FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 742

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 wrz 2008, 11:51

Znowu trzeba pajęczyny ściągać z tematu...

Dzisiaj ligowy debiut Pepa na Camp Nou. Historia pokazuje, że Racing raczej nie uzyskuje na naszym boisku dobrych wyników (nie przegrali tylko 6 razy na 40 spotkań) a ostatnie pięć spotkań to komplet zwycięstw Barcelony. Nie mniej jednak Guardioli jak na razie udaje się dokonywać niemalże cudów (porażka z polską drużyną, porażka na inaugurację) tak więc historia może jednak nie być wystarczającym argumentem...

Tak czy inaczej musimy ten mecz wygrać, ale to każdy kibic wie. Każde inne rozstrzygnięcie jak spokojne zwycięstwo będzie dla mnie rozczarowaniem. Nie oczekuję pogromu tylko dobrej gry i wyniku w okolicach 2:0. Ten konkretny mecz niewiele nam powie, ale już za kilka kolejek będzie można zacząć ocenianie naszej gry. Czekam szczególnie na kilka spotkań wyjazdowych.

Jeżeli Messi nie wyjdzie w pierwszym składzie (dopiero co wrócił do Barcelony) to liczę na Pedro od pierwszej minuty.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 11:59

Mentor pisze:Jeżeli Messi nie wyjdzie w pierwszym składzie (dopiero co wrócił do Barcelony) to liczę na Pedro od pierwszej minuty.
A ja liczę na to że zobacze Hleba w akcji. Jak będzie Messi to bym go widział na lewej, a jak nie to na prawej.
No i Pique będzie grał od pierwszej.
No i liczę że Pep zacznie przekonywać mnie do swojej osoby, bo ja osobiście byłem zawiedziony gdy to on objął posadę trenera w Barcy i sam początek sezonu mnie też nie nastawił pozytywnie. Oczywiście go nie skreślam, ale czekam z niecierpliwością na to ile jego zespół będzie w stanie pokazać

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 wrz 2008, 12:12

Ja tam Leo na lewej nie chcę widzieć i raczej nie zobaczę (przynajmniej dzisiaj) bo Henry jest raczej nie do ruszenia.

Hleb w sumie również może zagrać. Nie obrażę się. Zapewne jednak skończy się na tym, że Messi wyjdzie w pierwszym składzie a w trakcie meczu opuści boisko i Pedro/Hleb dostaną max. 30 minut :P

Pique zapewne zagra w pierwszym składzie bo brakuje Marqueza (no i oczywiście Milito).

Ostatnią (jedyną?) niewiadomą pozostaje kwestia DM-a. Dotychczasowe spotkania nie wyjaśniają kto z dwójki Toure-Keita jest bezsprzecznie tym pierwszym.

Początek sezonu w wykonaniu Pepa nie jest wcale taki zły jakby się mogło wydawać. Oczywiście powinno być lepiej, ale obejrzałem obszerne skróty spotkania z Numancią i chyba każdy kto widział co się działo zgodzi się, że powinniśmy ten mecz wygrać. Zawiodła skuteczność a Numancia wykorzystała wszystko co miała. Zdarza się. Cieniem rzuca się jeszcze porażka z Wisłą. Dwumecz był oczywiście rozstrzygnięty więc można było zagrać słabiej, ale skład bynajmniej na to nie wskazywał więc wynik rewanżu to wstyd.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 12:23

Mentor pisze:Ja tam Leo na lewej nie chcę widzieć i raczej nie zobaczę .
ups źle się wypowiedziałem :oops: chodziło mi o to że Hleba bym z chęcią na lewej zobaczył :wink: to że Messi na prawej to oczywista oczywistość :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 wrz 2008, 16:20

Kod: Zaznacz cały

Valdés, Pinto, Puyol, Alves, Piqué, Abidal, Touré Yaya, Busquets, Keita, Gudjohnsen, Xavi, Iniesta, Pedro, Víctor Sánchez, Bojan, Hleb, Eto'o, Messi
Oto kadra na dzisiejszy mecz. Nie pomyliłem się. Nie ma Henry'ego! :o

Decyzja jak dla mnie bardzo zaskakująca, ale jestem raczej pozytywnie zaskoczony. Francuz nie musi (a nawet nie może) grać w każdym meczu. Ciekaw jestem jednak jak będzie wyglądało w takiej sytuacji zestawienie linii ataku :think: Wątpię, aby Guardiola zrezygnował zarówno z Titiego jak i Leo tak więc Argentyńczyk pewnie zagra od pierwszej minuty. Jeżeli tak to na lewej zagra ktoś z dwójki Pedro/Iniesta. Jeżeli tym kimś będzie Andresito to rosną szanse na występ od pierwszych minut Hleba w pomocy :P Mam nadzieję, że nie zagramy dwoma pivotami w środku pola :roll:

Reasumując obstawiam coś takiego:

Valdes - Abidal, Pique, Puyol, Alves - Toure, Xavi, Hleb - Iniesta, Eto'o, Messi

[EDIT]

Media awizują coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

Valdés; Abidal, Puyol, Piqué, Alves; Busquets, Keita, Xavi; Hleb, Pedro y Eto
:zgon:

Będzie ciekawie... (jak się uda bo w przeciwnym razie będzie bardzo nieciekawie...)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 wrz 2008, 20:57

Naprawde skladem byłem zaskoczony, gra jestem rozczarowany i rozgoryczony. Znajac potencjał zawodnikow i ich mozliowsci to gra wyglada dla mnie tragicznie, nie wiem czy nie gorzej niż w pierwszej kolejce. Nie bardzo rozumiem postepowania Pepa i wystawienie dwoch zawodnikow, ktorzy moze beda cos znaczyc w tym sezonie, ale raczej powinni narazie zaczynac od wejsc w koncowkach, czy w momentach kiedy Barca ma wynik pewny. Fakt graja przyzwoicie, ale nie daja tyle co moga dać messi czy Iniesta. Jeszcze Keita, on takze nie bardzo rozumie o co chyba biega w stylu Barcy, chyba, ze tak ma wygladac "Barca wg. Pepa".
Za wolno, za bardzo przewidywalnie i ludzie niech ktos kopnie w dupe Abidala, bo chyba ma obroże na nodze i nie moze przechodzic przez linie środkowa, ogolnie lewa strona wyglada cieniutko. Hleb jest widoczny gdy zejdzie do środka i to raczej miejsce dla niego.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 13 wrz 2008, 21:48

Ale to wcale nieprawda, ze Valdes przecietnym bramkarzem jest :) To tylko mit ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 wrz 2008, 22:02

arek_ahig pisze:Ale to wcale nieprawda, ze Valdes przecietnym bramkarzem jest :) To tylko mit ;)
Co złego zrobił w tym meczu Valdes? Może powiesz, że zawinił przy golu rzucając się tam gdzie leciała piłka przed rykoszetem?

W końcówce uratował nam dupsko jeszcze, ale co tam.

[*]

To się w pale nie mieści. Kibice Barcelony będą mieli przed sobą kolejny ciężki do stawienia sezon. Póki co możemy się poszczycić zdobyczą jednego punktu w dwóch meczach ze słabymi ekipami. Brawo!

Barcelona nie byłaby Barceloną gdyby nie zmarnowała kilku dogodnych okazji i nie straciła braki po jedynej okazji przeciwnika. Racing nie grał totalnie nic a długimi momentami nie opuszczali własnej połowy, ale na Barcelonę jak widać to wystarczy. Szkoda, że sędzia nie gwizdnął ewidentnego karnego po faulu na Andresito, ale i tak sami jesteśmy sobie winni. Żenada i tyle.

[*]

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 13 wrz 2008, 22:06

Bardzo dobry mecz zagralismy, wykorzystalismy w pelni swoj potencjal i jestem zadowolony

ale najwieksze brawa dla pana z mojego avka :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 wrz 2008, 22:10

Powinienem poczekac z krytyka......ale nie wierze od samego poczatku w Pepa i wydaje mi sie ze tylko geniusz poszczegolnych zawodnikow moze uratowac nam sezon. Tylko niestety nie mamy teraz w druzynie albo sie jeszcze nie wykreowal pilkarz ktory pociagnie za soba druzyne. Ogladam 3 mecz Barcy w tym sezonie i nie widze zadnej poprawy. Mam nadzieje ze w trakcie sezonu to sie zmieni

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 wrz 2008, 22:12

Jeśli chodzi o dzisiejsze decyzje personalne Pepa to nie mam mu zbyt wiele do zarzucenia. Leo potrzebuje odpoczynku, Titi podobnie (poza tym gra słabo) a Busquets zagrał naprawdę dobre zawody. Szkoda niewykorzystanych okazji i tyle bo nawet przy straconej bramce trudno wskazać winnego.

Tak czy inaczej dotychczasowy bilans Guardioli jest porażający. Na 5 oficjalnych spotkań wygraliśmy 1 (słownie. jedno!) - z Wisłą Kraków u siebie.

Gorzej być nie może? We wtorek gramy ze Sportingiem...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 wrz 2008, 22:19

Ja na to patrze inaczej. Ta druzyna jest zle zbalansowana. Nie mamy rownomiernie rozlozonych proporcji ofensywnych przez co latwo nas rozpracowac. Jednak najgorsze jest to ze juz na samym poczatku sezonu widac ze nie mamy odpowiednich zawodnikow. Licze ze w sezonie zaczniemy strzelac bramki bo dzis z 5 metrow trafialismy w bramkarza obronce a do tego dochodzi poprzeczka. Z czasem bedziemy skuteczniejsi ale to za malo by myslec o wyprzedzeniu Realu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 wrz 2008, 22:31

Ciekaw jestem również jakie informacje o urazach przeczytamy jutro. Póki co słyszę o 2 tygodniach przerwy dla Hleba, ale to dopiero wstępna diagnoza. Nie zdziwiłbym się gdyby jutro pojawiły się kolejne informacje bo Racing grał ostro. Szczególnie Alves był mocno kopany po nogach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 wrz 2008, 22:41

Tu przecież nie chodzi o skutecznośc, bo problem ze skutecznoscia to miala Barca w zeszłym sezonie, gdzie marnowala okazje za okazja i wtedy to był problem. Dzisiaj fakt troche ich bylo, ale dla mnie i tak za malo. To nie jest gra jaka powinna być wizerunkiem Barcy. Przeciez pierwsza polowa to była prawdziwa tragedia. Niedawno bilismy glowa o mur to do tego muru nawet nie dochodzilismy. Alves jest przefajny tylko chyba ktoś mu obiecał Yao Minga na środku pola karnego, bo jego dosrodkowania to raczej przerzuty na druga strone. Abidal, o nim to juz mowa była tyle razy, ze nie warto wracac, choć jeszcze niedawno była krytyka o ofensywe, ja coraz bardziej mam pretensje o jego gre w defensywie. Reszta zagrała o polowe za malo jak na skale umiejetnosci.
Mnie poraża brak zrozumienia pomiedzy zawodnikami- celnosc itp.
Osobiscie mam za złe decyzje presonalne Pepa, fakt Messi IO i obok tego el. MŚ, ale Iniesta, Yaya. To za wazni zawodnicy, a to przeciez poczatek sezonu i o zadnym zmeczeniu nie powinno być mowy. La Liga nie wystartowała 3 miesiace temu. Sa juz ligi, ktore zagraly wiecej spotkań, a ich zawodnicy po drodze wystepowali takze w reprezentacjach.
Pep musi wiele zmienic, szczegolnie jesli chodzi o rozgrywanie, bo jest za woln jak i za bardzo przewidywalnie. Sergio obok Xaviego i Hleb na lewej stronie to nie jest to czego Barca potrzebuje. Tak na koniec chcialbym zobaczyć Martina na lewej stronie obrony i skonczyć z francuskim zaciagiem w Blaugranie, moze City bedzie mialo checi na nich, bo ja juz mam ich serdecznie dość.
Nie wiem jak bedzie dalej, ale Pep musi wiele mzienić, bo atmosfer juz na samym poczatku robi sie gorsza, niz jak kończył Ryj. Czy da rade sie zobaczy, ja tam nei bylem jego zwolennikiem czy przeciwnikiem, byłem zwolennikiem pozostania Ryja i tyle.

CzarnyB
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CzarnyB » 13 wrz 2008, 23:08

Barca straciła dziś kolejne pkt ... Ciekawe jak potoczy się spotkanie Realu Madryt.
Dziś w mediach usłyszałem opinię, że ten sezon będzie przełomowy, a dokładnie iż zespoły, które królowały w lidze hiszpańskiej będą zajmowały końcowe miejsca w tabeli...
Osobiście z tą opinią się nie zgadzam. Każdy punkt jest ważny to jest fakt, ale czy początek sezonu o czymś świadczy . Dopiero się zespoły rozkręcają. Zobaczymy jak będzie wyglądała sytuacja po 10 kolejce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”