FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 727

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 lip 2008, 15:48

Corinthians rozumiem ze turniej sie liczy i to bardzo w Argentynie, natomiast poziom piłkarski na IO pokazuje że udział w nim Messiego nie jest niezbędny do triumfów. Wiadomo ze Messi to istotne wzmocnienie, ale Argentyna ma takie pokłady talentu że jest w stanie triumfować nawet bez Messiego (a mając w składzie innego gracza)

Barcelona też ma swoje racje chcąc by Messi został. Kolejny raz nie przepracuje okresu przygotowawczego, może wrócić z kontuzją, moze po prostu nie być przygotowanym do całego sezonu, co w kontekście jego jako lidera nowego projektu - nie wygląda różowo

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lip 2008, 16:48

Troche szkoda takiej postawy Messiego, bo jednak raczej pewne było, ze Fifa zmusi Barce do wyslania go na IO. Jednak to on mogl podjac decyzje, inna decyzje. Barcelona jest na poczatku nowego etapu, w druzynie tworzy sie nowy trzon, a Messi bedzie obok tego. Oby te przygotowania nie wyszly mu ponownie na minus, czyli kolejne kontuzje.

Barca zostaje z Bojanem w napadzie, to bedzie najgorźniejsze ogniwo w walce o LM, bo sorry Henry malo znaczy i raczej nie wierze, że bedzie wnosil cos wiekszego do gry. Eto'o najprawdopodobniej nie zostanie zgłoszony, wiec wypada szybko kogos dokoptować w miejsce Ronaldinho, albo wreszcie wyjasnić sytuację z Samu i ew. kupić kogos w jego miejsce. Chyba sztab nie bedzie czekal do ostatniego sieprnia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lip 2008, 16:51

chcesz powiedzieć, że Henry prezentuje się aż tak słabo, że nawet na Beitar, czy Wisłe może sie nie nadawać ?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 lip 2008, 16:57

Na Wisle to i nasze rezerwy by wystarczyly. Z Beitarem moze byc juz gorzej :p

Bez przesady, Henry nie gra az tak zle. Chociaz oczywiscie wymaga sie od niego lepszej gry.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lip 2008, 18:55

Corinthians pisze:Liderem zostaje się na boisku, a nie w lipcu z rozkazu bo komuś się tak podoba.
Oczywiście masz rację. Nikt nie rozkazuje Messiemu być liderem. On po prostu dostał taką szansę a to jest nobilitacja. Numer 10 + największy kontrakt w drużynie do czegoś zobowiązują.
Tak jak wspomniałeś - liderem zostaje się na boisku. Żeby zostać liderem drużyny trzeba grać dla niej. Leo nie zostanie liderem Barcelony wybierając grę dla Argentyny zamiast dla Barcelony. Ot cała filozofia.

Corinthians pisze:Gdyby Messi został z Barcą to już byłby liderem?
Gdyby został byłby to sygnał, że może mógłby tym liderem być.
Jarzinho pisze:Eto'o najprawdopodobniej nie zostanie zgłoszony
Jak duże jest Twoim zdaniem prawdopodobieństwo nie zgłoszenia Eto'o do rozgrywek? :]

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 lip 2008, 19:38

Corinthians pisze:Nawet jak jest to jakiś badminton
badminton to zejebista sprawa :] trenowałem, byłem w kadrze :wink:

Mentor pisze:Jak duże jest Twoim zdaniem prawdopodobieństwo nie zgłoszenia Eto'o do rozgrywek?
"mniej niż zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrroooooooooooooooo....mniej niż zeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrroooooooooooooo"
:wink:

Jeśli chodzi o wyjazd Messiego na Olimpiadę to wszystko dzieki FIFA, Rafinha też by nie jechał. Ale Schalke z Werderem (Diego) się ostro wnerwiły i zgłosiły sprawę do CAS. Rafinha może zostać nawet zawieszony na troche, choć osobiscie w to wątpię.
I to CAS nic nie da, ale ja sie tam Allofsowi i Mullerowi nie dziwię, że sie wnerwili.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 30 lip 2008, 19:42

wytlumaczcie mu jedno - dlaczego jezeli klub nie chce puscic na podrzedny turniej swojego najlepiej oplacanego pilkarza, pillkarza ktory jeszcze ani razu nie przeszedl z druzyna pelnego okresu przygotowawczego, jest znany ze swoich krotkich i podatnych na urazy miesni to okazuje sie ze robi zle?

federacja argentyny placi pilkarzowi? wyszkolila go? pomogla mu jak potrzebowal pomocy?

nie. to niech delikatnie mowiac spie.....

ps - badminton to swietny sport i jezeli ktos troche liznal gry na odpowiednim poziomie (czyt. nie na plazy z gumowa lotka i rakietkami z naciagiem ze sznurka) nie zgodzi sie z wysmiewaniem tej dyscypliny.

wystarczy zagrac z kims kto potrafi na normalnym boisku do badmintona, normalnymi lotkami by docenic ten sport (juz po tym jak odzyska sie przytomnosc)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lip 2008, 19:44

Teoretycznie to jeszcze nie koniec bo Barcelona zgodnie z zapowiedziami zgłosiła sprawę do Sportowego Sądu Arbitrażowego. Sam Messi powiedział, że dostosuje się do ostatecznej decyzji tej właśnie instytucji tak więc teoretycznie Leo może wrócić, ale nie wiem kiedy może zapaść jakaś ostateczna decyzja a przede wszystkim nie wierzę w to, że może być ona korzystna dla klubu.

Dzisiejszy mecz zapowiada się wobec tego jeszcze ciekawiej. Nie będzie Messiego i Eto'o tak więc w ataku może być ciężko. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało. Taka gierka bez tych dwóch piłkarzy dobrze nam zrobi.

[EDIT]

Valdés, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Toure, Iniesta, Pedro, Keita, Messi

:o

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 lip 2008, 22:15

Sklad rzeczywiscie dobry.
Licze na pelne sprawozdanie z meczu, jako ze sam nie moglem ogladac, bo wybralem sie na wycieczke nad jezioro z 4 pannami, wiec czuje sie usprawiedliwiony. :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lip 2008, 22:26

Mentor pisze:Jak duże jest Twoim zdaniem prawdopodobieństwo nie zgłoszenia Eto'o do rozgrywek?

Do 3 rundy, dla mnie raczej nie zostanie zgloszony, chyba, że klub pogodzi sie z pozostaniem Kameruńczyka.. Tak wystep zamknie mu juz transfer do innego klubu, chyba, ze Milan bedzie potrzebował napastnika. :wink:

W wychowankach siła. :o

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lip 2008, 22:54

Raczej to ile? Bardziej 60% czy bardziej 90%?

Ja uważam, że w obliczu braku Messiego i słabszej gry Henryka można liczyć na jakiś występ Eto'o choćby nawet miało to ostatecznie zamknąć temat jego transferu.

Co do dzisiejszego spotkania ciężko mi się je oglądało bo transmisje często padały, ale jakoś się udało. Zawiodłem się na Fiorentinie bo jak dla mnie nie zasłużyli nawet na tego jednego gola. W pierwszej połowie graliśmy praktycznie bez środkowego napastnika. W drugiej połowie wszedł Bojan i strzelił najładniejszego gola meczu tak więc fajnie. Poza tym wreszcie zagrał Hleb (chociaż krótko), ale przez te 20 (?) minut pokazał się z naprawdę dobrej strony. Kilka razy ładnie szarpnął prawą stroną i miał kilka dobrych piłek. Nieco słabiej niż w poprzednich spotkaniach Alves, ale on póki co i tak nie zawodzi. Jeśli chodzi o nowych piłkarzy to pewnie gra Pique. Caceres jakoś mi się nie rzucił w oczy, ale mogłem sporo przegapić bo transmisje były słabe i trochę mnie to rozkojarzyło. Tak czy inaczej kolejny mecz za nami. Wynik dobry.

Zapomniałbym. W pierwszej połowie boisku opuścić musiał Iniesta :| Mam nadzieję, że to nic poważnego. W jego miejsce wszedł Jeffren i pokazał się z dobrej strony nie tylko za sprawą ładnego gola.

Przypomniało mi się coś jeszcze. Rozegraliśmy do tej pory trzy spotykania i jeżeli ktoś je oglądał to nie może mieć wątpliwości, że potrzebujemy silnego, wysokiego napastnika :] Ładnie gramy górnymi piłkami, ale nie ma kto z nich korzystać.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 lip 2008, 23:09

Oby Iniesta byl caly.

Poki co ogladalem jedynie mecz z Hibernianem, ale w najblizszym czasie nadrobie zaleglosci. Z tego co widzialem w pierwszym meczu i co czytalem pozniej, to dobrze graja Pedro i Jeffren, co cieszy.

To, ze potrzebujemy takiego napastnika jak wiadome od dawna. Szczegolnie, ze teraz mamy Alvesa, ktory potrafi poslac pilke na centymetry.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lip 2008, 23:15

Poprawa jakości gry długimi piłkami nie kończy się na Alvesie. Widać, że Pep pracuje nad tym z piłkarzami bo podnosimy piłkę częściej i robimy to naprawdę nieźle. W każdym z dotychczasowych spotkań widziałem zagrania, które wydawały się idealne na jakiegoś wysokiego napastnika. Generalnie bardzo często rozciągamy grę i staramy się grać szeroko tak więc na kilka dośrodkowań w każdym meczu można liczyć.

Nasi wychowankowie ogólnie bardzo ładnie sobie radzą. Jeffren i Pedro mogą być włączeni do szerokiej kadry pierwszego zespołu jak dla mnie. Raczej nie będziemy tęsknić za Dos Santosem.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 sie 2008, 10:10

prosilbym o napisanie pokrotce co sie dzialo u nas,bo tydzien mnie nie bylo i nic nie wiem. z gory dzieki :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 01 sie 2008, 10:20

messi poszedl do interu i rozwiazali klub

a tak powaznie to nic szczegolnego - byc moze eto'o zostanie, bronzzetti twierdzi ze silva do nas przyjdzie, iniesta doznal niegroznej kontuzji, messi musi jechac na IO i wygralismy 3 sparingi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”