Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 75

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 kwie 2006, 20:41

Kadra na mecz z Litwą:

bramkarze: Jerzy Dudek (1973, Liverpool FC Anglia, 55A), Łukasz Fabiański (1985, Legia Warszawa, 1A)

obrońcy: Marcin Kuś (1981, Queens Park Rangers FC, Anglia, 3A), Mariusz Jop (1978, FK Moskwa, Rosja, 9A), Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, Ukraina, 23A-1 gol), Seweryn Gancarczyk (1981, Metallist Charków, Ukraina, 0A), Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 29A-1 gol), Bartosz Bosacki (1975, Lech Poznań, 8A)

pomocnicy: Mirosław Szymkowiak (1976, Trabzonspor, Turcja, 26A-3 gole), Sebastian Mila (1982, Austria Wiedeń, 24A-5 goli), Kamil Kosowski (1977, Southampton FC, 41A-4 gole), Radosław Sobolewski (1976, Wisła Kraków, 16A- 1 gol), Grzegorz Bronowicki (1980, Legia Warszawa, 0A)

napastnicy: Tomasz Frankowski (1974, Wolverhampton Wanderers, Anglia, 18A-10 goli), Łukasz Sosin (1977, Apollon Limassol, Cypr, 1A-2 gole), Grzegorz Rasiak (1979, Southampton, Anglia, 26A-6 goli).

Komentarz :

Hmm, ciekawy sklad, wszyscy zagraja :D
Bramkarze - bez niespodzianek :wink:
Obroncy - po co Bosacki :roll: Kus tez wg mnie nie jest taki dobry :wink:
Dalej, Mila - aaaaa, po jakiego grzyba on go powoluje, przeciez on wogole nie gra :roll: [no, ale skoro Dudka powoluje] :lol:
Niespodzianka jest Bronowicki :think: w koncu on tak dobry znowu nie jest, fakt, ze jesien mial znakomita, ale teraz nie gra nadzwyczajnie ;)
Jesli chodzi o powolania z Legii wolalbym Szale 8)
Napastnicy - oyyy, bedzie sie dzialo :D walka Sosina z Rasiakiem :lol:
Tylko dziwi, mnie ze zostali zwolnieni na taki mecz pilkarze z CCC, oni tam juz skonczyli grac :think:

Ale co tam, czekamy na meczyk :twisted:

Awatar użytkownika
Carvalho
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carvalho » 26 kwie 2006, 21:21

Kadra na mecz z Litwą:

bramkarze: Jerzy Dudek (1973, Liverpool FC Anglia, 55A), Łukasz Fabiański (1985, Legia Warszawa, 1A)

obrońcy: Marcin Kuś (1981, Queens Park Rangers FC, Anglia, 3A), Mariusz Jop (1978, FK Moskwa, Rosja, 9A), Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, Ukraina, 23A-1 gol), Seweryn Gancarczyk (1981, Metallist Charków, Ukraina, 0A), Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 29A-1 gol), Bartosz Bosacki (1975, Lech Poznań, 8A)

pomocnicy: Mirosław Szymkowiak (1976, Trabzonspor, Turcja, 26A-3 gole), Sebastian Mila (1982, Austria Wiedeń, 24A-5 goli), Kamil Kosowski (1977, Southampton FC, 41A-4 gole), Radosław Sobolewski (1976, Wisła Kraków, 16A- 1 gol), Grzegorz Bronowicki (1980, Legia Warszawa, 0A)

napastnicy: Tomasz Frankowski (1974, Wolverhampton Wanderers, Anglia, 18A-10 goli), Łukasz Sosin (1977, Apollon Limassol, Cypr, 1A-2 gole), Grzegorz Rasiak (1979, Southampton, Anglia, 26A-6 goli).
Bosacki, Mila, Kuś, Bronowicki, :!: Gancarczyk :!: <---porażka...poco takich piłkarzy powoływać, którzy albo nie grają w swoich klubach albo prezentują fatalną forme :shock:

Cieszy powołania Sosina bo to lepsza alternatywa dla Rasiaka :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 kwie 2006, 21:36

Gancarczyk
porażka...poco takich piłkarzy powoływać, którzy albo nie grają w swoich klubach albo prezentują fatalną forme
obawiam sie, ze nie widziales ani jednego meczu ligi ukrainskiej :lol:
Gancarczyk - rezerwa na lewej stronie - jest lepszy od Rzasy :twisted:

p.s. - zapomniales do tej swojej listy dopisac Frankowskiego
rowniez gra fatalnie :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 kwie 2006, 21:43

cloner pisze:p.s. - zapomniales do tej swojej listy dopisac Frankowskiego
rowniez gra fatalnie Laughing
Z tego co się wypowiadał asystent Janasa, Maciej Skorża. Frankowski gra dobrze, tylko brakuje mu skutecznosci. Przede wszytskim gra

Idac dalej twoim pokręconym tokiem myślenia to Smolarek tez jest w fatalnej formie. Nie wspominając o Rasiaku. Jednak ta formą ma przyjsc w czerwcu, wiec może lepiej ze nasi nie błyszczą.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 kwie 2006, 21:43

cloner pisze:
p.s. - zapomniales do tej swojej listy dopisac Frankowskiego
rowniez gra fatalnie
Jak zwykle finezyjna wycieczka osobista...
cloner pisze:obawiam sie, ze nie widziales ani jednego meczu ligi ukrainskiej
Obawiam się, że Ty też. Ale pamiętam jak chwaliłeś go za wolę walki kiedy dostał w pierwszej połowie czerwoną kartkę :lol:.

Mam nadzieję, że tym razem doleci, choć i tak na mundialu pewnie zagra Żewłakow.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 kwie 2006, 21:47

Babel pisze:Z tego co się wypowiadał asystent Janasa, Maciej Skorża. Frankowski gra dobrze, tylko brakuje mu skutecznosci
hmm, w ostatnim meczu oddal jeden [1] celny strzal na bramke :lol2:
Babel pisze:Idac dalej twoim pokręconym tokiem myślenia to Smolarek tez jest w fatalnej formie. Nie wspominając o Rasiaku
no Smolarek jest w tragicznej formie, ogladam skroty kazdej kolejki, i on naprawde gra slabiutko :evil:
ale Rasiak gra dobrze, i co najwazniejsze - od czasu do czasu strzela gole :-)
piwus pisze:Jak zwykle finezyjna wycieczka osobista...
jak zwykle piwus w formie :rotfl:
piwus pisze:Obawiam się, że Ty też. Ale pamiętam jak chwaliłeś go za wolę walki kiedy dostał w pierwszej połowie czerwoną kartkę
ano masz racje, nie widzialem, ale to nie ja pisalem, ze on gra tragicznie :lol: napisalem, ze moze siedziec na lawce rezerwowych, i w razie czego wejsc za Zewlakowa :-)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 26 kwie 2006, 23:07

Spotkanie z Litwą jest jednym z elementów przygotowujących kadrę do zbliżających się Mistrzostw Świata. Dziwią mnie niektóre powołania. Cieszy obecność Fabiańskiego, bardzo dobrze zapowiadającego się bramkarza, z którego w przyszłości możemy mieć wiele pożytku. Jednak całkiem niedawno Janas powiedział, że o miejsce w kadrze bramkarzy na MŚ rywalizują Dudek, Boruc, Kuszczak i Kowalewski, tak więc Łukasz raczej nie pojedzie do Niemiec, chyba że w roli widza. :wink:
Przechodząc do obrony... Nie rozumię dlaczego powołanie otrzymał Marcin Kuś, który ma problemy z wywalczeniem miejsca w podstawowym składzie Queens Park. Parę lat temu, to był niezły młodzian, ale po kontuzji nie prezentuje już tego samego poziomu gry. Dziwi brak w składzie Tomasza Kłosa, który wprawdzie moim zdaniem nie powinien występować w pierwszej jedenastce, ale na ławke się przyda. W mojej opini jest o wiele lepszy np. od Bartosza Bosackiego. Niestety Janas ma swoich ulubieńców i nikt ani nic tego stanu rzeczy nie zmieni.
W pomocy absolutnie nie wiem co robi Kamil Kosowski, który jak wiemy w ogóle nie gra w Southampton. Janas mówi, że na mundial pojadą tylko Ci, którzy grają w swoich klubach. Jednak widzimy Kosowskiego to nie dotyczy, bowiem przez cały sezon otrzymuje powołanie, mimo że nie gra, lub gra ogony. Brakuje mi Marcina Burkhardta, zamiast niego jest Sebastian Mila. Sytuacji Mili jest zresztą podobna do sytuacji Kosowskiego. Ponownie moge powtórzyć zdanie, które napisałem wcześniej... Janas ma swoich ulubieńców i nikt ani nic tego stanu rzeczy nie zmieni.
Do napastników nie można się zbytnio przyczepić. Chociaż myślę, że warto byłoby sprawdzić jeszcze Marka Saganowskiego, Andrzeja Niedzielana, czy Grzegorza Piechnę. O ile dwaj pierwsi z powodu jeszcze trwającego sezonu w swoich ligach (NEC gra baraże o puchary, a Vitoria walczy o utrzymanie), to Piechne można było spokojnie powołac. Cóż, jednak nie wszysycy mogą grać.

Bardzo dziwna jest także sytuacja z towarzyskim meczem z Wysapmi Owczymi (14. maja). Janas wymyślił, że przed tym meczem zrobi tygodniowe zgrupowanie. Kadrę ma zamiar oprzeć głównie na piłkarach Wisły i Legii, a jak wiadomo dzień wcześniej (13. maja - notabene moje urodziny :lol:) oba te kluby zagrają spotkanie ligowe. Wątpie zatem, aby trenerzy obu ekip zgodzili się zwolnić swoich kluczowych piłkarzy na reprezentację. A Janas zapowiedział, że jeżeli zwolnią zawodników to niektórym zamkną możliwość występu na mundialu. Dziwne... :roll:
cloner pisze:hmm, w ostatnim meczu oddal jeden [1] celny strzal na bramke
Nie wiem, czy sobie przypominasz, ale jakieś dwa czy trzy tygodnie temu Rasiak rozegrał pełne 90 mniut w barwach Southamptonu i nie oddał żadnego strzału na bramkę rywali, nie rozdrabniając już na celne i niecelne. No, to tyle. :lol:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 26 kwie 2006, 23:23

Szkoda ze nie powolal Dudki. Na lewej stronie mamy chyba najwieksze braki. Zewlakow jest tak drewniany, ze jak biegnie do pilki to sie o niego boje, zero kreatywnosci, nic w ofensywie, a i w defensywie nie jest wirtuozem. Ale najwiekszy problem z nim jest taki, ze jego alternatywa jest Rzasa. Tomek generalnie dobrym pilkarzem jest, ale nie bardzo w pilke grac potrafi. Przynajmniej ostatnio i przynajmniej jak na warunki i oczekiwania reprezentacji grajacej w finale mundialu. Adamski zagral 2 razy, Gancarczyk (czy jak mu tam) ani razu... Szkoda ze Kielbowicz grzeje lawe, bo on by sie nadal. Dudka na dzien dzisiejszy gra dobrze. Radzi sobie w defensywie a i w ofensywie stwarza zagrozenie. No ale Janas jeszcze nie zakonczyl selekcji :lol:

Chociaz na Litwe to i Mateusz Rzucidlo by sie nadal. Cale zycie gral na srodku obrony, ale z musu ostatnio przekwalifikowany na bocznego, wiec czemu nie. Rywal tak wymagajacy ze glowa mala :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 kwie 2006, 13:11

Carvalho pisze:Bosacki, Mila, Kuś, Bronowicki, Gancarczyk <---porażka...poco takich piłkarzy powoływać, którzy albo nie grają w swoich klubach albo prezentują fatalną forme
No faktycznie Bronowicki gra fatalnie. Może nie gra nadzwyczajnie ale ja jego bym raczej liczył jako obrońcę a nie pomocnika. W Legii gra w pomocy bo Karwan jest teraz słaby a Szala na prawej obronie jest w życiowej formie.

Największa porażka do oczywiście powołanie Mili ...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 kwie 2006, 19:54

cloner pisze:no Smolarek jest w tragicznej formie, ogladam skroty kazdej kolejki, i on naprawde gra slabiutko

Skróty wszystkiego nie pokażą. Wiadomo miał już lepszą formę, ale do tragedii mu daleko.

Krzysztof Jarzyna pisze:Szkoda ze nie powolal Dudki. Na lewej stronie mamy chyba najwieksze braki. Zewlakow jest tak drewniany, ze jak biegnie do pilki to sie o niego boje, zero kreatywnosci, nic w ofensywie, a i w defensywie nie jest wirtuozem

Nie wiem czemu aż tylu ludzi krytykuje Żewłakowa :roll:
Przecież w meczach kadry nie popełnia większych błędów, pozatym od czasu do czasu do ofensywy się włącza. Wiadomo nie jest to drugi Carlos, ale jak na nasze warunki jest 100% pewniakiem. Co do dublera to spróbowałbym Sznaucera. Podobno w Grecji zbiera przyzwoite recenzje. No, ale to nie ja jestem trenerem. Co do Dudki to jakoś mnie nie przekonuje. Może w przyszłości, ale jeszcze nie teraz

Pisze, że Bronowicki powołany jako pomocnik, ale napewno zagra na prawej obronie. W końcu Janas tam także nie ma wartościowego dublera. Myśle, że należą się pochwały dla selekcjonera za chęci i próbe postawienia na Grześka.

PS.
Jak donosi angielski serwis "Sky Sports", trener bramkarzy polskiej reprezentacji Jacek Kazimierski powiedział, że Jerzy Dudek ma małe szanse na wyjazd na mundial.
33-letni Dudek jest rezerwowym bramkarzem w Liverpoolu i nie gra na co dzień. - Jerzy powinien zachować się jak mężczyzna i porzucić nadzieje na grę w reprezentacji - powiedział Kazimierski.
No ciekawe. Wiadomo, że dwójka bramkarzy pojedzie (raczej) jako rezerwowi, a Jurek dzięki doświadczeniu mógłby pomóc mentalnie przygotować się młodszym kolegom. Dlatego uważam, że z bramkarzy powinni jechać Boruc, Dudek i ktoś młodszy np. Kuszczak ew. Fabiański. Z listy wykreśliłbym Kowalewskiego

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 kwie 2006, 20:09

A właśnie, co do Dudki, to już gra w reprezentacji nie jest aktualna :). Petrescu przesunąl go na środek obrony, zagrał dobrze i prawdopodobnie zostanie tam na stałe. Najlepsze w tym wszystkim jest, że również samemu Dudce to pasuje i twierdzi, że czuje się lepiej na środku, gdzie grał zanim trafił do Amici. Co to za system szkolenia, który przez 7 sezonów trzyma zawodnika na pozycji, na której nie gra najlepiej :roll:? Inna sprawa, że Dariusz szybko sobie przypomniał, jaka pozycja jest jego przeznaczeniem :lol:.

Nawiasem mówiąc atak mamy stary, ale może idzie nowe?
Wszystko wskazuje na to, że w przerwie letniej szeregi GKS Bełchatów opuści Radosław Matusiak, czołowy napastnik Orange Ekstraklasy, który ma na koncie 9 bramek w ligowych rozgrywkach - pisze "Przegląd Sportowy".

Zainteresowanie tym zawodnikiem wykazało hiszpańskie Elche, w którym występował Tomasz Frankowski, a także angielski Bolton.
[EDIT] Aha, Wisła nie puszcza Sobola i Baszcza, więc Bronowicki zagra. I Mila niestety :/.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2006, 20:19 przez petru, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 kwie 2006, 20:11

Sero pisze:Dlatego uważam, że z bramkarzy powinni jechać Boruc, Dudek i ktoś młodszy np. Kuszczak ew. Fabiański. Z listy wykreśliłbym Kowalewskiego
Ja jako tego trzeciego (bo chyba mimo wszystko nikt nie ma wątpliwości że Dudek i Boruc pojadą i to jeden z nich będzie tym pierwszym Janasa :roll: ) na pewno nie brałbym Fabiańskiego lecz Kuszczaka i ewentualnie Kowalewskiego. Fabiański nic wielkiego jeszcze nie pokazał, sezon w najlepszej w kraju Legii wielkiego bramkarza z niego nie czyni i powinien dłużej pokazać co potrafi a nie przez jeden sezon. Co innego Kuszczak który broni w Premiership w której nasza inna reprezentacyjna gwiazda - Rasialdo - nie potrafiła zaistnieć. A Kuszczak jest pierwszym bramkarzem WBA i myślę że Anglicy też trochę się znają i jeżeli oni go cenią i wg nich jest najlepszym bramkarzem swojego zespołu to w sumie tak chyba jest. Niestety Kuszczak gra w drużynie co roku grającej o utrzymanie i naprawianie błędów swoich partnerów nie jest takie proste i nie zawsze musi wychodzić.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 kwie 2006, 21:06

piwus pisze:[EDIT] Aha, Wisła nie puszcza Sobola i Baszcza, więc Bronowicki zagra. I Mila niestety
Być może kogoś dowoła. Ptaszki ćwierkają, że będzie to Szala i Bury/Surma ...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 kwie 2006, 18:11

PZPN strofuje:!:
Prasa strofuje:
:prasa ŻW pisze:Petrescu utrudnia pracę Janasowi

– Prawo stoi po stronie Wisły, ale pozostają kwestie moralne. Decyzja jest cyniczna i bardzo egoistyczna. Może zaszkodzić piłkarzom i reprezentacji, która przygotowuje się do mistrzostw świata – powiedział nam prezes PZPN Michał Listkiewicz

Chyba komuś w głowie się poprzewracało. Przypomina mi się analogiczna sytuacja do zeszłosezonowego meczu w Grodzisku Wlkp, gdzie graliśmy z gigantami futbolu Białorusinami i była wielka afera, bo Wisła Brożka nie chciała puścić. Doszło do tego, że nie-prezes Basałaj musiał jeździć, pucować i negocjować, aż Janas z łaski poszedł na rękę. Teraz mamy mecz o pietruszkę, dla zawodników mających kłopoty z formą, miejscem w składzie, czyli ogólnie pomocna dłoń dla ludzi typu Franek, Kosa lub sprawdzian dla nowych twarzy typu Garncarczyk, Bronowicki. I tu nagle Baszczyński i Sobolewski. Doprawdy, aż tak oczywisty absurd, ze żal tracić czas na pisanie. Do jakiej kategorii pasują ci gracze? Jak trzeba sprawdzać formę Baszcza, który jest jaki jest, ale bezkonkurencyjny i w dodatku ostatnio gra z polotem i ambicją, o jakiej wszyscy już zapomnieli, że potrafi je z siebie wykrzesać. Trzeba sprawdzać Sobola, który formę już odzyskał?

Petrescu już raz naciął się na reprezentacji. Puścił graczy na bezsensowne spotkanie na krańcu świata. Wspomniał o tym na konferencji. Owszem, puścił ich, ale wolałby, żeby grali w Polsce, wtedy mógłby dać nawet całą jedenastkę. Oczywiście prasa zinterpretowała to po swojemu:
ŻW pisze:Nie jest tajemnicą, że za kontrowersyjną decyzją stoi trener „Białej gwiazdy” Dan Petrescu, który ma za złe „Janosikowi”, że powołuje zbyt wielu wiślaków do kadry. Do tej pory Janos potrafił okiełznać krnąbrnego Rumuna. Czy tym razem też mu się uda?
Ale graczy dał, bo sytuacja nie była alarmująca.
Teraz liga gra w tempie, którego większość ligowców nie wytrzymuje, a Wisła rozpaczliwie walczy o mistrzostwo. Janas może mieć za tylnim zwieraczem takie pierdoły jak mistrzostwo kraju, ale ktoś powinien mu przypomnieć, że dzięki tym majstrom mógł oprzeć reprezentację na jednej drużynie (więc nie było problemów ze zgraniem) i w większości to gracze Wisły dali mu MŚ.
Wiec Janas mógłby zbastować, okazać odrobinę zrozumienia, bo Liverpool nie chce dać rezerwowego Dudka, to nie daje, więc jakie ma Janas podstawy by traktować Wisłę jako podnóżek i służącego?

Zresztą może Janas nie wie jak gra Sobol w reprezentacji i chce to sprawdzić, ale chyba bardziej trafionym pomysłem byłoby przetestować Surmę? Może Janas chce sprawdzić Baszczyńskiego, ale ja razem z fanami Legii jestem bardziej ciekaw jak gra Szala, czy Bronowicki. Ja wiślaków już widziałem, wiem co oni potrafią, podobne jak reszta Polski. Dziwne, że Janas nie i są mu tak niezbędni w meczu drugiego garnituru.
Oczywiście to nie jest teoria spiskowa, ze Janas przez powołania włącza się do walki o mistrzostwo, bo to jest akurat śmieszne. Składam to raczej na karb braku odwagi w postawieniu na nowych i nielogicznych decyzji, jakich daje przykład już od dawna.

To jest kpina, że robi się aferę z tego, że Wisła nie klaszcze i nie całuje ręki miotającego się selekcjonera.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 02 maja 2006, 12:28

Dzisiaj o 20.00 w Belchatowie Polska zagra w towarzyskim meczu z Litwa. Bedzie to juz prawdopodobnie ostatnia szansa na pokazanie sie Janasowi przezs naszych pilkarzy. Bo mecz z Wyspami Owczymi raczej wiele nie wniesie do zmian w kadrze na mundial. Mecz nie odbywa sie w terminie FIFA i dlatego kluby zagraniczne nie maja obowiazku zwalniania pilkarzy na mecz...Jednak bedziemy mogli zobaczyc tych pilkarzy ktorzy nie maja uznania w oczach trenerow klubow zagranicznych tj: Dudek, Mila, Kosowski czy Frankowski i Rasiak...Oprocz nich zagraq Szymkowiak, ktory uwazany jest za najlepszego polskiego pomocnika :)

Litwini nie zagraja w swoim najsilniejszym skladzie. Ich kadra skladac sie bedzie wylacznie z pilkarzy krajowej ligi. Nie bede ukrywal ze w takim wypadku zespol bedzie duzo latwiejszy do pokonania ;) Tym bardziej ze nasi beda chcieli sie pokazac trenerowi przed mundialem ;)

Mecz z Litwa rozwieje prawdopodobnie ostatnie juz watpliwosci Janasa. Jak juz mowilem bedzie to bardzo wazny mecz dla naszych pilkarzy, bo moga sie tu wazyc ich losy dotyczace wyjazdu na mistrzostwa. Chociaz nasz selekcjoner ma juz pewnie w glowie swoje typy pilkarzy dotyczace wyhjazdu na mistrzostwa poszczegolnych pilkarzy.

Z Litwa gralismy dotychczas 5 razy. 3 razy wygralismy i 2 zremisowalismy. Bramki rowniez przemawiaja za nami 10-3 :)

A to kadra Polakow na Litwe :

Bramkarze: Jerzy Dudek (1973, Liverpool FC, Anglia, 55A), Łukasz Fabiański (1985, Legia Warszawa, 1A).

Obrońcy: Marcin Kuś (1981, Queens Park Rangers FC, Anglia, 3A), Mariusz Jop (1978, FK Moskwa, Rosja, 9A), Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, Ukraina, 23A-1 gol), Seweryn Gancarczyk (1981, Metallist Charków, Ukraina, 0A), Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 29A-1 gol), Bartosz Bosacki (1975, Lech Poznań, 8A).

Pomocnicy: Mirosław Szymkowiak (1976, Trabzonspor, Turcja, 26A-3 gole), Sebastian Mila (1982, Austria Wiedeń, 24A-5 goli), Kamil Kosowski (1977, Southampton FC, 41A-4 gole), Radosław Sobolewski (1976, Wisła Kraków, 16A- 1 gol), Grzegorz Bonin (1983, Korona Kielce, 0A).

Napastnicy: Tomasz Frankowski (1974, Wolverhampton Wanderers, Anglia, 18A-10 goli), Łukasz Sosin (1977, Apollon Limassol, Cypr, 1A-2 gole), Grzegorz Rasiak (1979, Southampton, Anglia, 26A-6 goli).

Wyjsciowa "11" by Martinho ;) :

Dudek -- Baszczynski, Jop, Lewandowski, Gancarczyk -- Mila, Sobolewski, Szymkowiak, Kosowski -- Sosin, Rasiak

Mysle ze Janas sprawdzi wszystkich pilkarzy dzisiaj ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”