Valencia CF (zbiorczy) - Strona 75

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 lip 2009, 11:46

Że niby logiem będzie orzeł? :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2009, 12:43

I to nie byle jaki orzeł. Orzeł z kolorowanki dla dzieci :lol:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2009, 16:27

raczej ze ta firma nie istnieje

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sie 2009, 11:20

Oby te ciągłe newsy o niewypłacalności Delport się potwierdziły w rzeczywistości. Nie chcę w klubie żadnych szemranych inwestorów, o których więcej nie wiadomo niż wiadomo. Już zdecydowanie wolę to co było przez ostatni czas w klubie, nawet gdyby to oznaczało odejście Villy (tyle, że jego pewnie nigdzie już nie będą chcieli. Znaczy taka Chelsea być może, ale David chce zostać w Hiszpanii). Z góry zaznaczę, że o Silve się nie martwię bo ciągle powtarza, że zostaje u nas. Zresztą z tego co zarząd mówi nawet żadne kluby o niego nie pytały.

Ciekawy jestem jak będzie wyglądał sierpień. 14 września dopiero będzie zebranie udziałowców, do tego momentu pewnie nikt nic nie spieprzy. Potem zobaczymy, niby ma być odwołanie zarządu i wybranie nowego. Ciekawe w jakim stopniu uzależnione jest to od Delport ? W sumie to przy tym klubie nie ma nic pewnego...

Okienko transferowe osobiście mi ciężko ocenić. Przyszedł Mathieu (free) w miejsce Morettiego (Genoa 4 mln.) co jest zmianą na plus, chociaż można mieć pretensje o cenę za Włocha, ale że się targować nie umiemy to wiadomo od dawna (tylko nie wyjeżdżać mi z Villą, bo Delport już pokazało jak to wyglądało).
Dealbert (free) przyszedł w miejsce Albiola (Real 15 mln.) i to wiadomo, że zmiana na plus nie jest. Szkoda Raula bo to jeden z moich ulubionych zawodników, wychowanek klubu, nigdy nie było z nim problemów, zawsze powtarzał przywiązanie do klubu... największy żal można mieć o to, że klub go sprzedał na siłę, tym bardziej za takie pieniądze.

Prawa obrona wzmocniona przez Bruno Saltora, ciekawe co teraz z Miguelem ? Wiele się mówiło, że ma odejść po sezonie, a tymczasem chyba nie ma chętnych. Dziwne o tyle, że pewnie za 5 mln. by się go wyrwało. Płakał jednak nie będę, dwóch niezłych prawych obrońców się przyda, już dawno ta pozycja nie była tak mocno obsadzona (jak to brzmi :haha: ).

Zmiany nastąpiły także w bramce, sprowadzono Moyę (z którym osobiście wiążę spore nadzieje) który ma być zmiennikiem Cesara i dopiero za rok po aklimatyzacji zostać bramkarzem nr 1. Wypożyczono natomiast Renana do Xerez oraz Guaitę do Recre.

Z wypożyczeń wrócili Alba, których chyba będzie włączony do pierwszego zespołu jako zmiennik Maty oraz Zigić. Ciekawe czy Serb pokaże się w końcu z dobrej strony. W meczu z Werderem uratował nam dupę strzelając 2 bramki dzięki czemu skończyło się 2:2 chociaż już do przerwy 2:0 :/
Ponadto wrócił Banega i chyba ku zaskoczeniu wszystkich zostanie w zespole, w sparingach dostaje szanse, a i chętnych na niego nie ma. Niech udowodni, że ma talent.
David Navarro i Miku być może także dostaną swoje szanse, natomiast Montoro i Ignacio pewnie pójdą na przemiał.

Pozbyto się też balastu, rozwiązano kontrakt z Edu, nie przedłużono z El Moro (on zarabiał chyba tylko mniej od Villi oO), ponadto odeszli Curro Torres, Hugo Viana, Butelle oficjalnie w Lille i Sunny w Betisie.

Kadra na tę chwilę prezentuje się mniej więcej tak:
Cesar, Moya, 3 GK Mestalla, Bruno, Miguel, Maduro, Marchena, Alexis, Dealbert, Navarro, Del Horno, Carleto, Mathieu, Albelda, Baraja, Banega, Fernandes, Ignacio, Montoro, Pablo, Joaquin, Mata, Vicente, Alba, Olcina, Silva, Michel, Zigic, Villa, Miku.

Spodziewam się odejścia jednego ze stoperów (Maduro/Navarro) bo 5 nam nie jest potrzebnych, lewego obrońcy (Carleto, Del Horno) bo 3 też nie jest potrzebnych, dwóch środkowych defensywnych (Ignacio i Montoro pewnie) bo 6 na 2 miejsca to też sporo, lewoskrzydłowego (tutaj nie mam pojęcia, Vicente, Mata, Alba i Olcina... dwóch ostatnich pojechało do Ermelo i grało w sparingach. Olcina być może wróci do Mestally, ale 3 to i tak za dużo nawet przy łamiącym się Vicente). Ciekawe też czy Miku zostanie.

Ciekawe też jakim systemem będziemy grali, tutaj może być różnie. W Ermelo testowane było głównie 442, ale co z Silvą wtedy(?), bo z kolei jak zagramy 451 to nie ma miejsca na Zigicia.
Piłkarzy raczej mamy pod 4-2-3-1: Cesar, Bruno, Marchena, Alexis, Mathieu, Albelda/Banega, Baraja/Fernandes, Mata, Silva, Pablo, Villa

Wszystko pewnie wyjdzie w sparingach gdy cała kadra będzie do dyspozycji.

Troszkę chaotyczne to wyszło... za dużo rzeczy na raz chciałem chyba umiescić ^^

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 01 sie 2009, 12:45

Prawa obrona wzmocniona przez Bruno Saltora, ciekawe co teraz z Miguelem ? Wiele się mówiło, że ma odejść po sezonie, a tymczasem chyba nie ma chętnych. Dziwne o tyle, że pewnie za 5 mln. by się go wyrwało. Płakał jednak nie będę, dwóch niezłych prawych obrońców się przyda, już dawno ta pozycja nie była tak mocno obsadzona (jak to brzmi :haha: ).

Ja z deczka nie w temacie - co sie stalo z Miguelem po ME ? Zajebiscie gral , nawet niektorzy kibice MU szykowali go na nastepce Nevilla a tu teraz traktowany jako ochlap ? :|

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sie 2009, 14:45

Z Miguelem to jest tak, że pierwszy sezon u nas miał niezły, a potem grał chwilami wręcz fatalnie. Były sytuacje, że siedział na ławce mimo iż był jedynym nominalnym prawym obrońcą w zespole. Np. za Koumana na prawej obronie grał czasami nawet Arizmendi, który jest nominalnym napastnikiem :rotfl:
Miguel nie dość, że gra słabo to jest jednym z lepiej opłacanych w zespole. W trakcie poprzedniego sezonu mówiło się, że klub sprzeda go za 7-10 mln., ale skoro nie ma chętnych to pewnie klub i na 5 by się zgodził, ot taka nasza polityka. Pomyśleć, że kiedyś Valencia odrzuciła ofertę ok. 15 mln. od Milanu czy innego czołowego klubu.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 sie 2009, 17:22

Za kilka godzin rozpocznie się towarzyskie spotkanie pomiędzy Valencia i Manchesterem United. Z mocnieszych zespołów jak do tej pory graliśmy jedynie z Werderem Brema gdzie wypadliśmy słabo. W meczu z MU zagrają reprezentanci Hiszpanii, Mata, Silva, Pablo, Marchena i Villa, którzy dopiero od poniedziałku trenują z zespołem ze względu na przedłużony urlop w związku z pucharem konfederacji. W związku z tym nawet ni będę ryzykował wytypowania kadry.

Dotychczasowe nasze sparingi to słaba gra przeplatana bramkami Zigicia, który jest obecnie w dobrej formie i pokazuje, że w tym sezonie chce być ważnym ogniwem zespołu.

Liczę na ciekawe widowisko, wynik jest najmniej istotny, chociaż brak porażki byłby pewnie motywujący.

Kod: Zaznacz cały

César i Moyà, Bruno, Miguel, Alexis, David Navarro, Marchena, Maduro, Dealbert, Mathieu i Carleto, Silva, Joaquín, Vicente, Albelda, Baraja, Banega, Míchel i Pablo Hernández, Miku, Mata, Villa i Zigic
Na mecz powołania nie dostali Asier Del Horno, Nacho González, Manuel Fernandes oraz Jordi Alba. Ciekawe czy są na wylocie czy jakieś inne powody... zobaczymy jaka kadra na mecz z Arsenalem będzie, wtedy powinno być wszystko jasne.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 05 sie 2009, 17:44

Jutro na Polsacie Sport będzie retransmisja a gdzie dzisiaj będzie można obejrzeć :?:

Miałem dać w pewniaku dnia x2 ale się nie odważyłem, już się nie mogę doczekać czy miałem rację...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 sie 2009, 18:07

Na Justine standardowo, powinien też być tutaj: http://www.ustream.tv/channel/mysports
Wątpię by sopcast złapał, chociaż skoro gra MU to może któryś azjatycki kanał pokaże.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 06 sie 2009, 15:00

Pytanie do kibiców Valencii, czy mnie oczy mylą czy wczoraj bramkarz był u was próbowany jako zawodnik z pola?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 sie 2009, 15:07

Był, w sumie nikt nie ma pojęcia co Emery wymyślił. Dla mnie szczyt głupoty.

Przy okazji wkleję swoją wypowiedź z tematu MU:
Sammyy pisze:
RealFan pisze:To prawda, że Moya zagrał w polu jako mediocentro? Szkoda, że tego nie widziałem :lol:
O ile zagrał poprawnie to sorry, ale Emery zachował się trochę frajersko. Wiem, mecz towarzyski, ale bez przesady. Ten zespół ma się zgrywać, a nie bawić jak na podwórku. Jak zobaczyłem go w polu to w pierwszej chwili pomyślałem, że komentatorowi się coś popieprzyło... potem był suprise.

Jako, że już tutaj zostało o meczu wspominane to tutaj napiszę bo w wątku VCF sam ze sobą gadać chyba zacznę niedługo :P

Pierwsza połowa wyrównana, chociaż więcej sytuacji dobrych miał Manchester. Dobra gra Valencii, Roo i Owena. Ta trójka fajnie z przodu szalała. Być może nie odczujecie aż tak bardzo straty Ronaldo. W naszych szeregach w pier2szej połowie dobrze grał Joaquin, Mathieu, a i pochwalić trzeba Dealberta. Jeszcze niedawno on grał w Segunda tylko. Kilka niezłych parad miał też Cesar (strzał Gibsona w końcówce obroniony kapitalnie).
John Travolta pisze:(chyba Mathieu w pierwszej polowie)
Najśmieszniejsze jest to, że koleś został najlepszym lewym obrońcą we Francji minionego sezonu, a nikt poza Valencią się nim nie interesował chociaż był za darmo.

W drugiej połowie ładnie Pablo, Silva i Vicente. Czyli w sumie żadna nowość. Słaby mecz Alexisa i Villi (o Caleto żal pisać bo koleś jest tragiczny). Ten pierwszy w okresie przygotowawczym przegrywa miejsce w składzie (pewnie Marchena Dealbert będziemy grać), ten drugi jak reszta reprezentantów trenuje od kilku dni dopiero więc można wybaczyć. Nieźle pokazał się też Miguel, który stracił miejsce w pierwszym składzie na rzecz Bruno. Rywalizacja dobrze na niego wpłynie być może.

Tak czy tak mimo porażki gra zespołu mi się podobała. Spora poprawa w stosunku do tego co było z Werderem czy Cardiff. Oprócz tej 'wpadki' z Moya dziwie się, że nie zagrał Zigic, najskuteczniejszy nasz napastnik w okresie przygotowawczym. Uratował nam dupę z Bremeńczykami, z Walijczykami też przyzwoicie...

Czkać teraz na mecz z Arsenalem. Jeśli styl gry będzie powtórzony to można optymistycznie patrzeć.

BTW; Michel, jakoś mnie nie przekonywało to jak został wprowadzany do pierwszego zespołu, a wczoraj kilka razy się ład nie pokazał. Szkoda tej poprzeczki bo miałby ładną bramkę.
BTW2; Joaquin z 9 śmiesznie wyglądał :D

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 06 sie 2009, 15:19

Nie popadajcie w huraoptymizm. Wg mnie mecz dosyc słaby. Kilka plusów może się znajdzie. Emery wystawił Moye do składu tylko dlatego, że w drugiej połowie wymienił prawie całą jedenastke i miał wybór albo zmienić Cesara albo grać z Moya na boisku. Dealbert in plus, może okazać się silnym punktem drużyny. Zresztą widać, że niektórzy zawodnicy dopiero wznawiają treningi. Vicente ładnie, jeżeli się nie połamie znowu to będzie dobrym zmiennikiem.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 20 sie 2009, 22:55

Dobrze. Bardzo dobrze. Jestem świeżo po meczu ze Steabekiem, który dał mi dużo powodów do optymizmu.

Przede wszystkim trzeba wyróżnić Evera Banegę, który rozegrał jeden z najlepszych o ile nie najlepszy mecz w barwach Ches. Świetne podania, wiele obiorów, było świetnie. Kto by się spodziewał, że Argentyńczyk będzie tak dobrze grał po wypożyczeniu. Bardzo dobry mecz Pablo, pokazał, że powołanie dla niego to nie przypadek. Pozostali dobrze. Może Alexis był momentami trochę niepewny na obronie, ale jestem dobrej myśli. Cesar nie miał za wiele szans na pokazanie swoich umiejętności, ale w trzech przypadkach stanął na wysokości zadania. Unai dobrze ustawił drużynę, oby zawsze trafiał z doborem taktyki.

Amunt Ches. 8)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 20 sie 2009, 23:00

Banega cały okres przygotowawczy grał świetnie, chyba najlepszy z naszych zawodników. Alexis dzisiaj znowu niepewny... mam nadzieję, że niedługo usiądzie na ławce... takiej nieporadności jaką prezentuje przez sparingi aż do dzisiaj się nie spodziewałem. Jest wolny, zawsze spóźniony, źle się ustawia, rywale robią go zwykle jak chcą.

Wynik cieszy, tym bardziej, że w rewanżu zagrają rezerwy by podstawowi odpoczywali na mecz z Sevillą.

Ps. Bramka Ximo :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”