Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 sty 2007, 19:23
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 13 sty 2007, 18:39
macko001
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 sty 2007, 19:10
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 13 sty 2007, 23:34
Babel pisze:Prawda jest taka, że nasza eksportowa czwórka, przy wzmocnieniu ławki rezerwowych bez problemu poradziła by sobie w Serie A1 czy w rosyjskiej Superlidze.
LookAsh
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 sty 2007, 23:58
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 14 sty 2007, 0:26
Babel pisze:Wiadomo, że takie druzyny jak Tonno Calippo Valentia, Verona czy Padwa są słabsze od naszych ekip. A co pokazały mecze Skry z Maceratą i Częstochowy z Modeną jestęsmy w stanie wygrywać i z najsilniejszymi, jednak pewnie nie jestęsmy w stanie wygrywac regularnie.
Babel pisze:. I wszystko było oki tylko komentator Sport Klubu [']. Gość cały czas na Sartorettiego wołał Satoretti. To tak jakby ktos Maradona czytał Madona. A jego wiedza siatkarska ograniczała się do: Stefan Hubner, 31 lat, 200 cm wzrostu urodzony w Bielefeld. Zepsuł mi całą siatkarską uczte.
Tak swoja droga jakby jakiś domorosły komentator potrzebował korepetycji z siatkówki to moj numer 0 700 454 000. Nie wiem skąd takich ludzi biorą.
LookAsh
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 sty 2007, 0:38
Bo generalnie w drużynie z Trydentu atak rozkłada się na środkowych i na Andre. Winiarski w ataku jeszcze huśta formą, choć zdarzały mu się wybitne mecze gdzie zdobywał po 20 punktów. Miom zdaniem kwestia przybrania tężyzny (oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu) fizycznej i ogrania w lidze. W przyjęciu mimo 23 lat najwyższa klasa swiatowa. Jestem przekonany, że bedzie robił postępy. Tylko ciekawe czy dalej w Trydencie. Taki zawodnik przydał by sie MaceracieLookAsh pisze:W ekipie Trentino prym glownie wiodl ten brazylijczyk, ktory fantastycznie atakowal. Winiarski musi sie jeszcze troche poduczyc, ale jestem pewien , ze bedzie coraz lepiej.
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 sty 2007, 22:56
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 17 sty 2007, 23:29
LookAsh

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 17 sty 2007, 23:41
Ja Babel nie jestem, ale coś tam na ten temat wiem. Żeby sprawę gry dla Polski rozważał to nie słyszałem. Jednak jest opcja żeby grał dla nas. Wnioskuję tak z sprawy Rybaczewskiej - identyczna sytuacja. Tylko ona jest nieporównywalnie lepsza niż Łasko. Ona jakby chciała u nas grać to 2 lata karencji musi mieć. Więc Łasko jakby chciał to też go to czeka. Tylko po co? Wlazłego nie pokona, Szymańskiego tez nie. Nie miałby miejsca u nas w kadrze. We Włoszech ma łatwiej żeby grać w reprezentacji. Tak wbrew pozorom.LookAsh pisze:Babel a Ty nie wiesz czegos wiecej o siatkarzu Cuneo, zwanym Michal Lasko ? Wiem, ze ma polskie pochodzenie i ze jest synem mistrza olimpijskiego z Montrealu, ale czy on kiedys nie rozwazal gry w reprezentacji Polski i czy w ogole jest taka opcja, zeby on dla nas kiedys zagral ?
Nawet? Prawdopodobnie jeden z najbardziej utalentowanych siatkarzy w Polsce pokolenia 87 (mojego swoją drogą) i mówisz to słowo: "nawet". Do szerokiej kadry tej najszerszej - tej z której wyłonione zostaną obie reprezentacje na pewno zostanie powołany. Inna sprawa, że na tej pozycji jest bardzo duża walka, ale czas pokaże.LookAsh pisze:Jesli juz mowa o Seria A to warto podkreslic, ze mila niespodzianke w ostatniej kolejce sprawil Zbigniew Bartman, ktory zdobyl az 15 punktow, najwicej sporod wszystkich polakow w tej kolejce. Mysle, ze nawet jest sens powolac go na Lige Swiatowa.
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 sty 2007, 23:49
Coś tam wiem. Widziałem go w kilku meczach kadry Włoch. Michał Łasko tak jak napisałeś jest synem olimpijaczyka Lecha Łaski. Urodził sie we Wrocławiu 1981 roku, ma 202 cm wzrostu, gra na pozycji atakującego. Jest mańkutem co na pewno pomaga mu na prawym skrzydle, w ataku ma tzw. ciężka ręke czyli raczej atak siłowy. W sumie na tej pozycji to raczej standard. Podczas ME 2005 roku załapałem się na wywiad z Michałem dla TVP. Generalnie dość poprawnie mówił po Polsku i powiedział, że w sercu jest Polakiem ale siatkarsko został wychowany we Włoszech i gra dla Azzurich. Możliwe byłby powrót Łasko do kadry Polski, ale o ile się nie myle oznacza to 2 lata karencji. A przy tak rozwijajacym się Wlazłym i specyficznie atakującym Szymańskim, w dalszej perspektywie Gromadowskim wcale nie musi mieć łatwo z załapaniem się do 12. Zresztą pewnie nie bedzie próbował. Teraz jest jednym z liderów silengo Cuneo więc niech mu się wiedzie jak najlepiej.Babel a Ty nie wiesz czegos wiecej o siatkarzu Cuneo, zwanym Michal Lasko ? Wiem, ze ma polskie pochodzenie i ze jest synem mistrza olimpijskiego z Montrealu, ale czy on kiedys nie rozwazal gry w reprezentacji Polski i czy w ogole jest taka opcja, zeby on dla nas kiedys zagral
Nie zapominajmy, że Bartman jest jeszcze juniorem, a ci w perspektywie mają jeszcze MŚ w swojej kategorii wiekowej, więc raczej z tego wzgledu on jak i Jarosz zostanaa pominięci przez Lozano. Choć jak do końca sezonu będzi prezentował taką dyspozycje to chyba nie będzie problemu z innym cyklem treningowym dla Bartmana. Myśle, że na dzisń dzisiejszy Wika jest bliżej kadry.LookAsh pisze:Jesli juz mowa o Seria A to warto podkreslic, ze mila niespodzianke w ostatniej kolejce sprawil Zbigniew Bartman
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 18 sty 2007, 0:00
bellus pisze:Tylko po co? Wlazłego nie pokona, Szymańskiego tez nie. Nie miałby miejsca u nas w kadrze. We Włoszech ma łatwiej żeby grać w reprezentacji. Tak wbrew pozorom.
No wlasnie o to chdozi. Wsrod przyjmujacych jest niesamowita konkurencja i nawet Brazylia moze nam pozazdroscic takiego problemu bogactwa. Poza tym meczem ja jednak zadko slyszalem , aby Zbyszek sie czyms nadzwyczajnym wyroznial w lidze, i w ogole nie gral zbyt duzo a nalezy podkrslic, ze gra w zdecydowanie najgorszej druzynie ligi wloskiej. Mimo wszystko wg mnie na Lige Swiatowa wypadaloby powolac sklad czesciowo rezerwowy w ktorym miejsce dla niego powinno sie znalezc. Dalbym do niego Wike, Winiarskiego, Bakiewicza, Siezieniewskiego i Murka jesli chdozi o zawodnikow na ta pozycje.bellus pisze:Nawet? Prawdopodobnie jeden z najbardziej utalentowanych siatkarzy w Polsce pokolenia 87 (mojego swoją drogą) i mówisz to słowo: "nawet". Do szerokiej kadry tej najszerszej - tej z której wyłonione zostaną obie reprezentacje na pewno zostanie powołany. Inna sprawa, że na tej pozycji jest bardzo duża walka, ale czas pokaże.
No wlasnie slyszalem, ze w maju odbeda sie eliminacje do MSJ. Super skald sie zapowiaa, ktory moze nawet powalczyc o zloto. Szczegolne przyjecie bedzie super wygadalo: Bartman, Kurek, Janeczek, JaroszNie zapominajmy, że Bartman jest jeszcze juniorem, a ci w perspektywie mają jeszcze MŚ w swojej kategorii wiekowej, więc raczej z tego wzgledu on jak i Jarosz zostanaa pominięci przez Lozano. Choć jak do końca sezonu będzi prezentował taką dyspozycje to chyba nie będzie problemu z innym cyklem treningowym dla Bartmana. Myśle, że na dzisń dzisiejszy Wika jest bliżej kadry.
LookAsh
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 sty 2007, 0:15
Niestety (stety) tytuł drugiej drużyny globu zobowiązuje. Mamy stosunkowo łatwa grupe, więc podejrzewam że szanse gry dostanie troche debiutantów np. Możdżonek, Wika ale cel jest jeden - wygrana w LŚ, a poźniej ME. I trzeba to powiedzieć sobie jasno.LookAsh pisze:Mimo wszystko wg mnie na Lige Swiatowa wypadaloby powolac sklad czesciowo rezerwowy w ktorym miejsce dla niego powinno sie znalezc. Dalbym do niego Wike, Winiarskiego, Bakiewicza, Siezieniewskiego i Murka jesli chdozi o zawodnikow na ta pozycje.
Zazdroscic to moze nie bo Giba z Dante i Murilo jeszcze troche pograją, a na rynku brazylijskim tez pewnie roi sie od talentów najczystszej wody. Tylko ich nie znamy. Na pewno potencjał przyjmujących mamy wielki, choć raczej objawia się to atakiem niż odbiorem lecz nie ma na co narzekać.LookAsh pisze:nawet Brazylia moze nam pozazdroscic takiego problemu bogactwa
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 18 sty 2007, 0:31
Babel pisze:Niestety (stety) tytuł drugiej drużyny globu zobowiązuje. Mamy stosunkowo łatwa grupe, więc podejrzewam że szanse gry dostanie troche debiutantów np. Możdżonek, Wika ale cel jest jeden - wygrana w LŚ, a poźniej ME. I trzeba to powiedzieć sobie jasno.
LookAsh
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 sty 2007, 8:24
Babel
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio