FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 736

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 sie 2008, 20:59

a mnie transmisja wali.....bo wole obejrzec Barce na zywo. Mam nadzieje ze Barca zglosi sie po bilety bo nie mam zamiaru ogladac meczu przy wislakach

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2008, 21:32

Znaczy się jedziesz na CN Bienias? :] Zazdroszczę wobec tego.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 sie 2008, 21:40

Oczywiscie, ze Barcelona zglosi sie po bilety, ale pewnie wszystkie dostana socios. Jesli Bienias jestes jednym z nim to spokojnie obejrzysz mecz. Osobiscie mam nadzieje, ze dostane bilet, nawet jesli bede musial siedziec wsrod wislakow.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2008, 21:40

Polecam wywiad z Xavim. Oto najciekawsze (IMHO) fragmenty:
Wziął Pan udział w głosowaniu?
Nie, byłem poza Barceloną.

A jakby Pan zagłosował, jeśli to nie tajemnica?
To pytanie osobiste, ale mogę powiedzieć, że całkowicie ufam Laporcie. Myślę, że jest ofiarą niepowodzeń sportowych. Jego stosunki z naszą drużyną są doskonałe. Swoim dotychczasowym postępowaniem pokazał, jak ważnym jest prezydentem, ale ostatnio nadeszły dla niego złe dni.

Rozmawia Pan z Frankiem Rijkaardem?
Nie, ale wiadomość o jego odejściu mnie zmartwiła. Zawsze szuka się winnych, kiedy coś się nie udaje. Problemem było złe podejście sportowe.

Złe podejście sportowe?
Wiele się działo. Nie byliśmy w szatni rodziną, niektórzy mieli własną wizję i walczyli na własny rachunek. Bycie jednością jest bardzo ważne, to dzięki temu staliśmy się wielcy. W zeszłym roku było inaczej, niektórzy stali się egoistami.
Może Rijkaard nie potrafił zaprowadzić porządku?
Nieprawda. To piłkarz musi pokazać, że jest profesjonalistą. Rijkaarda niesłusznie posądza się o uległość, brak dyscypliny. Ja natomiast wiele razy słyszałem krzyczącego Franka, który pokazywał kolejnym piłkarzom ich miejsce. Wszystko pozostało jednak w szatni.

Dlaczego więc mamy takie a nie inne wyobrażenie tego trenera?
Ponieważ pomylił się, broniąc nas publicznie. To jednak też dużo o nim mówi, bo zawsze walczył u utrzymanie jedności za wszelką cenę.
Całość: http://www.blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=23790

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 sie 2008, 21:46

Szczegolnie ciekawy jest ten fragment - "Złe podejście sportowe?
Wiele się działo. Nie byliśmy w szatni rodziną, niektórzy mieli własną wizję i walczyli na własny rachunek. Bycie jednością jest bardzo ważne, to dzięki temu staliśmy się wielcy. W zeszłym roku było inaczej, niektórzy stali się egoistami."

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2008, 21:51

Tymczasem pierwszy mecz Barcelona - Wisła rozpocznie się 15 minut wcześniej niż planowano a wiec o godzinie 21:45.

Czekamy na ruch ze strony TVP. Niby mógłbym ten mecz zobaczyć w necie, ale zarezerwowałem już miejsca w knajpie i nie chce mi się tego odkręcać :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sie 2008, 0:53

Nie jest dobrze. Zaczynam pisać sam ze sobą. To prawie jak picie do lustra [']

Mecz poleci na żywo na TVP 2, ale ja nie o tym...

Puszczam w eter zapytanie o to jaki skład przewidujecie? Mecz już jutro więc można kilka słów napisać. Przypominam, że o samym spotkaniu pisać należy w temacie dotyczącym polskich klubów w europejskich pucharach, ale póki co chciałem poruszyć kwestie tylko jednej strony tak więc śmiało można rzeźbić tutaj.

Jak może wyglądać wyjściowa '11' na pierwszy mecz o stawkę dla Guardioli?

Ja przewiduję niemal identyczne zestawienie jak w ostatnim sparingu tyle tylko, że Yaya zagra zamiast Keity od pierwszej minuty. Wyglądałoby to wobec tego następująco:

Valdes - Alves, Puyol, Marquez, Abidal - Xavi, Toure, Iniesta - Hleb, Eto'o, Henry

Zestawienie linii obrony to raczej pewniak. W pomocy zamiast Toure może zagrać Keita, ale stawiam na Yaye. W ataku zamiast Hleba mógłby zagrać Pedro, ale raczej bym na to nie stawiał. Młody może wejdzie w trakcie meczu.

Jeżeli ktoś chce sobie podywagować na temat składu Barcelony to śmiało można tutaj. Jeżeli chcemy pisać na temat samego meczu to śmiało zapraszam do innego tematu.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 12 sie 2008, 8:16

Mentor pisze:Puszczam w eter zapytanie o to jaki skład przewidujecie? Mecz już jutro więc można kilka słów napisać. Przypominam, że o samym spotkaniu pisać należy w temacie dotyczącym polskich klubów w europejskich pucharach, ale póki co chciałem poruszyć kwestie tylko jednej strony tak więc śmiało można rzeźbić tutaj.

Jak może wyglądać wyjściowa '11' na pierwszy mecz o stawkę dla Guardioli?

VV
Dani-Puyol-Pique-Abidal
Xavi-Toure-Hleb
Henry-Eto'o-Iniesta

cos mam takie preczucia :wink: ale moge sie mylic ogladalem tylko 2 przedsezonowe sparingi i jakby gry poszczególnych zawodników nie moge trafnie ocenic.

btw. witam forum po dłuzszej przerwie

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 sie 2008, 8:42

Mentor pisze:Hleb, Eto'o, Henry
Pytanie czy to wyjdziemy z Henrym na lewym ataku a z Hlebem na prawym , czy Pep ustawi Białorusina jako fałszywego środkowego napastnika a Henry i E2 będą grali szeroko przed nim ?
Poza tym też uważam, że Pep razem Keity i Toure nie wystawi bo niby po co ? Co do środka obrony to obok Tarzana chyba wyjdzie Rafa. Nie sadze aby Pep akurat w tym meczu eksperymentowal postawi na zgranie i doswiadczenie
Wogule to ciężko coś kontrowersyjnego wymyślić :lol: zestawienie Mentora to chyba najlepsze co w tym momencie dysponujemy więc chyba tylko jakieś urazy (odpukać) mogły by uniemożliwić wyjście takiego składu

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 sie 2008, 12:41

mistyk pisze:Oczywiscie, ze Barcelona zglosi sie po bilety, ale pewnie wszystkie dostana socios. Jesli Bienias jestes jednym z nim to spokojnie obejrzysz mecz. Osobiscie mam nadzieje, ze dostane bilet, nawet jesli bede musial siedziec wsrod wislakow.
nie ale istnieje szansa ze nie trzeba bedzie byc socio zeby mecz obejrzec:) Zobaczymy jak wyjdzie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 sie 2008, 12:55

nie o ile socios beda mogli kupowac wiecej niz 1 bilet. a pewnie beda mogli

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 sie 2008, 13:35

wlasnie:) Druga kwestia ile takich biletow beda mogli kupic

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sie 2008, 13:39

kon2r pisze:Dani-Puyol-Pique-Abidal
Marquez to raczej pewniak. Przecież jednym z założeń nowego trenera jest udział środkowych obrońców w rozgrywaniu piłki a Rafa jest w tym najlepszy spośród naszych wszystkich środkowych defensorów. Pique też dobrze sobie z tym radzi, ale Kaiser to jak dla mnie pewniak i przypuszczam, że będzie filarem naszej defensywy w tym sezonie.
grzegorzfcb pisze:Pytanie czy to wyjdziemy z Henrym na lewym ataku a z Hlebem na prawym
Sądzę, że będzie to wyglądało mniej więcej tak. Samu musi grać na środku i tyle. Hleb ostatnio grał na prawej tak więc teraz pewnie będzie podobnie bo nie ma Leo.
grzegorzfcb pisze:Poza tym też uważam, że Pep razem Keity i Toure nie wystawi bo niby po co ?
Dwójka czarnuchów w środku pola to dobra opcja, ale na inne mecze pucharowe. Jutro gramy przecież u siebie i mamy strzelać bramki a nie bronić się więc zestawienie z Keitą i Toure w środku pola odpada.

PS:
http://www.fcbarcelona.cat/web/english/ ... 02814.html

Nasz najlepszy transfer w tym okienku :wink:

Awatar użytkownika
Bobi_FCB
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobi_FCB » 13 sie 2008, 21:00

Wg mnie atak powinien wyglądać dzisiaj tak, że Henry na lewej stronie, na prawej Pedro a Eto'o jako wysunięty napastnik. Hleba widzę jako prawego rozgrywającego, a jako defensywny pomocnik Yaya Toure.

Visca el Barca!

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 sie 2008, 21:09

Bobi pisz w innym temacie o dzisiejszym meczu.

Tymczasem Silva podobno zostaje w Valencii :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”