Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 75

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 sie 2005, 22:40

Brawo Wisła... :!: :!: :!: Coś niesamowitego! Fantastyczną partię rozegrał Brożek, Cantoro, Błaszczykowski i Kłos. O Frankowskim już nie wspomnę. ;) Jeżeli chodzi o słabsze ogniwa w drużynie, to wydaje mi się, że trochę za dużo strat miał Dudka, ale ostatecznie jednak rozegrał dobry mecz. Jak cała Wisła...

Tomusmc pisze:Jak dla mnie sędzia był strasznie stronniczy.
Strasznie stronniczy? Żartujesz chyba... On za wszelką cenę chciał dać Panathinaikosowi szansę na strzelenie bramki. Najbardziej mnie wkurzyły dwie rzeczy: pierwsza to brak kartek dla piłkarzy PAOK-u, którym się one ewidentnie należały, i ten wolny za to, że Majdan coś źle z piłką zrobił. :shock: Ja nic nie zauważyłam. Awans do LM zbliża się wielkimi krokami... :twisted:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 sie 2005, 22:40

obstawiłem wisłe i sie udało.Chłopaki sie starali.Ciekawe co teraz będą mówić ci co mówili że Wisła jest cienka i baty dostanie już na reymonta

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 09 sie 2005, 22:46

WISLA PANY !!! JEdnak Engel ma tego "nosa" trenerskiego - w sprawie Błasczykowskiego... LM zbliza sie !!!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 sie 2005, 22:49

Jest super :!: :D Ale nie ma co sie jeszcze podniecac. Mam nadzieje , ze Jurek Engel dobrze zmotywuje zespol przed rewanzem i bedziemy mogli sie cieszyc. Super zagral Blaszczykowski na prawej obronie , choc szczerze powiedziawszy to jego wystepu obawialem sie najbardziej. Wygrywamy pierwsza polowe ... :twisted:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 sie 2005, 22:53

Anka pisze:
Strasznie stronniczy? Żartujesz chyba... On za wszelką cenę chciał dać Panathinaikosowi szansę na strzelenie bramki. Najbardziej mnie wkurzyły dwie rzeczy: pierwsza to brak kartek dla piłkarzy PAOK-u, którym się one ewidentnie należały, i ten wolny za to, że Majdan coś źle z piłką zrobił. :shock: Ja nic nie zauważyłam. Awans do LM zbliża się wielkimi krokami... :twisted:

Pozdrawiam.
Stronniczy znaczy trzymał stronę Panathinaikosu o to mi chodzi. Jakby był za Wisłą to bardzo bym się cieszył :)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 09 sie 2005, 22:58

jestem pozytywnie zdziwiony :) gdy pilkarze z Grecji szybko zdobyli gola to pomyslalem sobie ze "znowu to samo :roll: " ale na szczescie mecz potoczyl sie tak jak sie potoczyl :) mam nadzieje ze nie roztrwonimy tej zaliczki w Atenach :)

powodzenia Wislo :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 sie 2005, 22:58

Tomusmc pisze:Stronniczy znaczy trzymał stronę Panathinaikosu o to mi chodzi. Jakby był za Wisłą to bardzo bym się cieszył

Nie ma juz co rozpamietywac. Dobrze sie skonczylo i teraz trzeba myslec juz tylko o rewanzu. Jeszcze raz wielkie BRAWA :!:
Ps. Troche sobie gardlo dzis zdarlem :lol:

Stadionowy Szabrownik
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stadionowy Szabrownik » 10 sie 2005, 0:10

Doping pierwsza klasa pomimo ze było duzo wolnych miejsc ale tak to jest jak zarząd chce zawszelką cene zarobic kosztem normalnych kibicow bo normalnego kibica niestac na bilet ktory kosztuje najmniej 70 zl...
Brawo Wisła !!

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 10 sie 2005, 0:50

Nie ma czym się podniecać. Wynik jest bardzo dobry, ale nie zmienia to faktu, że awansu wiślacy w kieszeni nie mają. Futbol jest nieobliczalny i już nie takie sytuacje zdarzały się w piłce nożnej. Bardzo bym chciał, aby polski zespół po wielu latach znów zagrał w LM. Należy jednak podkreślić, że Panathinaikos zagrał żenująco słabo, co za dwa tygodnie raczej się nie powtórzy. Wisła również nie zaprezentowała się zbyt dobrze. Najbardziej denerwowały głupie straty, piłkarze Białej Gwiazdy nie starali się dłużej pograć piłką, tylko starali się od razu kierować długie piłki do napastników. Czasami też ( zwłaszcza w pierwszej połowie ) widać było brak typowego rozgrywającego w Wiśle, nie było kogoś kto uporządkował by grę, co owocowało sporym chaosem w poczynaniach krakowian. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to dla piłkarzy Białej Gwiazdy ogromna szansa. Mam nadzieję, że za dwa tygodnie będę w równie dobrym humorze jak i dzisiaj.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 10 sie 2005, 0:58

Powiem szczerze, ze Wisla mnie pozytywnie zaskoczyla, a przy tym oliwkowcy mnie rozczarowali...
wynik "ciekawy" ale nie ma sie co podniecac... bo 2-0 w rewanzu to naprawde nie jest cos niesamowitego.
Po pierwsze: jak wyjda na stadion gdzie bedzie 70tys fanatykow to nawet tacy twardziele jak Sobolewski czy Cantoro moga sie troszke zdziwic.
Po drugie: widac bylo ze oliwkowcy ustepowali kondycyjnie, czemu sie nie ma co dziwic bo lige zaczna za miesiac. ale 2 tygodnie czasu to sporo zeby nadrobic braki kondycyjne i zlapac optymalna forme.
Po trzecie: w Grecji nie takie zespoly jak Wisla dostawaly baty.

Co nie zmienia faktu, ze zycze Wisle powodzenia. niech sobie pograja w tej LM bo obiektywnie patrzac nalezy im sie to.
Tomusmc pisze:
Anka pisze:

Pozdrawiam.
Stronniczy znaczy trzymał stronę Panathinaikosu o to mi chodzi. Jakby był za Wisłą to bardzo bym się cieszył :)
Sedzia nie byl stronniczy, tylko poprostu slaby. nie siejcie paranoi i nie posadzajcie o stronniczosc sedziego w europejskich pucharach. wiem ze u nas to jest psychoza ale nie kazdy sedzia jest Polakiem :lol:
a poza tym to widzialem tez kilka decyzji w ktorych sie pomylil na korzysc Wisly (co najmniej jeden faul Zienczuka zaslugiwal na zolta karte, a nawet wolnego nie bylo), chociaz fakt faktem, ze czesciej sie mylil na korzysc oliwkowcow...

Awatar użytkownika
mokotowiec
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mokotowiec » 10 sie 2005, 8:37

Brawo Wisła!Wspaniały zwyciestwo po ładnej dla oka grze.A ta bramka Kalu Uche była piękna.Ładnie Frankowski zaczął wymijać zwodami zawodników wkońcu podał do Kalu Uche a ten bez zastanowienia z pierwszej piłki uderzył na bramke Panathinaikosu.Ale ta stracona przez Wisłe bramka była ewidentnym błedem obrony.A wracając do sedziego przez te afery korupcyjne w Polsce wydawało sie że był stronniczy, ale jak mówił Krzysiek sedzia był po prostu słaby a to że myśleliśmy że był stronniczy to przez te afery.

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 10 sie 2005, 9:10

No świetnie, jestem naprawdę zaskoczony i zadowolony. Taka Wisła jak ta grająca wczoraj przypomina tą z przed paru lat. Świetna gra Błaszczykowskiego...no to teraz tylko utrzymać przewage bramkową na wyjeździe i Wisła jest w raju.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2005, 9:22 przez Andreyew, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 sie 2005, 9:14

Brawo Wisła!!!
Przede wszystkim w drugiej połowie było widać słabośc kondycyjną greków.Engel pomysłem z skrzydłowymi którzy pomagają w środku pola pokazał swoja klase.Moze drużyna Kasperczaka grała bardziej widowiskowy futbol to chyba brakowało jednak pomysłu taktycznego na drużyny w pucharach(to co wystarczało na drużyny ekstraklasy nie wystarczało na zagraniczne).Pasuje jeszcze wyróznic Błaszczykowskiego który według mnie powinien zostać bocznym obrońca.W ofensywie nie jest tak groźny jak Uche czy Zieńczuk ale jako obrońca wykorzystuje swe cechy zadziornośc i szybkośc(kolejna dobra decyzja Engela).
Ogólnie cały zespoł zagrał swietnie, ale trzeba zagrać tak samo jeszcze jeden mecz.
Jest tak blisko a jednak tak daleko
ps.szkoda tej głupiej bramki na poczatku

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 10 sie 2005, 9:54

Wisła zagrała dobry mecz, jednak niestety martwi mnie ta bramka. Jesli Olisadebe by nie strzelił byłoby 3-0 i praktycznie bylibyśmy w LM. Panathinaikos gra teraz u siebie i wystarczy, że strzeli dwie bramki i wchodzi...

Co do wczorajszego meczu to tak: Najlepszy piłkarz to Błaszczykowski wraz z Brożkiem. Brożek świetnie wchodził w pole karne, nie bał się, natomiast Błaszczykowski przechwyty miał zarąbiste. U gości najlepszy był chyba Olisadebe, który było widać chciał coś zrobić, jednak na nasze szczęście mu nie wyszło. Teraz chyba powróci jeszcze Baszczyński i obrona będzie chyba nie do przejścia. Szkoda trochę, że Brożek opuścił boisko, bo ten Penksa nic nie robił...

Co do sędziego to popieram Was. Przynajmniej dwie kartki Grekom się należały..., chociaż my też graliśmy ostro, no ale nie tak jak Grecy, którzy przegrywając bronili się faulami. Mam nadzieję, że w Atenach wygramy 1-0 i dojdziemy w końcu do grup...

cris10
Trampkarz
Trampkarz

Wisełka!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cris10 » 10 sie 2005, 9:58

Bravo Wisła ,choć jestem kibicem Legii to gratuluje wspaniałej gry z grekami.Świetny mecz Franka Brożka i K.Uche> :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”