na zlocie kiedy zabrali ci kieliszek? :D

Eto`o polecial na kase nie ulega to watpliwosci, natomiast Barca bardzo sie oslabila, Ronaldinho i Eto`o odeszli, a to juz nie jest byle jakie oslabienie
kaczy pisze:TANKESZCIE !!!
[`]
Taszkiencie

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 17 lip 2008, 12:16

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: nie moge w to uwierzyc. niby kasa kosmiczna ale przeciez on i tak jest juz do konca zycia ustawiony (ba, jego wnuki beda mogly z tego zyc) a idzie na kase. moze chce sobie pokopac przez rok pilke tak dla jaj bez obciazen :think: ? no ale przeciez jak wroci do europy po tym roku to bedzie mial na pewno lekkie trudnosci. nie wiem czego samu chce w kazdym razie chyba kazdy z nas zgodzi sie ze robi blad.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”