Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 77

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 05 lis 2011, 19:49

Pamiątka Nevena ze starcia z Kyrgiakosem:

Obrazek

Dla mniej zorientowanych Neven i Grek wyskakiwali do górnej piłki i Grek uderzył Serba z łokcia twarz, gdyby sędzia miał oczy to to była ewidentna czerwień. No ale nie dał nawet żółci... Ponoć 6 tygodni pauzy dla naszego stopera (pęknięta kość czaszki), więc będzie Santana w środku z Matsem, co w sumie nie powoduje spadku jakości obrony, ale w razie gdyby któremuś z nich coś się stało to nie mamy zmiennika na ławkę na środek obrony, więc dmuchać i chuchać na nich ;) W listopadzie gramy takie wyjazdowe mecze jak np. z Bayernem czy też z Arsenalem, więc niech się obaj zgrywają jak najszybciej.
Wiecie kto oddał najwięcej strzałów dziś na bramkę Wilków? Marcel Schmelzer (4) czyli boczny obrońca, który nawet gola nie strzelił dziś :D

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 05 lis 2011, 22:57

Schmelzer może bramki nie strzelił ale po tym strzale z 35 metrów z pierwszej połowy co w okno szła mogła być bramka kolejki jak nie sezonu :)

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 lis 2011, 11:32

sbQ pisze:
Ebi pisze: No fakt, że VFL szczególnie w ostatnich dwóch sezonach to kompletna zbieranina wypaleńców, przegrańców i wykolejeńców. Nakupowali samych spadów jak Hleb, Salihamidzzić, Helmes i wielu innych co nie jest dobrym pomysłem, bo o ile znane naziwks są, to jednak ich lata świetności były w innej epoce.
VFL nie różni się zbytnio od tego Schalke, które Magath prowadził ostatnio.
Z tego co pamiętam to Schalke w zeszłym sezonie osiągneło półfinał LM :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 lis 2011, 17:55

Kagawa w meczu z Wolfsburgiem :) Gracz meczu jak dla mnie razem z Piszczkiem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 gru 2011, 16:25

Naprawde niezle spotkanie na Borussia Park. Lewy w znakomitej formie,naprawde jestem pod duzym wrazeniem gry Roberta od poczatku tego sezonu.

Szkoda,ze nie ma Reusa,bo to zawodnik,ktory potrafi zrobic roznice,a zastepujacy go Bobadilla to raczej nie ten rozmiar kapelusza.

Do perelek BMG (ter Stegen,Reus) dolaczam oficjalnie 20-letniego Patricka Herrmanna - bardzo dynamiczny i swietnie wyszkolony technicznie skrzydlowy w starym stylu.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 gru 2011, 21:22

32' i już BVB wygrywa 2:0, jeszcze 2 gole i jest awans :D
Szkoda tylko, że Arsenal zalepia... Ale i LE dobre, najważniejsze byle te 4:0 osiągnąć

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 06 gru 2011, 22:40

no i niestety chlopaki spuchli :shock: :shock: :shock: :o :o

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 gru 2011, 22:44

No niestety LM troche zweryfikowala obecny potencjal BVB. A taki Bayern wygral najmocniejsza grupe w historii tych rozgrywek...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 gru 2011, 22:47

Taka miała być rewelacja tej edycji Ligi Mistrzów, a tu 4 punkty....

No, ale dzisiejsza porażka mnie cieszy, bo podopieczni DD zagrają w następnej rundzie, a nie Olimpiakos :D
No i śliczny gol Valbueny na wagę awansu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 gru 2011, 22:48

THEMANIEK pisze:A taki Bayern wygral najmocniejsza grupe w historii tych rozgrywek...
Co :?:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 06 gru 2011, 22:49

Dortmund runął [']

Ten cały Perisić jest po prostu żałosny, do tego druga, wymuszona kontuzją zmiana - Antonio Da Silva - również na tle Kehla wielka słabizna. Dlaczego Grosskreutz nie grał? Borussia nie ma ławki, mają dobrych 12 zawodników, reszta niestety znacznie odstaje.
W superpucharze Niemiec zajebiście podobał mi się Gundogan, ale od tamtego czasu też znacznie obniżył loty.

Wkurwiła mnie OM, bo nic nie grali, a są w 1/8 - przynajmniej słaby potencjalny rywal dla Realu. :P

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 gru 2011, 22:50

środek pola się połamał całkowicie, brak schmelzera i suboticia + barrios bez formy, tak poniekąd można tłumaczyć słabą grę w LM. No nic, teraz chłopaki skupią się na lidze i aby udało się obronić mistrza.

Grosskreutz jest dobry, ale żeby wspomagać defensywę, więc nie dziwi mnie decyzja Kloppa, że wolał Perisicia, no ale ten pokazuje, że jest pod formą zdecydowanie. Najbardziej boli, że zarząd wolał jego niż Reusa...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 gru 2011, 22:50

Baaardzo mi się nie podoba, że Dortmund odpadł. Znów całą wiosnę będą się opierdalać cały tydzień i przygotowywać do jednego, jedynego meczu na tydzień. Dzisiaj zmiana Da Silvy tragiczna, od jego wejścia wszystko się posypało. Naprawdę, można by kogoś innego spokojnie wpuścić. Brama na 2:1 zawalona przez Piszczka, którego Remy zgubił na 2 metrach. Wtedy zeszło powietrze i było wiadomo, że jest po jabłkach. Druga połowa to śmiech na sali. Sorry, ale jakbym był kibicem BVB to po takiej połowie bym się wkurzył. Wychodzi mi jednego z tego meczu oraz z pucharów: nie macie odpowiedniego zaplecza, czytaj rezerwowych. Drugi sezon z rzędu dajecie dupy w pucharach. Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i za rok musi być lepiej. Ale, jak mówiłem, wcale mi się nie podoba to wasze opierdzielanie się wiosną. Bayern będzie musiał zapieprzać na maxa w każdym spotkaniu LM, DFB Pokal i Bundesligi, a wy będziecie jeździć na akcje charytatywne w środku tygodnia.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 gru 2011, 23:09

Wszedzie piszesz o Hummelsie, jedno Ci powiem, że jeśli Borussi przegrywa mecz frajersko tzn. że obrońca też w tym zawinił meczu nie widziałem, ale nie chcę go w drużynie i to od zawsze gadam, że do Juventusu się nie nadaje, renoma Bonucciego, chwalenie kolesia za przebłyski jest bardzo słabe.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 gru 2011, 23:17

Przecież chyba obrońce oceniamy z ilości przepuszczonych akcji pod bramkę bramkarza, każdy to wie, co nie? To po teorii praktyka, którą ten facet oblewa, jestem jego hejterem, bo łączą go z Juventusem, tak to bym się nawet nie odzywał na jego temat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”