---> Rap <--- - Strona 76

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sty 2008, 15:52

jak dla mnie sprawa jest dziwna bo jak pamietam ostatnia plyte Tedego to byl tam kawalek z Buhhem gdzie nawineli ze IV wolumin bedzie za kase....

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 21 sty 2008, 20:16

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 21 sty 2008, 20:54

a sie dziwią, że raperzy jadą po politykach....

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 21 sty 2008, 21:42

Siła!!!!11 :lol:

Jak dla mnie mocarze. Pozdrawiam wszystkich myślacych.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sty 2008, 23:59

ja tez pozdrwaiam jol jol:) takze tych myslacych a raczej ich mamusie i tatusie cmok cmok:)

PS: swoja droga kawalek Sokola z Venomem nawet dobry ale widac roznice miedzy I liga a podziemiem(no moze rzyszlym ligowcem)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 sty 2008, 4:19

kulekfcb pisze:nie Kasta tylko Wall-e. Pih, 2cztery7, MOlesta + kumple, Fokus, kajman, HG, Pyskaty

A to jestem miło zaskoczony. :] Zrobią kolejną zajebistą płytę która przetrwa. Już nie mogę się doczekać.

Ostry? Nie ściągam nawet tego singla. Nie podoba mi się jego styl, a poprzednia płyta była naprawdę średnia.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 sty 2008, 12:57

Myslalem ze to Bilon nagrywa solowke....w ktorej prawie na kazdym kawalku jest Wilku :roll:
Jestem ciekaw jak im to wyjdzie w nowej wlasnej wytworni.
Ale i tak czekam na Piha.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 25 sty 2008, 21:57

Nikt nie słyszał odpowiedzi Tedego która znalazła się na tej płytce dj'a buhh'a :> Podkład jest z "uderz w puchara" Pono i Sokoła i ogólnie ten diss mi się jakoś nie podoba :roll:
Na początku dissy między Płomieniem a Tede były fajne bo oprócz ciekawych rymów były jakieś argumenty którymi nawzajem się 'obrzucali' (np. motyw o "Kryminalnych") A teraz?
Na tym dissie Tedego same wyzwiska i Braggadocio. Oczywiście nic nie mam do tego stylu, i podobają mi się kawałki chociażby Gurala który jest wg mnie pionierem tego stylu ale w dissach nie tylko o to chodzi.
Fajnie jest słuchać dobrego dissa a potem odpowiedź drugiej strony, ale tylko wtedy gdy argumenty są odbijane i wyłaniane są jakieś nowe wątki. A ten ciągnący się beef między Jackiem a Płomieniem/Onarem staje sie poprostu nudny a ostatni dobry manewr był wg mnie kiedy Tede pokazywał jak się robi showbiznes kiedy to "Mordo ty moja" rozdawał razem z mp3.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 sty 2008, 23:09

Moofasa wsluchaj sie a zobaczysz ze ta odpowiedz jest z argumentami wrecz dobrymi i bez bluzgow jak mu wszyscy wytykali. Przesluchaj jeszce raz i wez pod uwage specificzny bit do kawalka uderz w puchara ;)

Ogolnie akcja Buhha jest chyba szczytem promocji w Polsce. Tede samym pomyslem pokazal chlopakom z podworka jak sie robi profesjonalnie z pomyslem kariere

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 25 sty 2008, 23:37

Bienias pisze:z pomyslem kariere
Bardzo szanuje za to Tedego, on łamie w Polsce stereotyp rapera. Pokazuje że rapu nie robią tylko biedni chłipacy z blokowisk którzy ciągle rymują jak im było/ jest źle, o narkotykach i złym świecie.
Wielu ludzi którzy uważają że znają się na polskim hip-hopie zarzuca Jackowi że próbuje robić z Polski Amerykę itd ale nie mają racji. On jest przykładem jak można zrobić karierę. Kiedy on zaczynał 'bawić' się w to należał do 1kHz a wtedy na polskiej scenie hip-hopowej byli 'tylko' K44, Liroy, WYP3 czy 3xKlan. Potem jak wiadomo warszafski deszcz i solowa kariera. Chociażby w tych dissach Onar zarzucał mu że "chce być białym Jay-Z" czy "nosi plastikowe złoto" a według mnie on jest taką Dodą polskiego rapu (w dobrym sensie :P ) Jest inny nie mówi ciągle że jest mu źle ma piosenki o wszystkim nie tylko o blokach i tą różnorodność się ceni. A że do tego zgarnia kasę no to co mi do tego, każdy chce zarabiać na tym co robi, a jeśli robi się co lubi i jeszcze za to dostaje sie hajs to w ogóle Ameryka :]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 sty 2008, 0:59

Moofasa pisze:
Bardzo szanuje za to Tedego, on łamie w Polsce stereotyp rapera. Pokazuje że rapu nie robią tylko biedni chłipacy z blokowisk którzy ciągle rymują jak im było/ jest źle, o narkotykach i złym świecie.
Rymowal...a ze juz tego nie robi to oczywiste poniewaz zarobil troche kasy i jego stan materialny jest wyzszy. poza tym kto by chcial dalej siedziec na blokach w wieku 26 lat? Kazdy inteligentny czlowiek z tego wyrasta no moze poza Onarem ;)
Moofasa pisze: Kiedy on zaczynał 'bawić' się w to należał do 1kHz a wtedy na polskiej scenie hip-hopowej byli 'tylko' K44, Liroy, WYP3 czy 3xKlan.
Oj zebys sie nie zdziwil. Na szybko ci wymienie Zip w roznych postaciach, Molesta, Slu, Liroy, i pare jeszcze mniej znanych ekip ktore sie az tak nie wybily lub powstaly rok dwa lata pozniej vide P81. A jeszcze Kazik :)
A jego zabawa wyszla na dobre chociaz takiej zajawki jak na nielegalu Wuwua to w Polsce juz nigdy nie bedzie.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 26 sty 2008, 1:09

Bienias pisze:poza tym kto by chcial dalej siedziec na blokach w wieku 26 lat?

Tede ma troche wiecej :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 sty 2008, 1:41

wiem ale chyba gdzies mniej wiecej w tym wieku przestal rymowac stricto hardkorowo i zaczal myslec perspektywistycznie czyli poczatki Wj

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 26 sty 2008, 9:43

najpierw muzyka, potem biznes :)

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 29 sty 2008, 19:52

W sumie nic nie znalazłem o dodawaniu linku do płyt...
Kajman - Bluźnierca (2008)

1.W Jedną stronę
2.To jest Kajman!
3.Czasem...
4.Myśli / Défoulement feat. Joker[LZRGD], Saxo
5.Pociąg Z Forsą
6.Reminiscencje
7.Pół Żartem Pół Serio feat. Elem [W2S/BCN]
8.Nikt Z Nas Nie Ma Racji
9.Chcą Mieć Wszystko feat. Jogas, Janek, Joker [LZRGD], BRX
10.Chciałbym Coś Powiedzieć
11.Kogo To Obchodzi feat. Pawlak[PH]