AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7519

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2026, 8:54

Arsenal chyba zmienił zdanie w czasie okienka i zdjął go z listy najpierw na sprzedaż a później zdaje się, że w ogóle nie zaczęli rozważać żadnych opcji odejścia.

EDIT

Właśnie zobaczyłem, że Dortmund go bierze na rok 😂

Ale spokojnie już można czytać, że planujemy zimowe okienko więc będzie ok.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3406

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 wrz 2026, 9:00

mete pisze:
01 wrz 2026, 8:20
Ty to w ogóle oglądnąłeś?
W przeciwieństwie do Ciebie tak. Wrzuciłeś 15 sekund nagrania, którym się tylko kompromitujesz używając przy okazji wyciągniętego z kontekstu Musaha, którego widzisz na 15 sekundowej wrzutce z nazwiskami MŁODYCH piłkarzy z jakimś tam potencjałem(według trenera i klubu) manipulując przekazem używając okreslenia "top prospect" przy Musahu jako że Musah to top prospect w dosłownym słowa znaczeniu. No ale jak się nie ma już jak manipulować,bo się nie rozumie,to każda taktyka dobra. Young prospect a top prospect to zasadnicza różnica ale do manipulacji idealna, jak się chce czepiać słówek i wkładać ludziom rzeczy których nie mówią.

Ostatni raz naprawdę.
mete pisze:
01 wrz 2026, 8:20
Seba82 Kush wrzucił dwa exclusive o których pisałem. Fakt. Co innego to a co innego to co uprawia teraz
Gość wrzuca info ", powiedzieli mi że negocjują Ramosa,Diawarre, Gile, Moreire" (przed wszystkimi dziennikarzami sportowymi) ,mete --- gość top insider ma sprawdzone info
# "powiedzieli mi, że nie będą kupować tier 2 do zapychania składu jak nie będą w stanie kupić tego kogo bardzo chcą, w zamian mogą postawić na jakiegoś młodego gracza z potencjałem(na preferowanych warunkach), którego Amorim sprawdzi. Do czasu aż ponownie nie spróbują po tier 1" mete --- Kush usprawiedliwa swoją narrację bo sprowadzili gowniarza gowniaka.

Milan chce Endricka,nie udaje się, Milan nie kupuje tier 2(bo tier 2 jest w kadrze RLC)-- Milan wypożycza gracza z jakimś tam potencjałem (według trenera). Tak też nie rozumiem dlaczego on a nie taki Nwanieri, ale mleko się rozlało.
Mete --- zostałem oszukany!!

Zrobili jak zapowiedzieli, kwestionować można i słusznie wybór akurat tego gnoja a nie innego, natomiast sposób się pokrywa z tym to się przewija w prasie odnośnie podejścia do transferów.

Miłego dnia :witam:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2026, 9:32

Seba82 nikt mnie nie oszukał ani nie czuje się oszukany z prostego powodu i pisałem to już od dawna - spodziewałem się takiego stanu rzeczy na koniec okienka. No może nie aż takiego jak to jest na ten moment, ale byłem świadomy że nie będzie idealnie ani nawet blisko do stanu idealnego.

Wideo oglądałem w całości. I co może Cię zdziwić na 11 części które podzielić swoje wideo w większości się z nim zgadzam w tym co przedstawia. Oczywiście tak jak pisałem - my o tym wszystkim pisaliśmy od dawna tu na forum. Po poprzedniej grupie i jej decyzjach, które broniłeś jak lew przejechał się dość ładnie prawda? Co kłuje w oczy to dość wybiórcze podejście do pewnych graczy, ale nie mam zamiaru drugi pisać to samo.

Więc jak wyjmiemy te 2-3 fragmenty to mamy na wideo naprawę przedstawione to co ja jako kibic Milanu chciałbym widzieć wczoraj, dzisiaj i jutro. Czy widać zalążki tego już? Oczywiście, że widać ale my też potrzebujemy efektów nie tylko na ładnie zrobionym wideo ale na boisku czy w ligowej tabeli.

Więc powtórzę jeszcze raz - ogólnie ok materiał oczywiście nie jest to coś nadzwyczajnego, bo tak jak pisałem - o tym kibice Milanu od dawna mówili ale pewne sprawy nagina pod swoją wizję lub pod to co usłyszał od swojego źródła.

Więc mam nadzieję, że dla dobra Milanu będzie to działało tak jak zostało przedstawione a nie jest to tylko po to by wytłumaczyć dlaczego okienko zakończyło się tak a nie inaczej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2026, 9:42

Może jakby Cardinale czytał świat piłki od 2023 roku to takie wideo nie musiałoby w ogóle powstawać 😊

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 wrz 2026, 9:44

No widzisz, obejrzałeś i od razu jest inna rozmowa bez przytyków. Zgadzam się z Twoim postem.
mete pisze:
01 wrz 2026, 9:32
ale pewne sprawy nagina pod swoją wizję lub pod to co usłyszał od swojego źródła
Nie dam sobie ręki uciąć, że momentami tak nie jest,bo nie wiemy jakie info ktoś mu przekazał. Niestety czuje, że szybko się przekonamy,bo brak transferu obrońcy do końca dnia raczej potwierdzi to co ktoś tam mu miał powiedzieć i trzeba będzie liczyć, że Diawarra i ten Bułgar dadzą rade udźwignąć jak dostaną szansę.

Jak okienko skończymy jak obecnie to ja nie widzę nas w top 4 do stycznia. A zapowiedzane obietnice, że Amorim dostanie kadre nie zostały spełnione.
Kompletnie rozumiem zamysł nie wydawania dla samego wydawania,ale można było ciekawych graczy pozyskać, ciekawszych niż ten anglik nawet na wypożyczenie, za mniejsze pieniądze. Greka co poszedl do BVB trudno mi przeboleć i nie usprawiedliwia tego nawet mokry sen Cardinale na Endricka bo on moze z Realu nigdy nie odejść.

Okienko 5/10.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 01 wrz 2026, 9:59

Coś tam Pellegatti pisze o tym że coś się dzieje w kontekście obrońcy ale sam zaznacza że w to nie wierzy :D
Napisał "menadżerów mamy jakich mamy" :roftl3:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 wrz 2026, 10:37

Gabriel z lecce

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2026, 10:41

Środek obrony na bank będzie najbardziej komentowanym tematem po zakończeniu okienka i za każdym razem gdy będziemy tracić punkty przez jakieś głupie błędy stoperów lub przez brak możliwości wystawienia najlepszych do gry będzie wytykanie Cardinale i Amorimowi. Odniósł się do tego w tym omawianym wideo Kush więc bazując na tym przedstawię swoją opienie.

Imho dość zgrabnie przestawione dlaczego Tomori został odstrzelony (tak nie jest to jego zachowanie jak pisała prasa) a dlaczego szanse dostaje De Winter. Nie wiem czy De Winter ma potencjał na bycie starterem (imho nie), ale jakaś logika w całej tej decyzji jest.

Co moim zdaniem jest błędem to zestawienie w jednym worku Diawara (o nim i o następnym zaraz), Terracciano i Vladimirova.

Diawara nie będę ukrywał, że wiem jak gra i go oglądałem. Coś tam pograł w drugiej lidze, scouci zasygnalizowali jako talent i klub uznał, że albo teraz go kupimy za 2 bańki albo po roku może być warty (znając francuską ligę) 40 mln. To jest też to o czym wielokrotnie pisaliśmy wcześniej - czasem trzeba podjąć decyzję i pójść na przekór tym liczbom i zapłacić trochę więcej i podjąć ryzyko. Jeżeli skupimy się na tylko na nim bez większej perspektywy to można śmiało uznać, że “low risk high reward” transfer cos jak Kalulu czy Thaiw.

Celowo nie podałem Odogu. Dlaczego? Jak Kalulu i Thaiw przychodzili do Milanu to sytuacja obronna wyglądała trochę inaczej i chyba nikt nie spodziewał się, że to się potoczy tak tragicznie. Więc presja była mała, oczekiwania niewielkie a przed takim Thiawem z ławki do gry byli Kjaer czy Gabbia a podstawowa para stoperów dopiero co zapewniła nam Scudetto.
Diawara a wcześniej Odogu przychodzą w momencie gdy sytuacja w obronie jest tragiczna. Dlatego obraz całościowy jest zupełnie inny i to jest olbrzymie ryzyko wzięte na barki przez zarząd i Amorima. Czy wyjdzie na ich? Zobaczymy.

Terracciano to idealny przykład gdy taki na papierze deal “low risk high reward” nie wypalił. Życie, nie pierwszy raz nie ostatni.

I teraz przechodząc już do sedna czyli braku stopera na już. I to już jest tylko moja opinia na bazie tego co zobaczyłem, jednej części materiału z wspomnianego wideo i jeden informacji z mediów chyba nie była tu poruszana.

Przez większość część okienka głowni stoperzy z nami łączeni to Gabriel, Inacio i Silva. Przeczuwam, że jakbyśmy naprawdę chcieli to jednego z dwójki z nich bez problemu byśmy ściągnęli dzięki Mendesowi. I teraz moja opinia - oni byli łączeni tylko dlatego, bo Mendes lub w przypadku Inacio fakt że trenował go Amorim.

Patrząc na sparingi i mecze ligowe moim zdaniem celem był zawodnik grający na środku z tył i tu średnio pasuje Inacio. Imho na ten moment Amorim wyżej ceni Pavlovicia niż Gabbia/De Winter. I tu wchodzi jeden gracz z którym kontaktował się osobiście Amorim, ale niestety:
- piłkarz zdecydował się podpisać nowy kontrakt ze swoim klubem,
- jak będzie kontynuował sezon tak jak zaczął nie będzie w zasięgu Milanu za pół roku czy za rok.

Więc zakładając, że klub pracuje tak jak przedstawił to Kush w wideo moim zdaniem właśnie ten zawodnik był “Endrickem” obrony. A są przesłanki, że poszli po rozum do głowy.

Nie potrafię tylko zrozumieć dlaczego wiedząc wcześniej, że się nie uda sprowadzić tego stopera, którego chcieli (mógł to być ktoś inny) nie zdecydowano się na “Hutchinsona” do obrony bo jeśli popatrzymy na sytuację w obronie a ofensywnym pomocniku to 9 na 10 kibiców Milanu powie, że gorzej jest na środku obrony.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 wrz 2026, 10:49

Zakładając że tworzymy miejsce dla Cisse to razem z pulisiciem będą grać za Ramosem. W obwodzie masz Hutchinsona Cheeka czy Rabiota jako opcja defensywna.
Za to w obronie masz diaware czy tego bułgara. No tu się ewidetnie coś nie zgadza

Tomori być może do Fulham i wtedy ciekawe czy nie rusza po Gabriela

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2026, 10:52

No właśnie o to mi chodzi. Można sprzeczać się co mogą zaoferować Ruben, Pulisic, Cisse, Saelemakers czy Rabiot, ale to są gracze poza Cisse z wielkim doświadczeniem.

Na środku obrony nasze opcje na 5 i 6 stopera to 20-latek z 16 meczami w drugiej lidze, 18-letni Bułgar bez żadnego doświadczenia i Terracciano, który odbił się od Cremonense.

Nie mam zielonego pojęcia jak do tego mogło dojść na dzień 1 września 2026 roku.

Dlatego właśnie napisałem, że brakuje tego “Hutchinsona” obrony.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2026, 10:55

I jak pisałem wcześniej potrafię zrozumieć dlaczego Tomori został odsunięty, ale imho nawet z tymi brakami które ma jakoś chyba byłbym pewniejszy widząc jego wchodzącego z ławki niż tych co mamy obecnie w obwodzie.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 01 wrz 2026, 10:58

Fulham po Tomoriego

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 wrz 2026, 11:22

Kone do Chelsea Fernandez do City, Fofana do Romy ?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 01 wrz 2026, 11:27

Ponoć Gasperini zapiera się rękami i nogami żeby nie sprzedawali Kone, ale Roma już rozpoczęła negocjacje z Parmą o Keitę, więc raczej nie Fofana.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 wrz 2026, 12:18

Odogu i Athekame zostali puszczeni na suche wypożyczenia,bo być może jeszcze ich nie skreślili,ale obecnie nie ma dla nich miejsca. Szczególnie na prawej stronie dla Athekame.

Podobno poszła oferta wczoraj za Gabriela,ale została odrzucona. Lecce chce coś w okolicach 30 mln. Rozmowy maja trwać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”