Valencia CF (zbiorczy) - Strona 73

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 24 maja 2009, 16:47

Zigić ma w kontrakcie z Racingiem klauzulę odejścia koło 6 milionów, więc przy jego obecnej formie to kwota śmieszna... Banega wraca i pewnie też zostanie sprzedany, bo w Hiszpanii sobie w ogóle nie poradził. Szykuje się więc wyprzedaż Villa - Silva (?) i Albiol. Klub troche się wzbogaci, ale za to jakim kosztem. :|

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 maja 2009, 14:43

[*]

A się cieszyłem po meczu z Realem... ba byłem pewien, że chłopaki nie sfrajerzą tego...
Najbardziej martwi mnie fakt, że przyszły sezon zapewne będzie katastroficzny, kompletnie inaczej będzie musiał być zbudowany zespół, ktoś będzie musiał stać się liderem... heh fajnie.
lisek_chz pisze:Szykuje się więc wyprzedaż Villa - Silva (?) i Albiol.
Miguel, słyszałem o odejściu Marcheny, podobno nawet Moretii może polecieć... fajnie :rotfl:

Nic, trzeba będzie czekać na wypowiedzi Villi i jego agentów.

EDIT:

Btw: zauważyliście zależność ? Jak na boisku gra duet Silva-Villa wspomagany przez Matę lub Vicka to offensywa wygląda fajnie, gdy brakuje czegoś z tego to z przodu jest katastrofa, nie ma zmiennika dla żadnego z Davidów. Ciekawe jak by to wyglądało w przyszłym sezonie gdyby zabrakło jednego z nich.

Ja tam coraz częściej jestem zdania, że odejście Villi może wyjść nam na dobre. W tym momencie jakby jesteśmy uzależnieni w sporym stopniu od jednego zawodnika. Coś jak trochę Inter od Ibry.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 maja 2009, 14:54

Ja widzę dwa wyjścia dla Valencii. Pierwsze sprzedać takich zawodników : Villa, Joaquin, Zigic, Banega, El Moro, Miguel, Fernandes. Dodatkowo pozbyć się zawodników którzy tylko obciążają budżet, czyli : Curro Torres'a, Angulo, Del Horno, Edu, Moretti, Hugo Viana,

Za tą pierwszą ekipę 80 mln euro może się uzbierać, a za druga może uda się parę baniek zebrać. Tak czy siak z drużyną pożegnać musiało by się 13 zawodników (pewnie jeszcze jacyś na wypożyczeniach są ) tak więc tak i tak trzeba by było zatrudnić trochę zawodników.

Drugie wyjście wydaje mi się lepsze. Nie sprzedawać takich zawodników jak Zigic, Banega, Fernandes czy ew. Edu, Moretti. Dać im szansę, może się sprawdzą gdy presja będzie mniejsza. Resztę sprzedać, przesunąć paru zdolnych z II drużyny i ewentualne bramki kadrowe uzupełnić wypożyczając zawodników z innych drużyn, bo paru naprawdę dobrych zawodników w tej sposób można znaleźć. Wtedy skład będzie w stanie walczyć o pierwszą szóstkę. Dziura budżetowa się zmniejszy i wszyscy będą w jakiś sposób szczęśliwi.

Priorytet to zatrzymać Silvę i wokół niego budować nową Valencię.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 maja 2009, 15:09

Asteniu pisze:Ja widzę dwa wyjścia dla Valencii. Pierwsze sprzedać takich zawodników : Villa, Joaquin, Zigic, Banega, El Moro, Miguel, Fernandes. Dodatkowo pozbyć się zawodników którzy tylko obciążają budżet, czyli : Curro Torres'a, Angulo, Del Horno, Edu, Moretti, Hugo Viana,
Jakbyśmy mieli żyć nadziejami to ja pożegnałbym Guaitę, Curro, Miguela (i tak odchodzi) Helguere, Maduro (nie lubię go :D), Del Horno, Carleto (po co oni go sprowadzili ?), Joaqina, Fernandesa, Edu, Viane, Angulo, Morientesa, Zigicia, Banege, Montoro, Sunny'ego, Navarro (wraca po tym sezonie ?), Nacho i resztę tych popierdół na wypożyczeniach. Ville tylko jeśli sam by chciał odejść.

Po pierwsze za nich paręnaście mln. by wpadło, bo drugie kontrakty płacimy wszystkim co są na wypożyczeniach (coś jak w Atletico).

Kadra na przyszły sezon powinna wyglądać jakoś tak (przynajmniej ja to tak widzę):

Cesar, Renan, 3 GK (Fernando w juniorach nieźle chyba rokuje, czy jak on tam się zwie), Lillo/Xaimo Navarro. Pedro Lopez (Valladolid - podobno już zaklepany w miejsce Miguela), Marchena, Albiol, Alexis, Lomban, Moretii, LO, Albelda, Baraja, DM, DM, Vicek, Mata, Silva, Pablo, PP/LP, Villa, Michel, N

Uzupełnić to jeszcze kilkoma zawodnikami z Mestally i nie byłoby źle (np. taki Iago niezłe noty zbiera z tego co pamiętam).

Wszystko ładnie i pięknie tyle tylko nie wiadomo jak ma się sprawa z takim filarem zespołu: Albiol, Marchena, Silva, Villa. Po drugie czy jeśli udałoby się ich zatrzymać to jak wyglądałyby transfery. Znając zarząd to nie zdziwię się jak połowa zespołu znowu będzie wypożyczona, a my będziemy płacić całe kontrakty.
Zresztą fajnie by było gdyby Emery coś się wypowiedział na temat jakichś planów.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 26 maja 2009, 12:38

Właśnie trochę denerwujące są te wypożyczania. Rozumiem że to przeważnie działa z pożytkiem dla obu klubów nie mówiąc już o zawodniku. Więc wniosek prosty : zawodnik chce grać i chce iść na wypożyczenie to niech w tym czasie obniży swoje zarobki o 30%, a klub do którego jest wypożyczony niech pokrywa te przynajmniej 50% z tych 70%.

Nie wiem kto płaci pensję Banedzę, jednak za roczne wypożyczenie Atletico zapłaciło 1,5 mln euro, co dla mnie było kompletnym nie porozumieniem, no ale to już osobna historia.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 maja 2009, 14:13

Z tego co pamiętam to my płacimy, albo całe 100%, albo jakoś w granicach 70-80% więc wiesz.... swoją drogą nie chcecie go za te ~13 mln. co ma klauzulę ? Bo mi taki układ pasuje :P Swoją drogą to śmiesznie będzie jak Atletico to zapłaci :jupi:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 27 maja 2009, 16:09

Ale się rozmarzyliście z tym, że Atletico mogłoby kupić Evera ;) Ja tam bym mu dał szansę jeszcze, prawie w ogóle nie grał w barwach Valencii, o Atletico w ogóle nie wspominając. Emery mówił, że w przyszłym sezonie o ile będzie trenerem Ches to wypróbuje go (tym bardziej, że raczej odejdzie trzon obecnego składu) no chyba, że zarząd postanowi go sprzedać.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 02 cze 2009, 18:51

Dla mnie sprawa jest prosta. Ktoś da za niego 10 mln euro to bym się nie zastawiał i go sprzedał. Nie będzie chętnych aby zapłacić taką kasę ? Wówczas go zostawiam i daje mu szansę (ale taką wielką) i być może chłopak się obudzi i będziecie mieli z niego jeszcze wiele pożytku.

Zobaczymy jak to z nim będzie.

P.S Ja wiem że zarząd Atletico często nie myśli, ale aż takimi debilami nie są. Aha i klauzula wynosi 11 mln euro. 13 mln to było wraz z wypożyczeniem.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 02 cze 2009, 18:58

Ciekaw jestem wzmocień Atleti na nowy sezon. Wiadomo, trzeba zatrzymać złotego chłopaka i Aguero, warto pomyśleć o co najmniej 2 dobrych obrońcach i może kimś do środka pola, Emana?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 02 cze 2009, 19:24

Pelart pisze:Ciekaw jestem wzmocień Atleti na nowy sezon. Wiadomo, trzeba zatrzymać złotego chłopaka i Aguero, warto pomyśleć o co najmniej 2 dobrych obrońcach i może kimś do środka pola, Emana?
Daj ten temat w dziale o Atletico, żeby nie robić offtopa.

Jeżeli ktoś chce zobaczyć Banegę w akcji to niech wchodzi tutaj :

http://secure.apuestasrojiblancas.com/P ... tletico_en

Atletico gra to towarzysko z IFK Mariehamn. Banega w podstawowym składzie.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 02 cze 2009, 19:58

Ciekawy artykuł ukazał się na vcf.pl, Soler - główny udziałowiec VCF, człowiek który ma najwięcej do powiedzenia w zarządzie i główny winowajca obecnej nieciekawej sytuacji finansowej klubu, zgodził się na emisję nowych akcji mających zwiększyć budżet klubu o 93 mln euro. Emisja nowych akcji nie powinna być na rękę Solerowi ponieważ wiąże się z wydaniem przez niego kilkunastu milionów na utrzymanie pakietu większościowego, w innym wypadku Soler przestanie mieć decydujący głos w zarządzie. Brak w tym jakielkowiek logiki... Bo w to, że postanowił naprawić swoje grzeszki z przeszłości kosztem prywatnych pieniędzy to mi się wierzyć nie chce :warrior: .

Wie ktoś co z tymi pieniędzmi za sprzedane prawa do transmisji meczów?! W umowie podawali że za 2 letni kontrakt na konto Valenci ma wpłynąć 70mln (o ile dobrze pamiętam) po zakończeniu sezonu 2008/2009, a póki co żadnego newsa na ten temat nie było...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 cze 2009, 20:26

A to nie dostawaliśmy tej kasy w ratach ? Tak mi się wydaje.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 02 cze 2009, 21:18

Tak wracając do Banegi to się dzisiaj nie popisał. Miał parę fajnych podań, jednak także mnóstwo nie udanych akcji, podań czy dryblingów. Te ostatnie to tragedia, nawet kiedy 5 metrów od pola karnego i otoczyło go 3-4 graczy i aż prosiło się o podanie do partnera to ten kiwał się z cała armią graczy IFK, no debil, bo inaczej nie można napisać. Miał też 2 świetnie okazję na zdobycie bramki. W pierwszej fatalnie uderzył z paru metrów, a w drugiej zamiast się strzelać to... zaczął się kiwać. TRAGEDIA !!!

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 cze 2009, 21:26

Chciał za bardzo coś udowodnić komuś. Nie wyszło :P

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 03 cze 2009, 2:28

Sammyy pisze:Chciał za bardzo coś udowodnić komuś. Nie wyszło :P
Raczej nie działaczom Atletico, bo Banega jest świadom tego że Rojiblanco go nie wykupią, a jak nie to pewnie go o tym poinformowali już. Zresztą po jego jedynym bardzo dobrym spotkaniu w tym sezonie (chyba ze Sportingiem Gijon) sam przyznał iż wie że swoją grą nie zasłużył na to aby Atletico go wykupiło.

Dziwi mnie natomiast inna sprawa. Tak sobie myślę czemu Valencia nie prosiła, czy może nie próbowała w jakiś sposób wywrzeć na Atletico aby Ci nie wystawiali w tym spotkaniu (wczorajszym) Banegii. Przecież gdyby doznał poważnej kontuzji to wówczas Valencia musiała by przez wiele miesięcy płacić zawodników z którego nie mogła by korzystać. Wiem że było by im ciężko wpłynąć na decyzję Atletico, no ale cóż, chyba nie myśleli że Banega błyśnie w tym meczu i Atletico go kupi :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”