Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 76

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 12 lut 2010, 14:51

Asteniu pisze:
Inferno pisze:Asteniu jakim składem Atletico wyjdzie dzisiaj na rewanżowe spotkanie w CdR? W pierwszym spotkaniu rozbiliście Racing a nadchodzi prestiżowy mecz z Barceloną. Z drugiej strony wydaje się że to właśnie CdR w tym sezonie jest dla was najistotniejsze... Pytam bo dosyć ciekawe kursy są na to spotkanie.
Już Ci mówię :
Bardzo śmieszne :?

A co do Asenjo to najlepszym wyjściem byłoby wypożyczyć gdzieś gdzie miałby pewne miejsce w bramce.
W Valencii była podobna sytuacja: Renana oddaliśmy przed sezonem na wypożyczenie aby się ogrywał, kupiliśmy Moye na miejsce pierwszego bramkarza a Cesara zostawiliśmy jako zmiennika Moyi. Problem w tym że młody Hiszpan póki co nie spełnia oczekiwań i od chyba 7 kolejki grzeje ławę a weteran Cesar ma chyba najlepsze statyski w tym sezonie w PD. I co tu teraz zrobic?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 12 lut 2010, 15:10

Inferno pisze:A co do Asenjo to najlepszym wyjściem byłoby wypożyczyć gdzieś gdzie miałby pewne miejsce w bramce.
Tyle że jestem przekonany iż latem Asenjo będzie chciał odejść, więc raczej z wypożyczenia nici.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 12 lut 2010, 16:05

Asteniu pisze:
miguel indurain pisze:c(...)to pamietam go z mlodziezowkach hiszpanskich w ktorych to byl naturalnym zastepca... asenjo.
de Gea zmiennikiem Asenjo był jedynie w kadrze Hiszpanii do lat 21. We wszystkich wcześniejszych rocznikach był podstawowym bramkarzem.
zle sie wyrazilem. chodzilo mi o to ze de gea byl nastepcą asenjo we wszystkich mlodziezowkach hiszpanskich. asenjo przechodzil rocznik wyzej, to na jego miejsce do mlodszego rocznika wskakiwal wlasnie de gea.

---
ps. jak to pisza na forach w kataloni: liga y champions barca, copa atleti. i tego sie trzymajmy. amen.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 lut 2010, 14:37

(L)oczkerson pisze: swoją drogą spojrze się na wasze dwa najbliższe mecze, to ci skorbne coś więcej czy Tiago gra tak jak w JUVE czy lepiej :wink:
I jak ? Oglądałeś oba mecze ? Jak tak to Twoim zdaniem jest jakaś różnica w porównaniu z tym co grał w Juve ?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 01 mar 2010, 14:16

jordan20 pisze: wymien mi tych graczy,ktorzy :
- za sensowne pieniadze beda do wyjecia (okolo 10 mln-czyli za kwote wykupu portugalczyka z juve ? )
- po drugie graja na pozycji tiago
To Twoje warunki, ja o nich nic nie wspominałem. Ja nie mówię o zawodniku koniecznie o takiej specyfikacji jak Tiago, bo Atletico równie dobrze może grać defensywnym i ofensywnym pomocnikiem w środku. Oczywiście jako numer jeden także mam na myśli Javi Martinez'a. Kosztować on może nawet więcej niż napisałeś, jednak Athletic Bilbao jest zainteresowane Raul'em Garcią (ponoć jako zastępca odchodzącego Javi Martinez'a) tak więc wymiana + dopłata mile widziane. To stworzy więcej szansy do gry dla Camacho i Koke. Chętnie także widział bym w miejsce Tiago Sergio Canales'a, ale on już chyba zaklepany przez Real. Można by było także pomyśleć o Santi Cazorli, choć jego cena także podobna będzie do tej za Javi Martinez'a. Jeszcze jeszcze Mario Suarez którego Atletico może odkupić za 1,8 mln lub 2,7 mln euro, a wychowanek Atletico ma za sobą bardzo dobry sezon w Mallorce i w sumie chciałbym go ponownie zobaczyć w Atletico. W sumie równie dobrze Atletico mogło by dać 8 mln euro + Raul'a Garcię za Javi Martinez'a i do tego kupić jeszcze Mario Suarez'a. Wówczas środek boiska wyglądał by naprawdę nieźle i dość młodo + doświadczony Paulo Assuncao.

Co do prawej obrony to tutaj raczej Rod Fanni odpadnie, choć latem powinien być do wzięcia za mniejszą kasę, bo zostanie mu tylko rok kontraktu, a ponoć Rennes obiecało mu że jak zostanie na ten sezon to latem nie będą mu robili przeszkód w odejściu z klubu. Azplicueta dość możliwa opcja, choć Osasuna go zbyt tanio nie sprzeda. Obecnie najbardziej realna to Rafinha którego Atletico chciało kupić zimą. Obecnie Atletico prowadzi rozmowy z jego agentem. Władze Schalkę zimą stwierdziły iż latem Atletico będzie miało pierwszeństwo przy jego zakupie. Jednak nie koniecznie Atletico musi kupować prawego obrońcę, może równie dobrze kupić środkowego. Ufo na prawej gra naprawdę dobrze, lepiej niż w środku i jak dla mnie (i wielu kibiców Atletico) może tam zostać na następny sezon. Ogólnie w tym roku obrona Atletico gra zdecydowanie lepiej i pewniej niż w poprzednim. A to za sprawą tego że nie gra już marny Juanito, a Luis Perea oraz Antonio Lopez odzyskali formę.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 14 kwie 2010, 21:58

czy trener atletico mysli o dymisji? mając taki skład, takich obiecujących bramkarzy, całkiem dobrą obronę, naprawdę niezłą pomoc i fantastyczny napad (forlan krol strzelcow, aguero kazdy klub go chce mieć) i dać dupy z xerez u siebie to... no brak mi słów. jakbym był kibicem atletico to bym do szczęścia dziś tylko potrzebował 0,5L wódeczki i dobranoc.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2270
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 kwie 2010, 22:06

Mają Puchar UEFA, także jak tam zaistnieją to raczej nie zwolnią trenera.

I mają też finał CdR także tak źle z nimi nie ma.Niby słabo w lidze, ale w pucharach grają z sukcesami.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 14 kwie 2010, 22:07

z taką grą nie wróżę im sukcesów, no ale zobaczymy

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 14 kwie 2010, 22:47

przesadziłeś z tą obroną , proponuje pooglądać mecze Atletico i zobaczyć co tam się wyrabia :)

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 14 kwie 2010, 23:03

Obrony Atletico nigdy nie miało dobrej, chociaż to trochę dziwi bo dla Floresa w drużynie zawsze najważniejsza jest formacja defensywna.

A w PD to w ogóle ostatnio drużyny którym grozi spadek wykazują większą ambicję niż te walczące o puchary. Ja tam tą porażką nie jestem zdziwiony...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 maja 2010, 17:24

Mimo średnich występów w lidze ten sezon dla Atleti może okazać się zabójczo dobry

Obrazek

Póki co mamy przedsmak finału pucharu króla i w emocjonującym meczu po 15 minutach jest już 2-1 dla Sevilli walczącej o 4 miejsce

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 maja 2010, 17:28

Asteniu pisze:
(L)oczkerson pisze: swoją drogą spojrze się na wasze dwa najbliższe mecze, to ci skorbne coś więcej czy Tiago gra tak jak w JUVE czy lepiej :wink:
I jak ? Oglądałeś oba mecze ? Jak tak to Twoim zdaniem jest jakaś różnica w porównaniu z tym co grał w Juve ?
oo zapomniałem :P
Ale z opóźnieniem mogę napisać, że oglądałem oba i takiego Tiago jak w meczu z Barceloną to w JUVE nigdy nie widziałem. Zazwyczaj zresztą Tiago grał lepiej w Atletico niż w swoich najlepszych meczach w JUVE.
Wiadomo już czy Atletico go wykupuje?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 maja 2010, 23:39

Asteniu trzeźwy?Opłaciło się czekać ponad dekadę - Atletcio było nie było w tym momencie najlepszą drużyną hiszpańską w Europie w tym sezonie,a jest jeszcze szansa na dublet (Copa del Rey).Gratulacje.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 24 cze 2010, 14:20

bardzo madre ruchy wykonuja wlodarze atletico !

1) dogadali sie juz z juventusem w sprawie wykupienia tiago za 5,5 mln (bedzie zarabial 2.8 mln)
http://www.as.com/futbol/articulo/prens ... ftb_12/Tes

2) sa mocno zainteresowani luisem filipe i rafinha (cena w granicach 8-10 mln)
http://www.as.com/futbol/articulo/agent ... ftb_43/Tes
wyzej od rafinhi na prawej obronie stoja jednak akcje rodrigo fanniego,ze wzgledu na nizsza cena
http://www.national-football-teams.com/ ... p?id=28818

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2010, 18:22

Rafinha jest niestety na ta chwile poza zasiegiem Atleti i duzo bardziej prawdopodobny jest transfer Fanni'ego. Co do Kasmirskiego to tam sytuacja jest troszke bardziej skomplikowana,poniewaz dzialacze Depor chca za Brazilijczyka zbyt duzo kasy i na razie sprawa jest w toku. Do Tiago jestem nastawiony negatywnie - to zawodnik juz nie najmlodszy,ktory prochu nigdy nie wymyslil i juz na pewno nie wymysli. Lepiej te 5 baniek dolozyc do kupna jakiegos mlodszego i bardziej kreatywnego gracza :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”