AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 728

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lis 2009, 6:27

Strasser i nic ciekawego nie pokazał.
gral 8 minut.co mial ciekawego pokazac??

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 23 lis 2009, 9:57

Najważniejsze że Leo zdecydował się wpuścić Strassera w takim momencie.Takie wydarzenie to dla młodziana ogromne doświadczenie bo co by nie mówić pod koniec meczu było gorąco pod naszą bramką.

Silva wczoraj po kilku na prawdę dobrych meczach słabiej jednak kiedy wróci Nesta jestem pewny że ustabilizuje formę.Pamiętacie może kiedy graliśmy tak ładnie dla oka i skutecznie z przodu :?: Podobno kaka był naszym motorem napędowym w ostatnich latach a bez niego radzimy sobie w ofensywie jeszcze lepiej :wink: .Dobra gra w obronie w moim odczuciu w tym ustawieniu zależy przede wszystkim od defensywnych pomocników Ambrosiniego i Pirlo.Wczoraj mieli oni kilka strat a do tego środek obrony kompletnie nie funkcjonował.
Teraz w środę czas na Francuzów.Trzeba liczyć się z tym że to będzie ciężki mecz.Nie wiem czy Leo nie powinien ustawić za Pirlo kogoś z dwójki Flamini, Gattuso bo mecz może być rozgrywany w bardzo dużym tempie.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 23 lis 2009, 16:31

Nasz były Miszczu:

"- Real to wielki klub. Większość ludzi myśli, że przeszedłem tam tylko z powodu pieniędzy, a to nieprawda. Zawsze śniłem o tym, by tam grać." :boruta:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 lis 2009, 17:46

mete pisze:gral 8 minut.co mial ciekawego pokazac??
Czasami coś można, chociaż wiadomo młody to tylko sobie biegał, kilka razy przy piłce był.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lis 2009, 18:56

"- Real to wielki klub. Większość ludzi myśli, że przeszedłem tam tylko z powodu pieniędzy, a to nieprawda. Zawsze śniłem o tym, by tam grać." :boruta:
a co w tym dziwnego??Kaka zawsze mowil nawet bedac w Milanie ze jako dziecko marzyl by grac w Realu.jakby odszedl dla kasy to gralby w City czy w Chelsea.zreszta w Realu chyba nie zarabia duzo wiecej niz u nas

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 23 lis 2009, 19:16

Wpierw Balotelli (żartem lub nie) wspomina na spotkaniu z jakimiś dzieciakami,że jest Milanistą (wywołało to nawet pewną burzę we Włoszech,co ciekawe zostało całkowicie przemilczane na tej pro-interowskiej stronie) - fakt niezaprzeczalny - jako dziecko kibicował Milnowi o czym wiedza wszyscy zainteresowani,a później na meczu z Cagliari można było dostrzec sporo pro-Balotellowskich banerów. Jeden z nich głosił: "Balotelli jednym z nas". :rotfl: :rotfl: :rotfl: Co ciekawe chłopak kumpluje się ponoć mocno z Paloschim...

--------------Paloschi
Balotelli-----------------Pato

:wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lis 2009, 19:20

tylko ze Moratti juz nigdy nie sprzeda kogos dobrego do nas.czlowiek uczy sie na bledach.choc powiem szczerze ze chetnie bym zobaczyl Mario u nas.Mourinho po tym wyznaniu powiedzial ze Inzaghi urodzil sie jako interista.prawda to?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lis 2009, 19:25

Czasami coś można, chociaż wiadomo młody to tylko sobie biegał, kilka razy przy piłce był.
No bez jaj. Nastoletni defensywny pomocnik wchodzi na kilka minut pod wielką presją ze strony kibiców, mediów i przede wszystkim ultraofensywnie ustawionych rywali dwa razy wybiciami (Kaladze i Silvę to przy bramkach przerastało) ratował nam skórę pod naszym polem karnym, a tu oczekuje się więcej.
To nie ofensywny grajek, który ma swobodę i może się pokazać. Ze strony taktycznej oceniam jego występ bardzo pozytywnie. Świetna decyzja Leo.

Balotelli ma taki charakter, że jeśli Galliani mu zrobi wodę z mózgu (o co nietrudno z takim charakterem), to on niebo i ziemię poruszy, a przejdzie do Milanu. Ibrahimovic też miał nigdy nie przechodzić do Barcelony. ;)
Ja go jednak nie chcę w Milanie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lis 2009, 19:29

I co z tego? Balotelli moze kibicować nawet Juventusowi. W tej chwili Mario ma wysoko opłacany kontrakt w Interze do 2013 roku i w zasadzie poza temperamentem, który co jakiś czas trzeba ochłodzić nie ma z nim zadnych problemów i jak powiedział Mourinho: on i Santon sa przyszłoscia Interu. Jak wybitnie nie da popalic ewentualnym przyszłym trenerom, to pewnie go zrealizuje, a nawet przełuży. Nie wydaje mi sie, żeby Milan był tym klubem, który jest w stanie zaplacic tyle by Inter był skłonny puścić tegoż zawodnika.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lis 2009, 19:37

Powtarzam - Ibrahimovic też miał nie odchodzić, wypełnić lukratywny kontrakt i pociągnąć nareszcie Inter do sukcesów. I co?
A tak w ramach żartu:
Były milanista Alessandro Matri nie jest zadowolony z przebiegu wczorajszego meczu. Piłkarz zrealizował swój cel i strzelił bramkę rossonerim, ale i tak ma pretensje: ‘Przy pierwszej akcji powinien być karny dla nas. Sędzia powiedział mi, że Dida dotarł pierwszy do piłki, ale to nie jest prawda, to ja byłem szybszy. To był wielki błąd ze strony arbitra, Didę powinni byli wtedy wyrzucić z boiska’.
Chłopak się skompromitował. Wymuszał karnego i dał piękny popis a'la Gilardino z Celticiem w polu karnym, sędzia nie dał się nabrać, nikt na to nie zwracał uwagi, bo wiadomo było, że karnego tam nie było, a ten jeszcze wyciąga sprawę, podczas gdy nie ma racji i jeszcze się ośmiesza stwierdzając, że to on ma słuszność. Wstyd.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2009, 19:43

karnego nie było rzeczywiście, ale nie pisz ze to było a'la Gilardino, bo w tamtym meczu Włoch się przewrócił jakieś 5 metrów czy nawet wiecej od Boruca.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lis 2009, 19:49

karnego nie było rzeczywiście, ale nie pisz ze to było a'la Gilardino, bo w tamtym meczu Włoch się przewrócił jakieś 5 metrów czy nawet wiecej od Boruca.
to byla/jest klasyka.Matri zrobil to prawie jak Gilardino :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lis 2009, 19:58

Ibrahimovic ma lat 28, Balotelli ledwie 19 to jedna rzecz, sa w troche innym punktach swoich karier. Druga rzecz, ze wymiana Ibrahimovica była korzystna dla Interu w aspekcie finansowym, jezeli za Mario pojawi sie takowa oferta to pewnie klub ja przemysli. Tyle, że nie sadze aby Milan wyłożył takie pieniadze, a klubach angielskich Mario bedzie miał zdecydowanie trudniej o minuty na boisku. W Interze rywalizuje jedynie z Milito i Eto'o który wyjedzie na PNA.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lis 2009, 20:00

Matri wybił się jeszcze przed Didą, przeleciał nad nim celowo unikając kontaktu (który grozi urazem w niektórych sytuacjach), w powietrzu złożył się do lądowania jak skoczek w dal i runął na ziemię jakby wpadli na niego rozpędzeni Gattuso z Ambrosinim co najmniej.
Jeśli to nie było w stylu Gilardino, to nie wiem, co było. Obaj piłkarze się ośmieszyli swoim zachowaniem, ale Matri skompromitował dodatkowo dzisiejszą wypowiedzią.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 23 lis 2009, 20:02

Ależ Babel - nikt nie mówi Balotelli już teraz,zaraz...ale z 2 lata?Za 5 lat?Nawet za 10???10 lat temu to nie wiedziałem kto to Kaka',a Rivaldo był nieosiągalnym marzeniem ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”