AS Roma (zbiorczy) - Strona 74

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 19 sie 2006, 15:43

Pytanie do znawców:
Czy jest w ogóle możliwa 4-letnia wspołwłasność? (Pizarro). Myślałem, że dwuletnia to max.
I czy Roma może co roku odmawiać ślepej licytacji aż do 2010, kiedy musi być ona przeprowadzona? Co ni mniej, ni więcej oznacza, że Pizarro będzie grał w Romie do 2010 i Inter nic na to nie poradzi, chyba że Roma się zgodzi na ofertę odkupu połowy karty zawodnika przez Inter (choć wcale nie musi)?

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 sie 2006, 16:14

Z tego co ja wiem to wspolwlasnosc jest na 2 lata ... a kontrakt z samym zawodnikiem to inna sprawa i ten jest podpisany na 4 lata ... czyli jak zawodnik po wspolwlasnosci albo w jej trakcie trafi w 100% do Romy to kontrakt z Interem przestanie istniec a z Roma bedzie mial jeszcze na kilka lat :arrow: przynajmniej tak mi sie wydaje ale raczej jestem pewny :wink:

Szkoda Diarry :?

Pizzaro juz na starcie musi odbudowac zaufanie u kibicow jak Mido wiec licze na jego mocne wejscie :roll:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 sie 2006, 16:43

mnie po tych fochach nie cieszy ten transfer... nie cieszy mnie tez z tego powodu ze Roma ma praktycnie tylko 2 skrzydlowych, mancini, taddei i bardzej wolabym wzmocninia w tym zakresie np. Eposito, Semioli

w srodku az takiej wielkiej potrzeby nie ma wzmacniac :/

ale jak juz sie Spal uparl trzeba miec nadzieje ze bedzie z Pizzarro pozytek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sie 2006, 10:20

Pizzaro bedzie duzym wzmocnieniem Romy. Szkoda tylko, ze tak glupio sie w pewnym momencie zachował, bo stracil w oczach kibiców. Jednak pozniej zdecydował sie na Rzym, a pod okiem Spallettiego juz był jednym z najlepszych w SerieA wiec mozna teraz od niego duzo wymagac.
Ustawienie mysle bedzie z dwojka De Rossi - Pizzaro czyli powinno byc dobrze

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 sie 2006, 10:38

Totnik_ASR pisze: tylko 2 skrzydlowych, mancini, taddei

Można jeszcze zaliczyć Perrotte, który na mundialu grał jako "lekki" skrzydłowy i dobrze mu to wychodziło.

Jeśli Spalletti wzmacnia się Pizarro kosztem defensywnego pomocnika Diarry to napewno ma wszystko poukładane i wie jak zagrać, aby nie tylko strzelać i grać do przodu, ale i połączyć formacje obrony z pomocą tak żeby nie było wielkich dziur. Ciekawe też czy Spall będzie patrzył na Davida pryzmatem odrzucenia pierwszej oferty ? i tak jak piszecie, już na początku stracił w oczach kibiców i będzie musiał się sprężyć. Pierwszy mecz Chilijczyk zagra przeciwko Interowi ? "Nie wiem czy będę gotów na to spotkanie, jednak chcę tam być. Jeśli Roma jest w stanie pokazać to co pokazali w zeszłym sezonie, to mogą walczyć o Scudetto."

Zobaczymy Superpuchar już za tydzień - najprawdopodobniej transmitowany przez Rai Uno :]

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 sie 2006, 15:14

Sero pisze:Można jeszcze zaliczyć Perrotte, który na mundialu grał jako "lekki" skrzydłowy i dobrze mu to wychodziło

Wlasnie tak :wink: w ostatnim spraingu z Saragossa wlasnie takie bylo ustawienie :

Doni
Panucci Mexes Chivu Cufre
Aquilani De Rossii
Perrotta Totti Mancini
Mido

Jak widac Spal ufa egipcjaninowi ... niestety znowu zero bramek ze strony Romy co moze niepokoic :roll: Transfer Pizzaro sprawi ze najprawdopodobniej Aquilani wroci na lawke :roll:

Tak wiec po zakonczeniu operacji zakupu srodkowego pomocnika czas na skrzdlowego :twisted: ... Po niepowodzeniu w sciagnieciu Semiolego ( co w mojej ocenie byla lipnym zachowaniem ze strony Chievo ze tak sie trzymali ceny mimo ze Roma im wypozyczyla na kolejny rok Scurto i Brighiego :? )pierwszym na liscie jest dynamit z Cagliari czyli Esposito :P Co ciekawe w zwiazku z chyba widocznym brakiem kasy na transfery Roma gotowa poswiecic swoje mlode wilki Fatiego i Okake :roll: + dorzucic jakies grosze ... kwestia czy mlodzi odejda na wypozyczenie czy wspolwlasnosc :wink:

Co by nie mowic sprowadzenie skrzydlowego zdecydowanie zwiekszy liczbe mozliwosc ustawienia skladu Spaletiemu ... tylko zeby w koncu zaczeli bramki strzelac :evil:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 20 sie 2006, 15:19

goofii pisze: Co by nie mowic sprowadzenie skrzydlowego zdecydowanie zwiekszy liczbe mozliwosc ustawienia skladu Spaletiemu ... tylko zeby w koncu zaczeli bramki strzelac

Chlopie przeciez to tylko sparingi, daj, ze spokoj. Wkurzac to sie bedziesz mogl gdy nie beda strzelac w lidze. Zreszta Spal to nie ogorek :P Da rade.
Jak Ferrari sie spisuje?

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 sie 2006, 15:26

Lakier pisze:hlopie przeciez to tylko sparingi, daj, ze spokoj.

Jasne ale wiesz ... nie strzelili chyba bramki we wszystkich sparingach podczas przygotowan wiec jest niepokoj ... ale nie na tyle zeby zachwiac moja wiare w Spalettiego :P

Ferrari niestety bez rewelacji ... a szkoda bo bardzo wierze ze odbuduje on forme jaka prezentowal w Parmie :roll: ... byl powolany na ostatnio sparing ale nie zagral ani minuty :roll: ... narazie nie ma szans na wygryzienie kogos z dwojki Chivu Mexes ... co wiecej po deklaracjach Spala ze Panucci moze rownie dobrze grac na srodku obrony sadze ze Ferrari jest dopiero liczony jako czwarty stoper ... ale mimo wszytsko jest chyba lepszy od Samiego :P

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 20 sie 2006, 22:26

Ferrari niestety bez rewelacji ... a szkoda bo bardzo wierze ze odbuduje on forme jaka prezentowal w Parmie

Skad takie wnioski Goofi? :arrow: Poki co Ferrari gra rzadko i po sparingac ciezko cokolwiek o nim powiedziec nie widzac go w akcji. Nikt sie na niego nie skarzy, nikt nie chwali. Wydaje sie ze gra przecietnie, ale ciezko cokolwiek powiedziec nie widzac go i nie znajac jego dokladnej formy. Mexesa i Chivu i tak nie wybije ze skladu wiec poki co bedzie tylko rezerwowym ale o jego wystepach ciezko cokolwiek poowiedziec. Nieprawdaz? :]

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 21 sie 2006, 21:58

Dlatego pisze ze bez rewelacji bo jakby blysnal w ktoryms ze spraingow to by napewno o tym wspominano ... ale mimo wszytsko na niego licze bo majac w uwadze wypowiedz Spala ze nie widzi miejsca dla Kufoura w druzynie na nowy sezon to sadze ze bedziemy go potrzebowali w trakcie sezonu na bank :wink:

Ale co tam Ferrari jak w perspektywie stoi transfer Esposito :twisted: Sam zawodnik jak najbardziej na tak ( podobno od urodzenia Romanista :P ) ... a prezes Cagliari raczej tez na tak ale za odpowiednio kwote :roll: ... sam mowi ze sprzeda Mauro do wiekszego klubu w dowod uznania dla jego osiagniec w klubie ale nie wiem czy Roma po transferze Pizzaro ma dostatecznie duzo gotowki ... a Roma gotowa wlaczyc w transfer Okake albo Fatiego ... oczywiscie tylko w formie wypozyczenia albo gora wspolwlasnosci :P

I kolejna nowina ... Lecce gotowe sprzedac Vucinica ale za godziwa sume :lol: ... jak to ich przypililo na sam koniec mercato :P ... mysleli ze beda z Roma twardo negocjowac bo ktos inny sie zglosi a tu dupa :twisted: ... sa ponoc gotowi przystac na oferte wspolwlasnosci od Romy :wink: ... a perspektywa wspolwlasnosci z Lecce niesie ze soba mniejsze ryzyko niz np wspolwlasnosc Bovo z Palermo ... chociaz sprawa Jimenze pokazuje cos innego :roll:

A Alou Diarra to tym jak delikatnie mowiac Roma go osrala poszedl do Lyonu ... szkoda chlopaka :roll:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 sie 2006, 17:46

Post pod postem ... ale trzeba wspomniec ze Roma wypozyczyla Edgara Alvareza za 300 tys euro do Messiny z opcja pierwokupu wspolwlasnosci za 1,9 mln euro.

Niby maja istota informacja ... ale mozna na jej wywnioskowac ciekawe rzeczy :wink: Raz ze dzialacze nie pozbywaliby sie go gdyby nie byli pewni ze na jego miejsce sciagna innego skrzydlowego :twisted: ... mimo wszytsko Alvarez mial kilka dobrych meczy w tamtym sezonie i byl 1 rezewowym na prawa pomoc a w 2 polowie sezonu nawet gra w podstawowej jedenastce :roll:

No i pojawiaja sie kolejny raz dwa nazwiska na skrzydlo : Esposito ale w negocjacjach daleko jeszcze do jakiegokolwiek porozumienia :? ... no i ja jeszcze widzie Semiolego mimo ze nie mzoe grac w LM :roll:

Ale i tak z najnowszych doniesien celem nr 1 ... Mirko Vucinic :twisted: ... tylko ciekawe czy bedzie sie to wiazac z pozegnaniem Mido :roll:

A jutro superpuchar ... Roma w najsilniejszym skladzie :twisted: ... zobaczymy na jakim etapie przygotowan sa juz i ile im jeszcze brakuje c :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 25 sie 2006, 18:16

goofii pisze:Ale i tak z najnowszych doniesien celem nr 1 ... Mirko Vucinic
Mido 5 mln e..i podobno maja wyporzyczyc Mirko z opcja pierwokupu...dobry ruch..chociaz moze znajda sie pieniazki na calosc?!

z tym Alvarezem to sie z Toba zgodze...newpeno bez powodu tego nie robili...zwalnia sie miejsce automatycznie dla Mauro..i jestem pelen nadzieji, ze zarzad mysli podobnie...:)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 sie 2006, 12:34

post pod postem ale trzeba troche temat ozywic!!! Dzisj padl news jakoby agent Teveza byl w stolicy Italii w sprawie niegocjacji kontraktu dla swojego pracodawcy!!! Jest w tym chociaz troszke prawdy?! jak myslicie?! Czyzby Roma wygrzebala jakie ojro...czy moze Sensi stawia wszystko na jedna karte..bierze pozyczki, zaciaga ile moze by w tim roku powtorzyc sezon 2001 i wywalczyc cos w LM?!

Boje sie ze z niego moglby byc drugi Cassano.. ;/ zobaczymy jak dalsze plotki...na koncu mercato zawsze jest goraco ;)

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 28 sie 2006, 12:51

Z porówywaniem go do Cassano masz na myśli chyba jego lekką nadwagę.
Choć prawde mówiąc jest to podobny typ zawodnika...choć Tevez jest bardziej rozsądny z tego co wiem i nie będzie z nim tyle problemów co z Antonio :wink:
Ostatnio zmieniony 28 sie 2006, 12:53 przez Zwibel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 sie 2006, 12:53

Ehhh ... takie plotki zbytnio mnie pobudzaja a to jest niezdrowe :P

Ciezko mi zachowac odrobine obiektywizmu przy takich ekscytujacych plotakch ... ale chyba jednak plota :wink: Mysle ze media skojarzyly po superpucharze ze Roma szuka napatnika i przypisali im wlasnie Teveza ... chociaz z drugiej strony Sensi cos mowil o niespodziance transferowej podczas swych urodzin :roll: :P
choć Tevez jest bardziej rozsądny
To chyba nie rozmawiamy o tym samym zawodniku :roll: ... bo ja slyszalem ze on np w mlodosci nalezal do gangu i ma wielce porywczy charakret i lubi na treningach ustawiac swoich partnerow do pionu za pomoca piesci :?

Dla mnie wazniejsze ze Roma podniosla swa oferte wypozyczenia Vucinica z 1,5 mln euro do 3 i miejmy nadzieje ze sie zgodza szczegolnie ze Mirko naciska :wink:

Kufour do Livorno :?: Oby , oby :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”