FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 741

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 02 wrz 2008, 21:41

odpowiada mi takie wytlumaczenie :P mniej nerwow i ostrych slow,troche wiecej checi i od razu lepiej :wink:

a co do Widzewa,to byly to chwile niezapomniane. Lodzianie walczyli jak lwy i wstydu nie przyniesli- wrecz przeciwnie, pokazali,ze grac potrafia. A komentarz "panie Turek , koncz ten mecz" albo "Slawomir Majak...o Jezuuuus Maria" przeszedl do historii :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 wrz 2008, 17:09

A ja nie chcialem transferu kogos na lewa strone napadu... Po Krakowie spodziewalem sie jednak, że ktos wyciagnie jakies tam wnioski, ze naprawde Barcelona zje beniaminka, a tu niemoc siegajaca Ryja. Coś tam moze lepszego było w grze, jednak i tak nic dobrego z tego nie wyszlo. Widze pierwsza kolejke i mecz w Krakowie i jakos nie jestem przekonany, że to ostatnie takie spotkania, znowu Betis Espanyol i w dupe.

Jeszcze w poniedzialek mialem nadzieje, że Barca wyskoczy jak Ci z City i rzuci kase nie do odrzucenia za Silve i nie bede musial sie meczyć ogladaniem Titiego. No niestety. Jednak nadal mam cichca nadzieje, że owe City wyrzuci tym razem kase za Francuza i Barca sie go pozbedzie zima, bo gosciu dla mnie nie prezentuje poziomu godnego noszenia koszulki Barcy.

Co gorsze nasi byli graja tak jak od dwoch lat nie potrafili zagrac w Barcelonie, kto przypomina sobie taki wystep w Barcelonie jaki zaliczyl w debiucie w SerieA Ronaldinho.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 wrz 2008, 19:21

Debiut Ronaldinho w Milanie nie mówi nam nic nowego a wręcz potwierdza to, że jego odejście było konieczne. Potrzebował tej zmiany bo z dalszego bytu w Barcelonie nie miał korzyść ani piłkarz ani zespół. Podobnie miała się sprawa z Deco. Ktoś im zabraniał/utrudniał grać, trenować, starać się? Nie. Po prostu nie każdy piłkarz chce/potrafi rozegrać w jednej drużynie wiele bardzo dobrych sezonów. Zwłaszcza kiedy już w pierwszych osiągnie wszystko albo prawie wszystko.

Lewy napastnik jest potrzebny i tyle, ale nie będzie go więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak dla mnie kadra wygląda słabo porównując ją z zespołem jakim dysponowaliśmy w ubiegłych latach. Oczywiście są to rozważania tylko i wyłącznie teoretycznie. W praktyce nazwiska nie grają co potwierdziły nasze wyniki w ostatnich latach, ale mimo wszystko mając zespół pełen świetnych piłkarzy łatwiej jest myśleć o potencjalnych sukcesach nie idąc na wojnę ze zdrowym rozsądkiem.

Na Titiego nie będę już naskakiwał. Przecież on nie musi grać w pierwszym składzie skoro nie gra wystarczająco dobrze...

Ups... pomyłka? Musi grać? Wygląda na to, że musi bo nie mamy go kim zastąpić i tu jest pies pogrzebany. Nie wiem jakie szkła noszą osoby, które uważają, że nie potrzebujemy lewego napastnika, ale wuj tam. Tak czy inaczej będziemy skazani na Francuza bo Iniesta to żaden napastnik a poza tym jest potrzebny w pomocy. Przecież jeżeli zechcemy przesunąć Andresito na atak to nie rozwiążemy problemu tylko przesuniemy go do pomocy. Zapewne od czasu do czasu na lewej zagra Pedro, ale bądźmy poważni. Trudno jest oczekiwać od dzieciaka, aby grał lepiej niż Henry. Być może będzie grał lepiej, ale chodzi o to, że nie powinniśmy się opierać na takim założeniu, że Pedro okaże się strzałem w '10'.

Pozostaje mieć nadzieję, że tacy piłkarze jak Eto'o, Messi, Alves, Iniesta i Xavi będą zawodzić jak najrzadziej. Mam na myśli oczywiście grę ofensywną. Obrona musi przestać popełniać głupie błędy. Wszystkie formacje muszą grać na miarę swojego potencjału. Jeżeli tak będzie to nie powinno być źle. Do tego dochodzi kilku niezłych zmienników i może coś się z tego wykluje. Uważam natomiast, że nasza sytuacja kadrowa mogła a nawet powinna być lepsza.

PS: Jakbyś kon2r kiedyś przypadkiem wpadł na mecz do pubu to nie chwal się, że stawiasz przeciwko Barcelonie.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 04 wrz 2008, 22:17

a ja akurat nie rozumiem dlaczego gramy tym systemem gry. dlaczego nie możemy zagrać ustawieniem w jakim grała reprezentacja Hiszpanii na Euro, Senną byłby Toure lub Keita a Silvą Messi . Napastnicy współpracowaliby na takich samych zasadach jak Torres i Villa. i to jest moim zdaniem optymalne rozwiązanie, ustawawienie idealne.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 04 wrz 2008, 22:29

Totalna zmiana taktyki zajmuje zdecydowanie wiecej czasu,niz korekty czy niewielkie roszady,ktore zastosowal Pep; mam tu na mysli zmiany personalne i co najwyzej troche pomieszania w sposobie gry. Gralismy pare lat 4-3-3,zarowno kibice,jak i zarzad chca od razu w tym sezonie zdobyc jakis puchar. Nie ma czasu na tzw. "rok przejsciowy" w , ktorym brak trofeow bylby usprawiedliwiony. I dlatego sadze,ze Guardiola z uporem maniaka stosuje 4-3-3

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 wrz 2008, 22:42

George Jung pisze:a ja akurat nie rozumiem dlaczego gramy tym systemem gry. dlaczego nie możemy zagrać ustawieniem w jakim grała reprezentacja Hiszpanii na Euro, Senną byłby Toure lub Keita a Silvą Messi . Napastnicy współpracowaliby na takich samych zasadach jak Torres i Villa. i to jest moim zdaniem optymalne rozwiązanie, ustawawienie idealne.
Moze dlatego, ze nie mamy odpowiednich pilkarzy do 4-4-2. Messi na skrzydle w tym systemie ['] Bedziemy grali 4-3-3, tylko chce, zeby ta pilka byla mniej potorna i przewidywalna.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 wrz 2008, 7:59

George Jung pisze:. dlaczego nie możemy zagrać ustawieniem w jakim grała reprezentacja Hiszpanii na Euro, Senną byłby Toure lub Keita a Silvą Messi . Napastnicy współpracowaliby na takich samych zasadach jak Torres i Villa.
Na upartego można sobie wyobrazić ustawienie : Iniesta, Toure, Xavi Hleb ale Messi by musiał grać w ataku albo ława :lol: Uważam, że Messi do gry na boku pomocy w czwórce się nie nadaje. Poza tym nie uważam by zmiana ustawienia coś nam dała zwłaszcza wprowadzona poza okresem przygotowawczym

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 wrz 2008, 9:41

messi cale zycie gra w ataku wiec co za problem?

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 wrz 2008, 13:51

przecież Silva nie był ustawiony jako boczny pomocnik, była duża wymiennośc pozycji. Messi dałby rade moim zdaniem. Guardiola nie chciał zmieniać ustawienia bo chce zdobywać trofea od zaraz? a to ciekawe zważywszy na fakt iż od 2 lat zdobyliśmy aż 0 pucharów. ponadto od 2 lat mamy problemy z wygrywaniem na wyjazdach nawet z Getafami i innymi popierdółkami. czy to nie był powód do rozważenia zmiany taktyki? na dodatek nie mamy lewego napastnika czyli nie mamy ludzi do grania systemem z 3 napastnikami.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 wrz 2008, 10:26

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 wrz 2008, 10:58

mocne, naprawdę mocne :boje się:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 wrz 2008, 11:30

W noc, w którą przybyłem szkoleniowiec poprosił Dutruela, innego Francuza w zespole, aby tłumaczył. Richard, wyraźnie zawstydzony, powiedział mi, że on wcale nie żartuje, ale trener chce wiedzieć na jakiej pozycji gram. Nie mogłem w to uwierzyć! Uznałem to za kawał. Ale zdałem sobie sprawę, że moja obecność w tym miejscu podyktowana była politycznymi ambicjami Gasparta walczącego o prezydenturę
Do tej pory nie rozumiem po co sciągnięto Petia. Przecież środkowych pomocników w tym czsie było chyba wystarczająco dużo a środrk obronych to chyba nie było jego ulubiona pozycja :?
"klown" i "niekompetentny człowiek". "nigdy nie widziałem tak upartego łba".
ładnie po Serra Ferreże(nie wiem jak inaczej odmienić :lol: ) pojechał

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 08 wrz 2008, 11:35

grzegorzfcb pisze:
W noc, w którą przybyłem szkoleniowiec poprosił Dutruela, innego Francuza w zespole, aby tłumaczył. Richard, wyraźnie zawstydzony, powiedział mi, że on wcale nie żartuje, ale trener chce wiedzieć na jakiej pozycji gram. Nie mogłem w to uwierzyć! Uznałem to za kawał. Ale zdałem sobie sprawę, że moja obecność w tym miejscu podyktowana była politycznymi ambicjami Gasparta walczącego o prezydenturę
Do tej pory nie rozumiem po co sciągnięto Petia. Przecież środkowych pomocników w tym czsie było chyba wystarczająco dużo a środrk obronych to chyba nie było jego ulubiona pozycja :?
Logiczne ze Gasprat chcial ugruntowac swoja pozycje poprzez sciaganie cracka..

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 wrz 2008, 11:53

kon2r pisze: Logiczne ze Gasprat chcial ugruntowac swoja pozycje poprzez sciaganie cracka..
Crackiem to był chyba Overmars, no chyba, że Gasp dwójkę z Arsenalu jako podwójnego cracka 8)
Kupienie Overmarsa to była odpowiedź na odejście figo i to było logicze a Petit to był moim zdaniem wynalazek Gasparta, transfer dla transferu.

kon2r - jeśli twoja wypowiedź to ironia to za wolno zajarzyłem :oops:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 wrz 2008, 16:02

[/quote]
Logiczne ze Gasprat chcial ugruntowac swoja pozycje poprzez sciaganie cracka..[/quote]

Petit crackiem? :shock: gwiazda mial byc Overmars. Petit,co najwyzej , to chybiony transfer Gasparta i nic ponadto. NIe zapominajmy tez o tym,ze Francuz jesli zdrowie mu pozwalalo,to gral w 1 skladzie. Inna sprawa,ze zostal przesuniety do srodka obrony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”