Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 73

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 08 kwie 2006, 15:48

Wiara przenosi gory :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2006, 15:49

Jey pisze:Ogólnie denerwują mnie ludzie, którzy mówią, że "Polska będzie Mistzrem Świata jestem pewien" itp. Bo są dużo lepsze reprezentacje niż nie najlepsza Polska...
:zgon:
Nóż się w kieszeni otwiera i to wcale nie na myśl o takich ludziach bo ja się z takimi opiniami nie spotykam a w internecie czytam dość sporo. Bardziej przykro się robi kiedy userzy nie mają o czym pisać i tworzą tego typu opowiastki jak ta zapodana przez Jey'a.

Mecze towarzyskie z dużo słabszymi rywalami są bez sensu. Czasem przydaje się meczyk z mniej wymagającym rywalem, ale bez przesadyzmu. Konfrontacja z kelnerami na dobrą sprawę nic nie mówi. Nie ma potrzeby też grania spotkań kontrolnych na siłę bo mogą wprowadzić tylko niepotrzebną niepewność a korzyści z nich nie ma raczej.

Awatar użytkownika
Coroner-ka
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coroner-ka » 09 kwie 2006, 20:26

Niggaz pisze:
Jey pisze:
Mecze towarzyskie z dużo słabszymi rywalami są bez sensu. Czasem przydaje się meczyk z mniej wymagającym rywalem, ale bez przesadyzmu. Konfrontacja z kelnerami na dobrą sprawę nic nie mówi. Nie ma potrzeby też grania spotkań kontrolnych na siłę bo mogą wprowadzić tylko niepotrzebną niepewność a korzyści z nich nie ma raczej.
Ostatnie mecze towarzyskie , są rozgrywane tylko z kelnerami :):) A może to po to aby poprawić statystykę i morale :D co niektórych ludzi związanych z piłką :D:D I potem bedzie tak : jak to przeciesz w towarzyskich nie było tak zle :D Wygrywalismy , to był pech i tyle :D

Polewocz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Polewocz » 09 kwie 2006, 20:37

Zawsze się opłaca grać nawet z kelnerami z takimi drużynami gra się po to żeby zawodnicy się rozstrzelali i mieli czucie piłki.Z trudnymi rywalalmi gra się potem żeby żeby sprawdzić czy wszytsko jest ok i co można jeszcze zmienić. :idea:

Polewocz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Polewocz » 09 kwie 2006, 20:44

Jey napisał że denerwują go ludzie którzy mówią że Polska będzie mistrzem świata,bo są lepsze zespoły.To fakt są lepsze zespoły od Biało-Czerwonych ale na ME 2004 też było o dużo drużyn lepszych od greków.Jeżeli Polska będzie grała dobrze taktycznie nie poełnia błędów to stać ją na medal tak samo jak każdy inny zespół, napewno nie graliby pięknej piłki jak Brazylia bo nie mamy takich piłkarzy ale za to możemy grać w stylu niemców czyli bardzo uważnie i skutecznie w defensywie na zero z tyłu i liczyć na jakąmś jedną udaną akcje,w najgorzym wypadku będzie remis,Grecja też właśnie tak grała.

Nie pisz posta pod postem.

Awatar użytkownika
Coroner-ka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coroner-ka » 09 kwie 2006, 21:01

Ja myślę ze potrzebne są aspiracje a nie upajanie sie wygranymi z drużynami , które nie są dość mocne :) Bo co z tego że zagrają z zespołem na swoim poziomie i wygrają . Kiedy kubeł zimnej wody wyleje sie z drużyna silniejszą :). Grając z bardziej doświadczonym graczem podnosimy kwalifikacje , poznajemy technikę lepszego i wtedy korygujemy błędy :) Lepiej przegrać z mocniejszym i wyciągnąć wnioski , niż żyć z głowa w chmurach :)

Awatar użytkownika
Zaglebie Sosnowiec
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaglebie Sosnowiec » 19 kwie 2006, 18:23

No coz...nasza Repra spadla z 26 na 28 miejsce w Rankigu FIFA.Z naszych grupowych rywali,Kostaryka jest wyzej co mnie nie dziwi.Dziwia mnie za to komenty ze Kostaryka nie bedzie sie liczyc na Mundialu(nie wiem jak jest u Was,ale w wielu stronach moge wyczytac to lekcewazenie).Ja uwazam,ze Nasza Repra jest gorsza,a olewania wyjdzie nam bokiem,tak jak to bylo z Koreanczykami :(

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 kwie 2006, 18:34

Zaglebie Sosnowiec pisze:No coz...nasza Repra spadla z 26 na 28 miejsce w Rankigu FIFA.

Wygralismy ostatni mecz z Arabia i znowu spadek...moze zaczniemy przegrywac :?: :lol: Ja jakos nie przykladam duzej wagi do wszelkiego rodzaju rankingow (a szczegolnie klubowych KOSZMAR)....
naszych grupowych rywali,Kostaryka jest wyzej co mnie nie dziwi.Dziwia mnie za to komenty ze Kostaryka nie bedzie sie liczyc na Mundialu(nie wiem jak jest u Was,ale w wielu stronach moge wyczytac to lekcewazenie).Ja uwazam,ze Nasza Repra jest gorsza,a olewania wyjdzie nam bokiem,tak jak to bylo z Koreanczykami
Ja juz kilka razy pisalem na tym forum, ze Kostaryka jest wysoko w rankingu przede wszystkim dlatego ze graja w strefie CONCACAF...Majac za takich przeciwnikow Gwatemale czy Paname to nie trudno zdobywac z nimi po 3 pkt a co za tym idzie punktowac w rankingu FIFA. Ne znaczy to ze Kostaryka jest slaba, ale Polska na pewno nie jest zespolem gorszym od nich :D I nie zgodze sie z toba ze jestesmy gorsi od nich bo nie jestesmy...

rachwus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rachwus » 20 kwie 2006, 22:11

Jak wielu innych nie rozumiem co to za mecze towarzyskie . Słychać by ło że to Iran nie ma z kim zagrać że Japonia nie ma sparing partnera a te dwa teamy są chyba mocniejsze od Litwy i Wysp Owczych. Co do niedawnego meczu z Arabiom Saudyjską to wydaje mi się że jak już chcieliśmy zagrać z afrykańską drużyną to trzeba było poprosić Henia Kasperczaka żeby nam Tunezje załatwił i był by to bardziej miarodajny przeciwnik od Saudyjczyków. tak na prawde dopiero mecz z Chorowacją da nam odpowieć jak się miewa nasza reprezentacja.

P.S nie rozumiem czemu do sztabu reprezentacji nie można włączyć Henia Kasperczaka on ma doświadczenie w przygotowaniu drużyn na turnieje i mógłby pomóc Janosikowi a na pewno uspokoic jego skołatane nerwy .

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 20 kwie 2006, 22:19

Dla mnie na dzien dzisiejszy najpowazniejsi kandydaci do kadry na MŚ to : Atak: Żurawski, Frankowski; Pomoc: Kosowski, Krzynowek, Smolarek, Szymkowiak i Sobolewski; Obrona: Bąk, Kłos, Baszczynski, Michał Żewłakow; Bramka: Boruc . W nastepnym meczu z Litwa Janas ma sprawdzic Burkhardta i mam nadzieje ze Marcin pokaże co potarfi :) . Saganowski też powinien dostać szanse ze wzgledu na to że regularnie strzela bramki i nie ma większych "zablokowań" .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8595
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 kwie 2006, 22:25

Co do niedawnego meczu z Arabiom Saudyjską to wydaje mi się że jak już chcieliśmy zagrać z afrykańską drużyną
a ja bylem przekonany, ze Arabia Saudyjska lezy w Azji :think:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 21 kwie 2006, 10:04

rachwus pisze:Jak wielu innych nie rozumiem co to za mecze towarzyskie . Słychać by ło że to Iran nie ma z kim zagrać że Japonia nie ma sparing partnera a te dwa teamy są chyba mocniejsze od Litwy i Wysp Owczych. Co do niedawnego meczu z Arabiom Saudyjską to wydaje mi się że jak już chcieliśmy zagrać z afrykańską drużyną to trzeba było poprosić Henia Kasperczaka żeby nam Tunezje załatwił i był by to bardziej miarodajny przeciwnik od Saudyjczyków. tak na prawde dopiero mecz z Chorowacją da nam odpowieć jak się miewa nasza reprezentacja.
Pisze się Arabią Saudyjską, a nie Arabiom - to tak na marginesie.

rachwus pisze: P.S nie rozumiem czemu do sztabu reprezentacji nie można włączyć Henia Kasperczaka on ma doświadczenie w przygotowaniu drużyn na turnieje i mógłby pomóc Janosikowi a na pewno uspokoic jego skołatane nerwy .
:lol:

A dlaczego nie włączyć Franciszka Smudy ? A może Wdowczyk? Przecież był na stażu w Celticu Glasgow ! Nie bądźmy śmieszni . Kasperczak to trener a nie pomagier, więc ... odpada .

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 21 kwie 2006, 14:10

gringo7 pisze:Atak: Żurawski, Frankowski; Pomoc: Kosowski, Krzynowek, Smolarek, Szymkowiak i Sobolewski; Obrona: Bąk, Kłos, Baszczynski, Michał Żewłakow; Bramka: Boruc
człowiek wciąż się czegoś uczy :arrow: przez dwadzieścia kilka lat myślałem że drużyna to jedenastu zawodników ale są tacy którzy inaczej sądzą jak widać wyżej :D

co do naszej super reprezentacji to tak sobie myślę że jeśli wyjdą z grupy to będzie sukces :D

a jeśli już wyjdą to Anglia czy Szwecja na dzień dzisiejszy są ciut( :D ) lepsze niż my

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 kwie 2006, 14:16

robur pisze:przez dwadzieścia kilka lat myślałem że drużyna to jedenastu zawodników ale są tacy którzy inaczej sądzą jak widać wyżej
A ja przez 18 lat myślałem, że 'jedenastka' a 'kadra' to nie są synonimy.
gringo7 pisze:Dla mnie na dzien dzisiejszy najpowazniejsi kandydaci do kadry na MŚ to : Atak: Żurawski, Frankowski; Pomoc: Kosowski, Krzynowek, Smolarek, Szymkowiak i Sobolewski; Obrona: Bąk, Kłos, Baszczynski, Michał Żewłakow; Bramka: Boruc .
Gdzie tu jest błąd bo ja nie dostrzegam :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8595
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2006, 16:22

Witam !
Ostatnio troche myslalem nad tematem Naszej Reprezentacji i skladu na Mundial :wink:
I ... mam ciekawa koncepcje budowy pierwszej jedenastki ;)
Nasi pilkarze nie sa super wyszkoleni technicznie, My musimy nadrabiac sila, szybkoscia, ambicja, warunkami fizycznymi i kondycja :!:
Dlatego w roli bramkarza widzialbym Wojtka Kowalewskiego ! Ma on wspaniale warunki : 189 cm wzrostu i 86 kg wagi :!:
W obronie w sumie bez wiekszych niespodzianek, gdyz znacie moje pomysly :D
Na lewej flance Marcin Zewlakow [szkoda, ze w klubie gra na prawej stronie], na prawej - Marcin Baszczynski [licze na jego akcje ofensywne, i jednak niezle wyszkolenie techniczne].
Srodek obrony - para dwoch wysokich obroncow - czyli Mariusz Jop [188 cm wzrostu i 81 kg wagi] i Mariusz Lewandowski [184 cm wzrostu i 82 kg wagi] :!:
Pomoc - na lewej stronie zawsze grozny Jacek Krzynowek, moze ostatnio gra niewiele w klubie, ale zawsze mozna w niego wierzyc 8)
Na prawej stronie wystawilbym Ebiego Smolarka ;) Choc ostatnio bez formy - wierze, ze odbuduje ją :)
Jako defensywny pomocnik - ... Radoslaw Kaluzny [194 cm wzrostu] :!: Drugim pomocnikiem srodkowym - bardziej ofensywnym - oczywiscie bylby Miroslaw Szymkowiak :) Wierze w jego dobre podania do napastnikow :)
A w ataku - oczywiscie para Maciej Zurawski - Grzegorz Rasiak [190 cm wzrostu]. Szybkosc i wzrost :-)

Na lawce rezerwowych - Boruc - jest dobry, ale w Szkocji za duzo przytyl, ma nadwage, i watpie, zeby sie jej pozbyl przed mundialem, poziom pilki ligowej w Szkocji wysoki nie jest, i Boruc nie ma zbytnio duzo roboty, i 1 blad co 2 mecze nie sprawiaja nikomu wiekszych klopotow. Niestety dla reprezentacji jest to klopot.
W obronie - Bak i Klos to para rezerwowych srodkowych, na prawa obrone - Wojciech Szala.
W ataku na lawce Tomasz Frankowski i Janczyk [jesli wyzdrowieje i dojdzie do formy sprzed kontuzji].

Wiecej pozycji na lawce rezerwowych - jeszcze nie obsadzilem ;)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”