Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 752

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 wrz 2010, 20:52

Almunia, Koscielny i Chamakh świetnie (nie pamietam kto gola zawalił, później się zobaczy)

szkoda punktów, bo było blisko - w sumie to już po czasie strzelili. W meczu Evertonu z United nie pozwolili dokończyć akcji po czasie :P
nie bede się rozpisywał, tylko zwrócę uwagę na czerwo (a jednak było :D) Song wyleciał z boiska za nieszkodliwy faul w środku pola, gdzie zastawił drogę rywalowi. Chwilę później Bamble powala Jacka wbiegającego w pole karne i nawet żóltej nie maa :?
Rosa zjebał, powinien strzelić technicznie bo to mu najepiej wychodzi i nie na siłę, przecież w tym sezonie co chwila uderza na siłe z róznych pozycji i przaważnie mija bramkę :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 wrz 2010, 20:56

Oglądałem od 60 minuty. Nie wiem czemu Rosa strzelal tego karnego. W pre-seasonie Chamakh to robil, on jest CF-em i on powinien byl to zrobic. No ale nie wiec dupa.

Ogolnie z tego co czytam i z tego co widzialem zagralismy jedno wielkie gowno, bramka Cesca to ogromny fart.. i ogolnie wynik sprawiedliwy, ale strata bramki w 95 minucie bardzo boli. Bardzo.

Clichy'ego faulowali jak probowal wywalic bramke i jeszcze Koscielny byl w drodze.. Eh no nic.

Almunia swietny.. co z Cesciem?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 wrz 2010, 21:32

Magnum pisze:Nie wiem czemu Rosa strzelal tego karnego.
Dostał opaskę po Fabregasie, więc pewnie chciał wziąć na siebie odpowiedzialność. No i wziął.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 wrz 2010, 2:53

Dobra, obejrzałem obszerny skrót i mogę coś więcej na spokojnie już powiedzieć.

Fatalnie spotkanie, zagraliśmy bardzo kiepsko, chociaż były okazje, by wygrać to jeszcze w pierwszej połowie. Arszawin zmarnował świetną okazję.. w ogóle on do dupy bardziej niż dobrze ostatnio gra.. szkoda, bo to był świetny zawodnik.

Tak czy inaczej, Sunderland w 30 minucie miał 63% posiadania piłki :lol: jak na Arsenal to przecież nie wiadomo, co się stało. Kartka pierwsza dla Songa została przyznana z dupy, kartka druga dla Songa została przyznana z dupy. Dobrze, że gramy z Tottenhamem w Carling Cup bo Song i tak by nie grał więc tak jakby nie miał zawieszenia :lol:

Bardzo podobała mi się obrona, Squillaci i Koscielny dają radę. Almunia też próbuje udowodnić, że jest świetnym bramkarzem i chwała mu za to, oby tak dalej. Ogólnie w tym sezonie jestem spokojniejszy jakoś o naszą obronę, bo nie trzeba srać w gacie wiedząc, że kontuzja = Silvestre na boisku :P Ze Squillacim/Koscielny ba, nawet Djourou na ławce jestem spokojny w miarę.

Ogólnie punkt wziąłbym w ciemno przed meczem, ale bramka w 95. minucie pozostawia ogromny niesmak. Chyba nikt by się nie obraził, jakbyśmy to przegrali, bo bramka Cesca kompletnie z dupy, graliśmy wielkie gówno i na nic nie zasłużyliśmy w tej pierwszej połowie. Z drugiej strony mieliśmy szanse, więć wynik chyba w miare sprawiedliwy.

Teraz zmienię temat, bo nie będe nabijał później :P North London Derby w Carling Cup nadchodzi! :jupi: Osobiście nie mogę się tego spotkania doczekać. Wydaje mi się, że zagramy trochę zmiksowaną drużyną.. Mamy szanse moim zdaniem, nie ma to tamto. Tottenham teoretycznie tez powinien zagrać rezerwami, ale wydaje mi się, że ze względu na rangę spotkania może być inaczej.. Chociaż zdrowy rozsądek powinien do Redknappa przemówić - kontuzje, Liga Mistrzów i ostatnio słaba passa w lidze mimo dzisiejszego zwycięstwa.. zawodników trzeba oszczędzać.

Osobiście chciałbym zobaczyć coś takiego:

-----------Szczesny-----------
Eboue--Nordtveit--Djourou--Gibbs
Wilshere---Eastmond----Denilson
Rosicky---Vela---JET

Jestem prawie pewny, że tego nie ujrzymy :P bo zagra Fabian.

1. Nordtveit + Djourou in the CB pairing with Eboue on RB and Gibbs on LB OR:
2. Djourou + Koscielny in CB pairing with Nordtveit on the right.

Chciałbym zobaczyć Nordtveita, najbardziej na środku z Djourou, ale możliwe jest też, że zagra na RB a w środku wrzuci się Koscielnego lub Squillaciego.. Albo.. co sądzicie o myśle wrzucenia młodego Katalończyka Ignasi Miquela jako partnera Djourou a Nordtveita na RB? Wszak i tak będzie młodzież, więc co za różnica. :P :lol: JET-a chciałbym zobaczyc, ale nie wiem, czy moze grac na lewym.. wiem za to, ze Vela tam moze grac wiec jakby co mozna zmienic.
Jeśli zagra taki skład mniej wiecej, jaki pokazalem, to wydaje mi się, że doświadczenie Eboue, Denilsona i Rosicky'ego (w pewnym sensie też Djourou i Gibbsa) może nas zaprowadzić do zwycięstwa. To Tottenham będzie pod ogromną presją, szczególnie, jeśli wystawią pierwszą jedenastkę, bo będą u siebie i będą grali z rezerwami. Może się uda, bądźmy dobrej myśli ;)

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 19 wrz 2010, 10:21

Wracając do meczu, Wilshere musi jeszcze dużo się nauczyć w walce z takimi rywalami, był zupełnie bezużyteczny w obronie. + ten głupi faul za który dostał kartkę, chciał efektownie minąć rywala na własnej połowie zamiast zagrać do przodu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 wrz 2010, 11:10

Magnum pisze:
Tak czy inaczej, Sunderland w 30 minucie miał 63% posiadania piłki :lol: jak na Arsenal to przecież nie wiadomo, co się stało.

Jak to co, Sunderland niczym Barcelona :lol:

W tym sezonie tez mam nadzieje, ze bedzie nam dane zagrac z wami w LM :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 wrz 2010, 11:54

mistyk pisze:W tym sezonie tez mam nadzieje, ze bedzie nam dane zagrac z wami w LM
Jakby was Cesc wyrzucił z Ligi Mistrzów, to może by mu w końcu dano spokój :P
Arsene Wenger faces the threat of a Football Association charge after appearing to place his hands on fourth official Martin Atkinson after his side conceded a dramatic 95th-minute equaliser at Sunderland last night.

The Arsenal manager confronted Atkinson after Darren Bent had scored some 15 seconds after the allocated four minutes of injury time had been played, having initially laid hands on the official to attract his attention.
Jednak się będzie tłumaczył. Swoją drogą za ten ironiczny pokłon w stronę sędziego po wyrzuceniu Songa powinien dostać jaką nagrodę. Techniczny chyba się nieco wkurzył wtedy :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 wrz 2010, 16:37

Wojciech Szczęsny zagra pierwszy mecz w tym sezonie w barwach Arsenalu. We wtorkowy wieczór wystąpi w prestiżowych derbach Londynu z Tottenhamem w ramach trzeciej rundy Pucharu Ligi.

20-latek cieszy się coraz większym zaufaniem menedżera Kanonierów, Arsene'a Wengera. Przez angielską prasę Polak typowany jest do zajęcia miejsca między słupkami Arsenalu na długie lata. Mecze w Pucharze Ligi mają wzbogacać go o kolejne doświadczenia.

Szczęsny debiut w pierwszej drużynie Arsenalu ma już za sobą. Młody golkiper wystąpił rok temu także w Carling Cup - przeciw West Browmich Albion.

Wenger odważnie stawia na młodzież, szczególnie w Pucharze Ligi. Ryzykuje nawet tym samym wysokie porażki, jak choćby właśnie z Tottenhamem dwa sezony temu (klęska 1:5).
Pisze o tym też Daily Mirror, wiec cos chyba jest na rzeczy. I bardzo dobrze :jupi:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 19 wrz 2010, 16:54

A co z Fabregasem?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2010, 16:57

jutro będzie wiadomo co z kontuzją. Oby tylko na Chelsea zdążył wrócić.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 wrz 2010, 18:48

Już w najbliższy wtorek Arsenal rozegra kolejne spotkanie tego sezonu. Tym razem przeciwnikiem Kanonierów będzie rywal zza miedzy - Tottenham Hotspur. Mecz rozgrywany będzie w ramach trzeciej rundy Carling Cup.

Nowy nabytek Arsenalu - Marouane Chamakh, powiedział, że ma nadzieję wystąpić w tym spotkaniu.

Boss pod nieobecność Robina van Persiego, Theo Walcotta i Nicklasa Bendtnera nie będzie miał zbyt wielkiego pola do popisu, jeżeli chodzi o formację ofensywną, więc jest wielce prawdopodobne, że da Marokańczykowi szansę gry w tym spotkaniu.

- Gael Clichy powiedział mi, że atmosfera derbowego spotkania przeciwko Tottenhamowi jest niesamowita - mówi Chamakh na łamach SkySport.

- Pod nieobecność kilku naszych napastników, jeżeli nadarzy się taka okazja, to oczywiście bardzo chciałbym wystąpić w tym meczu. Wiem jak ważne jest to spotkanie, dla zawodników jak i dla kibiców – dodaje Marokańczyk.

- Wiem też, że od kilku lat Arsene Wenger daje pograć w pucharach krajowych młodym zawodnikom, jednak kiedy mamy taką ilość kontuzji, to może mi uda się zagrać. Ostatnie derby w jakich udało mi się uczestniczyć, to pojedynek Bordeaux przeciwko Toulouse. Równie wielka atmosfera była, gdy graliśmy z Marsylią. Jednak koledzy powiedzieli mi, że żaden mecz nie równa się potyczce Arsenalu z Tottenhamem. Uwielbiam takie mecze – kończy Chamakh.
myślicie, że zagra? Mi sie wydaje, ze moze byc na lawce i wejsc w ostatecznosci ale biorac pod uwage, ze na CF-a jest tylko on i Vela a nadchodzi spotkanie z Chelsea ja bym mu dal odpoczac :think:
w sumie troche dziwnie rozumuje, bo przeciez przez wlasnie taka ilosc kontuzji trzeba sie oszczedzac no ale niech mu bedzie :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 wrz 2010, 9:53

Grunt, że Wojtek ma stanąć w bramce. Fabiański miałby pewne gacie już w tunelu na White Hart Lane, więc równie dobrze moglibyśmy powiesić ten legendarny już ręcznik na poprzeczce. Jeśli faktycznie Szczęsny dostanie swoją szansę ( :pray: ) to nie widzę już naprawdę dla Fabiana przyszłości w klubie. Niech w zimie poprosi o jakiej wypożyczenie, a w lecie szuka sobie nowego zespołu.

Tak jeszcze w kontekście naszej późno straconej bramki w Sunderlandzie. Chyba jednak czas w końcu odrobić lekcję :roll:

http://www.thegunninghawk.com/2010/09/2 ... land-game/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 wrz 2010, 10:15

Cieżko wyczuć kto stanie w bramce. Niby Fabian jest 2 bramkarzem i zawsze na ławce jest, więc gdzieś powinien grać, nie gra w lidze, nie gra w lidze mistrzów, wiec krajowe puchary powinien mieć zapewnione, ale Wojtek na wypożyczenie nie poszedł ... w ogóle nie wiadomo jaki skład Wenger wystawi. Być może zagra Nasri, który wrócił po kontuzji i pewnie przyda mu się dodatkowy meczyk, albo chociaż 45 minut. Ja bym chciał albo silny skład - tzn. pierwszy, albo rezerwy, z mieszanego nigdy nic dobrego nie wyszło, zwłaszcza na wyjeździe.
Tym z 1 składu się nie chce, a ci młodzi są jacyś sparalizowani, ze grają z Fabregasem, czy Arszawinem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 wrz 2010, 19:15

Cesc powiedział, że ma nadzieję, ze za 2 tygodnie bedzie grał (akurat w okolicach meczu z Chelsea)
Tymczasem Wenger został ukarany za swoje zachowanie po ostatnim gwizdku Dowda w meczu z Kotami.
Dziwne. Taki Robinson prawie połamał Diaby'ego i nawet żółtej nie dostał. Rooney niedawno też do sędziego z ryjem leciał po gwizdku i jakoś jego kara żadna nie spootkała.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 wrz 2010, 19:38

To jak bedzie, Pat Rice bedzie oficjalnie jako manager na lawce za tydzien jesli sie nie odwola a raczej jesli mu nie uznaja odwolania?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”