Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 76

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 19 maja 2006, 17:01

*_Zaza_* pisze:Choć chyba coraz wiecej z Was zdaje sobie sprawe że nie nie odwrotu...

Dlatego jak dla mnie powinni jak najszybciej podac informacje bo czytanie po 5 newsow dziennie o jednym i tym samym zaczyna mnie juz meczyc :?

Jesli spadniemy do Serie B to nie bede robil wielkiej tragedii jednak jesli bedzie to C1 lub C2 czy tez D to bedzie tragedia....

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 maja 2006, 17:11

Czy będzie to tragedia - to nie zdecydują kibic a rynek, giełda, sponsorzy i kasa. Właśnie chyba dla kibiców to nie będzie tragedia. Obojetnie jaka będzie decyzja. Sam wiesz że degradacja może pociągna za sobą takie konsekfensje że masakra. Dziś w piłka pieniądze są czymś co musisz miec by grać na taki poziomie.

Też bym chciał by ta decyzja zapadł dziś bo może pozwoli to piłkarzą mysleć o mundialu czy następnym sezonie, podobnie jak nam kibicą. Ale coś mi mówi że na to jeszcze przyjdzie nam poczekać :? Predzej zapadna decyzje kto w LM kto w UEFA

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 maja 2006, 17:21

Ibrahimović pisze:Jesli spadniemy do Serie B to nie bede robil wielkiej tragedii jednak jesli bedzie to C1 lub C2 czy tez D to bedzie tragedia....

Dla takiego klubu jak Juventu tragedia powinno byc miejsce poza pierwsza 6 Serie A a spadek do Serie B to katastrofa... Ty mowisz ze jak spadniecie do Serie B to tragedii nie bnedziesz robil... Przeciez zespol sie rozpadnie bo tam jest ograniczenie co do ilosci pensji... Zespol jesli nawet za rok awansuje do Serie A to od razu tez nie wskoczy do pierwszej 4... Bedzie miesiacami musial Juve nowy zespol budowac... O spadku do Serie C czy D nie bede mowil...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 19 maja 2006, 17:25

*_Zaza_* pisze:Czy będzie to tragedia - to nie zdecydują kibic a rynek, giełda, sponsorzy i kasa. Właśnie chyba dla kibiców to nie będzie tragedia. Obojetnie jaka będzie decyzja. Sam wiesz że degradacja może pociągna za sobą takie konsekfensje że masakra. Dziś w piłka pieniądze są czymś co musisz miec by grać na taki poziomie.

Juventus to taki klub ,który nawet jesli spadnie do Serie D to po powrocie do Serie A w ciagu dwóch sezonów znów walczyłby o Scudetto. Wyrobiona marka. Sponsorzy by sie łatwo znalezli, a moze nawet jakis Kadaffi kupil by Juventus (2- 3 lata temu bylo blisko) :wink: Przeciez klub Serie B czy C nie przynosi dużych zysków, tym samym jest tani i mozna go korzystnie kupic..... :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 maja 2006, 17:32

Ale zrozum, że ten spadek na dalszą metę może okazać się zbawienny. Klub na pewno odczuje tę sytuację, 80% składu odejdzie, jednak zmieni się pomysł na zespół. W ostatnich latach coraz mniej stawiało się na graczy, którzy potem pokazywali że mają biało-czarne serce (wyjątki to Cannavaro, Chiellini czy Balzaretti - chociaż ciężko to mówić o byłym zawodniku rywali zza miedzy). Niektórych potraktowano jak szmaty - Maresca, Miccoli, Tachinardi a sprowadzono zawodników, którzy liczą 0 na koncie.

Oczywiście, że trochę potrwa zanim wrócimy na należne nam miejsce :wink: :P ale ja się tego nie boję. Dla prawdziwych kibiców Juventus zawsze będzie świętością i nie odejdą od nich. Tych, których do klubu przyciągnęły kiwki Zlatana czy pojawianie się w zespole takich nazwisk jak Vieira, wymyślających sobie transfery Joaquinów i innych Gerrardów i tak mi nie żal, pójdą kibicować Barcelonie.

Co nas nie zabije to nas wzmocni :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 maja 2006, 17:33

Ibrahimović zakład że nie :?: Jestem pewien że z Serie B będziecie się podnoscić 3-4 lata aby nawiązać walke o mistrzostwo bądź LM :]
Również mam nadzieje że dziś poznamy decyzje, Serie B to łagodny wymiar kary.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 19 maja 2006, 17:34

Łukasz[ACM] pisze:Ibrahimović zakład że nie Question Jestem pewien że z Serie B będziecie się podnoscić 3-4 lata aby nawiązać walke o mistrzostwo bądź LM Krzywy

Viola potrzebowala dwóch sezonów więc dlaczego Juventusowi ma to zając 3-4 lata :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 maja 2006, 17:37

Ibrahimović pisze:Viola potrzebowala dwóch sezonów więc dlaczego Juventusowi ma to zając 3-4 lata

Z tym ze Fiorentina od tego awansu do Serie A nie byla jeszcze w pierwszej trojce rozgrywek.

Mam nadzieje ze Juventus nie zostanie jakos szczegolnie ostro potraktowany, ale sami tego chcieli... Mysle ze z Serie B jezeli do niej spadna, to szybko bo juz po sezonie do Serie A awansuja, natomiast, zeby zdobyl mistrzostwo cvzy chociazby pierwsza 3 trzeba bedzie poczekac sporo czasu...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 maja 2006, 17:38

Chodźby dlatego że wraca sprawa dopingu :] Stracicie znacznie więcej niż Fiorentina. Czy Ty myślisz że już za 2 lata o mistrza będziecie walczyć :?: :roll: Teraz myśle że spadniecie niżej niż B :] Ale nie ma co się dziwić, wpełni zapracowany awansik ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 maja 2006, 17:38

Ale nie chodzi mi o to że ich zlikwiduja jak spadną, a o to że mi. kilka lat zajmie odbudowa. Może nie samej "marki klubu" [a może przedewszyskim ?] a innych rzeczy. Nowy stadion, umowy sponsorskie, czy piłkarze [ci piłkarze] to wszystko może zniknąć. Jak by teraz nie patrzeć na piłke - licz sie kasa. Jeśli Juventus już stracił fortune choć nie zapadł wyrok to będzie tylko nie ciekawie. Może znajdzie sie jakiś Al-Zawahiri tylko czy klub będzie na sprzedaż ? Bo liga może nie miec tu znacznia. Teraz w modzie jest kupowanie klubów na skraju :wink: Choć to chyba mało realna wersja.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 19 maja 2006, 17:40

Łukasz[ACM] pisze:Czy Ty myślisz że już za 2 lata o mistrza będziecie walczyć Question Rolling Eyes

Jesli spadniemy do Serie B to tak własnie będzie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 maja 2006, 17:42

Ibrahimović ty wiesz co piszesz :?: Zdajesz sobie sprawe że Juve straci 300mln, odejdzie 3\4 składu i nagle po awansie do Serie A podczas Mercato odbudują całą swoją potęge :?: Naprawde bądźmy poważnymi ludźmi :]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 maja 2006, 17:43

Ibrahimović pisze:
Łukasz[ACM] pisze:Ibrahimović zakład że nie Question Jestem pewien że z Serie B będziecie się podnoscić 3-4 lata aby nawiązać walke o mistrzostwo bądź LM Krzywy

Viola potrzebowala dwóch sezonów więc dlaczego Juventusowi ma to zając 3-4 lata :roll:
Wiecej niz 2 sezonu bo okolo 5 zeby awansowac z 3 ligii do europejskich pucharow.Fiorentinie zajelo to tak krotko bo miala wiecej szczescia niz rozumu.Nie awansowalaby tak szybko do Serie A gdyby po drodze inne kluby same nie odbieraly sobie promocji robiac machlojki i przesuwajac Viole z miejsca ktore nie gwarantuje awansu na pozycja dajaca ten awans.Rozszerzenie Serie A do 20 zespolow tez im pomoglo.Fiorentina wykorzystala do maksimimum sytuacje ktora byla niesamowicie sprzyjajaca.

Nie ma co sie ludzic ze po spadku zapasci finansowej i odejsciu kluczowych zawodnikow po sezonie wrocicie i bedziecie walczyc o scudetto.Dlugo bedziecie musieli zakopywac przepasc ktora wlasnie sobie wykopaliscie rekami Moggiego.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 19 maja 2006, 17:44

Łukasz[ACM] pisze:Serie A podczas Mercato odbudują całą swoją potęge Question Naprawde bądźmy poważnymi ludźmi Krzywy

zeby walczyc o Scudetto w Serie A nie trzeba byc odrazu super wielką potęgą, wkońcu jest tylko jedna realna przeszkoda - Milan.

Ja tak własnie uważam, ale przeciez nie musiosz sie ze mną zgadzać.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 maja 2006, 17:45

Na decyzję pewnie poczekamy. Kara to pewnie degradacja a jaka by ona nie była będzie surowa dla Juve jednak nigdzie nie pisze, że szybko się nie odrodzą.
Jeśli bedzie degradacja jedynie do Serie B to myślę, że po roku wrócicie do czołówki i w kolejnym sezonie będziecie walczyc o puchary.
Przecież nie oszukujmy się. Juve to firma z wyrobioną marką i po powrocie do Serie A sponsorzy zlecą się jak muchy byle wykorzystać okazje zasponsorowania sie Juventusem. Dlatego pieniedzy brakować nie będzie. Choć do aktualnego poziomu może wiele brakować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”