Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 753

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 wrz 2010, 19:40

tak,
nie powinien się odwoływać, bo jak się uprą to mu przedłużą o kolejne spotkanie, a kolejne jest z Chelsea.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 wrz 2010, 20:28

To rzeczywiscie lepiej zeby nie bylo.
Łukasz Fabiański rzadko broni w Premier League, ale Arsene Wenger chętnie korzysta z polskiego bramkarza w meczach Pucharu Ligi Angielskiej. W spotkaniu trzeciej rundy Carling Cup z Tottenhamem "Fabian" zagra od 1. minuty. - Chcę pokazać Wengerowi, że mogę być numerem jeden - mówi.

- Moim celem jest walka o miejsce w bramce Arsenalu. Będę starał się wykorzystać każdą szansę. Mecz z Tottenhamem jest dla mnie pierwszą okazją, żeby zagrać. Chcę dać z siebie wszystko - zapewnił Fabiański.

Polski bramkarz jednak nie będzie traktował tego meczu w wyjątkowy sposób. - Wiem, że dla fanów to bardzo ważne spotkanie. Ale dla mnie to będzie mecz, jak każdy inny. Tak samo będę się do niego przygotowywał. Gra z Tottenhamem będzie bardzo ekscytująca, ale traktuje ten mecz jako kolejną okazję do pokazania swoich umiejętności - stwierdził "Fabian".

Mecz Arsenalu z Tottenhamem rozpocznie się we wtorek o 20:45. Spotkanie zostanie rozegrane na obiekcie Kogutów - White Hart Lane.
wczoraj pisali, ze bedzie Szczesny, dzisiaj ta sama strona - futbolnews.pl - pisze ze to Fabian. ogarnijcie :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 wrz 2010, 0:31

Pomimo tego, że Fabian zagra to jednak skład ma być silny - tylko trzech zawodników rezerw. To napawa ogromnym optymizmem. Przynajmniej Wenger nie wyśle młodych na pożarcie jak to miało miejsce z Man City.. chociaż nie można też przesadzić w drugą stronę, bo gramy z Partizanem na wyjeździe za tydzień a potem z Chelsea.. może wyśle młodych na West Brom :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 wrz 2010, 0:41

nie spodziewam się pierwszego składu, najwyzej 3, 4 graczy, którzy grają dość regularnie.
. chociaż nie można też przesadzić w drugą stronę, bo gramy z Partizanem na wyjeździe
jak mam być szczery, to wolę wygraną ze Spurs niż z Partizanem

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 wrz 2010, 4:30

jak mam być szczery, to wolę wygraną ze Spurs niż z Partizanem
no tak, remis/przegrana z Partizanem to nic strasznego, ale wiemy dobrze, że dla Wengera ważniejsze są 3 pkty w LM niż wygrana z Tottenhamem w Carling Cup. Tak czy inaczej, mam mieszane uczucia. Bo przypomina mi się mecz ze Stoke w FA Cup, kiedy wyszedł Cesc, Denilson i Walcott, na bokach obrony biegali Coquelin z Traore, grał Vela i JET i ogólnie było to jedno wielkie gówno. Z West Brom powinno być w miarę OK, więc jeśli Boss zrobi to, co myślę, czyli zagra porządniejszym składem z domieszką rezerw (Eastmond i JET) to nie będzie źle, bo to w sumie pierwszy skład prawie :P jednak będę bardzo zdziwiony, jeśli Boss rzeczywiście na to pójdzie. Zdziwiony, ale zadowolony i pełny nadziei, że się uda. To są Derby Północnego Londynu, nie ważne w jakim turnieju. Obrazek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 wrz 2010, 11:59

Szczesny zaczyna marudzić, dziś w wywiadzie do wyborczej mówi, że Almunia jest gorszy od Fabiana, że chce dostać szansę, a Wenger na niego nie stawia.
Kontrakt ma do końca sezonu i coś nawet wspomniał o zmianie klubu.
Szkoda byłoby go stracić, zwłaszcza przy naszych problemach z bramkarzami. Jak nie będzie grał częściej, to nie przedłuży umowy. Dziś nie zagra na pewno, bo ma grać Fabian.

Dziś mecz z Spurs, spodziewam się mniej więcej takiego składu:

Kod: Zaznacz cały

Fabian
Eboue - Squillaci - Djourou - Gibbs
   Denilson - Eastomond - Rosicky
        JET - Vela - Wilshere

Wenger zgodził sie na zarzuty i ... nie usiądzie dziś na ławce :angry2:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 wrz 2010, 16:38

cholera mogl do jutra poczekac.. Dzisiaj by sie bardziej przydal na lawce, niz na West Brom mimo wszystko.. No coz, trudno.

Co do Wojtka, to jestem zaskoczony. Myslalem, ze szukaja mu klubu a tu takie jaja.. Tymbardziej, ze konczy mu sie kontrakt za rok. Jesli Wenger da mu ot tak odejsc to mu nie wybacze :/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 wrz 2010, 21:41

Póki co gramy znakomicie. Wilshere, Gibbs, czy Lansbury są genialni. Spurs długimi momentami nie potrafiło wyjść z własnej połowy. świetny pressing (żeby w każdym meczu taki był <marzy> )
bramka po fajnej akcji, piłka Gibbsa z lewej przed bramkarzem i Lansbury z bliska do pustej bramki wpakował. Powinno być 2:0, po tym jak Gibbs wyszedł sam na sam, położył Pletikose na ziemi i już miał pustą bramkę przed sobą, gdy sędzia gwizdnął spalonego z dupy (z dupy, co wyraźnie pokazały powtórki).
fajnie widzieć bezradne Koguty na ich terenie :p byle tylko udało się coś strzelić jeszcze.
Fabiana nie ma specjalnie co oceniać, bo nie miał nic do roboty

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 wrz 2010, 21:47

fieldy pisze:Powinno być 2:0, po tym jak Gibbs wyszedł sam na sam, położył Pletikose na ziemi i już miał pustą bramkę przed sobą
Ale miał piłkę na prawej nodze, może by nie trafił? :smile2:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 wrz 2010, 23:46

To co Probert robił w regulaminowym czasie to się w głowie nie mieści.
Najpierw odgwizdał spalonego, gdy Gibbs miał pustą bramkę przed sobą - spalonego nie było.
Później uznał gola Keane'a z metrowego spalonego. Jeszcze później nie wyrzucił Koscielnego za faul na którymś z rywali, choć tamten by wyszedł sam na sam z Fabianem.

Ale się zrehabilitował w dogrywce i dał dwa karne, oczywiście Redknapp już coś o nurkowaniu mówił po ostatnim gwizdku, ale kto by go słuchał.
Świetny mecz Gibbsa, Wilshere'a (138 podań z czego 110 celnych) Lansbury też zagrał dobrze, choć w 1 połowie lepiej.
4:1 na WHL musi cieszyć 8)
i tylko szkoda kontuzji Gibbsa, bo był genialny i powinien Gaela zmienić w 1 składzie

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 wrz 2010, 11:40

Carlos Vela ma coś wspólnego ze Sławkiem Peszko. Został zawieszony przez meksykańską federację na pół roku i musi zapłacić 50 tysięcy dolarów kary za "złamanie pewnych zasad" przed meczem z Kolumbią. Czyżby też była jakaś imprezka? Taką samą karę dostał jeszcze Juarez, a jedenastu innych piłkarzy dostały grzywny po 4 tysiące. Czyżby wielka impreza, a Vela i Juarez organizowali? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2010, 11:44

emdżej pisze:Został zawieszony przez meksykańską federację na pół roku
serio ? pierwsze słyszę, szkoda ze nie na dłużej, bo z kadry zawsze wraca z kontuzją

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 wrz 2010, 12:00

Tutaj o tym przeczytałem: http://www.eurofutbol.pl/news/90100-Dwo ... -pol-roku/
Meksykańska Federacja Piłkarska zdecydowała się zawiesić dwóch reprezentantów Meksyku - Carlosa Velę i Efraína Juáreza na pół roku oraz ukarać ich grzywną w wysokości 50 tysięcy dolarów. Ma to związek ze złamaniem przez zawodników pewnych zasad przed towarzyskim wrześniowym meczem z Kolumbią.

Inni zawodnicy Meksyku także brali udział w nocnych wydarzeniach, ale zostali tylko ukarani finansowo. Do grupy, która musi zapłacić 4 tysiące dolarów, należą: Guillermo Ochoa, Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Andres Guardado, Gerardo Torrado, Pablo Barrera, Giovani dos Santos, Javier Hernandez, Rafael Marquez, Enrique Esqueda oraz Hector Moreno.

Vela jest zawodnikiem Arsenalu, natomiast Juárez latem został sprowadzony do Celticu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”