AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7453

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2026, 15:43

Johnny batonik Milan zaklepał stopera specjalnie dla Ciebie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2026, 15:46

Przecież oni z Amorimem są w Milanello regularnie. To dogadali się Aston Villa, dogadał się gracz z klubem i nagle doszli do wniosku a może jednak trener go sprawdzi? Przecież to się kupy nie trzyma. Nagle trener chce go sprawdzić gdy gracz już niemal w drodze do Birmingham?

Na ten moment wygląda to tak, że zaszaleli na początku licząc ze później wszystko ładnie pójdzie. Niestety rzeczywistość okazała się dla Cardinale i jego nowej grupy roboczej brutalna.

Pisałem już wiele razy - są pewne rzeczy bez których nie będziesz funkcjonował we włoskim klubie i na rynku transferowym. Bez dobrego, znanego w środowisku i z kontaktami DS się nie obędzie. I widzimy to od 4 lat.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2026, 15:49 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 327

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 23 lip 2026, 15:47

Mudzin do Milan Futuro. Razem z 17 latkami w Serie D nauczy się taktyki. W końcu trenerem jest szanowany Sergio Navarro Barquero, były trener Karpaty Lwów.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 lip 2026, 15:52

Może Estupinian na treningu prezentuje się jak Cafu 🤣
Nie wierzę w narrację o sprawdzeniu, dlatego napisałem wyżej, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Nie za Estupiniana tylko ewentualny transfer za niego. Jest za dużo roboty żeby to w okienko ogarnąć,ale jakżeby inaczej skoro się co roku zmienia trenerów bez ładu i składu. Każdy inny "taktyk" i chce na dzień dobry pół składu wymienić a potem przychodzi kolejny i się okazuje, że przydaliby się mu Ci, których pogoniono wcześniej.
I tak w kółko.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2026, 16:07

Tu jest o wiele głębszy problem niż patrząc na sytuację Estipimiania - sprzedajemy, nie sprzedajemy a może jednak sprzedamy (wtedy Aston Villa już będzie miała kogoś innego).

Za każdym razem gdy Cardinale zmienia trenera to przychodzi ktoś kto chce grać zupełnie inną piłkę - Pioli -> Fonseca -> Conceicao -> Allegri -> Amorim. I zawsze się to kończyło tragedią, bo ani jeden trener nie dostał kadry pod swoją taktykę i to co oczekiwano.

Teraz wszystko wskazuje na podobny scenariusz, bo mi to mercato nie wygląda jakby było jakoś zaplanowane. Owszem fajnie, że szybko kupiono istotnych graczy (lub takich co mają być istotnymi) ale nadal są olbrzymie braki w zespole i nic nie jest robione bo uwaga nie są w stanie nikogo sprzedać. Przecież my my w kadrze pozycję, które wymagają kogoś do pierwszego składu i zmiennika. Są pozycje gdzie wymagani są gracze do pierwszego składu a lada moment sierpień za pasem.

I serio nie wiem jak prezentuje się Chukwueze, Musah, Estupinian, Fofana czy inni na treningach. Wiem natomiast, że widziałem ich w dziesiątkach meczy w Milanie i nikt mnie przekona, że oni nagle zaczną grać na poziomie Milanu (takiego jaki chcemy).

Pamiętam jak kiedyś Bakaye Traore był przedstawiany na treningach jako nowy Pogba.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 lip 2026, 16:11

seba82 pisze:
23 lip 2026, 15:52
Może Estupinian na treningu prezentuje się jak Cafu
Wróć,Amorim go jeszcze na oczy nie widział bo nie dołączył do kadry. Mój błąd. W artykule jest napisane, że Amorim chce kilka dni na oszacowanie, myślę że Estupinian go szybko przekonana na nie.

Ja wciaz czekam na najbardziej palący problem a mianowicie "10" a po Greku plotek brak.
Fofana pokasował instagrama związanego z Milanem. Mam nadzieję że on i RLC zaraz odejdą.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 lip 2026, 16:23

johny batonik pisze:
23 lip 2026, 15:47
Mudzin do Milan Futuro. Razem z 17 latkami w Serie D nauczy się taktyki. W końcu trenerem jest szanowany Sergio Navarro Barquero, były trener Karpaty Lwów.
Wątpię. Dopiero co wygrał Ligue 2, był podstawowym stoperem. Po kiego grzyba zmieniałby Ligue Ę na granie w gimnazjalistami we Włoszech? Tym bardziej,ze zwinęliśmy go Rangersom jak tamci planowali już ogłaszać transfer.

Może to być uzupełnienie defensywy,bo z pilka przy nodze gra podobnie jak Pavlovic.
No chyba że faktycznie debil i zamiast grać w Szkocji czy wybijać się w Ligue Ę wolał Milan Futuro xD Tylko pytanie czy większy debil to agent czy sam piłkarz.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 lip 2026, 16:38

Allegri juz rozkochuje w sobie kibiców Neapolu

Mam nadzieję, że Amorim nie naogladał sie Bringhton De Zerbiego i nie chce odtworzyć pary Estupinian -Mitoma w Milanie(Estupinian -Pulisic) w fazie posiadania piłki 3-2-5.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1949

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 23 lip 2026, 16:57

Podoba mi się pomysł z Mastantuono :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2026, 17:01

Seba82 Amorim w fazie posiadania gra 325. Nie musiał oglądać De Zerbiego.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 lip 2026, 17:10

mete pisze:
23 lip 2026, 17:01
Seba82 Amorim w fazie posiadania gra 325. Nie musiał oglądać De Zerbiego.
Ale De Zerbi grał Estupinianem właśnie tak jak, przynajmniej wg prasy, chce grać Amorim nim bądź go sprawdzić. Albo jeszcze inaczej, Estupinian grał w Bringhton,pod wodzą De Zerbiego, dokładnie to co chce Amorim żeby grali wahadlowi.

Nie żebym bronił zblokowania transferu,bo powinni go oddać,ale przyn to wytłumaczenie ma jakis sens.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 lip 2026, 17:13

Wysłannicy Fenerbahce w Mediolanie, rozmawiają z agentem Leao i próbują go namówić na transfer.
Jacyś turreccy dziennikarze twierdzą, że Milan byłby skłonny na wypożyczenie w obowiazkiem wykupu,o ile kwota zamknie się między 50 a 60 mln.
Tureckie media zawsze miały wybujałą wyobraźnię, zobaczymy czy tak będzie jeśli nie będzie innej oferty.
Od Turków kasy na już się na pewno nie spodziewam.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 lip 2026, 22:36

Umknęło mi to gdzieś

Jedno im trzeba przyznać. Wiedzą hujki kiedy sprzedawać. Tonalego pogonili tuż przed wybuchem afery bukmacherskiej, teraz Tare poleciał i proszę.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1949

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 23 lip 2026, 22:46

seba82 pisze:
23 lip 2026, 22:36
teraz Tare poleciał i proszę.
Pisało się o tym jakiś czas temu.
Modrić oficjalnie przedłużył.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 6:54

Tare poleciał i hmm nie był idealny, ale przynajmniej udało się mu sprzedać kilku niechcianych zawodników na dobrych warunkach. Sprzedałby więcej gdyby menda Furlani nie ingerował w jego biznesy. Czyli zrobił coś co się nie udało jego poprzednikom i wszystko wskazuje na to, że nie uda się tym co go zastąpili.

Ten Diawara z Troyes 2-3 bańki. Ciekawe czy zrobi większą karierę niż nasza wielka gwiazda z Holandii Silvano Vos, który kosztował 5-6 baniek i jest za słaby na 4 ligę włoską.

I żeby nie było wątpliwości - fajnie jest jak klub inwestuje w młodych graczy, którzy później się pięknie rozwijają. Problem jest natomiast taki, że kompletnie nie ufam naszemu pionowi scoutingu. Najpierw był oszust Moncada, który nie miał zielonego pojęcia o młodych graczach a teraz jego miejsce zajęli podobne osobniki. I dlatego przewalamy kupę kasy na takich cracków jak Pellegrino, Romero, Udogu, Vos i za wiele z tego nie mamy. Czekam z niecierpliwością co pokażą nowe nabytki naszego scoutingu - Diawara, Kostic, Cisse x 2 itp.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”