Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 750

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 13 wrz 2010, 19:19

Jay-Z ponownie zadeklarował, że jest zainteresowany kupnem części udziałów w Arsenalu Londyn. Raper przyznał także, że ma pełne poparcie swojej żony - Beyonce Knowles. Teraz planuje podróż do Londynu. Raper podkreślił, że wraz z żoną chcą niebawem zawitać do Londynu. Jay-z chce podjąć decyzję po rozmowie z prezesem "Kanonierów" Peterem Hill-Woodem. Kupnem udziałów w Arsenalu nowojorczyk jest zainteresowany już od 4 lat.

- Jestem biznesmanem, zawsze szukam okazji, a ta wygląda wspaniale. Niewiele wiem o interesach w świecie futbolu, ale jeśli wszystko się dobrze potoczy... Kto to wie? - tłumaczył dawne plotki o przejęciu Arsenalu. Teraz ponownie deklaruje: wciąż jestem zainteresowany.

- Chciałbym spędzić dużo więcej czasu w Londynie. Moja żona zdaje sobie sprawę, jak bardzo kocham sport. Wie także o moim zainteresowaniu kupnem Arsenalu nie od dziś - powiedział Jay-Z.

- Nigdy nie chciałem być drugoplanowym inwestorem. Chcę być w pierwszej linii, mieć wpływ na podejmowanie decyzji. Jestem na takim etapie kariery, że mogę podjąć takich decyzji więcej. Interesuję się piłką nożną już długo, jakieś 10 lat. Kiedyś już wspominiałem, że chciałbym mieć udziały w Arsenalu. - dodał raper.

Jay-Z już od dawna aktywnie uczestniczy w sportowym biznesie. Jest współwłaścicielem drużyny New Jersey Nets, występującej w amerykańskiej lidze NBA.
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,83699 ... arcie.html

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 wrz 2010, 19:51

Cholera, a tak go lubiłem :?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 wrz 2010, 19:55

rbortniczuk pisze:Jay-Z ponownie zadeklarował, że jest zainteresowany kupnem części udziałów w Arsenalu Londyn.
Deklarować to on sobie może. Niby od kogo miałby te udziały odkupić? Usmanov i Kroenke raczej mają zamiar powiększać swoje pakiety, a nie się ich pozbywać. Zostaje jedynie Nina i Fiszman, ale nie słyszałem ostatnio żeby coś wspominali o zbyciu jakiejś części udziałów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 wrz 2010, 20:01

ta babka przecież chce je od chyba 1,5 roku czy dwóch sprzedać

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 wrz 2010, 20:05

fieldy pisze:ta babka przecież chce je od chyba 1,5 roku czy dwóch sprzedać
Czytałem coś, że kiedyś się nad tym poważnie zastanawiała, ale ostatnio raczej cisza w temacie. Chociaż kto ich tak wie co się w kuluarach dzieje.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 wrz 2010, 20:05

fieldy dziergnij coś na temat Frana Meridy, jak on tam u was się prezentował. W pierwszym składzie to grał rzadko, ale czy jakieś nadzieje ujawniał?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 wrz 2010, 20:10

jasne, że ujawniał, jakby nic nie pokazywał to by go Wenger nie podpierdolił :smile2:
dobry drybling, zwinny, potrafiący uderzyć z dystansu - fajna bramka z Liverpoolem w poprzednim sezonie. Grywał bardzo mało, bo i rywalizacja była spora. Często grał na lewym skrzydle i sam wiązałem z nim duże nadzieje, ale nie miał cierpliwości, nie chciało mu się czekać na regularną grę. Wilshere wskoczył do pierwszej drużyny i w tym sezonie już chyba 3 mecze z 4 zaczął w 1 składzie. Mógł to być może Merida (choć wątpię), ale chciał odejść, jego sprawa :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 wrz 2010, 4:30

Cóż, Merida miał swoje błyski ale widać było w tych czterech :P meczach w lidze w jakich zagrał w poprzednim sezonie nie szło mu najlepiej. Brakowało mu cierpliwości.. w wieku 20 lat narzekał, że nie gra w pierwszym składzie. W sumie trudno mu się dziwić jak ma otoczenie w postaci samych młodzików, no i ambicji mu nie brakuje. Osobiście żałuję, że odszedł, ale co zrobić, życzę mu wszystkiego najlepszego i tyle. Statystyki nie powalają, łącznie w poprzednim sezonie zagrał 8 meczów, z czego 4 w lidze, 1 w FA Cup, 2 w Carling Cup i jeden w LM. Statystyki zupełnie nie powalają, sam Wilshere zagrał w 7 spotkaniach w sezonie a przecież w styczniu przeszedł do Boltonu.. Ramsey wystąpił w 29 spotkaniach (12 zaczął reszta z ławki) i wydawało mi się, że po jego kontuzji Merida dostanie sporo więcej szans. Jednak chyba już wtedy było wiadome, że odejdzie więc Wenger mu nie dawał za bardzo pograć. Swoją drogą smutne, że odszedł i od razu zdobył puchar i to europejski a w Arsenalu tyle lat siedział i nic :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2010, 19:58

jak ktoś się jeszcze aż tak za LM nie stęsknił, to tu http://live.mcfc.co.uk/ można zobaczyć mecz naszych rezerw z Man City na żywo. o 3 minutki się zaczyna.

Szczesny; Hoyte, Djourou, Miquel, Evina; Aneke, Eastmond, Randall; Deacon, Afobe, Emmanuel-Thomas.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 wrz 2010, 11:47

Co to za Boateng w rezerwach Arsenalu ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 wrz 2010, 11:52

18-latek. Zdaje się, że Ghańczyk, ale urodzony w Londynie.

Awatar użytkownika
theo99
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: theo99 » 15 wrz 2010, 18:53

Dziś Braga :D Mam nadzieję, że ich pokonamy, stawiam na 3:0 dla nas, a tak apropo macie może jakieś fajne kompilacje o graczach Arsenalu? znalazłem z Eboue ale nie moge znalexc np z sagnia bramek czy diabym.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 wrz 2010, 19:52

Almunia-Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy, Song, Wilshere, Cesc, Nasri, Arshavin, Chamakh

Nie jest zle, szkoda, ze Nasri na skrzydle ale Wilshere dostanie szanse od poczatku. Optymistycznie to wyglada. Niestety meczu nie obejrze na zywo ale mysle, ze powinna byc spokojna przejazdzka, najlepiej z czystym kontem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 wrz 2010, 21:44

Już po 10 minutach wiedziałem, ze będzie gładko i przyjemnie. Arsenal totalnie dominuje na boisku. Już w 2 minucie powinien być karny po faulu na Cesku, ale sędzia nie widział - co ciekawe ten za bramką też nie :roll:

Przed rokiem mówiłem, ze nie chce Chamakha i ciesze się, ze Wenger nie posłuchał :p koleś za darmo przyszedł i jest wszędzie, walczy w ataku, zgrywa, strzela, drybluje, cofa się, schodzi na skrzydła. Z meczu na meczu coraz bardziej mi się podoba i teraz tylko modlić się o jego zdrowie.
Cesc widać na dobre wrócił do formy, po świetnym meczu z Boltonem dziś znów wymiata. Braga w pierwszym kwadrnsie stała i patrzała, jak my z Barcą na tym samym stadionie :p

Nie wiem jak Sevilla grała z Bragę, ze dostała 4 gole, bo oni są absolutnie beznadziejni (jak do tej pory)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 wrz 2010, 3:10

Messi who? We've got Cesc Fabregas :lol:
Mecz podzielić można na trzy części. Totalna dominacja Arsenalu, zryw Bragi, totalna dominacja Arsenalu :lol: Przy 1-0 mogło jeszcze być nieciekawie, ale po drugiej bramce już się wszystko dla Portugalczyków posypało. Cieszy niezmiernie powrót do formy Cesca, dwie asysty i 2 bramki (i to nie tylko z tego powodu ze mam go w fantasy na kapitanie :lol:).. oby tylko utrzymał zdrowie.. to najwazniejsze. Boże, co by było jakbyśmy mu pozwolili odejść.. nawet nie chce myśleć :P

Vela jak do tej pory nie strzelił w LM tak dzisiaj zaliczył dwa trafienia, fajnie. Strzelił więcej bramek w tym sezonie niż w poprzednim a jest połowa września :lol: Jeśli uda mu się pozostać zdrowym to może być naprawdę przełomowy sezon dla niego. Oby.

Poza tym wszyscy zagrali dobrze, Squillaci i Koscielny dobrze rozumieli się w obronie choć aż tak dużo roboty nie mieli :P Almunia dobrze w bramce, trzeba go pochwalić. Poza tym nic, teraz wyjść z euforii trzeba i skupić się na arcy trudnym wyjeździe z Sunderlandem. Mówie arcytrudnym bo ostatnio tam nam nie idzie :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”