Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 73

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2009, 15:40

Ade ponoć testy medyczne przeszedł, tak przynajmniej podało bbc. Dziwne trochę, że mówi się o 20-25 mln. Przecież sprzedajemy kluczowego napastnika do rywala z tej samej ligi, w dodatku do drużyny, która lubi sypnąć kasą. Przy naszych kłopotach z kasą, powinniśmy utargować powyżej 30 mln.

Ciekaw jestem jak to Hughes ustawi. Nie tylko w ataku jest tłoczno, ale również w pomocy.

# Gareth Barry (ENG)
# Nigel de Jong (NED)
# Elano (BRA)
# Martin Petrov (BUL)
# Shaun Wright-Phillips (ENG)
# Stephen Ireland (IRL)
# Vincent Kompany (BEL)

7 grajków, z których pewnie każdy będzie chciał grać. No, chyba że pozbędą się Elano, czy Petrova.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 15 lip 2009, 15:46

kompany pomoc oO? od kiedy

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 lip 2009, 15:48

on jest chyba DM.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 lip 2009, 15:50

Póki co zanosi się, że City będzie grało podobnym ustawieniem co Barca z 3 zawodnikami z przodu.
Robinho - Roque/Ade - Tevez

Jak dla mnie Wright-Philips będzie z Petrovem (jeśli zostanie) zmiennikami na bokach ataku co zostawiłoby mniejszą ilość ich w środku i by to w miarę pasowało.
Powinni chyba zainteresować się obrońcami, ktoś na środek i na prawą stronę i jakoś by to wyglądało.
fieldy pisze:Wenger kiedyś na konferencji prasowej powiedział [jeśli dobrze pamiętam, bo to było w maju], że ma nadzieję iż Ade zostanie i na pytanie o to czy Chamakha chce sprowadzić powiedział, że podoba mu się ten zawodnik, ale to nie znaczy że go ściągnie. Nie zaprzeczył więc stanowczo. Ja bym nie chciał Chamakha, wolę Dm'a.
Pytam bo właśnie czytałem, że on ma przyjść w miejsce Ade jeśli ten odejdzie, a na to się coraz bardziej zanosi.
Marokańczykiem Wenger podobno interesował się już ze 2 lata temu chyba, zresztą był taki moment, że podobno pół Europy go chciało ^^
Zawsze jak oglądał Bordeaux to zerkałem na niego i Gourcuffa i to chyba są najlepsi zawodnicy tej drużyny, także transfer może być ciekawy, tyle tylko że najwięcej na tym straci chyba Vela... bo wątpię by sporo sobie pograł przy sporej ilości napastników.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 lip 2009, 15:54

Nie pieszczą się szejkowie z City. Ten skład naprawdę robi wrażenie, jeszcze ze 2 dobrych obrońców i mogą naprawdę nieźle namieszać. Brakować im bedzie wtedy tylko....trenera bo mimo całej sympatii do Hughesa nie wygląda mi na coacha, który poradzi sobie z tym wszystkim, presja będzie duża ale z drugiej strony spieprzyć sezon z takimi zawodnikami to naprawdę będzie sztuka. Walijczyk powiedział, że walczą o pierwszą 6 ale myślę, że oczekiwania mimo wszystko będą większe. Tylko się zastanawiam jak on pomieści tych wszystkich napastników i pomocników, Robinho mi wygląda na potencjalnego bocznego obrońcę ;) MC przydałby się teraz najbardziej własnie bardzo dobry trener, który by to wszystko poukładał, wprowadził dyscyplinę bo gwiazd tam bez liku i sprawił, że ta drużyna miałaby swój styl na boisku. Coś jak Mourinho w Chelsea. Jego robotę widac tam do dzis.

Co do Adebayora, jeśli puszczą go do MC poniżej 30 mln to znaczy, że są jeszcze gorszymi negocjatorami niż MU :lol:

/edit

Eckersley w Burnley, kolejny talent opuścił MU. Szkoda bo wiązałem z nim pewne nadzieje. Kwota transferu nieznana ale aż boje się pomyśleć za jak marne grosze go oddaliśmy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 lip 2009, 16:11

Wybiję się z rozmów transferowych najbogatszych klubów angielskich, gdyż mnie z kolei zaciekawiła wiadomość o możliwym transferze Barry'ego Fergusona do Birmingham. Wiadomo, że spory wpływ na tą roszadę ma Alex McLeish. Jednakże ciekawi mnie jak uda się druga przygoda Fergusona z Premiership. Poprzednio się nie najlepiej udało, a w Rangersach był już swego czasu legendą, więc informacja mnie zaskoczyła. Jednak piłkarz ma już 31 lat i prawie 300 meczów w barwach "The Gers", więc z pewnością chciałby spróbować jeszcze raz czegoś nowego, a następna szansa może się już nie pojawić.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 lip 2009, 16:52

Póki co zanosi się, że City będzie grało podobnym ustawieniem co Barca z 3 zawodnikami z przodu.
Tevez vel. "jestem wolniejszy niż olaf lubaszenko" na skrzydle? :mrgreen: Hughes wbrew pozorom nie jest marnym menadżerem i na coś takiego się nie zdecyduje. Sam sobie w stopę nie będzie strzelał.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2009, 17:35

Ade wybral City zamiast Barcelony? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2009, 17:43

A Barca dawała 170 tys funtów tygodniowo ?

Po poprzednim roku Ade dostał 50% podwyżki, zagrał o połowę słabiej [wcześniej 30 goli, teraz 16] i co ? I dostanie znów 2 razy więcej kasy :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 lip 2009, 17:49

Kamil232 pisze:
Tevez vel. "jestem wolniejszy niż olaf lubaszenko" na skrzydle? :mrgreen: Hughes wbrew pozorom nie jest marnym menadżerem i na coś takiego się nie zdecyduje. Sam sobie w stopę nie będzie strzelał.
Osobiście nie widzę za bardzo innego rozwiązania. Robinho, Tevez czy Ade raczej nie zgodzą się na zbyt często rotację (Santa Cruz też sporo kosztował więc pewnie sporo grał będzie). 442 z Robinho na skrzydle to praktycznie to samo co napisałem wyżej bo on i tak do defensywy wracał nie będzie. W momencie gdy SWP grał jeszcze na prawej to mieliby trochę ciężko z bronieniem :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2009, 18:05

Czyli co, to ten typ zawodnika, ktory leci na kase? Myslalem, ze taki nie jest :cry:

Wy fieldy podobno Klaasa z Realu chcecie?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 lip 2009, 18:09

No myślałęm że tu jakiś włoski klub ściągnie ADe liczyłem na Milan a on City wybrał xD Wdł. mnie miał większe szanse z Arsenalem niż z MC na cokolwiek, ale jego rola się nie zmieni musi strzelać bramki :) ciekawe co powiedzą araby jak będą mu płacić 170 tys/tyg a on bramki nawet nie strzeli. Ade nie ukrywał że dla niego liczy się kasa :P
Arsenal's Emmanuel Adebayor Passes Manchester City Medical

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 lip 2009, 18:24

mistyk pisze:Czyli co, to ten typ zawodnika, ktory leci na kase? Myslalem, ze taki nie jest :cry:
Swego czasu w jakimś wywiadzie powiedział, że odejdzie do klubu który da mu więcej bo gra dla pieniędzy. Jakoś tak to było.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2009, 19:36

mistyk pisze:Wy fieldy podobno Klaasa z Realu chcecie?
to raczej plotki, Wenger się o nim nie wypowiadał, chyba raczej Chamakh jest bardziej prawdopodobny.

Ade dostał pozwolenie na pracę, wiec niedługo powinniśmy usłyszeć, jaki to City mają fajny projekt i jakim znakomitym szkoleniowcem jest Hughes :)

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 15 lip 2009, 19:41

City jeden z najlepszych atakow bedzie mialo w fm :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”