Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 750

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 kwie 2011, 21:43

Inter za Leonardo jest cholernie nieprzewidywalny. Wygrywają gdy wszystko wskazuje na to że przegrają, przegrywają gdy wszystko wskazuje na to że wygrają :roll: Deki :rydzyk: Obok Eto'o najmocniejszy punkt Interu w tym sezonie jak dla mnie. Wieszałem na nim psy za zbyt nieprzemyślane próby strzałów z dystansu, ale jak się przyłoży to nie ma ch*** we wsi :)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1494
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 19 kwie 2011, 21:45

Deki Obok Eto'o najmocniejszy punkt Interu w tym sezonie jak dla mnie. Wieszałem na nim psy za zbyt nieprzemyślane próby strzałów z dystansu, ale jak się przyłoży to nie ma ch*** we wsi
Salas11 miałem Ci to przytoczyć na koniec sezonu , ale skoro już sam przyznałeś to ... :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 kwie 2011, 21:03

Wiele wskazuje na to, że Leonardo zostanie w Interze na przyszły sezon. Z jednej strony nie mamy już szans na scudetto, ale po prawdzie, czy zimą ktoś by pomyślał że będziemy w stanie nawiązać jeszcze z Milanem walkę o mistrzostwo? W zasadzie ciężko jest oceniać trenera, który nie przepracował z drużyną okresu przygotowawczego, nie układał wszystkiego po swojemu. Leonardo prawdę mówiąc podjął się cholernie ciężkiego zadania obejmując Inter na początku roku i patrząc na obecną sytuację na chłodno, nie spisał się bynajmniej źle. Drużyna mimo wzlotów i upadków plasuje się w czołówce, a strat punktowych narobionych przez Beniteza jesienią po prostu nie dało się w całości odrobić, choć w pewnym momencie było blisko. Latem Moratti zapragnie wzmocnień, transfer Teveza wydaje się być coraz bardziej prawdopodobny. Wróci po kontuzji nasz ostatnimi laty najlepszy defensor - Samuel, którego nieobecność w tym sezonie widać momentami aż nadto. Może pozostawienie Leonardo, który nie miał możliwości prowadzenia drużyny przez pełny sezon nie jest złą opcją? Ma pewne mankamenty, ale zewsząd napotyka się z opinią zdolnego trenera. Sam Mourinho również nie widzi problemu w tym, aby dać Brazylijczykowi szansę w kolejnym sezonie.
Fajnie byłoby zdobyć w tym sezonie Puchar Włoch. Jeśli nie będzie jakiejś katastrofy w rewanżu na San Siro, finał będzie nasz, a tam bardzo możliwe przyjdzie nam się zmierzyć z Palermo, rywalem całkowicie do ogrania. Zawsze byłoby to jakieś pocieszenie no i Obrazek w przyszłym sezonie co by za dużo wolnego miejsca na koszulce nie mieć :P W sobotę podejmujemy Lazio i trzeba to koniecznie wygrać, bo może się zrobić bardzo nerwowo. Napoli jest do przeskoczenia i drugie miejsce to powinien być nasz cel na ten sezon (jak to dziwnie brzmi :lol: )

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2011, 15:36

Inter chyba faktycznie nie chce zagrać w LM w przyszłym sezonie. Trzeba wywalić już teraz Leonardo i zrobić tak jak w Bayernie. Byleby kto inny dopchał ten wózek do końca sezonu, bo efekt nowej miotły zawsze się sprawdza.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 23 kwie 2011, 15:38

Co zrobił Julio? :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 kwie 2011, 15:49

Hernanes posłał świetną piłkę do Zarate i ten w sytuacji sam na sam wkręcił trochę w ziemię Julio Cesara który wtedy po prostu musiał się władować w Argentyńczyka. Mimo czerwonej ciężko go za to winić,bo Zarate wspaniale kontroluje piłkę i ma bardzo szybkie nóżki.

Gol Sneijdera z wolnego piękny. Komentatorzy w mojej transmisji mówili, że Wesley w rozgrzewce przedmeczowej katował właśnie wolne i zmieścił 8 z 15 piłek chyba. Wiec dziś mu piłka "siedzi"

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 23 kwie 2011, 16:04

(L) to daj proszę link do tej transmisji.

Co za dzień, zagapiłem się z meczem, nogę skręciłem :?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 kwie 2011, 16:04

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 kwie 2011, 16:45

Lazio to są frajerzy tygodnia. Nawet porażka Milanu w Brescii ich nie pobije - mieli Inter na łopatkach na początku meczu, słaby Inter grający w 10, bramkę przewagi, nawet nie chodzi o to, że przegrają, nawet jeśli zdobędą jeden punkt, to i tak zostanie im zapamiętane to, że mieli wszystko, by spokojnie wygrać, a oddali całkowicie inicjatywę Interowi jakby przestraszeni, że prowadzą w Mediolanie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 kwie 2011, 16:49

Mam nieco inną teorię odnośnie oddania inicjatywy w tym meczu:

Obrazek

:lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 kwie 2011, 16:57

Ściskałem za Lazio kciuki, żeby to oni, a nie Udinese, Roma czy Juventus zajęło czwarte miejsce w tabeli, ale po takim meczu mam nadzieję, że spadną jak najniżej.
Zaprezentowali się tak, jakby znów grali przeciwko Romie. Do drugiej bramki dla Interu nie grali kompletnie nic, później parę niezłych akcji i znów z nich zeszło powietrze.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 23 kwie 2011, 17:00

Sędzia też bardzo pomocny się okazał w swoich decyzjach :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 kwie 2011, 18:21

Nikt nic nie pisze o meczu? :lol: Mamy cholernie ważne trzy punkty, które przy porażkach Napoli, sensacyjnie Udinese no i Lazio mają podwójne znaczenie. Jest wicelider i powinno tak już zostać do końca sezonu. Nie wiem czy przy faulu Julio Cesara na Zarate nie wystarczyłoby pokazać żółtej kartki (tam jednak Ranocchia dobiegał już z asekuracją, więc pustej bramki nie było) Zagranie dobrze skomentował (L)oczkerson, ale nie odniósł się co do słuszności decyzji arbitra :P Fajnie że Wes znów trafił z wolnego, choć mam wrażenie że lepszy bramkarz mógłby tą piłkę wyjąć (Muslera i tak w sumie ją musnął) Strzał nie był idealny, ale grunt że siadło. Przy drugim golu sporo szczęścia. Biava zamiast przeciąć podanie... przewrócił się :lol: Eto'o już wiedział co z piłką zrobić, choć miałem obawy czy znów nie przekombinuje w prostej sytuacji :roll: No i Samuel wreszcie się przełamał, bo przypominam że to jego pierwsza bramka od 15 marca, gdy strzelał Bayernowi na Allianz. Lazio mocno zwolniło obroty w drugiej połowie, a że to Lazio, teorii może być kilka :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 kwie 2011, 19:28

Bez przesady. Lazio wygrywając przy porażce Udinese poważnie zbliżyłoby się do LM. Dodatkowo mieliby bodajże punkt straty do Interu. Mnie to nie przeszkadza, przynajmniej w teorii nasze patałachy mają jeszcze o co grać w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 kwie 2011, 19:50

maciek_88 pisze:Bez przesady. Lazio wygrywając przy porażce Udinese poważnie zbliżyłoby się do LM. Dodatkowo mieliby bodajże punkt straty do Interu. Mnie to nie przeszkadza, przynajmniej w teorii nasze patałachy mają jeszcze o co grać w tym sezonie.
Teraz już nic nie trzyma się kupy. W kontekście końcówki w Serie A nie wolno już używać terminu "musi" :roll: Jeśli Juve nie ogra dziś Catanii, też się jakoś bardzo nie zdziwię.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”