Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 77

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 sty 2010, 0:20

- Nie zdecydowałem się na transfer do Turcji, gdzie oferowano mi większe zarobki niż w Anglii. Mogłem podpisać kontrakt na pięć lat i się ustawić na całe życie. Postawiłem na sport, bo chcę coś jeszcze osiągnąć
http://www.sport.pl/sport/1,65025,74881 ... tonie.html

Trzeba było iść ustawić się na całe życie i grać. Tutaj ani gry nie będzie, ani takiej kasy, chociaż i tak pewnie starczy do końca zycia :wink: Naprawdę bardzo mocno się zdziwię jeśli Mucha wygryzie ze składu Howarda.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2010, 16:41

Ponoć Robinho powiedział w jakimś radiu, że wraca do Brazylii kontynuować karierę :think:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 24 sty 2010, 19:47

dziwny sposób na kontynuowanie kariery xD
dla nich to i tak "Wszystkie drogi prowadzą do.... Brazyli :jupi: "

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 sty 2010, 19:51

fieldy pisze:Ponoć Robinho powiedział w jakimś radiu, że wraca do Brazylii kontynuować karierę :think:
Z tego co ja czytałem, to chce wrócić do Santosu, by w przyjaznym dla siebie, rodzinnym otoczeniu przygotować się do Mundialu. Tzn. może nawet nie tyle, że chce bo powiedział: "- To byłoby wyjątkowe, gdyby udało mi się wrócić do Santosu. Gra tam bardzo by mi pomogła w przygotowaniach do MŚ 2010. To mój dom, znam wszystkich". Prasa już to zinterpretowała tak, żeby brzmiało ciekawie. Prawda zapewne leży gdzieś pośrodku.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 sty 2010, 12:09

Piłkarze Celticu Glasgow zalewają powoli Anglię niemal jak Polacy przyjeżdżający do pracy. Ponoć działacze wicemistrzów Szkocji zaakceptowali już ofertę Burnley za Danny'ego Foxa, a Middlesbrough prowadzi zaawansowane rozmowy ze Stephenem McManusem. Skąd to nagłe rozkupywanie Celticu przez angielskie kluby?

A czy mógłby mi ktoś nieco więcej powiedzieć na temat Kevina Kilbane'a z Hull City? Ponoć może powędrować w odwrotnym kierunku.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 27 sty 2010, 11:52

Craig Gardner z Aston Villi do Birmingham, blisko odejścia jest także Habib Beye, którym zainteresowanie wyraził Steve Bruce, rozmowy podobno w toku.
Oby nie skończyło się to tak jak w sezonie poprzednim, kiedy w końcówce sezonu nie było komu grać w Villi, bo kadra wąska, a zawodnicy pierwszego składu nie dostają wolnego.

Sky podaje również, że Robinho na 98% zostanie wypożyczony do Santosu. Sytuacja ma wyjaśnić się w ciągu kolejnych 24 godzin.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 sty 2010, 16:26

Nareszcie zmiana ankiety. Dobra robota. :wink:

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 27 sty 2010, 22:10

Giovanni dos Santos odszedł na wypożyczenie do Galatasaray Stambuł.
http://www.igol.pl/article,18045.html

może tam sobie pogra, bo w Spurs dużo nie grał

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 sty 2010, 11:42

Oficjalnie : Eidur Gudjohnsen w Tottenhamie.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 28 sty 2010, 11:49

KajoFC pisze:Eidur Gudjohnsen w Tottenhamie
Nie bardzo wiem gdzie Harry ma zamiar upchnąć Islandczyka. Nie będzie przecież grał pomiędzy linią ataku i pomocy bo tam są już Modrić i Kranjcar. W ataku też niemała konkurencja, bo to już 5 zawodnik z ambicjami na 11. Dla mnie dziwna decyzja.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 sty 2010, 11:52

Podobno Pav jest blisko powrotu do ojczyzny. Może teraz szybciej odejdzie z WHL ;)
Ponadto Gudi może grać w środku pomocy też (z jakim skutkiem to inna sprawa), a w Spurs mają właściwie tylko Toma, Palaciosa i Jenasa na te pozycje.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 01 lut 2010, 15:09

Younes Kaboul wrócił do Tottenhamu. Cena w związku z problemami Portsmouth wysoka raczej nie była, ale mimo to i tak nie do końca potrafię zrozumieć ten ruch londyńskiego klubu. Marokańczyk jest zawodnikiem sporo gorszym od Bassong i Dawsona, a kiedy wrócą King i Woodgate (jeśli w ogóle) to będzie 5 wyborem. A pewniejszym piłkarzem na środku obrony wydaje mi się także Corluka.
Alan Hutton jest bliski odejścia do Sunderlandu, na gwałt szukany jest także nowy pracodawca dla Pavlyuchenki.
Benni McCarthy zasilił West Ham, kwota transferu nie została ujawniona. West Ham walczy także z Portsmouth o sprowadzenie Mateji Kezmana oraz Mido. Małe problemy z atakiem :?:
Sam Allardyce pragnie wypożyczyć Benjaniego z MC oraz Arune Dindane z Portsmouth.

Ostatnie dni zawsze najciekawsze :)

Wiem, że to wątek na inny temat, ale w zeszłym tygodniu Crystal Palace otrzymało karę -10pkt za to, że nie płacili piłkarzom na czas. Z tym samym problemem boryka się zespół Avrama Granta. Co prawda udało im się dotrzymać swojego deadline w styczniu, ale kto wie czy nie czekać ich będzie taka sama kara jeszcze w tym sezonie.

100th

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 lut 2010, 15:47

Ten Diomansy Kamara wypożyczony do Celtiku to jakieś solidniejszy napadzior? Jaka jest charakterystyka jego gry w ataku? Wygląda na to, że będzie podstawowym graczem, zwłaszcza jeśli "gwiazdeczka" McDonald odejdzie do "Boro", co po tym jak się ostatnio zachował jest niemal pewne.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 lut 2010, 16:05

Podobno Jermaine Pennant może wrócić na Wyspy. O zawodnika walczą Stoke i Wigan.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lut 2010, 16:51

Bieda w tym roku.

BBC Sport's Simon Austin: "I've just been to interview a sports consultant at Deloitte. They estimate only £21m has been spent in the January transfer window so far, compared to £170m last year and £150m in January 2008. There haven't been any £10m signings this year and only one for £5m, which Spurs paid Portsmouth for Younes Kaboul. There were seven £10m signings last January - three were made by Manchester City (Nigel de Jong, Craig Bellamy and Wayne Bridge), three by Spurs (Wilson Palacios, Jermain Defoe and Robbie Keane) and one by Arsenal (Andrey Arshavin).

Mnie zastanawia dlaczego Wenger nie zdecydował się na Begovica, który jest młodszy chyba nawet od Fabiana, a lepszy od Almuni. Portsmouth dostałoby 3 mln i wzięłoby z pocałowaniem ręki. Ale Wenger woli wierzyć w swoich :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”