Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 739

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 sie 2010, 13:14

mistyk pisze:Gdybym byl kibicem Arsenalu, ta wiadomość by mnie zasmuciła.
Pewnie wielu zasmuciła. Ja tam się cieszę, że sprawa kontraktu została załatwiona już teraz i nie trzeba będzie się martwić co się stanie w maju. Bardziej bym się przejmował tym kogo Arsene wymyśli za Cesca, gdyby jednak w przyszłym sezonie było mu dane wrócić do Barcelony.

Jest dobrze :]

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 14 sie 2010, 13:24

Ja swoje zadowolenie lub zawod bede mogl wyrazic po zamknieciu okienka. Jezeli nie kupimy bramkarza, nie kupimy obroncy to tytulu i tak nei wygramy. Nie ma takich cudow w futbolu. Wtedy wolalbym zeby za rok odszedl. Jezeli zrobimy dobre transfery, zrobimy wszystko co mozemy zeby wygrac, wtedy Wenger moze zostac dluzej. Dla mnie problemem nie jest brak pucharow ale to ze co roku przegrywamy tak naprawde z samym soba i durnymi pomyslami naszego managera. W skladzie ciagle mamy braki ktore widzi najwiekszy laik, a Wenger robi swoje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2010, 21:24

Dziś Luke Freeman, który gra na wypożyczeniu w Yeovil Town został po meczu przewieziony do szpitala, podejrzewają złamanie nogi. Jest to oczywiście efekt jakiegoś idiotycznego faulu :roll:

Jutro Liverpool, kto zagra w bramce ? Chyba nie Fabian ?

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 14 sie 2010, 21:56

Tak z ciekawosci, wie ktos ile zlaman bylo w poprzednim sezonie w Premiership, Coca Cola Championship i ewentualnie w 3 lidze? Dobrze ze to nie jest zlamanie otwarte bo to najgorsze co moze byc. Az ciezko patrzec na takie zdjecia :(

W bramce jutro nikt mnie nie zaskoczy.
Schwarzer :* dawaj do nas a Fulham niech wypozyczy Givena zeby szejkowie sie nie martwili ze wzmocnia rywala

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2010, 22:02

nie mam takich danych, wiem, ze Ramsey miał poważne złamanie.

YoungGunsBlog podał, że : Yeovil have confirmed there is no fracture to his leg, but he does face time out.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 sie 2010, 1:35

The article on Arsenal.com hints at Wojciech Szczesny, although Wenger tries to deflect it a bit. He didn't rule the Pole out, though. 7 minutes ago via web
Artykul na oficjalnej mowi o Szczęsnym:
: However, the manager has admitted that handing the gloves to Szczesny would be a 'great gamble'.

"He has not played one game in the Premier League," he said. "I believe he has huge quality but I believe it would be a great gamble to play him.
Osobiscie odnioslem zupelnie inne wrazenie.. ze Szczęsnego wysle na wypozyczenie :think: a wy? Troche pozno pytam no ale dobra :P tak czy inaczej zobaczymy o 17 ale poki co mozna dyskutowac. ;)

I podobno.. "Wenger has also confirmed Johan Djourou is "more than short term absentee.". Jesli Wenger nie kupi CB to pokaze ze jestem kompletnym idiotą.

Jeszcze jedno - Nordtveit przez pomylke musial jechac do Chorwacji na mecz U-21. Okazalo sie ze nie moze grac i wrócił do Anglii. Ogólnie Norwedzy zrobili burdel i mamy dwóch sprawnych środkowych obrońców :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2010, 16:29

Almunia,
Sagna, Koscielny, Vermaelen, Clichy,
Eboue, Nasri, Diaby,
Wilshere, Arshavin, Chamakh.

ławka: Rosicky, RVP, Vela, Walcott, Song, Fabian, Gibbs

NIe ma Ceska nawet na ławce, miejmy nadzieję, ze bedzie na Blackpool gotowy. Niepokoi mnie troche Jacek w 1 składzie, to jego pierwszy mecz w lidze od początku dla Arsenalu, do tego debiutują nowi zawodnicy.
Cieszy fakt, że Wenger nie zgłupiał do reszty i postawił na Almunie, ale z pochwałami poczekajmy na koniec meczu :hardkor: no i mamy lepszą ławkę niż Liverpool. Oni mogą postraszyć tylko Torresem, my - Rosicky, Robin, Vela, czy Walcott.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 sie 2010, 16:30

No i Fabregas i van Persie jednak nie grają, a Almunia, zgodnie ze słowami Wengera, będzie pierwszym bramkarzem Arsenalu w tym sezonie.

Ciekawe jak sobie środek obrony dzisiaj poradzi.

U nas jest jeszcze Babel, który jakiś czas temu w LM pokazał Arsenalowi, że jak chce, to może. No i Maxi, który pod koniec poprzedniego sezonu pokazał, że jest naprawdę bardzo dobrym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2010, 16:31

Daaaamian pisze:U nas jest jeszcze Babel, który jakiś czas temu w LM pokazał Arsenalowi, że jak chce, to może.
taaak, jak chce się wywrócić o powietrze to rzeczywiście może. Ale to nie tylko Babel w ostatnich latach to pokazywał ;)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 sie 2010, 16:33

Pamiętam tego nura Eduardo w LM, pamiętam. :P

Z tym Babelem to ironia była. Znacznie więcej do gry ofensywnej może wnieść Maxi.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 15 sie 2010, 17:52

Ciekawe co z Koscielnym (fieldy już pewnie zawału dostaje :D ). Mecz był nudny jak flaki z olejem jednak końcówka była już na wyższym poziomie emocji - najpierw strzał Johnsona,a potem piłke bo strzale N'goga bodaj( słaba jakość przekazu więc mogę sie pomylić) z linii bramkowej wybija Clichy ( :?: ). Czy Joe zasłużenie dostał czerwień, trudno stwierdzić pewnie kibice The Reds się z tą decyzja nie zgadzają jednak ten faul mógł spowodować ( o ile nie spowodował) groźną kontuzję Laurenta.

Druga połowa zapowiada się bardzo ciekawe, zobaczymy co zrobi Liverpool i czy Arsenal w perspektywie gry w przewadze wygra to spotkanie.

PS. Ale ten Chamakh strasznie schowany jest - Nasri oraz Andreyi muszą nieraz długo piłkę trzymać bo nie ma do kogo podać. Wilshire fajnie szuka gry ale Arsene powinien go zmienić jeśli nie chce ryzykować czerwonej kartki ;)
Ostatnio zmieniony 15 sie 2010, 17:54 przez majer13, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 sie 2010, 17:53

ma ktos jeszcze watpliwposci ze potrzebujemy nowego obronce? :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2010, 18:04

Może być cieżko wygrać ten mecz, nawet jak Liverpool gra w osłabieniu, bo Roy wie jak ich ustawić w obronie. Tracimy Laurenta, Bóg wie na jak długo, na ławce nie ma nikogo kto mógłby go zastąpić, ewentualnie Song, ale czy jest w pełni zdrów ?
Wenger, nie szukaj bramkarza, tylko obrońcy (a najlepiej obu - znaczy obrońcy i bramkarza), ale obrońca to priorytet. Fatalnie się zaczyna i to jeszcze na tej najbardziej osłabionej pozycji. Koscielny grał bardzo fajnie w 1 połowie, sporo piłek wybijał, raz Colea fajnie zablokował. Ogólnie nie ma sie do czego przyczepić,no - moze standard, czyli obrona stałych fragmentów.
Sam faul Colea nie wyglądał jakoś brutalnie, sam nie wiem czy zasłużył na czerwo, w piłke chyba nie trafił, za to w nogi już tak i to porządnie.

p.s. Koscielny wraca na boisko ? :shock:

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 15 sie 2010, 18:55

czy to prawda Pepe reina strzelił samobója to nie możliwe szkoda bo chciałem aby Liverpool wygrał

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 sie 2010, 19:02

Oglądałem tylko drugą połowę, ale w sumie trzeba powiedzieć, że walenie głową w mur. Do pola karnego ładnie to wyglądało, ale potem brakowało dobrego podania czy nawet strzału z dystansu. Szkoda sytuacji Rosickyego w końcówce, ładnie rozklepano obronę Poolu, szkoda że strzelił w środek. Bramka kuriozum, szczerze to a się uśmiałem. Błąd Reiny, słupek i odbijająca się piłka od Hiszpana ... :D
Kościelny idiotycznie, dwie kartki w 2-3(?) minuty, szczególnie ta druga bo na Kuyta jak patrzyłem to i mnie bolało. Kupcie lepiej jeszcze jednego obrońce i liczcie na powrót Cesca bo bez tego ciężko może być :P
Szkoda, że strzał Gerrarda nie wszedł z wolnego bo byłaby piękna bramka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”