FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 734

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sie 2008, 10:50

Wczorajszy sklad to chyba te zestawienie, ktore zobaczymy na CN w pierwszym spotkaniu z Wisła, moze jedna zmiana Toure za Keite, ale reszte spodziewam sie w pierwszym spotkaniu. Eto'o powala forma strzelecka, strzela chyba juz co 20 minut w sparingach. Dobrze to wszystko wyglada, bo i Ci ktorzy odpoczywali mniej, Hiszpanie z Euro, nowe nabytki czy młodzi z Barcy B wspolgraja ze soba bardzo dobrze, wszyscy pracuja, biegaja i rozumieja sie na boisku. Alves chyba naprawde był stworzony do gry w Barcelonie, rozumie sie z partnerami jakby gral juz 5 sezon w Katalonii.

Ta druga bramka dla NY to cos niesamowitego, co Abidal robil, zlekcewazyl rywala jakby ten był w okolicach polowy boiska. Valdes takze mogl sie lepiej zachować, podobnie jak przy pierwszej bramce.
Pedro i Jeffren, jelsi zostana wlaczeni do pierwszej kadry to moga wniesc sporo wiecej niz Giovani. Napewno graja bardziej dla druzyny niz dla siebie. Na bokach napadu narazie jest Messi, ktorego tak naprawde nie ma, z drugiej strony, pewnei narazie pogra sobie Henry, wiec i Pedro i Jeffren dostana okazje do gr. Oby tylko nie wlailo ich jak dos Santosa i spokojnie pracowali na swoja pozycje w klubie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2008, 12:18

mistyk pisze:Hleb bedzie pewnie czesciej gral na lewym skrzydle niz w srodku
Hleb wczoraj grał na prawej przecież :>
Jarzinho pisze:Pedro i Jeffren
Obaj zrobili świetne wrażenie w dotychczasowych spotkaniach, ale dużo większe szanse na grę ma Pedro. Gra po prostu lepiej, dużo bardziej dojrzali i podobno jest ulubieńcem Pepa tak więc będzie dostawał sporo szans. A przynajmniej mam taką nadzieję :P Jeffren również gra dobrze, ale jeszcze nie tak dojrzale jak Pedro. Nie jestem pewien czy zostanie włączony do pierwszej drużyny jeżeli ściągniemy jeszcze kogoś, ale wszystko jest możliwe.

Wczoraj Marquez zagrał najlepszy mecz od bardzo dawna. To co mnie najbardziej zachwycało to nie tyle gra w defensywie (bo o tym, że świetnie broni wiadomo nie od dziś) a rozprowadzanie piłki. Guardiola wiele razy przypominał czego wymaga od środkowych obrońców i efekty jego pracy są tak widoczne, że w porównaniu do gry obrońców za Rijkaaarda to aż w oczy kole :P W pewnym momencie Rafa wpadał niemalże w pole karne czy jego okolice i dośrodkowywał piłki, ale to już było przegięcie :lol: Tak czy inaczej świetnie, że obrona wychodzi wysoko i bierze udział w rozgrywaniu piłki. Dzięki temu Xavi może grać bliżej bramki a efekty są takie, że możemy oglądać Creusa niczym za najlepszych czasów. Asysta przy pierwszej bramce Eto'o musi się znaleźć w każdej kolejnej kompilacji o Xavim :P Alves wkomponował się fantastycznie. Bardzo mi się podoba jego gra na jeden kontakt. Koleś biega jak opętany od bramki do bramki, schodzi do środka a nawet klepie piłkę w polu karnym rywala. Tego właśnie po nim oczekiwałem. Wczoraj bardzo dobrze współpracowali z Hlebem, który z dnia na dzień robi coraz lepsze wrażenie. Na początku grał mało, ale teraz chyba nadrobił braki kondycyjne bo trener daje mu więcej minut a Białorusin wcale po boisku podczas tego czasu nie spaceruje. Na szpicy po prostu musi grać Eto'o. Każde jego zagranie w okolicach bramki rywala niesie za sobą zagrożenie. Bije Francuza o lata świetlne, ale Henry wczoraj też zagrał dobrze. Szkoda, że nie udało mu się strzelić bramki bo oddał kilka strzałów, ale to nic. Jak będzie tak grał w kolejnych spotkaniach to w końcu i jakieś bramki przyjdą. Tyle co Kameruńczyk strzelać nie będzie, ale na to chyba nikt nie liczył.

Tylko te tracone bramki mnie irytują bo obrona jest ustawiona dobrze, ale decydują indywidualne błędy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 sie 2008, 12:28

Szef Wisły i giganta kablowego Tele-Foniki nie chciał nawet słyszeć, że pierwszy mecze zostanie rozegrany w Krakowie, a dopiero rewanż w Barcelonie. By skusić Wisłę "Barca" zaoferowała opłacenie jej przelotu (około 120 tys. euro) i pobytu w Katalonii (ok. 20 tys. euro). Gdy i wtedy krakowianie odmówili, Katalończycy próbowali dalej negocjować, byli skłonni dorzucić więcej pieniędzy.

- Zadzwońcie i powiedzcie, że rezygnujemy. Nie ma takich pieniędzy, za jakie mogliby kupić Wisłę - miał zakomenderować Cupiał. W Barcelonie byli w szoku. Tym bardziej, że Beitar Jerozolima był skłonny zamienić gospodarza pierwszego meczu za darmo.
Czy to nie jest skandal? Wisła Kraków chyba jest jedynym zespołem, który nie potrafi docenić, że przyjeżdża "zespół z innej planety". A przecież jeszcze chcą zapłacić w Barcelonie. Mes que un club daje duże pieniądze, ale Polaczki zawsze to samo - boso ale w ostrogach. "Sieją nienawiść i stroszą piórka, jaka to nie jest wielka rywalizacja". A powinni zrobić wszystko, by Barcie było wygodnie, skoro i tak przegrają.

:lol:

[edit] Większość z tego sami pisaliście, nieładnie Mentor :>.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2008, 12:34 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2008, 12:30

Bla bla bla.

Widzę, że napinki będzie więcej niż podczas GD bo to rzeczywiście szok, że Barcelona chciała rozegrać rewanż u siebie w kontekście głosowania, które zadecyduje o przyszłości jednego z najlepszym prezydentów klubu w historii. Doprawdy żenada z naszej strony.

Wisła mogła się zgodzić, ale nie musiała i nie zgodziła. Koniec sprawy. Dobrze, że przynajmniej jest pożywka dla mediów i kibiców. Wisła nie na sprzedać etc. Dopisali Far$a kradnie czy zapomnieli?
piwus pisze:Większość z tego sami pisaliście, nieładnie Mentor
Que? Co niby pisałem :>

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 sie 2008, 12:38

Farsa nic kupić nie potrafi, to kraść musi :lol:

Mam nadzieję, że Pep pomroczności jasnej nie dostanie i zgłosi Samu do eliminacji LM. Termin jest podobno do dzisiaj, tak ?
Na Camp Nou powinniśmy zaatakować więc nie ma sensu wystawiać Kaity i Toure razem Niech w pomocy zagrają Iniesta\Gleb

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 sie 2008, 12:48

Mentor pisze:Que? Co niby pisałem
Ty pisałeś tylko o nożach, reszta się popisywała w ten sposób. A propose, wątpię, by Wisła strzelała sobie w stopę i organizowała mecz na obcym terenie Śląskim, więc jeśli chcecie pojawić się na meczu, to najlepiej dzięki biletom załatwionym przez Barcę. Bo pod kasami będzie szło na noże a i tak największe szanse mają ludzie z karnetami i konie.
Mentor pisze:Widzę, że napinki będzie więcej niż podczas GD bo to rzeczywiście szok, że Barcelona chciała rozegrać rewanż u siebie w kontekście głosowania, które zadecyduje o przyszłości jednego z najlepszym prezydentów klubu w historii. Doprawdy żenada z naszej strony.
Faktycznie nic się nie stao. Terminarz w La Lidze też sobie kupujecie, że to takie normalne?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2008, 12:54

Te noże będą mi wypominane do końca życia chyba, ale wuj. Ryzyko wliczone w zawód, że tak powiem.
piwus pisze:Terminarz w La Lidze też sobie kupujecie, że to takie normalne?
Tak. La Liga generalnie jest mocno skorumpowana. Wszystko ustawione. Nie to co w Polsce.

Orientujesz się może piwus ile kosztowały bilety na poprzednie starcie meskeunklubu z nożownikami?

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 07 sie 2008, 13:40

piwus pisze:wątpię, by Wisła strzelała sobie w stopę i organizowała mecz na obcym terenie Śląskim,
a skad taka pewnosc? ja sadze,ze mecz raczej odbedzie sie na Slaskim,lub innym wiekszym stadionie. Na takim meczu Wisla moze zarobic na biletach,tyle co przez pol sezonu nie jest w stanie zainkasowac. Ten mecz to bedzie czysty biznes. Chyba nikt nie wierzy w awans,wiec trzeba to wykorzystac marketingowo.
Co wiecej, ten wasz stadion jest remontowany, i prawie nikt tam nie wejdzie. Z czym do ludzi?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sie 2008, 13:44

A bilety na mecz w Krakowie beda juz w sprzedazy przed pierwszym spotkaniem :?: Chyba tylko w Polsce zrobiono taki problem ze zmina miejsca pierwszego spotkania, ale wiadomo trafia sie polskiej druzynie nie Anderlecht nie Szachtar wiec musieli sie jakos wybić.
Tak naprawde wiele to nie zmienia w przypadku Barcelony, a gdyby Wisla grala na Ślaskim pewnie by to zmienialo, bo znaleźć 11 tys. kibicow, ktorzy zaplaca po 300-400 zl jest nawet łatwo, bo przeciwnikiem jest Barca, ale znalezc 30 tys czy wiecej juz nie, a przeciez po pierwszym spotkniu i tak wszystko bedzie rozstrzygniete i zostanie do dogrania 90 minut w Karakowie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 sie 2008, 13:59

Edit finalny:

Tegoroczne ceny:
Dla posiadaczy karnetów:
D i E - 100 zł
A i B - 150 zł
Bez karnetów:
D i E - 200 zł
A i B - 250 zł

skwk.pl
"Trochę" się pomyliłem :lol:. Sorry.

wisla.krakow.pl pisze:Sprzedaż biletów na krakowski mecz z Barceloną rozpocznie się już w najbliższy poniedziałek o godzinie 11:00 i potrwa aż do dnia meczu lub do wyczerpania biletów.

Terminy sprzedaży i ceny:
- 11-19 sierpnia - sprzedaż wyłącznie dla posiadaczy karnetów (sklep Wiślacki Świat)
- od 20 sierpnia - wolna sprzedaż biletów (sklep Wiślacki Świat dla posiadaczy Kart Kibica oraz kasa sektora B dla osób nieposiadających KK)
Berik pisze:Co wiecej, ten wasz stadion jest remontowany, i prawie nikt tam nie wejdzie. Z czym do ludzi?
Przecież to nie jest tylko czynnik finansowy. Wisła mogłaby przegrać na Śląskim 8-0 i gdzie tu jest dobro klubu? 2 miliony więcej to jest wystarczająca kwota, by pozbawiać się tej minimalnej szansy jaką jest własne boisko? Poza tym na Śląskim jest remont murawy i najbliższy duży stadion mamy chyba w Czechach. Wisła byłaby prawie jak u siebie.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2008, 15:08 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2008, 14:33

My tu gadu gadu a Messi biega sobie na Olimpiadzie i nawet strzela bramki. To by było na tyle w kwestii powrotu 'lidera'. :]

http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... &kom=pokaz
”Chcę, żeby wszystko było jasne. Rozumiem stanowisko klubu. Od początku mówiłem, że chcę grać dla mojej reprezentacji i nie było z tym problemów. Poczekam na to, co orzeknie FIFA. Jeżeli stwierdzi, że nie muszę jechać, to nie pojadę, jeżeli uzna, że mogę jechać, to zrobię to nie czekając na ostateczną decyzję TAS, ponieważ ja i moja reprezentacja nie będziemy mogli na to czekać. Jeżeli TAS orzeknie, że powinienem wrócić, to wrócę. Do tego czasu będę przebywał z kolegami z reprezentacji”
Zdrowia życzę Leo. Pracuj solidnie żebyś był przygotowany na cały sezon tak jak reszta drużyny.

[EDIT]

http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... &kom=pokaz

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 07 sie 2008, 18:27

Mentor pisze:Zdrowia życzę Leo. Pracuj solidnie żebyś był przygotowany na cały sezon tak jak reszta drużyny.
a wg mnie nie ma nic wazniejszego , niz reprezentowanie barw swojego kraju; cale to zamieszanie z Messim spowodowalo,ze nasz zarzad ma u mnie ogromnego minusa.
Poradzimy sobie bez niego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2008, 21:20

Zarząd ma minusa za to, że robi to co do niego należy (dba o interesy klubu) a Messi nie ma minusa za to, że mówi A robiąc B, ale spoko. Nie chce mi się w to zagłębiać po raz n-ty.

Mówię tylko o tym, że Leo Messi jako najlepiej opłacany zawodnik klubu, jako piłkarz, który Barcelonie zawdzięcza wszystko jest zobligowany do tego, aby pracować (piłka nożna to jego praca) na rzecz swojej firmy (klubu) zgodnie z zasadami na jakie dobrowolnie się zgodził.
Zdecydował się na Igrzyska kosztem przygotowań do sezonu - okej. Obchodzi mnie tylko tyle, że jak wróci to ma grać a nie się łamać i płakać, że mięśnie nie wiedzieć czemu znowu nie wytrzymały.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sie 2008, 22:17

Laporta jak i sam zarzad zrobil bardzo duzo i dobrego w ostatnim czasie dla dobra Barcy, teraz jak i w przyszlosci. Jako kibica klubu malo interesuje mnie fakt, ze zawodnik jest z narodu, ktory wielbi pilke nozna i reprezentacje stawia nad klubem. "Wyrok" pokazał ze Messi nie musi grac na IO i gdyby klub tego chcial jutro powinien byc na treningu, ale poszli mu na reke. Mam nadzieje, ze dzieki walce zarzadu, w przyszlosci nie bedzie takich problemow. Dobrze sie stało i Argentyna niech sie teraz modli, żeby nie zlapal kontuzji, bo jakos nie widze ich placacych Messiemu przez 3-5 miechow pensji.

Olimpiada daje jakis prestiz, renome, to kim dzis jest Jusko, Brzeczek czy Kowal. Bez jaj, moze to jest w ambicjach pilkarzy, ale niczego nie daje w światowej pilce i jest turniejem drugorzednym, czy jakies narody tego chca czy nie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2008, 22:30

Otóż to Jarzinho. Klub stoczył walkę z FIFA i wygrał pomimo tego, że Messi nie wrócił. Blatter i spółka dostali jasny sygnał, że kluby są silne i potrafią o siebie zadbać. Potrzebne są zmiany w prawie bo w tej chwili kluby zbyt często są bezradne w konfrontacjach z interesami reprezentacji a poza tym zbyt wiele jest niejasności w regulaminach. Kluby będą miały swój głos w tych zmianach i wszyscy na tym skorzystają.

Messi chciał jechać na IO opuszczając Barcelonę w arcyważnym momencie zarówno ze względu na rodzącą się nową drużynę jak i etap przygotowań do sezonu (przypominam, po raz czwarty nie daje rady solidnie przepracować pre-sezonu i zawsze miał potem duże problemy ze zdrowiem podczas sezonu), ale klub zgodził się na to idąc wyraźnie na rękę zawodnikowi. Za to należy im się minus? Nie potrafię tego pojąć. Jeżeli miałbym wręczać minusa to za pobłażliwość, ale nie robię tego.

Ostatecznie jestem zadowolony z takiego rozstrzygnięcia całego tego zamieszania bo na grę Messiego w eliminacjach do Ligi Mistrzów nie liczyłem odkąd dowiedziałem się, że Leo jest w kadrze olimpijskiej i chce do Pekinu jechać. Żałuję tylko, że klub na tym straci. Oby jak najmniej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”