F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 75

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 18 kwie 2005, 20:55

No i bardzo dobrze bo przyznam sie że miałem troche stracha o postawe Barcy w tym meczu po kipskich wynikach w 2 ostatnich meczach, ale sie udało i jeśli dobrze słyszałem to grali dobrze przez cały mecz i to cieszy. :D :D

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 kwie 2005, 21:25

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:
Figo11 pisze:Hehe Eto'o troche przegioł sami zobaczcie jak wygląda :lol:

Obrazek
Wolę tak ubranego E2, niż Gutiego czy Beckhama, którzy chodzą w damskich ciuszkach :!:
Czy ja mówie że źle jest ubrany...każdy ma swój styl...mi to niepzeszkadza tylko śmiesznie wygląda...we Polsce takie coś jest czymś dziwnym w Hiszpani to normalka jak bys w Polsce zobaczyl tak ubranego kolesia byś go wyśmiał...

mobius
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mobius » 18 kwie 2005, 21:30

ale macie problema nie wazne jak sie ubiera tylko jak gra

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 18 kwie 2005, 22:57

To jak sie ubral to jego sprawa. Wazne ze strzela bramki dla BARCY i jak narazie prowadzi w klasyfikacji na najlepszego strzelca ligi hiszpanskiej. Powiem szczerze ze nawet mu pasuje a biel ciuszkow bardziej ukazuje jego opalone cialo :lol:

Awatar użytkownika
kubarca
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubarca » 18 kwie 2005, 23:59

ubranie jak ubranie... mi tam pasuje... pewnie klaszcze pod sztuczce Ronaldinho, których w tym meczu było mnóstwo.. wspaniały mecz Ronaldinho.. widac ze opaska kapitana mu służy...

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 20 kwie 2005, 14:17

zauwazyliscie, ze barca zagrala zupelnie innaczej niz zwykle?
mecz byl swietny, co prawda przeciwnik niebardzo wymagajacy, ale barca zagrala swietnie.
ronaldinho nie gral na skrzydle, tylko na srodku, za napastnikami. giuly tez byl blizej srodka i razem z maxim tworzyl duet napastnikow. barca caly czas grala srodkiem, sporadycznie wlanczajac do akcji skrzydla. trzech kreatywnych srodkowych pomocnikow + ronaldinho za napastnikami miazdzylo obrone getafe. ronaldinho w tym meczu zagral wprost bosko. pelno dryblingow, sztuczek technicznych, swietnych podan, nadawal ton atakom i utwierdzil mnie w przekonaniu, ze wlasnie tam powinien grac. xavi, deco, iniesta jak zawsze na wysokim poziomie. jak juz wspomnialem ataki skrzydlami byly bardzo sporadyczne i ograniczaly sie do bocznych obroncow, gio i bellettiego. zwlaszcza gio zagral bardzo dobrze. przy stalych fragmentach byl swietnie ustawiony za akcja i dwa razy powaznie zagrozil strzalami z dystansu, zwlaszcza jeden byl prawie idealny. bomba z 37 metrow z pierwszej, gornej pilki. mial jeszcze kilka dobrych akcji skrzydlem i dosrodkowan. w meczu bylo pelno swietnych zagran, ale podobala mi sie zwlaszcza jedna akcja, z okolo 64 minuty, maxi z lewej strony przy lini koncowej podal pilke przed pole karne. najpierw przepuscil ja ronaldinho, pozniej jeszcze deco i na koncu strzelal xavi. szkoda ze nie weszlo, bo bylby to najladniejszy gol kolejki. na koniec wszedl jeszcze leo messi, mial jedna bardzo fajna akcje, ale odgwizdali mu nieslusznego spalonego. giuly gral dobrze :shock: ale za czesto go lapia na spalonym.
o grze obronnej nie ma co wspominac, bo nie bylo gry obronnej, blaugrana caly czas atakowala.

podsumowujac, bardzo mi sie ten mecz podobal. swietnie zagral ronaldinho na mediapunta. akcje kombinacyjne na jeden kontakt przez srodek boiska to jest cos pieknego. zagrali koncertowo. szczerze mowiac, nie spodziewal sie, ze rijkaarda stac na zmiane taktyki.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 20 kwie 2005, 14:40

Rijkaard lubi zaskakiwać. :wink: Musiał zmienić taktykę, gdyż spłynęła na niego fala krytyki po słabszych występach. Jeżeli by mu nie wyszedł ten manewr ze zmianią taktyki mógłby się tłumaczyć, iż chciał zobaczyć, jak sobie poradzą bez Eto'o, Puyola i Albertiniego. :)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 20 kwie 2005, 14:50

Racja Ronaldinho gra o wiele lepiej na środku pomocy niż na skrzydle! Ma świetny przegląd pola i powinien grać przed Xavi'm i Deco. Gra obronna Barcy pozostawia wiele do życzenia. GIO i Belletti grają na równym poziomie ale Oleguer ma zbyt małe umiejętności na grę w pierwszej 11. Rafa Marquez i Puyol powinni grać na środku defensywy. A na DM przyjdzie van Boomel ( a jeśli nie dojdzie do transferu holendra to zagra tam Edmilson) A długo jeszcze będzie pauzował Edmilson??

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 20 kwie 2005, 14:57

Nie moge sie nacieszyc ta perfekcyjna gra Ronaldinho. Nareszcie wrocil do formy,chociaz w ostatnich meczach moze nie gral zle ale mniej niz zawsze cieszyl kibicow zwodami,zagraniami itd. W tym meczu pokazal sie jak z najlepszej strony. :D

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 20 kwie 2005, 15:07

Manumef pisze:Racja Ronaldinho gra o wiele lepiej na środku pomocy niż na skrzydle! Ma świetny przegląd pola i powinien grać przed Xavi'm i Deco. Gra obronna Barcy pozostawia wiele do życzenia. GIO i Belletti grają na równym poziomie ale Oleguer ma zbyt małe umiejętności na grę w pierwszej 11. Rafa Marquez i Puyol powinni grać na środku defensywy. A na DM przyjdzie van Boomel ( a jeśli nie dojdzie do transferu holendra to zagra tam Edmilson) A długo jeszcze będzie pauzował Edmilson??
Edmilson dopiero w pre-sezonie będzie mógł uczestniczyć... :wink: Nie miał tyle szczęścia, co Motta... :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 kwie 2005, 15:49

Zawdi słusznie zauważył, że Barca zagrała w tym meczu zupełnie inaczej i wyglądało to naprawdę dobrze. Obawiam się jednak, że ta zmiana taktyki to nie była jakaś nowa koncepcja Rijkaarda lecz zmiany wymuszone taką a nie inną sytuacją kadrową. Nie mógł zagrać Puyol więc Rafa został przesunięty na obronę. Albertini także ma kontuzję co spowodował przesunięcie na dm-a Xaviego, który niegdyś grywał już na tej pozycji i widać, że radzi sobie doskonale. Nie mógł też zagrać Eto a Maxi nie jest w stanie w 100% zastąpić Kameruńczyka. W takim wypadku aby nie ucierpiała za bardzo siła ofensywna Ryjek zdecydował się na ustawienie Ronniego bardziej ofensywnie. Kapitalny mecz Ronaldinho po prostu. W takim zestawieniu drużyna poradziła sobie świetnie (chociaż rywal mało wymagający) ale obawiam się, że nie prędko zobaczymy tak grającą Barcę (tzn. w takim ustawieniu). Anka napisała, że Rijkaard lubi zaskakwiać ale ja się z tym nie zgadzam. Mister rzadko kiedy wprowadza jakieś zmiany zarówno personalne jak i taktyczne i naprawdę zaskoczył mnie w tym meczu. Zobaczymy co będzie dalej.
Campeone jest nasze 8)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 20 kwie 2005, 17:58

Niggaz - nie chodziło mi o to, że Rijkaard zaskakuje zmieniając taktykę. :wink: Chodziło mi o to, że czasami zaskakuje i z wyborem składu - np. z Maxim Lopezem w meczu z Chelsea czy Damią w pierwszym składzie w rundzie jesiennej. :)

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 20 kwie 2005, 18:00

No, Ronaldinho z Getafe zagrał naprawdę dobrze. Jeśli wygramy z Malagą, a Real polegnie z Villarealem La Liga jest nasza. Szkoda, że Marqueza nie będzie na Malag, ponieważ dostał 5 żółtą kartkę i pauzuje 1 meczyk.

Awatar użytkownika
kubarca
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubarca » 20 kwie 2005, 18:10

tak te kartki to jakas zmora... i to jeszcze pod koniec sezonu... jednak mysle ze Olaguer i Puyol sobie poradza no i byc moze zobaczymy Motte chociaz przez 45... przez ta przerwne wydaje sie jakis wiekszy :) i silniejszy...
moim marzeniem to zobaczyc w przyszlym roku w koszulce barcy Asiera del Horno z Athletic Bilabo albo Ashleya Cola na lewej obronie... to byloby cos, tym bardziej ze sa juz spekulacje ze Gio wroci do Holandii..

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 20 kwie 2005, 18:58

O tym ze Gio ma wroci do Holandii to narazie nic nie slyszalem. Chetnie bym widzial w skladzie A.Cola. Zawodnik ten jest dobry technicznie, szybki i od paru lat gra na wysokim poziomie.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”