Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 745

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2010, 13:34

Wenger potwierdził na konferencji pozyskanie Squillaciego :jupi:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sie 2010, 17:18

Potwierdzil tez ze Scwharzera nie bedzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2010, 19:08

Braga, Szachtar i Partizan.

Eduardo wraca na Emirates :] dośc szybko. Braga nieprzewidywalna, po tym jak ograła dwa razy Seville :p do tego Partizan, gdzie publika powinna dać czadu.
Można mówić, że łatwa grupa, ale Arsenal nigdy nie wygrał na wyjeździe w żadnym z tych krajów :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 sie 2010, 19:28

Mieliscie kupe szczescia,jezeli w ogole mozna mowic o szczesciu w przypadku tak wielkiego klubu jak Arsenal :P Szykuje sie niesamowity boj o 2 miejsce,osobiscie stawiam na Brage,chociaz Partizan i Szachtar rowniez moga sporo namieszac.

PS. Bedzie 'standing ovation' dla Eduardo ? :wink:
Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 22:30 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2010, 19:46

Dr.Football1 pisze:PS. Bedzie 'standing ovation' dla Eduardo ? :wink:
Na pewno będzie miło przyjęty, kibice go uwielbiają.

Dziś Wenger o 'kontuzjach' mówił. Denilson wraca do składu. Robin i Cesc już normalnie trenują, wiec pewnie w sobotę rozpoczną w pierwszym składzie, choć w sumie Robin nie musi, jest Chamakh przecież, ale Holender na pewno na boisku się pojawi,bo komu jak komu, ale Blackburn to on uwielbia strzelać.
Co martwi, to fakt, że Wenger z Nasrim znów kręci. Przed tygodniem mówił, że wypadł na 3 tygodnie, a dziś, po tygodniu mówi, ze wróci za 3-4 tygodnie :? i jeszcze dodaje, że rehabilitacja przebiega bardzo pomyślnie. WTF ja się pytam :|

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sie 2010, 20:05

Przed tygodniem mówił, że wypadł na 3 tygodnie,
mowil ze na miesiac :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2010, 22:25

Magnum pisze:mowil ze na miesiac :>
początkowo mówiono, że wypadł na miesiąc, ale dzień, czy dwa dni później Wenger powiedział, że będzie pauzował 3 tygodnie minął tydzień i są 3-4.

ale ja w innej sprawie chciałem pisać. Fatalne terminy meczów Ligi Mistrzów. Po meczach pucharowych zagramy w lidze wyjazdy z Sunderland, Chelsea, Man City, Villa i Man Utd :zgon: porażka totalna.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sie 2010, 0:12

No ja patrzylem na to od razu jak terminarz wyszedł i się załamałem.. Dlatego dobrze jednak, ze nie gramy z takim Realem :P mam nadzieję, że po Matchday 5 bedziemy w takiej samej sytuacji jak rok temu tzn. pojedzie Carling Cup squad i na OT pojada podstawowi gracze :P ale po MD 3 i 4 bedzie kiepsko. No cóż, zobaczymy.

Ja jeszcze o czyms innym. Arsenal.com naprawdę przesadzają. Wenger na oficjalnej konferencji potwierdził, że Squillaci jest w Arsenalu a ci ani be ani me. Jakby ktoś sprawdził tylko Arsenal.com to nie miałby pojęcia o tym, że Seba jest Kanonierem.. :roll:

W takim układzie Nordtveit poleci na wypożyczenie pewnie, szkoda trochę, bo liczyłem, że pogra u nas no ale lepiej, żeby grał gdzieś regularnie. Z rezerw poza tym wydaje mi się, że chyba znowu Eastmond będzie miał okazję grać na DM-ie z powodu kontuzji Frimponga. Liczę też, że ujrzymy trochę JET-a (o ile nie wyleci na wypozyczenie). Poza tym chyba nie bardzo jest kogo wrzucać, skład i tak mamy młody :lol: Wilshere sobie trochę pogra póki Ramsey nie wróci i zobaczymy, jak Walijczyk sobie radzi..

EDIT: O [k****]. Gramy z Partizan w Belgradzie 5 dni przed meczem z Chelsea na Stamford.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2010, 11:24

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 sie 2010, 11:30

Cholera, Arsenal jest bardziej francuski, niż swego czasu Pogoń była brazylijska. :|

Aleeee... i tak lubię oglądać ich grę :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sie 2010, 16:43

Nie no co ty, odeszło dwóch francuzów i przyszło dwóch, równowaga zachowana :lol: Chamakh to z Maroko jest on sie nie liczy :P

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 28 sie 2010, 0:59

Wenger tym razem przyczepił się do... Scholesa :lol: Powód? Nieuczciwa gra. Ferguson już zdążył odpowiedzieć. W sumie brakowało mi trochę tych mind games. W ostatnich latach wypowiadali się o sobie nawzajem z szacunkiem. A tu Wenger ni stąd ni zowąd atakuje Scholesa.

Źródło wypowiedzi: http://mufc.pl/aktualnosci/15234/wenger ... euczciwie/
Arsene Wenger zaatakował Paula Scholesa, nazywając jego grę "nieczystą". Menedżer Arsenalu uważa, że pomocnik United ma "mroczne oblicze" i przyznaje: - Przykro mi, ale dla mnie to nie jest uczciwy zawodnik. Na odpowiedź sir Aleksa Fergusona nie trzeba było długo czekać.

Warto wspomnieć, że to nie pierwszy raz kiedy Wenger bierze pod lupę piłkarza United. W poprzednim sezonie Francuz oskarżył Darrena Fletchera o to, że nieustannie dopuszcza się fauli. Zapytany o zdanie na temat Scholesa odpowiada: - Kto nie chciałby mieć tak utalentowanego piłkarza w drużynie jak Scholes?

- Ale jeśli pytasz mnie o to czy jest uczciwym piłkarzem, odpowiadam nie. Przykro mi, ale dla mnie to nie jest uczciwy zawodnik. Ma w sobie mroczne oblicze. Pewne rzeczy, które robi nie podobają mi się. To, że nagle stajesz się starszy nie oznacza, że jesteś święty.

Wenger, zapytany o konkretne wejście Scholesa, takie jak podczas półfinału Pucharu Anglii w 2004 roku na Jose Reyesie, odpowiada: - Jeśli chodzi o Paula Scholesa, jest więcej niż jedno wejście. Pamiętam ich kilka. Nieuczciwych? Oczywiście.

- Nie wiem dlaczego Wenger tak powiedział - skomentował sir Alex Ferguson. - Jeśli mówisz o kimś z umiejętnościami i występami Paula Scholesa, wiadomo, że nie jest to spec od odbierania piłki. W swojej karierze nie spowodował żadnej kontuzji, ale bardzo łatwo jest spojrzeć w mroczne oblicze każdego piłkarza.

- Mógłbym powiedzieć to samo o którymś z piłkarzy, w szczególności Arsenalu, ale nie mam takiej potrzeby. Wenger powinien skupić się na zaletach Scholesa i jego umiejętnościach oraz wkładzie w angielski fubol przez 18 lat kariery. To jest fenomenalne - zakończył Szkot.
Niech się Arsene skupi może na własnych piłkarzach. Już chyba zapomniał o swoich świętych krowach typu Keown czy Vieira.

Na deser coś z bloga Republik of Mancunia. Ciekawe statystyki dotyczące fauli piłkarzy United i Arsenalu:
http://therepublikofmancunia.com/stats- ... nd-united/
http://therepublikofmancunia.com/stats- ... l-players/
http://therepublikofmancunia.com/stats- ... l-players/

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sie 2010, 1:20

Źródło: The Sun, Telegraph
:lol:

Nie wiem, pierwsze słysze i nie będę się ustosunkowywał do tego gdyż nie jestem przekonany, czy to prawdziwa wypowiedź :P

Tymczasem Jack Wilshere dostał powołanie do reprezentacji U-21, co zdziwiło Wengera i chyba nas wszystkich, no ale Walcott też niedawno grał w U-21 na przemian z seniorami. A co do Gibbsa, to zacytuję wypowiedź:
- Graliśmy dwa spotkania w tym sezonie i Kieran miał małe problemy z pachwiną. Nie chcieliśmy ryzykować. - powiedział Wenger. - Może grać na lewej pomocy lub jako lewy obrońca. Na pewno dostanie odpowiednią liczbę spotkań w Arsenalu. Mam nadzieję, że będzie w kadrze na mecz z Bułgarią i Szwajcarią, bo ma wystarczające umiejętności, by się w niej znaleźć. - powiedział Wenger.
czyżby subtelna odpowiedź Capello który mówił, że Kieran musi zmienić klub żeby regularnie grać? :lol: Ciekawe, czy jutro zagra Clichy. Wydaje się, że niby to Blackburn więc powinien a Gibbsa może wrzuci na Bolton u siebie po przerwie na reprezentacje? :think: Tak czy inaczej, chciałbym zobaczyć Gibbsa w jak największej ilości spotkań. IMO Carling Cup i FA Cup, o ile przetrwa bez kontuzji, powinny być dla niego zapewnione ;)

Co do jutrzejszego składu, to spodziewam się czegoś takiego:

-----------Almunia-----------
Sagna--Koscielny-Vermaelen-Clichy
---Fabregas---Song----Rosicky
Walcott--Van Persie---Arszawin

Wydaje mi się, że Chamakha posadzi bo gdzie go upchniemy? Walcott po swoim hattricku powinien zagrać, Arszawin to w sumie jedyna dobra opcja na lewą stronę więc nic innego nie przychodzi mi do głowy :P

Co do Squillaciego - to oficjalna naprawdę przesadziła. Wczoraj była konferencja z Wengerem na której to potwierdził a oni milczeli :lol:

Jeszcze jedno - czy w Carling Cup teoretycznie mozemy wylosowac Chelsea/Man Utd/innych mocarzy juz teraz? :lol:
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, 2:48 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2010, 9:44

muszeq pisze:Niech się Arsene skupi może na własnych piłkarzach
było tak, na konferencji jakiś dziennikarz zapytał o Scholesa - to było chyba po tym meczu co Scholes błysnął w lidze, co podał tą piłkę do Giggsa w końcówce. Chyba z Newcastle. Wenger chwalił go i chwalił, a potem dodał, że Scholes nie zawsze gra fair i tyle. W tym newsie oczywiscie jest to pokazane, jakby Wenger go głównie krytykował, ale daje ci słowo, że chwalił go przez jakieś 80% swojej wypowiedzi, ale jak już miał go ocenić, to ocenił zgodnie z własnym sumieniem :P

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 28 sie 2010, 13:11

Blackburn: Robinson,Salgado,Nelsen,Samba,Givet,Diouf,Jones,Pedersen,Grella,Diouf Mame,Kalinic

Arsenal: Almunia,Sagna,Koscielny,Vermaelen,Clichy,Diaby,Song,Fabregas,Walcott,Van Persie,Arshavin

Szkoda ze Rosicky na lawce, bo ladnie gral ostatnio :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”