FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 719

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 21 lip 2008, 17:00

Mentor, fajny obrazek :D Co do Drogby, to tak, jak wspomniałeś musiałby być tańszy od Adebayora, gdyż ma na karku już 30 lat, więc jest starszy od Emanuela Adebayora i to dużo. Wydaje mi się jednak, że Abramowicz za mniej niż 25 milionów euro, to nie puści reprezentanta Wybrzeża Kości Słoniowej.

A co z Berbatovem :?: Ostatnio mówiło się, że Barca walczy o niego z Manchesterem United. Czyżby to była plotka i Blaugrana nigdy nie chciała Bułgara :?:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 lip 2008, 17:13

Oczywiscie, ze jesli chodzi o umiejetnosci Drogby to jak najbardziej nadaje sie do Barcelony, ale ja nie jestem zwolennikiem jego sprowadzenia. Oczywiscie istotny jest jego wiek, osobiscie preferuje napastnika mlodszego i bardziej glodnego sukcesow. Chociaz pewnie bedziemy tutaj gdybac kto przyjdzie, a Eto`o pogodzi sie z kibicami i zostanie.

Co do Berbatowa to raz, ze pewnie tanszy niz 30 mln nie bedzie, a nie pokazual wcale wiecej niz Adebayor. Do tego wydaje sie dosyc prawdopodobne, ze pojdzie do Man U.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 lip 2008, 17:19

mistyk pisze:Chociaz pewnie bedziemy tutaj gdybac kto przyjdzie, a Eto`o pogodzi sie z kibicami i zostanie.
Ja sądzę, że tutaj nie chodzi o pogodzenie się z kibicami. Jeśli prawdą jest, że zarząd nie liczy na Kameruńczyka i wystawia go na listę transferową to trudno się spodziewać, aby Samu dalej chciał wypruwać flaki dla Barcelony tak jak to robił dotychczas (czego nie można powiedzieć o wszystkich).

kamiljozefkowo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamiljozefkowo » 22 lip 2008, 15:17

Ja uważam, że zdcydowanie lepszą opcją jest sprowadznie Adebayora niż Berbatova. Adebayor grał równo i skutecznie przez cały sezon, a Berbatov miewał przebłyski, ale nie grał na tak wyrównanym poziomie, co Adebayor.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lip 2008, 15:34

Oleguer opuscil nasz klub na rzecz Ajaxu Amsterdam. Laporta sprzedal naszego obronce za 3 banki co chyba jest dobra cena za tego zawodnika. Ciekawe jak sobie teraz poradzi Ula w Amsterdamie gdzie na pewno pogra wiecej niz na CN. Powodzenia

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lip 2008, 16:54

Kolejny filar zespołu odchodzi... :wink:

Dla mnie bardzo pozytywna postać. Rozegrał jeden naprawdę dobry sezon a poza tym prezentował się raczej przeciętnie. Wśród dzieciaków szybko zapracował sobie na miano ofiary losu, ale osoby regularnie oglądające mecze mogły dostrzec, że był po prostu średniej klasy piłkarzem. Ajax to dobry klub dla niego.

Dzięki za wszystko i powodzenia!

Obrazek

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lip 2008, 17:01

Mentor pisze: Wśród dzieciaków szybko zapracował sobie na miano ofiary losu, ale osoby regularnie oglądające mecze mogły dostrzec, że był po prostu średniej klasy piłkarzem.
]
Sredniej klasy pilkarzem popelniajacym dosc duzo dziecinnych bledow

W kazdym razie szkoda ze nie udalo mu sie strzelic bramki dla Barcy w la liga

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lip 2008, 17:13

Wiele dziecinnych błędów w ostatnich sezonach popełniali tacy obrońcy jak Puyol czy Marquez. Pytanie tylko czy to coś zmienia jeśli chodzi o ich klasę? Raczej nie. Podobnie jest z Oleguerem, którego można określić mianem średniej klasy piłkarza i tyle. Będąc średnim piłkarzem odstawał od większości klubowych kolegów chociaż przez pewien czas trzymał naprawdę dobry poziom.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lip 2008, 17:19

Szkoda Uli, ale co zrobić biznes. Był jednym z waznych elementow w wyelminowaniu Chelsea w drodze po LM, to nalezy pamietac. Jego odejscie da moze wiecej minut dla kogos z dwojki Caceras/ Pique.

Bylo cos o numerkach, mam nadzieje, ze 7 trafi w dobre rece, nawet jesli Eidur zostanie. Niby numer na plecach nic nie znaczy, ale chcialbym aby 7 nosil Bojan.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 22 lip 2008, 17:23

Eh Ula... Inteligencja z klubu ucieka :P Zgadzam sie z Mentorem - sredniej klasy pilkarz. A bledy ? kazdemu sie zdarzaja... Zapamietam go jako obronce ktory prawie nigdy nie faulowal :lol: Chyba najczysciej grajacy zawodnik w historii klubu. Jesli on odchodzi to co z Henrique ? Prawdopodobnie zostanie... Leverkusen obejdzie sie smakiem.

3mln Ajax zaplaci juz teraz, a jeszcze przewidziane sa bonusy w zaleznosci od jego poczynan w Amsterdamie.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2008, 17:25 przez MeToYou, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 lip 2008, 17:24

Bienias pisze:W kazdym razie szkoda ze nie udalo mu sie strzelic bramki dla Barcy w la liga
Mnie się wydaje, że jedna strzelił. Z Malaga bodajże. ale moge sie mylić :wink:
Oleguer w sezonie 05/06 grał bardzo dobrze. Był to jego sezon zycia. Trudno nie zgodzić sie z przedmówcami, że ula jest średniej klasy piłkarzem ale w ajaxie da radę .gabri pomoże w aklimatyzacji :spoko:
btw kto jest teraz zmiennikiem Alvesa

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 lip 2008, 17:33

MeToYou pisze:Jesli on odchodzi to co z Henrique ? Prawdopodobnie zostanie... Leverkusen obejdzie sie smakiem.
I tak odchodzi do Leverkusen. Była o tym wzmianka na oficjalnej stronie.

Za Ulę Barcelona może zgarnąć prawie 5,5 mln czyli sporo. Oleguera lubię, ale na dzień dzisiejszy małe by miał szanse gry( jak powróci Milito to podzieliłby los Santiego :) ). Dzięki i powodzenia w Ajaxie.
btw kto jest teraz zmiennikiem Alvesa
Chyba Caceres :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lip 2008, 18:26

MeToYou pisze:Chyba najczysciej grajacy zawodnik w historii klubu.
:shock:
No nie wiem. Nie śledzę poczynań klubu od początku ( :lol: ), ale Oleguer nie sprawiał na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia jeśli chodzi o czystość gry. Większą uwagę zwróciłbym już prędzej na Puyola, który jeszcze kilka sezonów temu (niestety ostatnie dwa sezony miał nieco słabsze) faulował bardzo mało a kartek nie dostawał prawie wcale co jest nie lada wyczynem jak na środkowego obrońcę grającego na dodatek w takim zespole jak Barcelona gdzie obrona gra bardzo wysoko.
MeToYou pisze:Jesli on odchodzi to co z Henrique ? Prawdopodobnie zostanie... Leverkusen obejdzie sie smakiem.
Transfer Oleguera raczej nie ma wpływu na transfer Henrique. Brazylijczyk pójdzie na rok do Bayeru.
MeToYou pisze:przewidziane sa bonusy w zaleznosci od jego poczynan
w Amsterdamie
Ja czytałem, że dostaniemy hajs jeżeli Ajax załapie się do Ligi Mistrzów w kolejnych trzech sezonach tak więc nie chodzi tutaj bezpośrednio o poczynania Oleguera.
grzegorzfcb pisze:Mnie się wydaje, że jedna strzelił.
Ja też coś pamiętam tylko nie wiem z jakiego meczu. Może to był Puchar Hiszpanii jakiś? W każdym bądź razie chodzi mi po głowie bramka Oleguera po zamieszaniu w polu karnym z bliskiej odległości.
grzegorzfcb pisze:kto jest teraz zmiennikiem Alvesa
Wychodzi na to, że Puyol albo Caceres.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 lip 2008, 19:19

Mentor pisze:Kolejny filar zespołu odchodzi... Wink

:cry: :cry: :cry:

I kto nam teraz będzie GD wygrywał

... kurna naprawdę szkoda