FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 733

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 sie 2008, 12:22

Jak rozumiem, ostatecznie Messi pojechał na olimpiadę?

Dzisiaj zapadł wyrok arbitrażu sportowego, który orzekł, że Werder, Schalke i Barcelona nie muszą puszczać Diego, Rafinhy i Messiego na IO, gdyż nie ma takiego obowiązku.

rkoeman, co Ty na to? :> :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 sie 2008, 13:36

Szczerze mowiac jestem zaskoczony ta decyzja. Ale i oczywiscie zadowolony. Ten wyrok dobrze rokuje na przyszlosc.

Zastanawiam sie jednak co teraz bedzie z Messim. Czy wroci i z druzyna bedzie sie przygotowywal do sezonu czy zostanie. I wcale tu nie chodzi o mecze z Wisla czy Beitarem, bo z nimi to mozemy i Pedro grac. Chodzi o to, zeby tym razem przepracowal okres przygotowawaczy, bo znowu sie polamie, czego i tak wykluczyc nie mozna.

Na chwile obecna wydaje mi sie bardziej prawdopodobne, ze Messi zostanie w Pekinie. Ostatnie wypowiedzi Guardioli na to wskazuja, chociaz Txiki wypowiadal sie ostatnio w troche innym tonie.

Rafinha pewnie beda na gwalt sciagac, bo Atletico to nie Wisla...

”Opinia FIFA się nie zmieniła. Olimpijski turnieje piłki nożnej są unikalną szansą dla zawodników, w szczególności tych młodych, na zdobycie doświadczenia w międzynarodowych rozgrywkach, co pomoże im w przyszłości. Nie tylko sam zawodnik i nie tylko nie jego reprezentacja, ale również klub skorzysta z nabytego na igrzyskach doświadczenia” - dodał szef FIFA."

Z pewnoscia :zgon:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 06 sie 2008, 13:38

ciekawe jak na ta sytuacje zareaguje Messi. Bedzie błagal, żeby go zostawić, czy tez potulnie wykona rozkaz powrotu :?:
cokolwiek sie stanie to man nadzieje, że zostanie załatwione po cichu a tylko wynik będzie ogłoszony wszem i wobec. Żadnych rozmów przez prasę bym nie chciał. Mam nadzieje, że nasza nowa "10" focha nie strzeli.Jestem bardzo ciekawy jak Laporta i Pep to załatwią ale presidente tej całej burzy nie rozpętywał tylko po to aby odnieść "moralne zwyciestwo" nad FIFA

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 sie 2008, 13:44

mistyk pisze:bo znowu sie polamie,

Chyba raczej 'pozrywa'

I moim zdaniem jeśli Barca ściągnie Messiego z Pekinu to będzie nie fair wobec zawodnika.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 06 sie 2008, 13:49

Ale bedzie fair wobec przepisów. Inna sprawa ze jak najlepsze kluby posciagaja swoich graczy to pilka nozna na IO bedzie bardzo bardzo mierna

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 sie 2008, 14:04

peepe pisze:Ale bedzie fair wobec przepisów. Inna sprawa ze jak najlepsze kluby posciagaja swoich graczy to pilka nozna na IO bedzie bardzo bardzo mierna
A kiedy nie byla mierna? Jak dla mnie to moze istniec jedynie pilka klubowa. Wirus FIFA atakuje jednak co raz bardziej. IO to dobre miejsce dla mlodych graczy, ktorzy jeszcze nie zaznali wielkiej pilki. W czym IO moga pomoc Messiemu? Ktory gra od kilku sezonow w LM, PD, gral na Copa America i Mistrzostwach Swiata? W niczym. Co najwyzej moze sie polamac, bo jakis gracz z WKS za nim nie zdazy. Wszak nie zdziwie sie, jesli Messi zostanie w Chinach.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 06 sie 2008, 14:50

peepe pisze:Ale bedzie fair wobec przepisów. Inna sprawa ze jak najlepsze kluby posciagaja swoich graczy to pilka nozna na IO bedzie bardzo bardzo mierna
Niekoniecznie. Wtedy IO byłyby imprezą, na której młodzi, zdolni piłkarze mieliby szanse się wypromować ;) Czym w piłce jest złoty medal IO? Czym on będzie dla takiego Messiego? Nie oszukujmy się. Od tytułów i satysfakcji są MŚ. A tak w ogóle to jak wybierane są drużyny, które będą uczestniczyły na IO???

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2008, 17:45

kaczy pisze:I moim zdaniem jeśli Barca ściągnie Messiego z Pekinu to będzie nie fair wobec zawodnika.
A moim zdaniem jeżeli Leo nie będzie chciał wrócić to będzie to nie fair wobec klubu.
”Opinia FIFA się nie zmieniła. Olimpijski turnieje piłki nożnej są unikalną szansą dla zawodników, w szczególności tych młodych, na zdobycie doświadczenia w międzynarodowych rozgrywkach, co pomoże im w przyszłości. Nie tylko sam zawodnik i nie tylko nie jego reprezentacja, ale również klub skorzysta z nabytego na igrzyskach doświadczenia”
Leo to nie dotyczy.
”Żałuję, że CAS nie wziął pod uwagę ducha olimpizmu”
Duch olimpizmu w kontekście reżimowej Olimpiady w Pekinie?

[']

Czekam w takim układzie na powrót Leo i solidne przepracowanie tych dni, które pozostały do rozpoczęcia prawdziwych rozgrywek. Oczywiście nie wiadomo czy tak się stanie, ale Leo sam powiedział wcześnie, że zastosuje się do orzeczenia Trybunału tak więc niech teraz nie leci w kulki. Tyle.

No i brawo Laporta za walkę. Joan od dawna już aktywnie walczy w imieniu klubów i bardzo dobrze mu to wychodzi. Dobrze by było gdyby w Europie pojawiło się więcej takich ludzi.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 sie 2008, 19:04

Mentor pisze:No i brawo Laporta za walkę. Joan od dawna już aktywnie walczy w imieniu klubów i bardzo dobrze mu to wychodzi. Dobrze by było gdyby w Europie pojawiło się więcej takich ludzi.
przecież to Werder z Schalke złożyły pozew :wink: Allofs i Muller sie wnerwili z powodu 'ucieczki' Diego i Rafinhy :wink:
Czy piłkarze wrócą do klubów to jeszcze nie wiadomo, decyzja w przeciegu dnia ma być. Oczywiscie mówię o tych z Bl.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2008, 21:54

Akarin pisze:przecież to Werder z Schalke złożyły pozew
A Laporta to niby pozwu nie złożył? :]

Nie napisałem przecież, że tylko dzięki działaniom Laporty stało sie tak a nie inaczej chociaż śmiem twierdzić, że jego rola była tutaj większa niż Allofs i Mullera. Laporta walczy z FIFA już od dawna. Pamiętam jak jakiś czas temu był na jakimś spotkaniu gdzie reprezentował właśnie interesy klubów europejskich. Brał aktywny udział w wywalczeniu pieniędzy dla klubów za grę w reprezentacjach. Joan cieszy się sporym uznaniem w środowisku i stoi jak nie na czele to gdzieś w jego okolicach jeśli chodzi o tego typu działania.

PS: Leo wracaj bo nam Wisła lanie spuści :P :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 sie 2008, 22:52

Mentor pisze:
PS: Leo wracaj bo nam Wisła lanie spuści :P :wink:
Przy tak dysponowanym Piotrze Brozku nawet sam Leo nie pomoze :p

Wybiera sie ktos na mecz do Krakowa?

I jeszcze jedno - oglada ktos dzisiaj mecz na TVE INTERNATIONAL na hot-birdzie? Bo doszlo mnie info, ze bedzie tam wyswietlany mecz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 sie 2008, 22:54

Mentor pisze:A Laporta to niby pozwu nie złożył?
no złożył, ale z tego co rozczajam to później od tych dwóch z BL :wink: :P
Mentor pisze:Nie napisałem przecież, że tylko dzięki działaniom Laporty stało sie tak a nie inaczej chociaż śmiem twierdzić, że jego rola była tutaj większa niż Allofs i Mullera. Laporta walczy z FIFA już od dawna. Pamiętam jak jakiś czas temu był na jakimś spotkaniu gdzie reprezentował właśnie interesy klubów europejskich. Brał aktywny udział w wywalczeniu pieniędzy dla klubów za grę w reprezentacjach. Joan cieszy się sporym uznaniem w środowisku i stoi jak nie na czele to gdzieś w jego okolicach jeśli chodzi o tego typu działania.
ja doceniam rolę Laporty, bo FIFA czasami bardzo przesadza, a szczególnie Blatter, który czasami robi z siebie po prostu idiotę. Nie da się ukryć, ze mu sie troche w głowie poprzestawiało. Jak można coś zrobić to trzeba spróbować.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2008, 22:54

Ja tam będę standardowo oglądał gdzieś w necie, ale z tego co wiem to rzeczywiście będzie tam dziś mecz.

Załamałem się trochę z tym Krakowem :/ Gdyby przeszedł manewr z rewanżem na CN to bym jechał a tak to prawie niemożliwe bo 30 sierpnia mam wesele zioma i zapewne będę mocno zalatany (jako świadek) a rewanż w Krakowie wypada jakoś na 28 sierpnia [']

Potrzebna będzie tęga rozkmina.

PS:
Wisła Kraków dosłownie rozgromiła Beitar Jeroizolima. Naprawdę rzadko się zdarza, by w drugiej rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów jeden zespół zdobył 5 bramek, nie tracąc ani jednej. Piłkarze "Białej Gwiazdy" grali jak zaczarowani. Jeśli zagrają z takim samym polotem z FC Barceloną, Liga Mistrzów zawita do Krakowa

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2008, 3:09

No i ostatnie spotkanie towarzyskie za nami. Wynik znowu dobry chociaż nie aż tak dobry jak być powinien. Sześć zdobytych bramek robi wrażenie, ale dwie stracone już nie za bardzo.

Pierwsza połowa absolutnie świetna. Mnóstwo ładnej a momentami nawet bardzo ładnej gry. Stracony gol po błędzie indywidualnym (Valdes) nie obniża raczej oceny całości ekipy. Alves, Xavi, Eto'o, Marquez i Hleb zagrali zajebiście. Nie chce mi się pisać o tym szerzej bo pora późna, ale jutro może się do tego wróci.

Druga połowa nieco słabsza bo zmian było sporo, ale i tak było dobrze. Słabszy dzisiaj mecz Bojana, ale nareszcie dobry mecz (!) rozegrał Henry. Oby tak dalej Titi. Najlepszy na boisku w II połowie jak dla mnie Pedrito. Świetne zawody w jego wykonaniu. Jeffren również dobrze, ale nieco słabiej od kolegi. Niestety znowu straciliśmy gola po indywidualnym błędzie. Abidal zachował się tak jakby sędzia przerwał grę :| Nie rozumiem tego, ale mniejsza o to. Generalnie jednak w drugiej części gry też kilka akcji było więc jest dobrze.

Generalnie mecz na plus chociaż gdyby nie dwie stracone w idiotyczny sposób bramki byłby to baaardzo duży plus. Pierwsza połowa kapitalna. Druga niezła. Ogólnie dobrze z plusem.

Więcej, dokładniej może jutro.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 sie 2008, 9:54

Rzeczywiscie wynik gorszy niz sama gra. Moglo, a nawet powinno byc wyzej. Slupek Henry`ego, slupek Alvesa (swietne wejscie)...

Dwie stracone bramki po bledach Valdesa i Abidala, chociaz ten drugi caly mecz gral dobrze.

Szczerze mowiac jestem poki co pod wrazeniem naszego przygotowania szybkosciowego. Dawno juz nie widzialem tak biegajacych pilkarzy Barcelony i do tego w meczu towarzyskim(sic!).

Od wczoraj wiemy troche wiecej. To pewnie Puyol bedzie zmiennikiem Alvesa, a Hleb bedzie pewnie czesciej gral na lewym skrzydle niz w srodku, oczywiscie pod nieobecnosc Messiego.

Jestem tez juz pewny, ze Eto`o zostanie. Po tym jak gra nasz stary, bez formy czarnuch ciezko go bedzie wyrzucic. Tym bardziej, ze pilkarze sa razem z nim. Naprawde lepszej 9 nie znajdziemy.

Podobal mi sie wczoraj nasz pressing, gdzie obroncy atakowali zaraz po stracie pilki. Puyol i Marquez grali jeszcze wyzej niz za Franka. Dzieki temu bardziej ofensywnie graja Xavi (swietny mecz i ladna bramka) i Iniesta (troche slabiej).

P.S. Czy wy tez macie wrazenie, ze Alves jest z innej galaktyki niz Zambrotta?

Mecz ogladalem na kanale TVE, jakosc byla naprawde dobra, szczegolnie po tym jak wczesniejszy mecz Wisla - Beitar puszczali w TV chyba przez streama [']

Pedro i Jeffrem znow dobrze. Bedzie z nich pozytek juz w tym sezonie. Osobiscie robia na mnie lepsze wrazenie niz Gio przed rokiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”