Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 76

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 paź 2011, 17:01

ja się zastanawiam, czy regulamin przeczytałeś. To nie jest czat, tylko forum dyskusyjne. Krótkie posty, nawet nie jednozdaniowe nie są mile widziane. Można też użyć opcji edytuj, zamiast pisać posta pod postem w odstępie 5 minut.

Co do meczu, to go nie oglądam, ale wiem, że gol Piszczka jest bramką nr 1000 jakie BVB zdobyła w lidze na wyjazdach :]

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 29 paź 2011, 17:03

Mecz dosyć dobry. Ale Kagawa jest tak słaby, że to się nie dzieje. Koleś pieprzy wszystko, pełno złych podań, zmarnowana sytuacja sam na sam... Niech wchodzi Kuba. ;)

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 29 paź 2011, 17:38

Kto komentuje mecze z Tpmaszem Lachem na eurosporcie?. Strasznie irytujacy gosc. Borussia 1-1, cieszy bramka Piszczka,zgadzam sie co do Kagawy-tragoczna forma, tym bardziej dziwi brak kapitana naszej reprezentacji, ktory dzisiaj nie powachal murawy.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 paź 2011, 17:40

Kendo pisze:Kto komentuje mecze z Tpmaszem Lachem na eurosporcie?. Strasznie irytujacy gosc. Borussia 1-1, cieszy bramka Piszczka,zgadzam sie co do Kagawy-tragoczna forma, tym bardziej dziwi brak kapitana naszej reprezentacji, ktory dzisiaj nie powachal murawy.
Obrazek

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 29 paź 2011, 17:42

Kendo pierwszy raz Bundesligę na Eurosporcie chyba oglądasz, Tomek komentuje prawie wszystko (przynajmniej Borrussi) i ja go osobiście oceniam bardzo pozytywnie, ma olbrzymią wiedzę o Bundeslidze.
Fajny mecz, przyjemnie się go oglądało, a w końcówce emocje naprawdę na wysokim poziomie:)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 29 paź 2011, 17:53

Kagawa tragicznie aż dziwne że wytrwał do końca i zszedł Lewy...Może Klopp daje odpocząć zawodnikom ale bohaterem spotkania bramkarz gospodarzy 2 dobre sytuacje(Subotic,Goetze) obronione w kapitalnym stylu :)
Przeczuwałem że będzie remis ale w BPU nie zaryzykowałem - dałem do pewniaka bo i tak nic już nie ugram tam :P

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 29 paź 2011, 20:27

Kendo pisze:Kto komentuje mecze z Tpmaszem Lachem na eurosporcie?. Strasznie irytujacy gosc. Borussia 1-1, cieszy bramka Piszczka,zgadzam sie co do Kagawy-tragoczna forma, tym bardziej dziwi brak kapitana naszej reprezentacji, ktory dzisiaj nie powachal murawy.
delikatna kontuzja pleców bodajże, nie było go nawet na ławce dziś ;)

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 29 paź 2011, 20:39

Tak własnie obiło mi sie o uszy na poczatku transmisji. Co do Tomka Hajty, rzeczywiscie nie ogladam za wiele Bundesligi, ale po prostu strasznie irytowal mnie jego komentarz, bledy jezykowe, ogolnie nie zrobil na mnie dobrego wrazenia. Byc moze pod wzgledem merytorycznym prezentuje wysoki poziom, nie znam sie na lidze niemieckiej- nie bede ocenial.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 paź 2011, 0:01

Kendo pisze:Tak własnie obiło mi sie o uszy na poczatku transmisji. Co do Tomka Hajty, rzeczywiscie nie ogladam za wiele Bundesligi, ale po prostu strasznie irytowal mnie jego komentarz, bledy jezykowe, ogolnie nie zrobil na mnie dobrego wrazenia. Byc moze pod wzgledem merytorycznym prezentuje wysoki poziom, nie znam sie na lidze niemieckiej- nie bede ocenial.
Zgoda, popełnia sporo błędów mówiąc, ale przynajmniej słychać, że wie o czym mówi, ale nie mówi żeby mówić. Porównajmy go z takim Jagodą z n-ki. U tego ostatniego nie słychać wielu błędów językowych, słownictwo ma dość bogate jak na eksperta piłkarskiego, ale...pierdoli jak potłuczony, Z takiej dwójki wolę Hajtę zdecydowanie. Jasne, że lepiej byłoby jakby się podciągnął i tych błędów ma być coraz mniej, no ale one są wliczone w to. Za to mamy komentarz gościa, który parę ładnych lat w tej Bundeslidze pograł, trochę ludzi zna i przede wszystkim i co najważniejsze jest na bieżąco. Też nie znam się jakoś wybitnie na Bundeslidze, obejrzę może kilka spotkań w sezonie, ale słychać w komentarzu Hajty sporą wiedzę.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 30 paź 2011, 0:07

Mi się dzisiaj podobały jego rozkminy dlaczego Grosskreutz jak wszedł z ławki to co miał piłke to szukał strzałów a nie podać. Hajto stwierdził, że w Niemczech to jest normalka u rezerwowych, którzy wypadli z 1go składu, starają się coś strzelić (a nie podawać), aby (jak się uda trafić) być bohaterami i wrócić do 1go składu.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 30 paź 2011, 0:33

Aker pisze:Mi się dzisiaj podobały jego rozkminy dlaczego Grosskreutz jak wszedł z ławki to co miał piłke to szukał strzałów a nie podać. Hajto stwierdził, że w Niemczech to jest normalka u rezerwowych, którzy wypadli z 1go składu, starają się coś strzelić (a nie podawać), aby (jak się uda trafić) być bohaterami i wrócić do 1go składu.
Coś w tym w sumie jest...Jakby nie patrzeć w BVB w zeszłym sezonie do składu wszedł Piszczek i wygryzł Owomoyele który w tym sezonie również udanie wrócił lecz dobrze akurat dla Łukasza że ten tylko 1 mecz opuścił bo w sumie różnie mogłoby być :>
W tamtym sezonie miejsce stracił Kuba na rzecz Goetze a Kuba od tamtej pory błyszczy głównie w reprezentacji bo w klubie występy średnie(ost asysta) a tak przeciętnie by nie napisać słabo...
Blisko składu w tym sezonie był Lowe choć to może aż tak nie dziwić bo moim zdaniem musi poprawić wydolność bo ok 60 minuty widać już u niego zmęczenie ale to młody chłopak...Z tąd też Schmelzer ma pierwszy skład pewnie do czasu..
Jedynym przeciwieństwem tej reguły jest Santana który co gra i zastępuje ŚO to jakoś Klopp wciąż wierzy w Suboticia i Hummelsa...Choć ten pierwszy jest pod formą...
Perisić w tym sezonie wygryzł Groskreutza dzięki golowi z Arsenalem - nie twierdzę że gra źle ale od tamtej pory zdecydowanie jego akcje poszły w górę bo pewnie grywałby dalej z ławki...

Mnie tylko ciekawi jak długo będzie jeszcze Kagawa dostawał szansę - facet jest tak gra tragicznie że szkoda gadać..Na palcach jednej ręki można policzyć jego udane występy w tym sezonie...Może po przerwie na reprezentację Klopp przejrzy na oczy :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 lis 2011, 16:26

Lewy kolejna asysta do klasyfikacji kanadyjskiej :wink:

Myslalem,ze VFL postawi o wiele ciezsze warunki,ale po obejrzeniu I polowy w II nie spodziewam sie wiekszych emocji... BVB pelna kontrola,momentami naprawde fajna gra. Wilki wzmocnione niechcianymi nigdzie emerytami (Kyrgiakos,Salihamidzic) prezentuja sie mocno przecietnie,zeby nie powiedziec slabo. Jedynie Mandzukic cos probuje,ale co on sam biedy robak zdziala...

Magath - dawaj Klicha na boisko ! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lis 2011, 16:30

Dr.Football1 pisze:Magath - dawaj Klicha na boisko !
Na ławie go nie ma nawet.

Nigdy nie lubiłem Wolfsburga i nigdy nie polubię, zbieranina kopaczy, nawet w sezonie mistrzowskim.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 05 lis 2011, 16:56

Piszczek asysta, Lewy asysta i gol :D A Kagawa co podanie przy czwartym golu :o :shock:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 lis 2011, 17:17

EnJoy's pisze:
Dr.Football1 pisze:Magath - dawaj Klicha na boisko !
Na ławie go nie ma nawet.

Nigdy nie lubiłem Wolfsburga i nigdy nie polubię, zbieranina kopaczy, nawet w sezonie mistrzowskim.
No fakt, że VFL szczególnie w ostatnich dwóch sezonach to kompletna zbieranina wypaleńców, przegrańców i wykolejeńców. Nakupowali samych spadów jak Hleb, Salihamidzzić, Helmes i wielu innych co nie jest dobrym pomysłem, bo o ile znane naziwks są, to jednak ich lata świetności były w innej epoce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”