Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 756

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 09 sty 2011, 23:58

Mentor pisze:W analogicznym okresie czasu (czyli od sezonu 2009/2010) Messi zdobył 82 gole i 23 asysty w 76 meczach.
:rydzyk:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 sty 2011, 0:02

Kurde, jak grałem w Fifę to żaden zawodnik u mnie nie miał takich statów jak Messi czy Ronaldo :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sty 2011, 0:04

Coś w tym jest. Trzeba się zastanowić dwa razy zanim się rzuci hasło 'chyba w Fifie' :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 sty 2011, 0:10

Statystyki powalajace ale takie rzeczy to tylko w La Liga.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 sty 2011, 0:15

Statystyki powalajace ale takie rzeczy to tylko w La Liga.
Dlatego chwalmy hiszpanow za taka wspaniala lige

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sty 2011, 0:24

Liczba strzelanych bramek świadczy o wspaniałości ligi?

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 sty 2011, 0:27

Cris7 pisze:Liczba strzelanych bramek świadczy o wspaniałości ligi?
Nie, o tym że dziewczyny są łatwe.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sty 2011, 0:28

Moje pytanie było poważne, a Twoja ironia kiepska.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sty 2011, 0:30

MGiggs pisze:Statystyki powalajace ale takie rzeczy to tylko w La Liga.
Cristiano Ronaldo 31 goli i 7 asyst w 34 meczach ligowych sezonu 2007/2008. Można?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sty 2011, 0:34

Cris7 pisze:Liczba strzelanych bramek świadczy o wspaniałości ligi?
Wspaniałe nie oznacza najlepsze. Zaraz znów zacznie się dyskusja "Primera Division czy Premier League - która z nich jest najlepsza na świecie".

Wspaniałe jest to, że w jednej lidze walczą dwa wielkie kluby, które pod koniec sezonu mogą okazać się najlepszymi w Europie. Do tego posiadają dwie maszynki do strzelania goli, które mają skuteczność lepszą niż niejeden koszykarz w rzutach wolnych. Wspaniała jest ich rywalizacja i seryjność. Co jak co, ale tego PL zapewne PD zazdrości - dwóch najlepszych piłkarzy. I chyba stąd biorą się kompleksy niektórych userów...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 sty 2011, 0:37

Po 1- srednia gorsza niz ta z Realu, po 2 Ronaldo wtedy grał ogolnie klase lepiej niz teraz i zdobył złota piłke. Ronaldo jakby mial teraz forme z sezonu o ktorym mówisz mialby sporo więcej do przodu.Dodatkowo k.... to był jeden sezon, Ronaldo gra na poziomie ostatniego sezonu w MU co i tak pozwala mu walić rekordy.

Bart-jakie kompleksy? Ronaldo w Prem w najwyzszej formie nie strzelal tyle ile w Realu a gral w lepszej drużynie.Ronaldo przez cała kariere w MU strzelil jednego hatricka, w Realu ma ich juz mase. Nie wiem czego mam zazroscic La Liga, chyba tylko tego ze poza blaugrana w LM co roku sie wiekszosc osmiesza jak trafia na rywala co ma coś takiego jak obrona. Liga Hiszpanska to raj dla napastników, taki Trezegol co ma blisko do emerytury sobie sieka brameczki az milo.
Ronaldo to genialny gracz(Messi lepszy) jednak ktos nie pamieta jego sezonu gdy wygrał FF, wtedy był lepszy niż teraz.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2011, 0:45 przez MGiggs, łącznie zmieniany 2 razy.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 sty 2011, 0:38

Cris7 pisze:Moje pytanie było poważne, a Twoja ironia kiepska.
Moja ironia też była poważna i Twoje pytanie też było kiepskie. Co z tego wynika? Tyle samo co przed tym zanim napisaliśmy. Nic.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 sty 2011, 0:44

Akurat liczba bramek, które pojedynczy zawodnik ładuje w danej lidze, może oznaczać dwie rzeczy:
a) że jest zajebisty
b) że obrońcy w tej lidze to cieniasy

Cristiano strzelał w obu najlepszych ligach świata, co mówi, że wariant 'a' jest tutaj prawidłowy.

Za przykład 'b' służy Eredivisie. Jak chce oglądać dużo bramek to szukam meczu typu: PSV - De Graafschap i jestem już w 99% pewny, że zobaczę sporo bramek. Jak ktoś nie dawno wspominał, poza wyróżniającymi się Alkmaar, Ajaxem, PSV, Twente i kilku innych klubach, to liga na poziomie Ekstraklasy.

Jeśli chodzi o samo porównanie Premier League i La Liga, to moim zdaniem Anglia przoduje, ponieważ jest dużo bardziej wyrównana (takie Sunderland czy Bolton zbliżyły się, patrząc na punkty w tym sezonie, do poziomu Chelsea), czego raczej nie powiem o Primera Division, czyli dwóch najlepszych kadrowo zespołach świata i reszcie stawki, a porównujemy przecież ligi, a nie najlepsze kluby w obu ligach

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sty 2011, 0:54

MGiggs pisze:Bart-jakie kompleksy?
Czasami czytając komentarze fanów PL można wyczuć, że w jakiś tam sposób próbują zniwelować poziom panujący w PD. Ja nie raz pisałem, że nie ma czego porównywać, bo to zupełnie inne ligi, a co jak co, ale rozgrywek raczej nie da się poddać analizie porównawczej.
To miała być dyskusja o CR7, nagle Mentor rzucił argumentem na korzyść Messiego, Bienias rozmarzył się nad wspaniałością La Liga, a Cris7 od razu, z miejsca, bez żadnego dystansu wyśmiał poziom PD. Wy lubicie angielskie kluby, więc będziecie optować za PL, ja kocham VCF, lecz przyznaje szczerze, że jak mam obejrzeć dolne rejony PD, to wolę przerzucić na Wolves - Wigan, bądź nawet Championship. Dlaczego? Bo przez 90 minut mamy walkę o każdy metr boiska i to wielu porywa. Nawet charakterystyczna jest architektura stadionów w PL - trybuny przy linii bocznej, brak płotów. To też przyciąga, bo nie oszukujmy się, że niektóre transmisje z meczów PD wyglądają fatalnie ze względu na zniwelowany wachlarz techniczny, który spowodowany jest budową obiektu. Może to głupie, wiem, bo dla mnie to nie ma znaczenia, ale takim argumentem ostatnio rzuciło kilku znajomych, którzy wolą magię angielskich stadionów. Może faktycznie coś w tym jest?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sty 2011, 1:19

Ale w którym miejscu ja wyśmiałem poziom La Liga? Zadałem normalne pytanie, bo tok myślenia Bieniasa wydał mi się zastanawiający. Nie znam nawet za dobrze poziomu tej ligi, bo oglądam max może z 10 meczów w sezonie z tej ligi. Ligę angielską oglądam co weekend i o niej mogę coś powiedzieć. Ale PD nie wyśmiewam absolutnie, bo to dla mnie zaraz po angielskiej najlepsza liga na świecie.
A Cristiano to fenomen, który sprawdzi się wszędzie, więc na podstawie jego statystyk trudno wysnuwać jakieś szczególnie wnioski. Co najwyżej można być pod wrażeniem dorobku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”