Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 75

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lip 2007, 19:43

krzychu212 pisze:Jak dla mnie bardzo dobre transfery Getafe. Nie dość że w zeszłym sezonie stracili chyba 2 najmniejszą ilość bramek w lidze to jeszcze wzmocnili defensywę.
Getafe musiało kupić stopera ze względu na odejście Alexisa. Bramkarz to swoją drogą. Stracili najmniej bramek w lidze na równi z Barceloną - 33.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 lip 2007, 21:33

krzychu212 pisze:Corinthians znasz może kwotę transferu szczególnie Ustariego?
Właśnie dokładnie nie wiem, coś czytałem, że wykupili 80% praw do piłkarza czy coś w tym stylu. A za Diaza zapłacili 8 mln dolarów.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2007, 21:38

W sumie nie wiem czy dobry temat a moze .. a noz wybiera sie do Hiszpanii

Pyutanie glownie do Cori.. co sie dzieej z Blas Perezem - napastnikiem CUCUty bo niewatpliwie ma chlopak talent i juz kilka kluboiw sie niminteresowalo - nie qweisz moze gdzie mu najblizej :?:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 lip 2007, 22:16

No z futbolem kolumbijskim i panamskim mam niewiele wspólnego, ale wyczytałem, że Perez przechodzi do... hiszpańskiego Hercules. Niestety nie wiem za ile.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 lip 2007, 16:58

ayala w zaragossie :o

mial podpisana umowe z villarreal ale sie chyba wkurzyl ze klub sie oslabia i zostal wykupiony za 6 milionow euro :o

tak podala marca

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 lip 2007, 17:07

No trudno mu się dziwić, że się wkurzył. Odszedł Forlan, odchodzi Riquelme, odszedł Arruabarrena, Quique Alvarez, Tacchinardi...

A przyszli Tomasson, Mavuba, Diego Lopez, Capdevila i kilku dużo mniej znanych piłkarzy, a przecież Ayala jest już raczej u schyłku swojej kariery.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 14 lip 2007, 17:30

he ciekawe niedawno były plotki że Valencia wykupi go z powrotem a tu Zaragossa w sumie to świetny transfer już załatali dziurę po Millito w sumie to Villarreal może się wydawać już skończoną drużyną ale kto wie może trochę świeżej krwi (Mavuba) odbuduje ten zespół

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 lip 2007, 19:16

Trzeba przynać, ze jesli to prawda to nieły szok. Villarreal pewnie nie był na to przygotowany. Saragossa musiała kogosc kupic w miejsce Milito i Pique, a Ayala jest dobry w tym co robi.

Inna sprawa, ze nie wiem czy aż tak zawazyło na tym transfery ŻŁP. Lopez to wzmocnienie, Tomasson pokazał sie z dobrej strony. Arruabarrena od dawna nie był znaczaco postacia na Madrigal, Alessio takze sporo ostatnio nie grał. Szkoda tylko Alvareza i Forlana. Jedynym osłabieniem było własnie odejscie Urugwajczyka do Atletico, ale pewnie i pozycja napastnika zostanie wzmoniona. Wg. mnie reszta to wzmocnienia.

robson10
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 18 lip 2007, 9:40

Słyszałem ze Arjen Robben jest juz bardzo bliski podpisania kontraktu z Realem po długich perypetiach :)
Zaoferowali za niego 16 mln funtów a sam za zawoddnik podpisze kontrakt na 6 lat na łączną kwotę 24 mln funtów.
Przyzwoicie będzie zarabiał :D

Awatar użytkownika
Jasialdo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jasialdo » 18 lip 2007, 18:13

Skrzydłowy Chelsea Arjen Robben uzgodnił warunki kontraktu z Realem Madryt - podało BBC.

Umowa Holendra z londyńskim klubem wygasa za dwa lata. Tymczasem "Królewscy" zaoferowali mu pięcioletni kontrakt. Prezydent Realu Ramon Calderon powiedział, że wszytko zależy od tego, ile zażąda na piłkarza Chelsea.

Według stacji Holender ma opuścić swoją drużynę, która przebywa na przedsezonowym tournee i już w piątek przylecieć do Madrytu. Transfer jednak nie jest jeszcze przesądzony, bo menedżer Chelsea Jose Mourinho wielokrotnie podkreślał, że Robben jest dla niego piłkarzem, który razem z Frankiem Lampardem i Johnem Terrym tworzy kręgosłup drużyny.
Wydaje mi sie że Robben raczej nie tworzy tego kręgosłupa jak mówi JM, nie był jakimś kluczowym zawodnikiem w ubiegłym sezonie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 lip 2007, 18:28

Ta sprawa z Robbenem przypomina mi już powoli sytuację ze Sneijderem w Valencii :lol: Wg. mnie na Mistrzostwach Świata Robben grał dobrze, ale teraz nie jest wart tych 25 milionów. Stracił formę, trapiony kontuzjami nie gra już jakoś fenomenalnie. No, ale jak na Real to w sam raz . Tak poza tym, to nie widzę Realu w następnym sezonie. Valencia też praktycznie próżnuje na rynku, tylko Barcelona zrobiła transfery z prawdziwego zdarzenia, które są istotnymi wzmocnieniami. No i może Sevilla, chociaż utrzymuję, że De Mul jest za slaby na ligę hiszpańską.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 18 lip 2007, 19:18

Trzy transfery :)

Matuzalem podpisał kontrakt z Realem Saragossa. Kwota nie ujawniona :wink:

Obrazek

Lafita jako, że nie miałby szans na regularną grę, został wypożyczony do Deportivo.

Shota Arveladze został nowym graczem Levante :)

Obrazek

Awatar użytkownika
matbod
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matbod » 22 lip 2007, 17:26

Trzeba przyznać, ciekawe transfery. Saragossa sie wzmacnia po definitywnym wykupieniu D'alesadro, wypożyczeniu Oliveiry i zakontraktowaniu Ayali teraz Matuzalem. Swoją drogą ciekawie będzie w drugiej linni Realu: Aimar, Matuzalem. D'alessandro, Zapater. Ktoś z nich musi usiąść na ławce, zobaczymy na kogo padnie.

Co do transferu Arveladze, Levante od jakiegoś czasu preferuje takie właśnie transfery. Starszych, doświadczonych zawodników (Mollina, Ze Maria, Dehu, Tommasi). Choć akurat Shota może się okazać znacznym wzmocnieniem jeśli tylko utrzyma skuteczność z ubiegłego sezonu.

Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 04 sie 2007, 19:28

real dokonał zakupow, ale no niekiedy ciut przesadzil np. za pepe dac 30 mln €??, przesada, ale no coz. milito jest lepszy, a Barca dała za niego tylko 20 mln €. Jednak Real zrobił też świetne posuniecia sprowadzając niektórych zawodników za darmo. np. Saviole czy Dudka. Przydałby się im jeszcze prawo skrzydłowy, bo odeszli Beckham i Reyes.

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 04 sie 2007, 21:57

rafinho93 pisze:za pepe dac 30 mln €??,

Dla mnie jest to zdecydowanie za dużo za takiego obrońce. 30 mln ojro :!: :?: Według mnie troche za duzo, ale w praktyce wyjdzie. Real szczególnie trzeba pochwalic za transfer Metzeldera, który nawet jeśli by sie nie sprawdził, zawsze może zostac opchniety za dobrą cene :!:
rafinho93 pisze:Saviole

Extra transfer. Wzięty za free Saviola, który w sezonie pokazał, że jest skuteczny, jednak w Katalonii nikt go nie chciał.

Levente stworzyło mocna paczkę, jeszcze Arveladze, hoho moga powalczyc o puchary :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”