AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 757

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 sty 2010, 20:07

Jakie wy macie przyjacielskie stosunki z Palermo?
Mamy pieniądze, to Zampariniemu starczy.
Na poważnie: chodziło mi o Benficę, gdzie dyrektorem jest Rui Costa.
Już nawet nie chodzi o to że Sissoko jest lepszy
Nie może o to chodzić, skoro to bzdura. :wink:
Ranocchia (...) Bonucci
Niech to udowodnią na dłuższą metę, na razie to parę miesięcy solidnej gry.
Santacroce ma naprawde wielki talent.
Santacroce w tym sezonie to piłkarz naprawdę na miarę Napoli, nic więcej. Kot w worku.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 sty 2010, 20:11

chciałbym widzieć Malijczyka przyćmionego na środku przez Gattuso lub Ambrosiniego.
ja wole zobaczyc Melo.wkoncu nie dawno czytalem na tym forum ze jest lepszy od wszystkich defensywnych pomocnikow Milanu.
sek w tym ze nie wiadomo czy mamy :)
Santacroce w tym sezonie to piłkarz naprawdę na miarę Napoli, nic więcej. Kot w worku.
brazylijczyk to jeszcze wiekszy kot w worku bo poziom ligi portugalski jest o wiele nizszy niz wloskiej.osobiscie jestem za sciaganiem obroncow z Seria A i dlatego bede uwazal ze lepsza opcja bedzie Santacroce, Bonucci, Ranocchia czy Kjaer.a tak pozatym niechce dwoch brazylijskich stoperow w pierwszym skladzie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 sty 2010, 20:14

ja wole zobaczyc Melo.wkoncu nie dawno czytalem na tym forum ze jest lepszy od wszystkich defensywnych pomocnikow Milanu.
Znając życie to on pewnie zagra z nami zawody życia i walnie dwie bramki. Takie już szczęście Milanu - tak jak i obroniony rzut karny i niezła gra Amelii wczoraj, czy postawa Miccoliego w meczu z nami. Jeśli ktoś gra słabo i jest krytykowany - z nami zwykle gra zawody życia.
Choć w przypadku Melo zawody życia to poziom Flaminiego. :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 sty 2010, 20:17

Zamparini jakiś czas temu się na was śmiertelnie obraził, bo nie chcieliście kupić Toniego i ostatecznie wylądował w Fiorentinie, której jako bezpośredniego rywala Zamparini nie chciał wzmocnić. Z nim nigdy nie jest tak prosto, że wystarczy kasa.
Santacroce ma naprawde wielki talent.nie wiem jak w tym sezonie gra ale pewnie obnizyl loty bo o nim nie slychac
Na ławie siedzi. W zasadzie nic nie gra

A dobrym kandydatem jest Bocchetti. Bez niego Genoa zawsze traci 5 :lol: (w meczu z Interem też go nie było, sprawdźcie sobie wynik :twisted: )

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 sty 2010, 20:22

Na ławie siedzi. W zasadzie nic nie gra
bo cale Napoli zawodzi.owszem Fabiano obnizyl loty ale talent nadal ma i moze byc wielkim obronca.on, Hamski i Lavezzi powinni jak najszybciej odejsc dla dobra swoich karier.oby tylko zostali we Wloszech

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 sty 2010, 20:25

Mowi sie, ze Inter wypozyczajac do Genoi (maja polowe karty Bonucciego a Ranocchia gra na wypozyczeniu) Suazo zaczyna podchody pod Ranocchie. Bonucci to z kolei nasz wychowanek co wpisuje sie w nasza polityke skupowania drożej własnych wychowanków :P. My układy z Preziosim mamy tez swietne a co duzo ukrywac Materac a byc moze i Cordoba moga sie po sezonie pożegnac z Interem. Kjaer to cel wielu czołowych zespołów, nie tylko tych z Serie A. Zobaczymy w lecie rozgrywka bedzie ostra, ale generalnie w tej chwili nie ma co dywagowac gdyz akurat ta trojka notuje wysokie noty (Kjaer juz drugi sezon) i zainteresowanie lepszych ekip jest naturalne bez dorabiania ideologii kto jest bliżej.
Santacroce w tym sezonie to piłkarz naprawdę na miarę Napoli
Tego to juz zupełnie rozumiem, bo Fabiano w tym sezonie rozegrał dwa mecze. Talent ma niewatpliwy, ale ten sezon jest chyba juz stracony i akurat z tym kotem w worku moge sie zgodzic, ale nie ze wzgledu ze jest to gracz typowy dla Napoli tylko, ze jego dyspozycja jest wielka niewiadoma.
bo cale Napoli zawodzi
Luknij w tabele. Zawodzili pod Donadonim. Mazzarri poukładał ten zespoł.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 sty 2010, 20:30

bo cale Napoli zawodzi
luknij na tabele :wink:

Od kiedy prowadzi ich Walter Mazzarri (8 kolejka), notują naprawdę dobre wyniki i idą w górę tabeli. Nie przegrali nawet meczu.

Kufa Babel mnie uprzedził :evil:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 sty 2010, 20:51

Świetny mecz, ważne 5 bramek przed niedzielnym meczem.
Ambrosini potrafi czasami zaskoczyć. Grał jakby natchniony, szkoda że zabrakło sił.
Boriello znów na plus, bramka może i ze spalonego ale bardzo ładna, jeszcze bardziej uwierzy w siebie. Jeżeli będzie zdrowy to Dzeko nie jest najważniejszy, są inne formacje które potrzebują wzmocnienia.
Jeżeli w niedziele zagramy z takim zapałem i chęcią to wygramy, ciekawe co z Pato. Na pewno się przyda, chciałbym widzieć jego pojedynki z defensorami starej damy. Seedorf raczej nie zagra, to dobrze bo zwalnia grę robiąc niepotrzebnie kółeczka... mam nadzieje że David wykorzysta okazje i wskoczy za niego do 11 bo Leonardo nie jest Ancelottim i posadzi Seedorfa a Holender niech szykuje formę na Ligę Mistrzów bo będzie potrzebna.

Mattia
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mattia » 07 sty 2010, 22:44

Che Milan!

Nie popadałbym jednak w hurraoptymizm przed meczem z Juve, ciężko mi wskazać w nim faworyta. Stara Dama nie będzie robiła takich numerów w obronie jak Genoa, zostawi mniej miejsca, bliżej będą grały ich formacje

To dopiero w niedzielę, na razie macie pełne prawo degustować wczorajszy mecz Milanu, świetny mecz

Pzdr,
Mattia

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 sty 2010, 9:38

Beckham z odzysku po recyklingu dalej gra dobrze :lol: Ambrosini rowniez zagral swietny mecz. Ronaldinho wraca do wielkiej formy. Dida jakos mnie dalej nie przekonuje w waszej w bramce. Mysle ze Milan ma szanse powalczyc z Juventusem, ale musi zagrac tak samo dobrze jak z Genoa.

Witam po przerwie technicznej :lol:

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 08 sty 2010, 12:06

kapitalne zawody, kolejny trzy punkty ciesza !

jesli chodzi o personalia, to dida potwierdza rowna forme. od czasu gdy puścił klopsa w madrycie wydaje sie byc bardziej zdeterminowany. dla mnie numer jeden na dzien dzisiejszy, ma spory kredyt zaufania. martinho pytanie do ciebie. skoro dida cie nie przekonuje, ja nie moge mu nic zarzucic, w ostatnich 7-8 meczach ani jednego wiekszego błedu. to powiedz mi jak tam piłkołapacze z monachium, wy to macie wynalazki ? :wink:

dalej defensywa. abate dosc przecietnie, bramka idzie na jego konto do społki z ambrosinim. zbyt malo aktywny w ofensywie. jest młody uczy sie gry na nowej pozycji, do tego nasz wychowanek mozna mu wybaczyc. mysle ze leo wystawiajac go w pierwszej jedenastce, wzial jego walory szybkosciowe, ktos musial smigac za suazo :wink: sandro nesta druga bramka na jego konto, brak koncentracji przy tak korzystnym wyniku, coz zdarza sie. ale zawodnikowi o jego klasie nie przystoi. poza tym bezbłedny i pewny. t.silva z nesta doskonale sie rozumieja. czyscil wszystko co mial, do tego bramka. bede z niego ludzie, wierze w niego od samego poczatku. mysle ze co zle to juz za nim, po kilku fatalnych błedach z poczatku sezonu widac juz ewidentny progres.

druga linia. zaczne od pirlo do społki z rino. obaj jak dla mnie bezpłciowi. zagrali dosc poprawnie, ale bez fajerwerkow. pirlo to z checia bym pozegnal, zwykly spacerkowicz. raz na piec spotkan zagra z ikrą :wink: dalej ambrosini piłkarz meczu. byl wszedzie na boisku. czyscil wszystko w srodku do tego kapitalny w ofensywie. dwa karne wywalczone, jest w formie. oby to w niedziele potwierdził. beckham nigdy jakos za nim nie przepadalem. przyznaje ze rok temu jak do nas przychodzil to spodziewalem sie ze odbebni u nas poł roku zarobimy na nim spoko gotowki, potem odejdzie i jakos to bedzie. strasznie sie myliłem :oops: jednak nie tylko pod wzgledem marketingowym przynosi korzysci. widziałbym go w pierwszej 11 kosztem własnie pirlo. ciekaw tez jestem jakby zagrał na pozycji seedorfa. moze w pucharze włoch bedzie mial okazje. pozycja prawoskrzydłowego w trzyosobowym ataku, to jednak nie miejsce dla anglika. brakuje dynamiki i mysle ze pierwsze 30 min meczu ewidentnie pokazaly jak to wyglada. fakt wynik piekny, ale juve to nie genoa i ktos mysle ze jesli wyjdziemy w podobnym ustawieniu to moze byc za malo na juve. skoro nie ma kaczora, to trzeba jakos zmodyfikowac skład, bo na kontry to bedzie tylko dinho i osamotniony boriello. ronaldinho - wrocił usmiech, wraca dynamika, wraca ronaldinho. z meczu na mecz widac progres co cieszy. skresliłem juz roniego, jak widac pochopnie. mistrz asyst, pozycja lewoskrzydlowego to jest to. oby tak dalej dinho, potwierdz to w niedziele \o/ pozostal boriello dojrzal piłkarsko, dobrze mu zrobil pogut w genui. idealnie pasuje do koncepcji leo. silny fizycznie, dobrze sie zastawia i swietnie gra tyłem do bramki. kolejne dwie bramki ciesza, szczegolnie ta druga przepieknej urody. to firmowe zagranie boriello, co potweirdził to strzelajac podobnie w meczu z parma.

przyjemna dla oka jest taka gra, oby tak dalej ! forza milan !

jesli chodzi o niedzielne spotkanie to galliani potwierdził absencje zambrotty i seedorfa. pod znakiem zapytania stoi wystep pato. kaczor musi wrocic, wydaje mi sie ze moze byc decydujacy w niedziele. jego powrot jest fundamentalny. na dzien dzisiejszy szanse oceniam 60/40 dla juve. jest wroci alexandre nasze szanse wznacząco wzrosna :wink: Forza Ragazzi !

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 08 sty 2010, 14:46

Nie najlepsze informacje nacierają z Włoch które mówią o tym że może Pato nie zagrać w meczu z Juve a nawet z Interem :shock: .Oby to była tylko zasłona dymna ze strony Rossonerich bo bez niego tracimy bardzo dużo w ataku :? .Bo jeszcze strata dwóch podstawowych obrońców Zambrotty i Oddo czy Seedorfa można przeboleć to brak Pato w niedziele może być decydujący i nie da to nam 3 punktów które chcemy zdobyć w Turynie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 sty 2010, 23:18

Patrząc na ostatnie dwa dni w lidze włoskiej trudno powiedzieć, czy powinniśmy się bardziej obawiać piłkarzy Sieny czy Juventusu, co mówię bez złośliwości - Siena wczoraj pokazała zęby i mogą być bardzo groźni w starciu z nami, szczególnie przy talencie niektórych piłkarzy do lekceważenia takich ekip.
W środę mecz z Novarą i bardzo liczę na taki skład:
Storari, Bonera, Albertazzi, Kaladze, Jankulovski, Flamini, Strasser, di Gennaro, Verdi, Abate, Huntelaar, choć to tylko marzenia, pewnie i tak parę minut podstawowe gwiazdy jak Ronaldinho czy Pirlo dostaną, bo zwyczajnie przez kontuzje brak nam zmienników. :(
Najważniejsze, żeby na Inter Pato, Seedorf i Zambrotta (w kolejności od najbardziej potrzebnego) się zdążyli wykurować, bez nich może być naprawdę ciężko o jakikolwiek dobry wynik, Inter zagra przeciwko nam zdecydowanie lepiej niż wczoraj.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 10 sty 2010, 23:19

A gdzie tu może byc złośliwośc? Na chwilę obecną to każdy zespół z ligi jest w stanie nas klepnąc.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sty 2010, 23:21

i dlatego klepła nas nawet ostatnia Catania....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”