Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 76

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 07 maja 2007, 13:56

Loczek pisze:Mija 10 lat od kiedy kibicuję MOIM diabełkom.
A teeen :P Naszym kolego, naszym Diabełkom! :twisted:
Ja tylko zacytuję mój typ przed sezonem:
Manumef pisze:W gronie zespołów, które mogą włączyć się do walki o czołową czwórkę wymieniłbym: Everton, Tottenham oraz West Ham United. Mocne powinny być także takie drużyny jak Portsmouth, Aston Villa i Newcastle. Everton ma świetną paczkę i Moyes jak przed dwóch laty wznieść zespół na wyżyny (czyli zapewnić im miejsce od 4 do 6). Tottenham ma świetnego trenera i skład, który powinien przy kosmetycznym wzmocnieniu linii pomocy w zimie włączyć się do walki o europejskie puchary, mimo słabego początku. WHU ma wyrównany skład i duże możliwości, a już w zeszłym sezonie pokazali jako beniaminek, że są rewelacją. ‘The Pompeys’, ‘Sroki’ i Aston Villa będą walczyć między sobą o start w Pucharze UEFA.
Końcowa tabela wg mnie:
1. Manchester United
2. Chelsea Londyn
3. Liverpool
4. Arsenal Londyn
5. Everton
6. Tottenham
:P
Cris7 pisze:P.S - Manumef, rozwaliliście nas dzisiaj :oops:
Hehe, no fakt. Toruń górą :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 maja 2007, 16:43

Nikt się nie odzywa a przed nami wielka bitwa o Anglię. Pojedynek Manchesteru z Cheslea. Piękny mecz się zapowiada. Gramy na wyjeździe i nie trzeba wszystkim przypominać jak ciężko jest na Stamfrod Bridge . Chelsea przeważa w statystykach ale mimo wszystko pozostają one tylko statystykami. To Chelsea ma coś do udowodnienia, bo w tym sezonie rozczarowała. Transfery jakich dokonał okrzyknięty geniuszem trenerskim Mourinho okazały się mówiąc delikatnie niewypałami, drużyna miała wygrać wszystko a został jej jedynie tytuł PA, który nie wiadomo czy zdobędą, a jesli nawet to czy to nie za mało jak na taką ekipę? Ale nie o tym tu chcę pisać. Manchester będzie grał ten mecz na luzie, bo nie ma już o co walczyć. Nie zapominajmy też że SAF powinien dać trochę odpocząć swoim zawodnikom przed finałem PA i nie zdziwię się jeśli zobaczymy kilku rezerwowych-będzie to dla nich z pewnością dobry ezgzamin.Podobno Drogba i Robben nie zagrają więc może Cristiano strzeli coś i zrówna się z bramkami ze snajperem Chelsea. Trzeba by też w końcu przerwać passę ich zwycięstw na własnym terenie. Niektórzy tez piszą, ze będzie to mecz o brązowy medal LM. :twisted:

No pierwsza połowa za nami. Manchester tak jak myślałem gra rezerwowym składem. Fajnie wyglądali Cristiano i spółka na trybunach :D Chelsea grała tą połowę lepiej i gdyby nie kilka interwencji Kuszczaka, przegrywalibyśmy. Ciekawe czy Tomek będzie miał limo pod okiem :P Najgorzej jak na razie gra obrona. Strasznie chaotycznie. Heinze miał swoją szanse na strzelenie gola no ale słaby z niego snajper :wink: Dong też coś słabiutko. Mieliśmy parę okazji do kontry ale widać brak zgrania. Zobaczymy co będzie w II połowie. SAF mógłby wpuścić na końcówkę Rooneya, żeby coś strzelił:P
Mecz jest grany jednak o nic i widać że wszystkie armaty szykowane są na finał PA :twisted:

2 połowa katastrofa. Gdyby nie Kuszczak to przegralibyśmy. Dużo strat i chaos wszędzie. Nieudane kontrataki- słowem wszystko tak samo jak w pierwszej. Cudem nie straciliśmy bramki. Myślałem że jak wejdzie Rooney to coś strzeli. Dong się w meczu nie sprawdził. Myślałem że więcej pokaże. Na plus zagrali Eaglas, Lee i Richarson ale tez niczym specjalnym nie zachwycili. Jose się nieźle wkurzał ale nie dziwie się mu. Wynik 0:0 bez znaczenia. Manchester w koronie, Chelsea w ogonie. Ale spodziewałem się dużo więcej w dzisiejszym meczu. Teraz czas na finał PA. Tam już na pewno będzie mega-widowisko. Na razie cisza przed burzą :twisted:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 maja 2007, 23:21

BaSSu, z tym Kuszczakiem to gadasz jak mój stary. Nic fantastycznego nie zrobił. Owszem, kilka strzałów obronił,ale przy prawie każdym rzucie rożnym był niepewny...Przy tym zdecydowanie powinien podpatrywać Van der Sara.

Nudny mecz, ale tego można się było spodziewać. Takie było założenie, co najlepiej widać było w składach obu zespołów. I tak zdecydowanie najlepsze wrażenie zrobili na mnie...Sinclair i Sahar :shock: Tak,tak. Niezwykle przebojowi, mijali łatwo naszych obrońców. Apropos. Czy Lee to nie jest przypadkiem lewonożny piłkarz? :? Widziałem go już na środku pomocy, na lewej obronie, ale na prawej stronie defensywy to nowość. U nas nieźle się prezentowali Eagles i Smith(w pomocy) i przede wszystkim Brown, który nie dał pograć Kalou.

Na mecz z Młotami ma wyjść podstawowa jedenastka. Czy na pewno? Jakoś nie bardzo wierzę.

W finale nie zagra Ballack(pff) i Carvalho(a to akurat bardzo dobrze).

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 maja 2007, 20:39

No więc stało się faktem.
Manchester United Mistrzem Angli w sezonie 2006/2007 :!: :!: :!: :!:
Na ten temat wszystko już zostało w sumie napisane ale oficjalnie na tron zasiedliśmy dopiero po wczorajszym meczu ( :suicide: ) I w sumie trzeba powiedzieć, że nie wiadomo dlaczego przegraliśmy ten mecz. Teves nie tylko straszył ale pokazał że jest wart gry w dużym klubie. Mimo wszystko to ManU atakował. Zabrakło trochę skuteczności. Ale można tez przypuszczać, że odpuścili przed meczem z Chelseą. Nie wiadomo ale mi nawet ta przegrana humoru nie zepsuła :wink: Ronaldo dostał nagrodę dla Gracza roku angielskiej Premiership, którą dołączy do kolekcji pozostałych indywidualnych odznaczeń m.in. Piłkarza miesiąca w Premiership. 65-letni sir Alex Ferguson także został nagrodzony, jako Menedżer roku angielskiej Premiership.Natomiast Ryan Giggs został uhonorowany specjalnym wyróżnieniem za dziewięciokrotne zdobycie mistrzostwa Anglii w karierze zawodniczej. 33-letni Walijczyk pobił rekord słynnego z przed lat zawodnika Liverpoolu - Phila Neala, który ze swoją drużyną tytuł mistrzowski osiągał ośmiokrotnie.
Teraz trzeba skupić się na meczu z Jose, który już zaczyna truć o braku zawodników :pinokio: co oczywiscie nikgo nie dziwi, bo chce mieć pretekst w razie przegranego meczu.
A propo ławki rezerwowych. Trzeba szykować się na jakieś transfery bo w przyszłym sezonie czeka LM. Nie można grać tym samym składem we wszystkich pucharach. A David Gill i reszta pewnie sypną kasą. Okienko transferowe już się zbliża dużymi krokami ale nie będę się wdawał w spekulacje bo tak naprawdę wszystko okaże się w ostatniej chwili. Mile widziane były by osoby do pomocy Giggsowi czy Rooneyowi w ataku. Środek pomocy tez wymaga wzmocnień. Co z tego wszystkiego będzie-zobaczymy. Jestem strasznie napalony osobiscie na młodego Torresa ale wątpię czy go oddadzą. :]

Zdjęcia z koronacji:
:arrow: http://www.imagehosted.ne...jpgbb5f01fc.jpg
:arrow: http://www.dailymotion.co...resentation-060
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 14 maja 2007, 21:14

zdjecie z Tomkiem-wypas:) szkoda tylko ze mial tak maly udzial w tym mistrzostwie (w sensie minut spedzonych na boisku), ale przyszly sezon moze przyniesc zmiane sytuacji- van Der Saar juz nie jest taki pewien a i Tomek rozwija sie na tyle dobrze ze ma realne szanse zeby bronic wiecej w nadchodzacym sezonie.

W sumie nie gratulowalem Wam jeszcze mistrzostwa wiec czynie to teraz. Fajnie ze ktos wreszcie zdetronizowal Chelsea (dominacja jednego klubu jest troszke niezdrowa :P ).
BaSSu pisze:Teraz trzeba skupić się na meczu z Jose, który już zaczyna truć o braku zawodników
Typowe. On sie chba nigdy nie zmieni :evil:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 20 maja 2007, 16:40

Obrazek

Man Utd po zdobyciu mistrzostwa Anglii w sezonie 2006/2007 juz rozpoczęło wzmacnianie sezonu na przyszły sezon. Pierwszym nabytkiem najprawdopodobniej będzie 26 letni piłkarz Bayernu Owen Hargreaves. Ferguson chciał nabyć reprezentanta Angli już w lecie 2006 roku jednak dopiero teraz Bayern zdecydował się na sprzedaż swojej gwiazdy. Będzie to bardzo duże wzmocnienie środka pola United. Alex będzie miał z czego wybierać bo na obecną chwilę ma wielu kandydatów do gry w środku pomocy – Carricka, Sholesa, Fletchera oraz nawet O’Shea.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 maja 2007, 17:22

Jesli wyda na niego tyle ile sie mowi, czyli 25 mln dolarow, to ostro przeplaci. No ale Alex jest z tego znany, ze czasami daje wiecej, niz sie nalezy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 maja 2007, 17:32

Bask pisze:wybierać bo na obecną chwilę ma wielu kandydatów do gry w środku pomocy – Carricka, Sholesa, Fletchera oraz nawet O’Shea.
Tak naprawdę jest ich trzech. O'Shea i Fletcher to typowe zapchajdziury średniego kalibru. A o miejsce walczyć powinni Carrick i właśnie Hargreaves, bo bez Scholesa sobie wciąż nie potrafię wyobrazić tego zespołu. No chyba, że sir Alex postanowi zamieszać w taktyce, w co wątpię i na czego bym nie chciał. Bo gra 5 pomocnikami to nie jest styl Manchesteru United, co udowodnił choćby wczorajszy mecz. Owen moim zdaniem wzmocnienie i dobry ruch, choć może były lepsze możliwości. Ferguson był jednak już od dłuższego czasu "napalony" na tego piłkarza i sam Anglik chciał zagrać w barwach Czerwonych Diabłów, więc wszystko wskazywało na to, że ten cel się ziści.

Czas na kolejne ruchy. Coraz bardziej przekonuję się do transferu Bale'a po obejrzeniu go w akcji i porównaniu z tym co ostatnio prezentował Heinze... :roll: No i oczywiście jakiś napastnik. Będzie ciekawie.

mistyk, ostatnia kwota jaka obiła mi się o uszy to 17 mln funtów. To 25 to dawno i nieprawda :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 21 maja 2007, 18:19

mistyk pisze:Jesli wyda na niego tyle ile sie mowi, czyli 25 mln dolarow, to ostro przeplaci. No ale Alex jest z tego znany, ze czasami daje wiecej, niz sie nalezy.
Nie, że jest znany z tego, że przepłaca, tylko Anglicy dla angielskich ekip są po prostu wysoko wyceniani, a szczególnie dla United, gdzie każdy sobie myśli, a Manchester najbogatszy klub na świecie, to nic nie zaszkodzi jak sobie cenę zawyżymy. A jeśli Fergusonowi zależy na zakupie piłkarza, to go kupi.
Bardzo duża część kibiców narzekała na Carricka. Jak sie okazało, ten Carrick wcale taki słaby nie jest, a United zdobyło mistrzowski tytuł właśnie z nim w składzie, co ciekawe.

Z transferu Hargreavesa jestem zadowolony. Jeśli Ferguson widzi dla niego miejsce w składzie, ma u mnie pełne poparcie. Uważam, że bedzie znakomitym uzupełnieniem składu, biorącym udział w rotacji ze Scholesem, Carrickiem i po części Fletcherem.

No to czekamy na skrzydłowego i napastnika mimo wszystko! :]

Btw - co myślicie o sprzedaży Louisa?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 maja 2007, 18:53

Manumef pisze:Btw - co myślicie o sprzedaży Louisa?
Ten chłopak chyba sobie nie radzi z presją. No i zdrowie nie to. Ciężko liczyć na gracza, który w całym sezonie zagrał 4 spotkania w pełnym wymiarze...
Dlatego myślę, że powinien jednak odejść. Choć na 100% nie możemy stwierdzić co się z nim dzieje. Czy chodzi tylko o zdrowie, czy tez o psychikę tego piłkarza.

Ciekaw jestem postawy Rossiego. Parmie pomógł się utrzymać. Ale z całym szacunkiem dla Parmy i Serie A, w United będzie musiał pokazać dużo więcej . I nie mówię tylko o poziomie sportowym, ale również presji jaka będzie na nim ciążyć.

Tak więc jeden nowy napastnik jest niezbędny. Ole już naprawdę bardzo mało wnosi do gry. A Smudge'owi brakuje skuteczności zdecydowanie. I powinien to być snajper z prawdziwego zdarzenia,. który byłby uzupełnieniem Rooney'a.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 maja 2007, 19:07

Moim zdaniem Owen to zły pomysł. Nie wyróżnia się on niczym specjalnym a Bayern chce za niego dużo kasy. Nie lepiej kupić jakiegoś napastnika lepszego i kogoś do pomocy Giggsowi? Mamy kim grać w środku (Fletcher,Scho, Carrick) Natomiast Rayan Giggs ma już swoje lata i nie daje rady cały sezon biegać 90min.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 21 maja 2007, 19:33

Nie siedze w temacie ManU, ale Hergraves to zawodnik pasujący do gry Manchesteru. Widziałem wiele meczów w jego wykonaniu, zarówno w kadrze jak i klubie i postrzegam go jako bardzo dobrego zawodnika. Prezentuje równy poziom przez cały sezon. Byłby dobrą alternatywą, a w przyszłości następcą Scholsa, z którym nigdy nic nie wiadomo. Poza tym Owen jest bardzo uniwersalnym zawodnikiem, da sobie rade na każdej pozycji w pomocy. Swoją drogą to ciekawe co zrobicie z obroną, bo to wasz głowny mankament. Trzeba skończyć z eksperymentami w obronie, tak jak skończyło się z eksperymentami w pomocy i ataku (Eric Djemba Djemba i te sprawy)

Ciekawe co będzie z Solskierem. W zeszłych meczach przedsezonowych spisywał się zajebiście po kontuzji, a potem jakoś nie grał za często.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 maja 2007, 19:46

Vianuch pisze:Poza tym Owen jest bardzo uniwersalnym zawodnikiem, da sobie rade na każdej pozycji w pomocy.
Szczegolnie na prawej badz lepiej pomocy. Wtedy bedzie nam dane troche poczekac na jego bramke :lol: Nie widze go ani jako skrzydlowy (zastepca Ronaldo albo Giggsa), ani ofensywny pomocnik. Jedynie jako defensywny pomocnik moze sie do czegos przydac.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 maja 2007, 19:59

Vianuch pisze:Scholsa, z którym nigdy nic nie wiadomo.
:think: że niby o co Ci chodziło?

Vianuch pisze:z eksperymentami w pomocy i ataku (Eric Djemba Djemba i te sprawy)

Jakimi eksperymentami?! Djemba Djemba? Gdzie i kiedy?

Owen to dobry zawodnik, nie zaprzeczę ale myślę że nie jest on potrzebny w ManU bo mamy już DP i środek pomocy jest good. Trzeba szukać skrzydeł i ataku.
Vianuch pisze:Owen jest bardzo uniwersalnym zawodnikiem
Z tego co wiem jest typowym DP i nie poradzi sobie na skrzydłach np... Chyba że masz jakieś dziwne informacje.

Vianuch pisze:Swoją drogą to ciekawe co zrobicie z obroną, bo to wasz głowny mankament.

Jeśli Rio i Vidic mają problemy to tak. Dlatego w zasięgu jest Bale ale o nim na razie nie wiadomo. Podobno jest namawiany na zostanie jeszcze na sezon w swoim klubie.

A do transferów Ferguson dołączył jeszcze chęci na Fernando Torresa,Portugalczyka Nani ze Sportingu Lizbona i duet napastników Tottenhamu - Aaron Lennon i Dimitar Berbatov.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 maja 2007, 20:13

Vianuch pisze: Solskierem. /quote]

Solskjaer...
Vianuch pisze: Scholsa
Scholes...

BaSSu pisze:Rayan
Ryan.

Co do uniwersalności Owena. Ja go widziałem w spotkaniu reprezentacji(głowy sobie uciąć nie dam, ale chyba na MŚ), gdzie grał na boku obrony. Zresztą to nie jest ważne. Sir Alex zapowiadał transfery przynajmniej 3 piłkarzy. Oczywiste było, że jednym z nich będzie właśnie Owen. Także nie rozumiem za bardzo dyskusji, czy bardziej przydałby się skrzydłowy, czy napastnik. Wciąz jest możliwość kupna i jednego i drugiego. Okno się nawet nie rozpoczęło. Owen był IMO potrzebny, bo Fletcher i O'Shea to żadne alternatywy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”