Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 759

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 sie 2012, 12:35

Mylisz. Park przyszedł za śmieszne pieniądze jako jedna z alternatyw do składu po dobrych sezonach w PSV, gdzie zdążył się pokazać nie tylko w Eredivisie ale i w LM. Było mniej więcej wiadomo czego po nim oczekiwać i to dostaliśmy a nawet nieco więcej. Herrera to gość, o którym w zasadzie nic nie wiadomo poza tym, że jest talentem z Ameryki Płd. i że będzie kosztował sporo pieniędzy.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2012, 12:35 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 sie 2012, 12:35

Dr.Football1 pisze:Chyba nie bylo wielkich oczekiwan co do Parka kiedy przechodzil do MU,a Koreanczyk bardzo ladnie sprawdzil sie w MU. Podobnie nie ma wielkich oczekiwan w stosunku do Herrery czy sie mysle ?
Park jak do nas przechodził regularnie reprezentował Koreę i miał bardzo udany sezon z PSV, gdzie był kluczową postacią tej drużyny, a doszli wtedy do półfinału LM i dość pechowo odpadli z Milanem grając naprawdę świetną piłkę. Może nie było oczekiwań na miarę gwiazdy światowego formatu, ale jednak wtedy większość fanów była bardzo zadowolona z tego transferu, szczególnie że nie kosztował dużo. Wydaje mi się że Herrera to jednak trochę inna bajka. Dla mnie bliższym porównaniem byłby chyba Rafael, też wtedy nie mieliśmy zbyt solidnie obsadzonej prawej obrony i wszedł na tą pozycję młokos z Brazylii.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 sie 2012, 12:41

Ta, tyle, że ani Rafael ani Park nie kosztowali 13 mln euro, o których się mówi. Wiem, że realia rynku się zmieniły od tamtych transferów ale za tę kasę można się już naprawdę solidnie wzmocnić. Póki co to tylko plotki ale coś może być na rzeczy. Ferguson ma niby nosa do takich transferów ale średnio mi się podoba ten coraz liczniejszy zaciąg z Ameryki Płd, tym bardziej, że tak jak wspomniałem za tę kasę można by było powalczyć o jakieś realne wzmocnienie a nie kolejny talent, który może i wypali ale równie dobrze za dwa lata nikt nie będzie o nim pamiętał.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 sie 2012, 12:54

Informacje na temat tego zawodnika podało jakieś wiarygodne zródło ?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 sie 2012, 13:01

O zainteresowaniu pisało Sky Sports, o ofercie Guardian i Telegraph, o 13 mln czytałem tylko tu i na jakimś innym forum ;)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 sie 2012, 13:04

Rossi pisze:Informacje na temat tego zawodnika podało jakieś wiarygodne zródło ?
Prezes klubu wypowiedział się, że jesteśmy zainteresowani, ale nie było jeszcze oficjalnej oferty. Oferta 13mln jest z niepotwierdzonych źródeł.

Tutaj są jakieś informacje które znalazłem przed chwilą:
Mexico ace Hector Herrera has not yet held talks about a move to England, with Manchester United and Liverpool both interested.

The 22-year-old Pachuca midfielder is believed to be wanted by both Manchester United and Liverpool following an impressive display at the Olympics.

Herrera insists he is not in discussions with any club, but admits he has read about the interest and would relish the chance to move to Europe.

"The truth is that so far I know nothing about what is happening, I am not aware," he told Raza Deportiva.

"From what I've heard, there has been some news, but I have had no approach from the Pachuca club president or the people from Manchester.

"If given the opportunity to emigrate to European football of course I'd go but I have wait to see what the club officials say."

Herrera has only been in Pachuca's first-team for the last 12 months and he admits to being shocked by his rapid rise.

"I did not expect it so soon, I did not expect these big clubs to be tracking me after such a short time, but this is the result of the sacrifices I have made."

Pachucha's sporting director Andres Fassi has been quoted claiming both United and Liverpool have registered their interest.

"We know he's going to emigrate to England. Manchester United and Liverpool have talked to us," he said.

"We want him to continue with Pachuca. But when he decides to leave, the club will give him the opportunity to do so."

Herrera did play down claims that he has talked with United's Javier Hernandez about moving.

"No, as I said, there wasn't any approach or any talks. And I haven't had the pleasure of getting to know Chicharito," he said.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 sie 2012, 13:21

Oferta 13mln jest z niepotwierdzonych źródeł.
ESPN pisze o 10mln.Mogę się mylić,ale mi osobiście ten transfer zalatuje Bebe i szczerze wątpię by to był ktoś kto będzie dzielił i rządził w środku pola United.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 sie 2012, 13:33

ryba_82 pisze:
Oferta 13mln jest z niepotwierdzonych źródeł.
ESPN pisze o 10mln.Mogę się mylić,ale mi osobiście ten transfer zalatuje Bebe i szczerze wątpię by to był ktoś kto będzie dzielił i rządził w środku pola United.
Jak już miałby czymś zalatywać, to bardziej Klebersonem według mnie. Bebe to historia z trochę głębszego kapelusza.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 sie 2012, 13:54

Wydanie takiej kasy na tego młodziaka to wielka farsa i nic więcej. Tym bardziej, że my na prawdę potrzebujemy ogarnąć środek pola. Podczas gdy inni trenerzy nurkują w Europie i wyciągają sprawdzonych graczy, My na podstawie IO (które pokazały jak bardzo dalece mylne jest myślenie, że w warunkach europejskich tacy gwiazdorzy jak Neymar i spółka sprawdzają się) dajemy kokos za cholera wie kogo. I w tym wypadku to nawet niby jak ma się obronić argument że to jest inwestycja w przyszłość, skoro my na gorąco potrzebujemy wzmocnień a ten młokos zanim się zaaklimatyzuje to będziemy się bić o 4 miejsce w lidze... Wydaje mi się, że Ferguson na siłę chcę pokazać swój kunszt i oczarować wszystkich jakimś transferem z dupy, żeby mu klaskali. Ale to nie zawsze wypala i zespół może na tym sporo stracić.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 sie 2012, 13:55

Kleberson był trochę bardziej znanym grajkiem gdy przychodził do United niż ten cały Herrera.Gdyby nie IO w Londynie to ciężko byłoby cokolwiek o nim napisać a i tak można niewiele nawet takiemu Doctorowi.Jeśli mnie pamięć nie myli to Kleberson przychodził do Was jako wielki talent,który miał rzucić na kolana piłkarską Europę a tutaj mamy do czynienia z piłkarzem całkowicie nieznanym,który tak jak pisał Morrow może okazać się prawdziwym strzałem w dziesiątkę a równie dobrze nikt za dwa lata nie będzie o nim pamiętał.Ja tam życzę mu jak najlepiej,ale na Waszym miejscu nie takiego transferu bym oczekiwał.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 sie 2012, 13:59

Na takie rzeczy można pozwolić sobie jeśli kadra jest pełna i zostaje trochę kasy. A nie w momencie gry realne zdają się być jeszcze jakieś ciekawe wzmocnienia, dające szansę lepszej gry całego zespołu. To ja już chyba wolę Kakę kupić... Albo jakiegoś dobrego fizjoterapeutę który poskłada nam do kupy zawodników.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 sie 2012, 14:04

ryba_82 pisze:Kleberson był trochę bardziej znanym grajkiem gdy przychodził do United niż ten cały Herrera.Gdyby nie IO w Londynie to ciężko byłoby cokolwiek o nim napisać a i tak można niewiele nawet takiemu Doctorowi.Jeśli mnie pamięć nie myli to Kleberson przychodził do Was jako wielki talent,który miał rzucić na kolana piłkarską Europę a tutaj mamy do czynienia z piłkarzem całkowicie nieznanym,który tak jak pisał Morrow może okazać się prawdziwym strzałem w dziesiątkę a równie dobrze nikt za dwa lata nie będzie o nim pamiętał.Ja tam życzę mu jak najlepiej,ale na Waszym miejscu nie takiego transferu bym oczekiwał.
Kleberson przybył do nas po udanych MŚ, nie wiem czy był wielkim talentem w ameryce, bo nie śledziłem wtedy tych informacji zbyt dokładnie. Herrera ma jeden sezon w lidze meksykańskiej za sobą i udane IO. Wydaje mi się, że są jakieś analogie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 sie 2012, 14:06

Ja nie rozumiem co mogą nam dać transfery zawodników pokroju Erikssena czy Dembele. Mamy już podobnych grajków, a nam potrzebni są inni. Nie wiem czy ten Meksykanin do takich należy, ale z tego co czytałem to twardo grający box to box, a właśnie kogoś takiego chętnie bym widział u nas od dawna. Wprawdzie nie imponuje warunkami fizycznymi, ale no cóż - nie zawsze można mieć wszystko :)

I wcale nie potrzebujemy kogoś na gwałt, potrzebujemy raczej alternatywy dla Carricka i zawodnika, który w niektórych meczach zagra obok niego aby wzmocnić defensywę.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 sie 2012, 14:16

Też uważam, że po transferze Kagawy zupełnie nam niepotrzebny Eriksen. Dembele idzie jakoś przekwalifikować i to ciekawy gracz ale nie o taką charakterystykę do końca mi chodziło. Też więcej widzę związku z zainteresowaniem Herrerą z Klebersonem niż z Bebe, Bebe został wzięty zupełnie znikąd, Ferguson przed transferem podobno nie widział go na oczy, historia jak z bajki, tyle, że życie to nie jest bajka więc kariery wielkiej nie zrobił i zapewne nie zrobi. Herrera jakieś możliwości ma i może kiedyś coś z niego będzie, zgadzam się, że potrzebny nam twardy box-to-box, ktoś kto wyczyści przed polem i ewentualnie podłączy się do przodu z naciskiem jednak na grę defensywną. Wydaje mi się jednak, że ciężko upatrywać w tym sezonie kogoś takiego w 22-letnim Meksykańcu, który waży 69kg przy 180 cm wzrostu i zagrał raptem jeden sezon w lidze meksykańskiej a jego największym sukcesem jest dobry występ na IO. Gdybyśmy szukali alternatyw albo opcji za 2-3 lata, proszę bardzo ale żeby nasz skład był kompletny potrzebujemy kogoś na teraz.

Póki co to tylko plotki więc podchodzę do tego z dystansem. Jak trafi do nas nie będę zaskoczony bo to ruch w stylu Fergusona choć cena martwi, nie będę jednak zdziwiony jeśli już nikt nie trafi na OT w tym okienku.

Temat Kaki dla mnie nie istnieje, nie jesteśmy domem spokojnej starości, spora pensja dla gracza mimo wciąż przyzwoitego wieku już w zasadzie wypalonego i mającego częste problemy z kontuzjami? To ja już wolę żeby ta kasa poszła na pensję Naniego. To jedno, a drugie, że zupełnie nie potrzebujemy Brazylijczyka.
I wcale nie potrzebujemy kogoś na gwałt, potrzebujemy raczej alternatywy dla Carricka i zawodnika, który w niektórych meczach zagra obok niego aby wzmocnić defensywę.
Dokładnie to.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 sie 2012, 14:24

Wydaje mi się, że są jakieś analogie.
Rozumiem,że chodzi Ci o oba turnieje.Mi natomiast o znajomość piłkarzy szerszej rzeszy kibiców.Zarówno Bebe jak i Herrera to dla mnie takie króliki wyciągnięte z kapelusza przez Fergusona o których świat praktycznie nic nie wie w chwili transferu.Natomiast Kleberson przychodził do Was jako mistrz świata,w dodatku z reprezentacją Brazylii do której byle kto nie trafia.

EDIT:
Morrow :beer:
Ostatnio zmieniony 23 sie 2012, 14:27 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”