Siatkówka - Strona 76

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sty 2007, 21:15

macko001 pisze:Już sie zaczal mecz Modena - Czestochowa, nie wiem jaki wynik jest ani gdzie jest transmisja ( o ile taka istnieje ), ale podobnie jak w przypadku Skry czuje ze bedzie trudno
I tu sie mylisz :!: AZS Czestochowa wygral 1seta 25:21 :!: Trwa drugi set - narazie wyrownana walka - przynajmniej tak mozna wnioskowac - patrzac na wynik :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 sty 2007, 21:25

czeher pisze:patrzac na wynik Razz
No właśnie bo wczoraj szukałem meczu w programach TV i nigdzie nie mogłem znalezc. No chyba że jest na jakiejś włoskiej stacji. A z tym zakuieniem meczów przez Korzeniowskiego to nie uwierzę dopóki nie zobaczę, po prostu nie chce mi się wierzyc żeby pan 'na rynek marsz' był do tego zdolny.

A co do meczu Skry to mimo wszytsko dziwi mnie ze Wlazły nie zagrał tym bardziej że Skra grała u siebie. Zafundowac swoim kibicom takie lanie to trochę niepoważne jest. Można było dac odpocząc Wlazłemu po tym meczu tym bardziej że Skra wygrała we Włoszech a Macerata jest blisko w tabeli. Ech... :angry2:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sty 2007, 21:34

Yukasz pisze:A z tym zakuieniem meczów przez Korzeniowskiego to nie uwierzę dopóki nie zobaczę,
Podobno rewanz pomiedzy AZSem a Modena bedzie w TVP3 - tak przynajmniej slyszalem :P Co do meczu 1/8 pomiedzy Olsztynem a Jastrzebiem nie wiem czy bedzie w TV - mam nadzieje ze nie beda tego pokazywac tylko w TVPsport - a tak przy okazji nie wiecie kiedy bedzie to na platformie cyfry+ :?:

Modena - AZS 1:1 - drugi set wygrali gospodarze 28:26

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 sty 2007, 21:37

Skra, a właściwie trener Castellani ewidentnie potraktowali ten mecz na zasadzie co ugramy tym składem to wszystko na plus. Maciejewicz pokazał się z bardzo dobrej strony. W kolejnych meczach juz nie bedzie już ustępowania. W Maceracie bardzo podobała mi się gra "Jacka" Sintiniego, który momentami genialnie rozgrywał i jego koledzy atakowali bez bloku. Alessandro Paparoni to tez ciekawy zawodnik, w końcu nie taki anonimowy skoro był w kadrze Italii na ME w 2005 roku czyli jest aktualnym Mistrzem Europy. Atak to nie jest jego domena, mimo to łapie piłke wysoko i na pojedyńczym bloku nie ma problemów z kończeniem akcji. Dużo pozytywnego wnosi do drugiej lini, w odbiorze i na zagrywce tez potrafi wiele.
czeher pisze:patrzac na wynik
Gdzie sprawdzasz wynik? Tylko w Top Teams gra się dwumecz i jeden set niczego nie przesądza.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sty 2007, 21:42

Babel pisze:Gdzie sprawdzasz wynik?
http://www.azsczestochowa.pl/index.php? ... ws&art=296 - tylko musisz samodzielnie odswiezac strone najlepiej uzyc F5 :P znalazlem cos jeszcze na rosyjskiej stronce ale tam duzo wolniej dziala :D
Babel pisze:Tylko w Top Teams gra się dwumecz i jeden set niczego nie przesądza
wiem o tym zreszta napisalem ze
czeher pisze:Podobno rewanz pomiedzy AZSem a Modena bedzie w TVP3

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 10 sty 2007, 22:00

Babel pisze:Maciejewicz pokazał się z bardzo dobrej strony.

Nie mam PS wiec meczu nie widzialem, ale nawet jezeli Maciejewcz dobrze zagral, to i tak ewidentnie widac, ze Skra bez Wlazlego tarci polowe wartosci, bo Mariusz nawet zmeczony jest mocnym punktem Belchatowian.
Ale tu wedlug mnie lezy najwiekszy blad dzialachy Skry. Zrobili dobre transfery przed sezonem i przede wszystkim zatrzymali u siebie Mariusza, ale nie zadbali o wzmocnienie lawki. Teoretycznie ona nawet nie wyglada zle, bo sa na niej Milczarek i Chadala, ale co z tego skoro jeden albo nie ma formy albo drugi wkolo kontuzjowany. Trzeba bylo znalezc jakas pozadna alternatywe dla Wlazlego, bo wiadomo, ze zaden siatkarz na swiecie nie ejst w stanie grac na pelnych obrotach przez caly sezon.
Tak w ogole to tych paru pierwszych meczach sezonu, widze ze Skra jest jednak slabsza niz w ubieglym sezonie a rywale ligowi silniejsi i obronic tytul bedzie niesamowicie trudno...

AZS - Modena 2 - 1 prawie jak livescore 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 sty 2007, 22:12

Walczymy w Włochami jak równy z równym i to mi się podoba. Juz rok temu na ME reprezentanci Italii mieli przed nami respekt, tylko my przed nimi jeszcze większy. Teraz juz ewidentnie nas się boja, a my nie :D O to chodzi. Modena co prawda bez swojej największej strzelby Sartorettiego, ale Murilo, Sidao czy Ricardo to najwyżsa światowa połka.

Co do Skry to wydaje mi się, że za długo czekali na to co zrobi Winiarski. Przecież juz wtedy można był się rozglądnać po Europie. Tacy zawodnicy jak choćby Frantisek Ogurcak czy Israel Rodriguez na pewno dawali by jeszcze większy komfort rozkładania się ataku niz solidny Dan Lewis. A tak na ławce został starszy o kilkanascie kilo Chadała i kontuzjowany Milczar.

Edit: 3-1 Lać Włoskich, Ruskich i tylko patrzeć jak puchnie. Nie wierzyłem, że doczekam takich lat :D
Ostatnio zmieniony 10 sty 2007, 22:41 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sty 2007, 22:40

No i wygrana Czestochowy 3:1 8) 8) 8) 8)

Babel - jak teraz to jest gra sie do dwoch wygranych czy jak pisales wczesniej "tylko" dwumecz :?:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 sty 2007, 22:49

czeher pisze:Babel - jak teraz to jest gra sie do dwoch wygranych czy jak pisales wczesniej "tylko" dwumecz Question
Tak szczerze to nie wiem, CEV ma to do siebie że lubi zmieniać zasady w trakcie trwania turniejów. Niby zrezygnowano z małych punktów, ale oficjalnego stanowiska nie słyszałem. Najlepiej w domu jeszcze raz wygrać, choc bedzie strasznie ciężko. Zależy co będzie Włochom bardziej na ręke :P

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 11 sty 2007, 0:32

Babel pisze:
czeher pisze:Babel - jak teraz to jest gra sie do dwoch wygranych czy jak pisales wczesniej "tylko" dwumecz Question
Tak szczerze to nie wiem, CEV ma to do siebie że lubi zmieniać zasady w trakcie trwania turniejów. Niby zrezygnowano z małych punktów, ale oficjalnego stanowiska nie słyszałem. Najlepiej w domu jeszcze raz wygrać, choc bedzie strasznie ciężko. Zależy co będzie Włochom bardziej na ręke :P
Tego nikt z nas by nie wymyślił:

Kod: Zaznacz cały

Częstochowianie odnieśli wyraźne zwycięstwo, ale trzeba pamiętać, że Włosi wszystko mogą odrobić w rewanżu. Tym bardziej że sprzyjał im będzie obowiązujący w tym sezonie jedynie w rozgrywkach Top Teams Cup kontrowersyjny regulamin. Nie liczy się stosunek setów w dwumeczu, ale liczba zwycięstw. Jeśli Włosi wygrają rewanż (nawet 3:2), o awansie zadecyduje dodatkowy set.
za reprezentacja.net

Meczu niestety nie oglądąłem, nie ma tv we Wrocławiu... Generalnie jak patrzy się na skłąd tego pucharu to są dwie wybijające się drużyny: Modena i Iska Odnicowo. Życze naszym jak najlepiej, trzeba wygrać raz jeszcze.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 sty 2007, 0:51

bellus pisze:Tego nikt z nas by nie wymyślił:

Kod: Zaznacz cały

Częstochowianie odnieśli wyraźne zwycięstwo, ale trzeba pamiętać, że Włosi wszystko mogą odrobić w rewanżu. Tym bardziej że sprzyjał im będzie obowiązujący w tym sezonie jedynie w rozgrywkach Top Teams Cup kontrowersyjny regulamin. Nie liczy się stosunek setów w dwumeczu, ale liczba zwycięstw. Jeśli Włosi wygrają rewanż (nawet 3:2), o awansie zadecyduje dodatkowy set.
:zgon: widac znowu zablysneli :roll: dali rade jak podczas MS z tymi pkt :?
Czyli przy takim systemie jeszcze wsyztsko mozliwe
bellus pisze:Generalnie jak patrzy się na skłąd tego pucharu to są dwie wybijające się drużyny: Modena i Iska Odnicowo.
wlasnie ale jezeli dobrze uslyszalem to AZS byl rozstawiony a Modena nie :? i pewnie kto z trojki Iskra, AZS, Modena wygra ten puchar bo raczej trudno liczyc na zepsoly z Lotwy, Wegier, Turcji, Finlandii, Macedonii, SLowacji, Szwajcarii - w sumie szkoda ze juz teraz trafilismy na dosc wymagajacego przeciwnika ale jak chce sie cos osiagnac nalezy mierzyc sie z najlepsyzmi :P

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 11 sty 2007, 1:36

czeher pisze:wlasnie ale jezeli dobrze uslyszalem to AZS byl rozstawiony a Modena nie
Chyba tak było. Bo Modena wcześniej grała turniej kwalifikacyjny jaśli dobrze pamiętam. To chyba wynika z miejsca, zajętego w lidze. Bo AZS został jakby sklasyfikowany na 2 miejscu. Bo to Puchar Polski dawał więcej niż drugie miejsce w PLS. Nie pamiętam miejsca Modeny z zesżłego sezonu.

Jeśli awansujemy to oby z Iskrą zagrali równie dobrze.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 sty 2007, 15:37

Tu już CEV taką decyzją osiągnał szczyt absurdu. Własciwie nie ma co komentować, tylko jeszcze wygrać. Potem do Final 4 Częstochowianie nie beda mieli z kim przegrać.
LookAsh pisze:Nie mam PS wiec meczu nie widzialem, ale nawet jezeli Maciejewcz dobrze zagral
Biorąc pod uwage, że Geric, Miljkovic i Paparoni obrazowo rzecz ujmując "wydymali" zagrywką Gruszke, Maciejewicz był jedyna strzelba na skrzydle to zagrał wręcz rewelacyjnie. Zreszta bardzo fajny nadgarstek ma Maciejewicz, co widać przy jego bez rotacyjnych serwisach.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 11 sty 2007, 17:35

CEV - żal , tylko tyle można napisać,
jeśli rzeczywiście tak jest jak piszecie to jest to nie napisze duzy ale mały skandal

tzn. ze jeslli w rewanzu np . Modena wygra 3-2 to jeszcze zostanie rozegrany 6 set dodatkowy ???!!!! Absurd i tyle :shock:

AZS Częstochowa wczoraj mnie zaskoczyła i to porządnie :) oby tak dalej

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 11 sty 2007, 18:37

Fakt jest taki, ze w siatkowce jezeli nie wchodzi w rachube nieparzysta ilosc meczow to malo ktory system wylaniania zwyciezcy bedzie dobry. Teraz sie wszyscy oburzacie, bo AZS wygral pierwszy mecz. Gdyby polegl tam 0-3 to nikt nie mialby nic przeciwko temu, ze po zwyciestwie 3-2 u siebie o awansie zadecyduje set.
Male punkty zostaly skrytykowane i po LŚ i po MŚ, a liczenie setow jest znowu dosc malo "emocjonujace", bo w rewanzu wystarczy ugrac dana liczbe setow i mecz sie konczy (wygrywasz pierwszego seta i idziesz do domu, po emocjach). Dlatego ten dodatkowy set jest dosc dziwny, ale wg mnie wcale nie taki najgorszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”