AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7479

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » wczoraj, 20:01

mete pisze:
wczoraj, 19:43
Bardzo mnie ciekawi kto mógłby być tym większym nazwiskiem od Ramosa czy Moreira. To już musiałbyć jakiś top top talent ofensywny albo gracz już klasy światowej. Nikt mi nawet nie przychodzi na myśl - taki w zasięgu.
Mokry sen Berlu - Ronaldo w Milanie :lol2:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 20:06

No w sumie o tym nie pomyślałam, ale jak już wspominamy takie nazwiska to miejmy nadzieję, że będą kontynuować trend kupowania zawodników takich jak do tej pory a nie liczyć na głośne nazwisko.

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 123

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » wczoraj, 20:14

Jak mawia klasyk, coś nie coś potrafi

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 20:20

Ramos ani Moreira to wcale żadne głośne nazwiska, więc przebić to nie byłoby ciężko w sumie. Cena wysoka za obu (Moreira 50 mln ale z już wliczonymi bonusami, więc zaraz się okaże że podstawy było z 35-40 mln), wciąż uważam że przepłacone za Ramosa. Niestety rynek jest jaki jest a my w potrzebie.
Zresztą pal licho nazwisko,niech to będzie transfer tak ukierunkowany jak te, które już zrobili a to już będzie bardzo dobrze.

Stoper i AM. Prota pisze, ze do konca tygodnia może być sfinalizowany następny transfer,naw jeśli nikt nie odejdzie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 20:26

Seba82 mi bardziej chodzi o status. Ramos to taki tier2 napastników. Nie jest graczem klasy światowej, ale też trzeba przyznać ilu jest napastników typowych 9 klasy światowej obecnie w futbolu? Moreira to bardzo utalentowany wahadłowy. Powiedziałbym, że jeden z najbardziej utalentowanych, ale znów - rynek wahadłowych/bocznych obrońców jest jaki jest.

To mi mrugnęło na Xie? Na tym bazowałeś pisząc o głośnym nazwisku? W sumie Kush na początku okienka pisał, że będzie więcej „dużych” transferów. Może nie takich jak Ramos ale będzie.

Więc bazując na tym, jeżeli ma przyjść ktoś to „przyćmi” obecne transfery to tak jak pisałem - albo już topowy gracz albo jakiś mega utalentowany ofensywny pomocnik. Jestem ciekawy, bo w sumie nawet ciężko mi zgadywać z takich realnych opcji. Bo tak jak pisałem - Ramos i Moreira to są duże transfer i nie chodzi mi tylko o kasę zapłaconą.

Ja na przykład zadowoliłbym się Inacio/Gabrielem i Uzunem/Nwanierim. Nie wiem czy możemy celować wyżej. I żaden z nich nie byłby głośniejszym transferem niż Ramos czy Moreira, ale dali by nam te brakujące opcje w składzie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » wczoraj, 20:36

jutro moreira wyląduje na malpensa, mam nadzieje ze juz w niedziele w podstawie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 20:37

mete pisze:
wczoraj, 20:26
W sumie Kush na początku okienka pisał, że będzie więcej „dużych” transferów
Na tym i kilku innych co pisali, że jeszcze nie koniec. Kusha nie wszystkie wpisy widziałem na bieżąco. Ogólnie każdy kto cos tam z sensem gada w tym okienku( i poprzednich),nie pchając 50 nazwisk, pisze, ze Cardinale,po spłaceniu Elliota i zdjęcia smyczy FFP bardziej się zaangażował, no i wkurwiony podobno po Allegrim.
Miał obiecać Amoriemu dobrych transferów, więc liczę że słowa dotrzyma.

BTW więcej Zlatana komentującego mecze ostatnio niż kręcącego się koło zespołu. Ciekawe czy ta plotka, że Amorim nie chce go szlajającego się w pobliżu z tym swoim ego to prawda,czy akurat timing nie ten.

Zaraz wygasa klauzula Bruno F,tak tylko mówię :lol2:
Podobno agent go oferuje tu i ówdzie, może nie do końca chce siedzieć w MU,nie wiem. Tak sobie analizuje prasę.

Ten cały James to nie przyszedł wraz z Amorimem? Bo zauważyłem sport napływ kibiców United piszących o Milanie :lol2: ten James to w sumie spoko analizy taktyczne wrzuca
Ostatnio zmieniony 17 sie 2026, 20:44 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 20:38

gilardino11 pisze:
wczoraj, 20:36
jutro moreira wyląduje na malpensa, mam nadzieje ze juz w niedziele w podstawie.
Jak zęby ma zdrowe...

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 20:41

Prota też pisał 4 dni temu, że:

Więc póki co trzymam za słowo.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » wczoraj, 20:44

Haha, z tym Bruno F to byłoby w naszym stylu, wywalić wagon siana na gościa co już chyba powoli myśli o emeryturze :lol2:
No ale nie stać nas mam nadzieję i a transfer i na pensję.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 20:47

No ma już 31 lat, ale on z miejsca byłby tu GOATEM w tej lidze. Cena dużo IMHO, ale nie moje pieniądze.
Oni chyba z Amorimem są reprezentowani przez jedną agencje, więc plotki o nim były do przewidzenia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 20:49

Pewnie kibice United powiedzą więcej, ale o ile mnie pamięć nie myli to Amorim miał z nim zagwozdkę taktyczną, bo nie pasuje do gry za napastnikiem w jego wizji i grał z nim w środku pola co się odbiło na formie Portugalczyka. Dopiero jak Carrick wszedł to go przywrócił do naturalnej pozycji.

Szczerze wątpię by jego temat był grzany w Milanie. Jak Bruno będzie chciał odejść z United to pewnie gdzieś po ostanią wielką wypłatę.

Cholernie szkoda tego Liberalego. Po sparingach widać, że on gotowy do Serie A i 3 bańki kosztował. Wszystko przez Ibre i Kirovskiego… no i tego Greka, bo ten na bank 1-2 lata i będzie topka.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 20:56

No mi też szkoda Matii, dlatego szczrze Zlatan niech spierdala, razem z Kirovskim już powinni być poza klubem za to.

Grek był zdecydowanie w zasięgu,no ale nie podjęliśmy nawet negocjacji, więc jestem ciekaw kogo Amorim ma na myśli.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6264
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » wczoraj, 21:01

Eyesmon pisze:
wczoraj, 19:03
gilardino11 pisze:
wczoraj, 18:47
chcesz grać trójką w obronie? to twoje wahadła musza robić róznice, musza asystować,zdobywać gole wygrywać pojedynki 1 na 1
Napisz to Urbanowi :)
Akurat z całej polskiej kadry ostatnich lat to duet wahadłowych Zalewski-Cash naprawdę robi robotę, problemem jest postawa innych formacji ;)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1960

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » wczoraj, 21:09

Czyli będzie Mister X :D
Fajne jest to że o Moreirze nawet pół słówka w mediach nie było :)
O Bruno były plotki już kilka dni temu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”