FMy - Strona 722

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 31 maja 2013, 20:49

Chłopaki mam nadzie że ktoś mi pomoże rozwiązać mój problem a mianowicie chodzi mi o grę defensywną przy stałych fragmentach gry nie potrafie tego opanować już w przeciągu kilku karier w trakcie meczów wyskakuje ze kiepsko mi z tym idzie ze trzeba nam tym popracować ,opanował ktoś to dobrze??

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 31 maja 2013, 22:11

A ja ogarnąłem idealnie! W 27 meczach ekstraklasy i 7 Pucharu Polski nie straciłem ani jednej bramki po rzucie rożnym! Jedną straciłem z idealnie wyegzekwowanego bezpośredniego strzału z rzutu wolnego, i jedną po głębokim dośrodkowaniu z rzutu wolnego i nieudanej pułapce ofsajdowej. Ale generalnie nawet do strzałów po rzutach rożnych nie dopuszczam rywali :) Tylko teraz nie bardzo mam czas :/
Jutro mogę Ci napisać jak się ustawiam :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 cze 2013, 21:39

Miał ktoś może z Was piłkarza który nazywa się Corentin Jean :?: Jak ktoś jest gdzieś przynajmniej w 4 sezonie lub widział rozwój piłkarz to mógłby mi coś powiedzieć o nim. Screeny mile widziane.

Planuje zrobić coś czego jeszcze w tym FMie nie robiłem. Ściągnąć kolonie(no tak do 10) młodych piłkarzy do juniorów, a drużyn juniorskich wyrzucić prawie wszystkich którym scouci nie wróżą kariery.

e:Dzięki Ci. Czyli średnio mu idzie rozwijanie. A scouci u Mnie zawsze mu dają 5 gwiazdek.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 21:46 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 01 cze 2013, 21:43

Obrazek

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 02 cze 2013, 12:06

BarcaQzYN pisze:A ja ogarnąłem idealnie! W 27 meczach ekstraklasy i 7 Pucharu Polski nie straciłem ani jednej bramki po rzucie rożnym! Jedną straciłem z idealnie wyegzekwowanego bezpośredniego strzału z rzutu wolnego, i jedną po głębokim dośrodkowaniu z rzutu wolnego i nieudanej pułapce ofsajdowej. Ale generalnie nawet do strzałów po rzutach rożnych nie dopuszczam rywali :) Tylko teraz nie bardzo mam czas :/
Jutro mogę Ci napisać jak się ustawiam :)
Z milą chęcią poczytam jak ustawiasz drużynę bo ja już nie mam siły ,nie wiedziec czemu nie potrafię ich jakoś ustawić ehh

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 cze 2013, 15:41

Sinik1988 pisze:Chłopaki mam nadzie że ktoś mi pomoże rozwiązać mój problem a mianowicie chodzi mi o grę defensywną przy stałych fragmentach gry nie potrafie tego opanować już w przeciągu kilku karier w trakcie meczów wyskakuje ze kiepsko mi z tym idzie ze trzeba nam tym popracować ,opanował ktoś to dobrze??
Rożne gram tak:

Bramkarz - norma, boczni obrońcy - na słupkach, środkowi obrońcy - krycie wysokich, środkowi pomocnicy - krycie niskich, ofensywny pomocnik - skraj pola karnego, lewoskrzydłowy - krótkie krycie, prawoskrzydłowy - przód, napastnik - tył w razie potrzeby.

Jeśli przeciwnik ma sporo wysokich graczy (skoczność plus gra głową), to jeśli mam na boisku Capoue, Goretzkę, lub Kiesslinga, to na ich pozycji również ustawiam krycie wysokiego.

Wolne:

Bramkarz - norma, wszyscy obrońcy - krycie, środkowi pomocnicy - krycie, reszta w murze. I ta sama sytuacja co w przypadku rogów, jeśli przeciwnik ma wysokich grajków, to jednego z środkowych pomocników bądź napastnika przełączam do krycia.

No i do tego oczywiście trenowanie defensywnych stałych fragmentów gry. Przed meczami przeważnie trenuję tak: defensywne stałe fragmenty, defensywne stałe fragmenty, gra w ofensywie, ofensywne stałe fragmenty gry, defensywne stałe fragmenty gry, defensywne stałe fragmenty gry, gra w ofensywie itd. Czasami, jeśli gram z jakimiś ogórkami, czy drużyną, w której większość podstawowych obrońców nie może zagrać, to załączam dodatkową grę w ofensywie, ale potem wracam do schematu.

Może ze 2-3 bramki po stałych tracę w ciągu sezonu.

Nie zmienia to jednak faktu, że trzeba mieć całkiem dobrych w powietrzu zawodników, aby wszystko dobrze działało. U mnie zawsze w pierwszej jedenastce jest 5 grajków ze skocznością 15 plus.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 02 cze 2013, 18:18

Zaha jest dosc dobry, sam go mam w mojej karierze Tottenhamem, duzo lepszy jest jednak Sterling, ktory moze grac na obu skrzydalach. Naprawde jest jak burza a i strzela i asystuje ciagle. Polecam goraco.

Jak ktos moze wyrwac Lukaku to bierzcie w ciemno, bo to jest demon. Koles niszczy system.

Nie moge sie doczekac jak Messi skonczy grac, ni [ch**] nie da rady sie jemu wyrwac tych zlotych pilek...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 cze 2013, 18:39

Ja gram natomiast BVB. W pierwszym sezonie jedyne 2 pkt za Bayernem. Teraz sprzedałem Lewandowskiego do PSG za prawie 30 mln euro(119 mln zł) + 6 mln euro(25 mln zł) za 20 goli w lidze. Falcao, Ibrahimovic, Lewandowski, Lavezzi oraz Moura to są ich napastnicy :lol: Więc szukam napastnika. Kandydata nie widzę więc być może będę grał Maupay'em.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 cze 2013, 18:59

Lewandowski to świetny napastnik w tej grze, 30mln to bardzo mało, u mnie w Blackburn, w wieku bodajże 29 lat, ustrzelił klasycznego hattricka w finale Ligi Mistrzów z City.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 cze 2013, 19:22

Mirek15 jak Cię stać, to spróbuj wyrwać Vollanda z Hoffe. Raz, że Niemiec, dwa że z sezonu na sezon jest coraz lepszy. Nie kręci wprawdzie kosmicznych wyników strzeleckich, ale za to zalicza bardzo dużo asyst i kluczowych podań. Świetny snajper do gry piłką. U mnie na save'ie jest do wyrwania za 8 baniek (chce odejść), ale mam i Maupaya, i Kiesslinga, który nigdy mnie nie zawodzi, a ostatnio w debiucie mój 17 letni regen zaliczył hattricka... więc nie jest mi za bardzo potrzebny.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 04 cze 2013, 20:23

Panowie ale znalazlem skurwysyna :boje się: :boje się: :boje się: :boje się: :jupi:

I on dopiero sie pojawil w wieku 23 lat !! zagral tylko jeden sezon w tym brazylijskim klubie.

Obrazek

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 cze 2013, 20:28

Snipp_ pisze:Lewandowski to świetny napastnik w tej grze, 30mln to bardzo mało
Biorą pod uwagę, że kończył mu się kontrakt którego nie chciał przedłużyć to 30 mln + 6 premii to ciekawa opcja.

Kupiłem Lukaku za 24 mln euro i 6 młodych do juniorów gdzie jeden z nich wygląda naprawdę ciekawie. Volland w Hoffe gra tak średnio, a po drugie wart jest 15 mln euro.

Maniek, informuj na o grze twojego nowego piłkarza.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 04 cze 2013, 20:31

jeszcze go nie kupilem, wlasnie go znalazlem wiec nie bylo chama zebym go tu niewrzucil. dam znac jak co i jak :D. A pomyslec ze sie przejmowalem ze Falcao ma 33 lata a i tak nawala, mowie sobie, bedzie mial 35 i tez bedzie dobry, konkurent mu przyjdzie godny i niesety szybciej kariere bedzie musial skonczyc...

Kupie nawet za 100 mln.

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 04 cze 2013, 20:37

Gra głową - 18, siła - 8, skoczność - 9 :mrgreen:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 04 cze 2013, 20:38

Nic z tego nie znaczy... ;) Messi tez gra glowa dobrze i np Van der Saarowi bramke wcisnal... patrz jakie wykonczenie akcji i szybkosc koles ma.

Lisem Pola Karnego gram ciagle, ten koles bedzie lepszy od Messiego :afro:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”