Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 721

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 maja 2012, 12:42

BaSSu pisze: To by była taka wisienka na torcie- nawet remis. Prawdę mówiąc to boję się, że SAF dalej będzie wystawiał swoje widzimisię do 11 i znowu będą po boisku biegać Parki itp.
Ile meczów w tym sezonie zagrał Park? Nie róbmy z Fergiego idioty. Zaufał Parkowi w ważnym meczu, bo w przeszłości rzadko kiedy w takich spotkaniach zawodził. Tym razem nie wyszło i Szkot na pewno o tym wie.

Nie lubię dłuższych rozmów o wpasowaniu do naszego składu zawodnika, który nawet do nas nie przyszedł, więc powiem krótko. ROoney'a bym widział już na szpicy i znalazł kogoś z charakterem, kto faktycznie potrafi pociągnąć drużynę i zbudował wokół niego nowy team. Roo jako lider zupełnie mi nie pasuje.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 maja 2012, 13:02

red85 pisze:Nie lubię dłuższych rozmów o wpasowaniu do naszego składu zawodnika, który nawet do nas nie przyszedł, więc powiem krótko. ROoney'a bym widział już na szpicy i znalazł kogoś z charakterem, kto faktycznie potrafi pociągnąć drużynę i zbudował wokół niego nowy team. Roo jako lider zupełnie mi nie pasuje.
Dokładnie. Póki Hazarda nie ma na OT nie ma nad czym się rozwodzić. Jeśli ktoś do MU trafi to na pewno będzie to poparte jakąś analizą i pomysłem Fergusona na jego rolę w zespole. Mało kto się chyba spodziewał, że Jonesa najcześciej będziemy oglądać na prawej obronie, prawda?

Co do Rooneya jako lidera to bym jednak się trochę wstrzymał. Wiem do czego zmierzasz red, pisałeś o tym już po meczu z City ale trzeba przyznać, że taktyka i przebieg meczu mogły być mocno demotywujące dla Wazzy. W zasadzie cała ofensywa opierała się jedynie na nim, poza Nanim nie miał praktycznie żadnego wsparcia a taktyka opierała się na wrzutkach, których nie miał prawa wygrać. Mimo strzelanych bramek nie uważam, że Rooney gra wielki sezon, może jest coś w tym, że wypala się jako lider i fajnie by było gdyby ktoś inny wziął to na siebie ale z drugiej strony zrzucenie ciężaru na innego gracza i przesunięcie Roo na szpicę mogłoby oznaczać wrzucenie Welbecka i Hernandeza na boczny tor a jakoś wydaje mi sie, że Ferguson widzi przyszłość ataku właśnie w duecie Welbeck - Rooney.

/edit

A odnośnie Hazarda to podobno był na derbach Manchesteru. Mam nadzieję, że ten mecz nie pomógł mu dokonać wyboru ;) To, że jednak trafi do którejś ekipy z Manchesteru chyba jest już przesądzone. Cóż, trzeba trzymać kciuki. 17 goli i 15 asyst w tym sezonie to imponujący wynik jak na 21 latka.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 maja 2012, 13:43

Ile meczów w tym sezonie zagrał Park? Nie róbmy z Fergiego idioty. Zaufał Parkowi w ważnym meczu, bo w przeszłości rzadko kiedy w takich spotkaniach zawodził. Tym razem nie wyszło i Szkot na pewno o tym wie.
I kosztem statystyk z innych meczów, posadził na ławce np. Valencie? Nie robię z niego idioty, tylko uważam że w dużej mierze to on ponosi winę za wynik bo tak wystawił skład. W tym meczu widać było, że wszystko jest ustawione pod to, żeby grać na remis.

Odnośnie ogólnie drużyny to niestety muszę się zgodzić, że nie mamy lidera i Rooney na niego się tez nie nadaje. W wielu meczach widać, że nie ma komu wziąć na siebie odpowiedzialności za grę.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 maja 2012, 14:36

Na szczęscie Belgia nie jedzie na Ojro więc może z Hazardem będzie szybciej :lol:

Za City idzie projekt sportowy i na 99,9% mistrzostawo Angli plus 10 mln do każdej naszej oferty nie mowiąc o tygodniówce.Za nami przemawia trener i historia i fakt że my z utalentowanych kopaczy robimy wielkie gwiazdy.

Staty Hazarda są powalające jak na jego wiek i pozycje- takich nie miał ani Ronaldo ani Messi.Możliwe że liga slabsza ale za to nie ma takich kolegów w ekipie jak inni.Mam tylko problem gdzie miałby u nas grać- do puki nie podpisze nie ma o czym gadac bo i tak wyląduje w City.

Roo do 11 miesiecy nie dostał..zołtej kartki :rotfl: brakuje mi tego zakręconego walczaka, po wszczepieniu włosów obcieli mu jaja-pożyczyłem z jakieś stronki bo oddaje to Roo w tym sezonie.

http://www.blaugrana.pl/news/9514/unite ... C3%A9.html
:roftl3: :roftl3: :roftl3: :roftl3:

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 02 maja 2012, 14:55

Hazard ma mocne statystyki w Lequipe, lepszy od niego jest tylko Giroud i Zebina (http://www.lequipe.fr/Football/NOTES_D1.html), tym bym sie bardziej posługiwal niz iloscia goli. na te 17 butsow, 8 to karne. Ciekawy pilkarz, pewno bedzie gwiazdą, watpie czy to poziom Messiego i Ronaldo, ci sa z innej bajki, ale Nasri, dawny Robben czy Ribery moze nowy Iniesta(z racji lekkosci w grze - przynajmniej we Francji) kto wie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 maja 2012, 15:00

Nasri w tym wieku chyba nie mial takich stat ale możliwe że masz Helder racje.

Do momentu transferu niema oczym pisać.Nam potrzebnych od zaraz jest 2 piłkarzy do środka pola.Hazarda bym chętnie widział ale nie jest piorytetem.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 02 maja 2012, 15:13

Jak pewno wiesz MG statystyki w futbolu to nie wszystko. Byl kiedys taki pilkarz jak Mario Jardel, ten to mial dopiero statystyki. Wątpię, zeby dzis pytajac mlodzez gimnazjalna czy nawet licealna, ktos o nim miał cos do powiedzenia. Jest jeszcze kwestia asyst we Francji, nie wiem jakim cudem ale zaliczone Hazardowi asyste przy golu na 2-1 z weekendu(rabonę). Potem wychodza takie ładne statystyki :)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 maja 2012, 16:49

Jakich by statystyk nie miał, w MU brakuje takiego gracza. W meczu z City wyszły dokładnie wszystkie nasze słabości w pomocy, które zawsze udało się zatuszować tym że mamy bardzo szeroką i równą kadrę na pozostałych pozycjach. Zgadzam się z przedmówcami, potrzebne są dwa wzmocnienia w pomocy i priorytetem na pewno jest ktoś kto ogarnia grę z tyłu. W meczach z nami bardzo dobre wrażenie zrobił Javi Martinez i wydawałoby się że to jest dokładnie ktoś kogo nam potrzeba, ciekaw jestem jak pójdzie to okienko transferowe. Nie można liczyć ciągle na Scholesa i Giggsa, oni już odchodzą, muszą przyjść za nich dwa wyrobione nazwiska...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6272
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 maja 2012, 16:50

Prawda to że Kagawie rosną czerwone rogi?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 03 maja 2012, 17:27

Pojawiły się ostatnio dwie informacja: Hazard powiedział, że w przyszłym sezonie będzie grał w Anglii oraz zarząd Dortmundu powiedział, że Kagawa nie podpisze nowego kontraktu i odejdzie do Anglii. Kagawa w MU to już tylko dopisek dziennikarzy. Z kolei Ferguson ostatnio dwa razy był na meczu Lile. Obu nie kupimy, czy któryś przyjdzie okaże się pewnie już wkrótce.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 maja 2012, 23:48

Plotki plotkami, mnie najbardziej ucieszy jak już pisałem wcześniej, gdy nasz klub opuszczą zawodnicy którzy nam są do niczego nie potrzebni. I tak pojawiają się już informacje że Park nie dostanie nowego kontraktu. Bardzo mnie to cieszy, bo jego 5 minut już minęło i z całym szacunkiem do jego zasług dla drużyny, szkoda marnować na niego pieniądze. Nie mogę się już doczekać aż czerwony trykot zdejmie Owen bo drażnią mnie te jego ciągłe zapewnienia że jest już gotowy do gry.

Bardziej niż Kagawę widzę u nas Hazarda. Chłopak przyda się jakkolwiek go Fergie nie ustawi. Do tego jeszcze fajnie by było ściągnąć typowego napastnika- np. Lavezzi byłby całkiem fajnym wyborem. Ma charakter, który pozwoli mu grać w takim klubie.

Ostatnio pisze się też o tym że ManU jest bliski kupienia Jamesa Rodrigueza z FC Porto. 20-latek zbiera świetne opinię, ja bym jednak próbował go najpierw wypożyczyć i sprawdzić czy faktycznie nadaje się do tak wysokiego przeskoku ligi. A jeśli już jesteśmy przy Portugalii to jest tam też do wyciągnięcia Hulk, tylko wątpię czy się aż tak szarpniemy bo w jego wypadku mówi się o astronomicznych kwotach.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 03 maja 2012, 23:59

BaSSu pisze:Do tego jeszcze fajnie by było ściągnąć typowego napastnika- np. Lavezzi byłby całkiem fajnym wyborem. Ma charakter, który pozwoli mu grać w takim klubie.
W jakim ty świecie żyjesz :roll:

Nie liczyłbym kompletnie na transfer jakiegokolwiek napastnika latem. Prędzej Ferguson wzmocni tyły i środek, bo atak mamy już pełen. Chociaż przy ewentualnym odejściu Berbatova, Owena i Machedy (w co niezbyt wierze) całkiem możliwe, że Ferguson musiałby kogoś sprowadzić.
BaSSu pisze:Bardziej niż Kagawę widzę u nas Hazarda.
Jak chyba każdy :wink:
BaSSu pisze:wyciągnięcia Hulk, tylko wątpię czy się aż tak szarpniemy bo w jego wypadku mówi się o astronomicznych kwotach.
Jak na ten moment, jedynymi klubami, które stać na Hulka jest City, Real, Barca, PSG. Hulka możemy sobie wybić z głowy.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 04 maja 2012, 0:18

Arwin dlaczego nie Lavezzi? Citizens się o niego starają to i my możemy. Nie uważam żeby był on złym pomysłem na wzmocnienie ofensywy.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 04 maja 2012, 0:29

Mi to się w ogóle wydaje, że jak już napastnik to ktoś w stylu Lorente/Cavani lub właśnie Hulk albo jeszcze Giroud. Jest trochę tego na rynku, ale ceny będą raczej zbyt kolorowe, pewnie bardziej Carollowe. Nawet jak odejdzie trzech napastników to i tak raczej nikogo nie kupimy. Szybciej kogoś z juniorów awansujemy lub będziemy bardziej intensywnie eksploatować 4-3-3.

Swoją drogą Petrucci, Kean i Pogba są już blisko poziomu pierwszego zespołu, ciekawe jak się to dla nich wszystkich potoczy w kontekście tego okienka transferowego. Dwóch pierwszych pewnie skoczy na wypożyczenie, ale Pogba to już inna sprawa.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 04 maja 2012, 11:50

Arwin--->

Podobno Porto popadło w duże kłopoty finansowe i sprzeda Hulka dużo taniej niż to ogłaszali rok temu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”