Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 73

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 1:42

Ale Tomus wytłumacz mi skąd ta pewnośc ? z wypowiedz Luciano ? z prasy ? [to Buffon zmienia klub w taki razie :P] znasz prawo sportowe ? znasz uzasadnienie wyroku ? akta sprawy ? wiemy wszystko a tak naprawde nic nie wiemy :?

Prokurator żądał Juve w C1 reszta w serie B ... ale to było jego 5 minut - chciał wyleczyć Calcio i sie lasnować :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 lip 2006, 1:45

Tomusmc jaki z tego wniosek :?: Widocznie apelacje miały takie dowody które stawiały całą 3 w dobrym świetle. Niestety Juventusowi tych dowodów brakło, zresztą nie wiem czego chcieli. Serie A :?: LM :?: Wolne żarty.
Milan został w to wszystko wmieszany z ręki Juventusu, chcieliście nam zaszkodzić i troche wam wyszło ale gdy pojawiła się możliwość obrony wszysliśmy na swoje.

" Pozdrowienia z Serie A. "

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lip 2006, 2:02

Zaza pisze:Ale Tomus wytłumacz mi skąd ta pewnośc ? z wypowiedz Luciano ? z prasy ? [to Buffon zmienia klub w taki razie ] znasz prawo sportowe ? znasz uzasadnienie wyroku ? akta sprawy ?

W paoierkach nie grzebałem i to jest pewne, ja nie twierdzę tak jak niektórzy, że Milan miał układy wśród sędziów, ale zmniejszona kara jest dla mnie poprostu śmieszna. Viola i Lazio, które były w Serie B z minusowymi punktami nagle wracają do elity, a Milan wpuszczają do LM i skracają i punkty o połowe, to jest dla mnie niesprawiedliwe. Jeśli tak by miało być to chciałbym Juve w Serie B z zerowym kontem i wtedy bym zamilknął w tej sprawie na wieki. Zdaje sobie sprawę, że Juve było głównym architektem całej sprawy, ale wyroki są nie na miejscu...
Łukasz_ pisze:zresztą nie wiem czego chcieli. Serie A LM Wolne żarty.
No coś ty, oni chcieli finału odrazu, o czym ty chłopcze mówisz? zresztą większość z twojej wypowiedzi napisałem wyżej.
Łukasz_ pisze:Milan został w to wszystko wmieszany z ręki Juventusu, chcieliście nam zaszkodzić i troche wam wyszło ale gdy pojawiła się możliwość obrony wszysliśmy na swoje.
Taa bo Juve zamknęło w szatni Giallaniego i powiedzieli, że mają ustawić mecze bo będzie źle, ty wiesz o czym piszesz w ogóle?
Łukasz_ pisze:" Pozdrowienia z Serie A. "
Pozdrowienia z Serie B, lepiej ci?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 2:10

Tomus ale wierzysz w to że sąd poszedł by na reke Milanowi a inna kluby by sie patrzyły jak dostają po dupie. Przeciesz oni nawzajem sie za pewne kontaktowali. Adwokacji pracowali pełna para. Jak napisałem nie znamy prasa uzasadnienia czy atk ale normalna rzecza [nawet w Polsce] jest to że jesli apelacja przynosi skutek to oskarżony sie wybronił. Miał takie dowody że obalił wyrok sądu - oni mieli uzasadnienie do wyroku CAF [wszyscy nie tylko Milan] i przyjeli droge obronny po ten wyrok.

Jasiu X - zabija, gwałci i kradnie - dostaje np. 60 lat - ale okazuje się ze miał brata blizniaka który zajmował sie pedofila i to on jest odpowiedzialny za gwałt 23.04.2005 :P i co sądzisz że wyroku nie zmienia jak beda dowody ? To nie ma takiego czegoś ze sąd sobie postanowi a jednak zniszczymy Juve - przeciesz oni wynajeli najlepszych prawników w kraju wiec tylko dowody i obalanie tezy oskarżenia mogło dać im zmiane wyroku. Widzocznie Milan miał te dowody ale podstawa Milan tez miał postawione inne zarzuty :!: I to też ważne [czyli pierwszy wyrok]

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lip 2006, 2:19

Zaza pisze:Tomus ale wierzysz w to że sąd poszedł by na reke Milanowi a inna kluby by sie patrzyły jak dostają po dupie. Przeciesz oni nawzajem sie za pewne kontaktowali. Adwokacji pracowali pełna para. Jak napisałem nie znamy prasa uzasadnienia czy atk ale normalna rzecza [nawet w Polsce] jest to że jesli apelacja przynosi skutek to oskarżony sie wybronił. Miał takie dowody że obalił wyrok sądu - oni mieli uzasadnienie do wyroku CAF [wszyscy nie tylko Milan] i przyjeli droge obronny po ten wyrok
Dziwi mnie sprawa, że wyroki, które wcześniej zostały nadane (te ostre) dla wszystkich zostały potężnie złagodzone tylko Juve zostało potraktowane ze śmiechem. Ja tego nie zmienię, ale swojego zdania także będę bronił.

p.s. nigdy nie twierdziłem, że sąd poszedł na rękę Milanowi, bardziej, że chciał udupić Juventus ale mniejsza o to

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 2:29

Jeszcze mnie zatrzymałeś na 3 minut :P

Wyroki te ostre były chyba na pokaz :? teraz może z perspektywy czasu tak powiedzieć - i chyba nikt nie dopuszczał myśli że sąd II instancji ich nie zmieni. I dziwi mnie Twoje zdanie że nie zmienił ich tez na kożyśc Juve ... bo zauważ że serie B i - 30 pkt = dwa sezonu na drugim froncie. A tak prawdopodobnie będzie jeden. Wiec widocznie mieli takie dowody ze nie mogli potraktować tam samo Juve jak reszta [mam na myśli serie A] ale jak widziesz odwołanie zmieniło też pozytywnie wyrok dla Juve - w jakims stopniu. Teraz Viola wcale nie ma tak dobrze [na ten moment] to ten debet jest za duże by mysleć o utrzymaniu na luzie. Wiec każdemu to odwołanie coś dało a to że Milanowi wiecej niż Juve jest tylko potwierdzeniam że widocznie mieli inne zarzuty i dowody ...

Dobranoc :) <niedostepny>:P hehe

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lip 2006, 2:40

Zaza pisze:Wiec każdemu to odwołanie coś dało a to że Milanowi wiecej niż Juve jest tylko potwierdzeniam że widocznie mieli inne zarzuty i dowody
Tylko tyle, że Milanowi z -15 pkt wrócili na Ligę Mistrzów i -7 pkt więc kara to dla nich żadna (dwie przegrane i remis - punkty odrobione). Ja cały czas będę szczery w tym co myślę i wiem, że Juventus zasłużył na największą karę, ale bez przesady. Viola jest bogata i utrzyma się zapewne w lidze, a 17 pkt do odrobienia to nie jest mało tym bardziej, że Serie B też jest coraz silniejsze. Tyle ode mnie :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 10:34

Tomus w nocy już ustalilismy że wiemy wszystko a tak naprawde nic nie wiemy. Dla tego puki nie wiemy jakie było uzasadnienie i inne sprawy związane z procesem może tylko gdybać. Pokazałem Ci że nie miałeś racji pisząc że "tylko Juve nie zyskało na odwoalniu" - bo mając minus 30 pkt w serie B nie wyszli by po jedynym sezonie a teraz mogą szybko wrocić [zwłaszcza jak zmienia przepisy awansu z serie B i spadku z A :!: ] - a czemu reszta została w serie A ? no widocznie dla tego że zarzuty i dowody były "słabsze" jedynie tak mogli zredukować kare Juve.

Wczoraj Aga napisała ciekawego news którego nikt nie skometował :roll: To jest odpowiedz na pytanbie co jeszcze kluby mogą zrobić ....
Agnieszka pisze:Szkoleniowiec Juventusu Turyn - Didier Deschamps nie traci wiary w możliwość występów we włoskiej Serie A. Francuz ma nadzieję, że prowadzony przez niego klub mimo wszystko rozpocznie sezon w elicie calcio.

"Będziemy się odwoływać do wszystkich możliwych instancji. Pozostały trzy: sportowa przed Włoskim Komitetem Olimpijkskim, jedna prawna przed regionalnym trybunałem i ostatnia europejska w Brukseli. Są jeszcze szanse na grę w Serie A."- powiedział.

Pierwsze odwołanie Starej Damy od wyroku Caf nie przyniosło spodziewanych rezultatów. Klubowi zredukowano jedynie liczbę karnych punktów na starcie sezonu z 30 na 17. Juventus jednak nadal wierzy, że ostatecznie uda się przekonać sąd do swoich racji i zespół powróci do elity.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 31 lip 2006, 22:35

http://www.juvepoland.com/text.php?id=549

:>

PS. Zaza masz nowa dziewczyne? :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 lip 2006, 22:50

Jak zamieszczasz link do jakiegoś tekstu to może byś napisał co oni myślisz. Bo nie wiem czy się z nim (autorem tego „artykułu”) zgadzasz czy nie). Czytając te wypociny miałem wrażenie, że napisał to piętnastolatek.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 31 lip 2006, 22:53

Zico_FCI pisze: Jak zamieszczasz link do jakiegoś tekstu to może byś napisał co oni myślisz. Bo nie wiem czy się z nim (autorem tego „artykułu”) zgadzasz czy nie).

:roll:

Zico_FCI pisze:Czytając te wypociny miałem wrażenie, że napisał to piętnastolatek.

aha. Rozumiem ze argumentacji brak?
Martinho pisze:Nie no Juve liczy jeszcze na zlagodzenie wyroku....
Uniewinnienie. Ma do tego podstawy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 lip 2006, 22:54

Acha czyli nie masz zdania ? hmm A co ja mam argumentować ?

ps. a I może niech ktoś zapoda link do oryginału tego tekstu.

Awatar użytkownika
jarcow
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jarcow » 31 lip 2006, 22:58

Piłka jest dla kibiców. A te wyroki to chyba dla klubów. Teraz to na pewno nikogo nie odstraszy. Oj oj...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 31 lip 2006, 23:04

ps. a I może niech ktoś zapoda link do oryginału tego tekstu.

Il Foglio to jest znana gazeta wloska. Medi mieszka w Rzymie. Medi przetlumaczyla ten felieton z tej gazety. Co najwyzej mozesz sobie zamowic przez internet ta gazete.

Zico_FCI pisze:Acha czyli nie masz zdania ?

:roll: Gdybym nie zgadzal sie z tym, to nie dalbym tu tego linka.

Zico_FCI pisze:hmm A co ja mam argumentować ?

Zico_FCI pisze:Czytając te wypociny miałem wrażenie, że napisał to piętnastolatek.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 lip 2006, 23:11

Zico_FCI pisze: ps. a I może niech ktoś zapoda link do oryginału tego tekstu.
Prosze: http://www.ilfoglio.it/uploads/camillo/ ... opoli.html

Przypominam ze jest to felieton a felieton bazuje glownie na prywatnych przemysleniach i uczuciach autora felietonu.Nie jest to miarodajne.

Ale ja nie o tym chcialem.
Widze duza niekonsewkencje wsrod redaktorow JP.Wybieraja sobie teksty ktora sa dla nich wygodne.Juz pisze o co mi chodzi.Poczytalem o Il Foglio.I dowiedzialem sie paru ciekawych rzeczy.Redaktor naczelny Il Foglio Ferrara (notabene majacy biuro w zlym Mediolanie) jest kumplem Berlusconiego.Malo tego.Zona Berlusconiego Veronica jest jednym z inwestorow tej gazety.
Wiec gdzie tu sens?JP pisze oswiadczenia w ktorych atakuje Berlusconiego oraz fakt ze rzadzi on mediami a potem tlumaczy felieton z Il Figlio ktore ma dwuznaczne powiazania z Berlusconim.
Dosc ciekawa forma dzialania.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”