Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 75

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
ATLETICO_1903
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATLETICO_1903 » 24 sty 2010, 12:37

witam wszystkich po długiej przerwie nie obecności mojej:(:(:(: wcześniejszy nick ( DZIADEK_85 ) mam pytanko co sie stało ze stroną http://www.atleticopoland.com/ nie idzie wogóle zarejestrować się. pisałęm do redakcji ale nikt nie odpisuje :(:(:(:( pozdrawiam Wszystkich Fanów Atletico

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 24 sty 2010, 14:23

ATLETICO_1903 pisze:witam wszystkich po długiej przerwie nie obecności mojej:(:(:(: wcześniejszy nick ( DZIADEK_85 ) mam pytanko co sie stało ze stroną http://www.atleticopoland.com/ nie idzie wogóle zarejestrować się. pisałęm do redakcji ale nikt nie odpisuje :(:(:(:( pozdrawiam Wszystkich Fanów Atletico
Bo na stronie nie ma rejestracji i właśnie dlatego się nie możesz zarejestrować :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lut 2010, 9:12

Jeśli ktoś nie widział wczorajszego meczu Atletico z Racingiem - właśnie tak wygląda sędziowanie w Hiszpanii:

:lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 lut 2010, 9:46

Zrozumiałbym jeszcze, gdyby to było na samej linii pola karnego. Ale to przecież był dobry metr poza "szesnastką" :shock:
Główny jak główny, ale że liniowy nie skorygował jego pomyłki to jeszcze większa przesada.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 10 lut 2010, 15:41

emdżej pisze:Zrozumiałbym jeszcze, gdyby to było na samej linii pola karnego. Ale to przecież był dobry metr poza "szesnastką" :shock:
Dokładnie 165 centymetrów przed polem karnym.
RealFan pisze:Jeśli ktoś nie widział wczorajszego meczu Atletico z Racingiem - właśnie tak wygląda sędziowanie w Hiszpanii:

Ja nie chcę bronić sędziego czy wykłócać się o to czy karny się należał czy też nie, bo według mnie nie powinno go być, jednak być może sędzia zinterpretował to zupełnie inaczej niż większość z nas. Jurado jest faulowany wyraźnie przed polem karnym, jednak utrzymuję się na nogach (co prawda nie co wytrącony z równowagi) po czym w okolicy już linii pola karnego zostaje złapany przez faulującego za nogę co powoduje jego upadek. Być może sędzia pierwszy faul puścił jako przywilej korzyści widząc że Jurado utrzymuje się na nogach (choć oba faule to różnica sekundy), jednak drugi faul który powoduje upadek pomocnika Atletico kwalifikuje jako faul i dyktuje rzut karny (choć wydaje mi się że drugi faul też był przed polem karnym :P).

W niedzielę (nie)ważny mecz z FC Barceloną. Nie ważny, bowiem Atletico w lidze już o nic nie walczy (chyba że o utrzymanie). Ważny, bowiem na Vicente Calderon przyjeżdża FC Barcelona. Liczę na pierwszą porażkę Barcy w tym sezonie. Wynik z poprzedniego sezonu (4-3) czy z jeszcze wcześniejszego mile widziany (4-2). Barcelona przyjeżdża bardzo osłabiona w defensywie. Niech ktoś mnie poprawi jeżeli źle pisze, ale nie zagrają : Abidal, Alves (JUPI !!!, jak ja go nie lubię), Marquez oraz Pique ? Co z Toure, też nie zagra ? Jeszcze gdyby wypadł Messi to lecę na bukmacherkę i stawiam na zwycięstwo Atletico i to nawet z hadicapem.

Atletico póki co wydaje się że zagra w podstawowym składzie. Jedynym nie obecnym może być Jose Antonio Reyes. Liczę także na debiut w tym spotkaniu "Toto", może zaliczy wejście smoka i zdobędzie bramkę ? Jednak należy pamiętać iż w czwartek Atletico gra w Copa del Rey i tam również mogą przydarzyć się jakieś kontuzję.

Mam także nadzieje że QSF nie posadzi w niedzielę Sergio Aguero na ławce.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2010, 15:45

skoro jesteś to mam takie krótkie pytanie: Co tam u Tiago? Słyszałem, ze gra regularnie, więc z chęcią bym się dowiedział jak tam wrażenia :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lut 2010, 15:53

Ponoć Ukrainiec też się połamał i nie zagra, ale to akurat wzmocnienie Barcelony.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 11 lut 2010, 14:37

(L)oczkerson pisze:skoro jesteś to mam takie krótkie pytanie: Co tam u Tiago? Słyszałem, ze gra regularnie, więc z chęcią bym się dowiedział jak tam wrażenia :wink:
Niemal od razu wskoczył do podstawowego składu tylko nie wiem za dlaczego. Nie gra źle, ale na tym koniec, bo nie da się powiedzieć że gra dobrze. Dla mnie Raul Garcia jest lepszy i trochę mnie to denerwuje. Tiago niczym się nie wyróżnia. Maniche za najlepszych czasów w Atletico bił go na głowę. Może potrzebuje jeszcze trochę czasu zobaczymy, ale już marudzi że chcę zostać w Atletico na stałe (pewnie dlatego że ma podstawowy plac). Denerwuje mnie u niego jedna rzecz, koleś ma ogromne problemy z koncentracją, albo ma chorobę chwilowej utraty świadomości. Czy w Juve też mu się zdarzało stać z piłką bez jakiegokolwiek ruchu przez 5 sekund po czym zawodnik nadbiegający z przodu, tyłu czy boku zabierał mu piłkę co powodowało wyprowadzenie Tiago ze stanu (może właśnie chodzi o) medytacji/chwilowej utraty świadomości.
RealFan pisze:Ponoć Ukrainiec też się połamał i nie zagra, ale to akurat wzmocnienie Barcelony.
I ponoć Puyol też, jednak sądzę że i jeden i drugi zagrają. Teraz niech jeszcze Messi wyleci :twisted:

P.S Pewnie i tak okrojona obrona Barcy będzie lepsza niż obrona Atletico :rotfl:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lut 2010, 14:51

Czy w Juve też mu się zdarzało stać z piłką bez jakiegokolwiek ruchu przez 5 sekund po czym zawodnik nadbiegający z przodu, tyłu czy boku zabierał mu piłkę co powodowało wyprowadzenie Tiago ze stanu (może właśnie chodzi o) medytacji/chwilowej utraty świadomości.
Szybko to zauważyłeś :lol: W JUVE Tiago bardzo często był na boisku :think: .... Nieobecny. Zdarzają mu się dłuższe momenty gdzie w ogóle nie szukał gry, gdzie nie brał udziału w akcjach, gdzie nie nadążał za akcjami czy to w obronie czy w rozegraniu, był zdecydowanie zbyt mało aktywny. No i to o czym mówisz. W kontekście gry w JUVE głównie mówiło, się, że Tiago nie radził sobie z tym jak taktyczna jest liga włoska, że ta jego nieporadność gdy Portugalczyk nie wie co ma robić wynikała z tego, że nie rozumiał schematów. Skoro w mniej taktycznej lidze Hiszpańskiej wygląda to podobnie wychodzi na to, że Tiago po prostu wolno myśli :P

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 11 lut 2010, 15:37

(L)oczkerson pisze: Szybko to zauważyłeś :lol: W JUVE Tiago bardzo często był na boisku :think: .... Nieobecny. Zdarzają mu się dłuższe momenty gdzie w ogóle nie szukał gry, gdzie nie brał udziału w akcjach, gdzie nie nadążał za akcjami czy to w obronie czy w rozegraniu, był zdecydowanie zbyt mało aktywny.
Może akurat tego że nie nadąża za akcjami jeszcze nie zauważyłem, dzisiaj jak zagra z Racingiem to zwrócę na to uwagę.

Ja jednak uważam że to nie chodzi o zbyt wolne myślenie, tylko o to że Tiago się zawiesza :lol:

P.S Póki co pod żadnym względem nie zasługuje na to aby wyłożyć za niego 8 mln euro.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lut 2010, 15:52

P.S Póki co pod żadnym względem nie zasługuje na to aby wyłożyć za niego 8 mln euro.
nieeeeeeeee
swoją drogą spojrze się na wasze dwa najbliższe mecze, to ci skorbne coś więcej czy Tiago gra tak jak w JUVE czy lepiej :wink:

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 11 lut 2010, 16:21

Asteniu jakim składem Atletico wyjdzie dzisiaj na rewanżowe spotkanie w CdR? W pierwszym spotkaniu rozbiliście Racing a nadchodzi prestiżowy mecz z Barceloną. Z drugiej strony wydaje się że to właśnie CdR w tym sezonie jest dla was najistotniejsze... Pytam bo dosyć ciekawe kursy są na to spotkanie.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 12 lut 2010, 11:33

Inferno pisze:Asteniu jakim składem Atletico wyjdzie dzisiaj na rewanżowe spotkanie w CdR? W pierwszym spotkaniu rozbiliście Racing a nadchodzi prestiżowy mecz z Barceloną. Z drugiej strony wydaje się że to właśnie CdR w tym sezonie jest dla was najistotniejsze... Pytam bo dosyć ciekawe kursy są na to spotkanie.
Już Ci mówię :

De Gea - Ujfaluši, Perea, Álvaro Domínguez, Antonio López - Assunção, Tiago, Valera, Jurado, Reyes - Kun Agüero.

Najprawdopodobniej w 57 minucie za Tiago wejdzie Raul Garcia, w 65 za Reyes'a wejdzie Simao, a w 63 za Aguero wejdzie Ibrahima. Polecam obstawić remis do przerwy i wygraną Racingu, a dla grających w bukach internetowych live, proponuje w 88 minucie za cały hajs jaki macie postawić na Racing (biorę 10 % od uzyskanych zysków). Jeżeli chodzi o wynik to stawiam 3-2 dla gospodarzy. Coś jeszcze ? :lol: (Ja postawiłem na wygraną Atletico po kursie 2.70 i się zawiodłem, ale w sumie jeszcze jeden mecz mi nie siadł).

No i jest finał Copa del Rey , pierwsza szansa dla Atletico na zdobycie czegoś od 2000 roku kiedy to w finale CdR ograł nas Espanyol 1-2. Rok wcześniej także doszliśmy do finału, gdzie zmiażdżyła nas Valencia 0-3. Tegoroczny finał odbędzie się na Estadio Santiago Bernabeu, czyli stadion Real'u będzie gościł dwa finały, bowiem także finał LM ma zostać tam rozegrany. Trochę mnie to denerwuje, bowiem wcześniej wzięto pod uwagę trzy areny, czyli Vicente Calderon, Sanchez Pizujan oraz Mestalla i nie wiem dlaczego na stadionie Valencii nie odbędzie się finał. Mam nadzieje że kibice Atletico nie zbojkotują tego spotkania, bo o ile mi wiadomo to tylko jedno ugrupowanie kibicowskie Atletico chodzi na SB, a reszta bojkotuje stadion Realu.

Chyba można już śmiało powiedzieć że Atletico ma zagwarantowany udział w Lidze Europejskiej w przyszłym sezonie, bowiem wątpię aby Sevilla zajęła niższe miejsce niż szóste, jednak zdecydowanie trzeba powalczyć o wygranie w Copa del Rey i 10 triumf w tych rozgrywkach.

Teraz odpoczynek od CdR. W lidze Atletico chyba już przestało walczyć (a szkoda, bo jeszcze 2-3 kolejki temu była realna szansa na dogonienie 4 Mallorki) tak więc skupi się chyba na LE. Nie wiem czy wolałbym wygranie LE czy zajęcie 3-4 miejsca w PD.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 12 lut 2010, 13:14

ciekawa sytuacja jest z asenjo. latem przychodzil do atleti niczym gwiazda ligi, byl, mozna rzec, rozchwytywany. a teraz siedzi na lawce poniewaz do bramki wskoczyl rewelacyjny de gea (stawiam gruszki przeciw zoledziom, ze lalem zarzuci na niego swoje liverpoolskie - a moze juz turynskie? - sieci kameleon wspolczesnego futbolu). o ile w atletico de gea widzialem tylko raz (4-0 z racingiem) i wypadl tam swietnie, to pamietam go z mlodziezowkach hiszpanskich w ktorych to byl naturalnym zastepca... asenjo. ogolnie nie wiem czy to byl dobry pomysl ze strony atletico zeby miec w kadrze dwoch najbardziej utalentowanych bramkarzy hiszpanskich. jeden z nich bedzie musial odejsc latem zeby dalej sie rozwijac.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 12 lut 2010, 14:34

miguel indurain pisze:ciekawa sytuacja jest z asenjo. latem przychodzil do atleti niczym gwiazda ligi, byl, mozna rzec, rozchwytywany. a teraz siedzi na lawce poniewaz do bramki wskoczyl rewelacyjny de gea (stawiam gruszki przeciw zoledziom, ze lalem zarzuci na niego swoje liverpoolskie - a moze juz turynskie? - sieci kameleon wspolczesnego futbolu).
No sytuacja z Asenjo nie jest ciekawa. W sumie kosztował nie mało kasy (jak na obecne warunki). Z miejsca miał podstawowy skład, a od paru spotkań broni, początkowo bramkarz numer trzy, czyli David de Gea. Jeżeli Benitez będzie chciał kupić de Geę to musi wyłożyć na stół 20 mln euro, chociaż wątpię czy kwota zapisana w klauzuli odstępnego wystarczy, bowiem raczej David nie odejdzie z klubu w którym jest od szóstego roku życia.
miguel indurain pisze:o ile w atletico de gea widzialem tylko raz (4-0 z racingiem) i wypadl tam swietnie, to pamietam go z mlodziezowkach hiszpanskich w ktorych to byl naturalnym zastepca... asenjo.
de Gea zmiennikiem Asenjo był jedynie w kadrze Hiszpanii do lat 21. We wszystkich wcześniejszych rocznikach był podstawowym bramkarzem.
miguel indurain pisze:ogolnie nie wiem czy to byl dobry pomysl ze strony atletico zeby miec w kadrze dwoch najbardziej utalentowanych bramkarzy hiszpanskich. jeden z nich bedzie musial odejsc latem zeby dalej sie rozwijac.
Jeżeli któryś odejdzie to będzie to na pewno Asenjo który już zaczyna marudzić iż wybrał Atletico, a nie Barcelonę ze względu na to iż w Atletico miał mieć pewny plac. Mi osobiście marzył się taki scenariusz że Atletico wypożycza de Geę, do jakiegoś pierwszoligowca na dwa lata, gdzie David zyskuje doświadczenie. W tym czasie Asenjo wyrasta na gwiazdę i Atletico po dwóch latach sprzedaje go do Chelsea czy MC za 20-30 mln euro, a de Gea wraca do Atletico i go zastępuje, jednak już widać że tak nie będzie.

Błąd Atletico nie polegał na tym iż kupili Asenjo, tylko na tym że nie do końca uwierzyli w możliwości de Gei i sprowadzili jeszcze Roberto Jimenez'a który miał być numerem 2 (swoją drogą latem numer 1,2 oraz 3 odeszli z Atletico i do klubu przybyło trzech nowych bramkarzy).

Wydaje mi się że Asenjo swoją szansę dostanie w Lidze Europejskiej. Wczoraj de Gea popełnił koszmarny błąd przy drugiej bramce. Nie wiem jak na to zareaguje QSF, jednak mam nadzieje iż niezbyt pochopnie i z Barceloną zagra David.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”