Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 77

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 maja 2007, 20:15

Vianuch pisze: Solskierem.
Solskjaer...
Vianuch pisze: Scholsa
Scholes...

BaSSu pisze:Rayan
Ryan.

Co do uniwersalności Owena. Ja go widziałem w spotkaniu reprezentacji(głowy sobie uciąć nie dam, ale chyba na MŚ), gdzie grał na boku obrony. Zresztą to nie jest ważne. Sir Alex zapowiadał transfery przynajmniej 3 piłkarzy. Oczywiste było, że jednym z nich będzie właśnie Owen. Także nie rozumiem za bardzo dyskusji, czy bardziej przydałby się skrzydłowy, czy napastnik. Wciąz jest możliwość kupna i jednego i drugiego. Okno się nawet nie rozpoczęło. Owen był IMO potrzebny, bo Fletcher i O'Shea to żadne alternatywy.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 maja 2007, 20:23

Fletcher wg mnie jest najbardziej niedocenianym zawodnikiem w ManU. Chłopak mógłby spokojnie grać w pierwszym składzie i radziłby sobie. Trochę go szkoda bo może się zmarnować trochę jak będzie siedział na ławce. To właśnie on zamiast Owena mógłby zagrać w razie czego na środku. No ale Cris7 ma racje, transfer z Bayernu jest już prawie pewny. Zobaczymy czy trafiony czy też kasa w błoto. Wiadomo że nawet jeśli przejdzie to zostanie trochę gotówki na resztę ale chodzi mi o to że można by właśnie te pieniądze przeznaczyć na innych zawodników, którzy bardziej by się przydali zespołowi, a też nie są bardzo tani.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 22 maja 2007, 0:16

mistyk pisze:Szczegolnie na prawej badz lepiej pomocy.
Z tego co pamiętam Anglik grywał np. na tej pozycji w Bayernie, nie wiem jak w tym sezonie, bo nie mam możliwości oglądania BL, ale w zeszłym sezonie grał tam on, Salihamidzić i Scholl czasem o ile pamiętam. Więc nie krytykuj jak nie wiesz :roll:
BaSSu pisze:Djemba Djemba? Gdzie i kiedy?
Nie pamiętasz tego epizodu? Przyszedł chyba 3 lata temu jako wielki hit, a po roku odszedł jako wielki szit.

BaSSu pisze:Jeśli Rio i Vidic mają problemy to tak

Bardziej chodzi mi o Heinze :wink:

Cris7 pisze:Vianuch napisał:
Scholsa

Scholes...

Czyli co Chrisie, Scholes sie nie odmienia :?: :roll: A i nie musisz 2 razy tego samego postu nabijać. Jeden wystarczy :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 maja 2007, 10:04

Myślałem, że jak napiszę w mianowniku to zrozumiesz. Ale przeceniłem Cię. W dopełniaczku i bierniku będzie Scholesa, nie Scholsa. Ale już lepiej skończmy tę dyskusję.

I nieźle mi dojechałeś z tym nabiciem posta. :?

A BaSSu podejrzewam wie, że był ktoś taki jak Djemba-Djemba. Ale ani on, ani ja nie widzieliśmy go niegdy próbowanego w ataku :shock: Nie sprawdził się kompletnie - owszem, ale na środku pomocy lub jako DM. I nie był wcale jakimś wielkim hitem, bo wielkim hitem do może być przejście Shevy do Chelsea. Ale Eric miał być co najwyżej nadzieją na przyszłość/talentem.

EDIT: I nie Chrisie, tylko Crisie jak już musisz.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 22 maja 2007, 11:27

Cris7 pisze:Myślałem, że jak napiszę w mianowniku to zrozumiesz. Ale przeceniłem Cię. W dopełniaczku i bierniku będzie Scholesa, nie Scholsa. Ale już lepiej skończmy tę dyskusję.

:lol: Rozwaliłeś mnie. Leżę :lol:

Z tego co pamiętam Anglik grywał np. na tej pozycji w Bayernie, nie wiem jak w tym sezonie, bo nie mam możliwości oglądania BL, ale w zeszłym sezonie grał tam on, Salihamidzić i Scholl czasem o ile pamiętam. Więc nie krytykuj jak nie wiesz Rolling Eyes

Smith też był próbowany jako " następca " Keane'a w środku pomocy. Przypomina mi się Burkhardt w bramce :lol:
Vianuch pisze:Nie pamiętasz tego epizodu? Przyszedł chyba 3 lata temu jako wielki hit, a po roku odszedł jako wielki szit.

A Ty pamiętasz ? Czy tylko widziałeś na " onet " ? Bo ja widziałem, pamiętam, wiem że był pomocnikiem i to środkowym. Podobny epizod zaliczył Kleberson, podobnie się spalił, podobnie odszedł. Podobnie.

Cris7 pisze:EDIT: I nie Chrisie, tylko Crisie jak już musisz.

Cris7 - pan od polskiego :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 22 maja 2007, 15:22

Cris7 pisze:Co do uniwersalności Owena. Ja go widziałem w spotkaniu reprezentacji(głowy sobie uciąć nie dam, ale chyba na MŚ), gdzie grał na boku obrony.
Tak właśnie było i grał na tej prawej obronie z powodzeniem i myślę, że w razie czego mógłby tam zastąpić Gary'ego.
A skoro i przy zastępcy Neville'a jesteśmy, to dobrze, że z wypożyczenia wraca Bardsley. Jestem ciekaw w jakiej dyspozycji się znajduje młody Anglik. Choć szczerze mówiąc chętniej widziałbym u nas wcześniej Simpsona, niż Bardka, no ale już niech Ferguson to osądzi.
Cris7 pisze:Fletcher i O'Shea to żadne alternatywy.
IMO co do Fletchera się nie zgodzę. W zakończonym niedawno sezonie, gdy tylko występował, prezentował się co najmniej dobrze, więc nie podzielam Twojego zdania co do Fletcha. Zagrywa świetne długie piłki, ma niezły przegląd pola i niespożyte siły, walćzy o każdą piłkę.
A O'Shea? Sheasy nie jest geniuszem futbolowym, co to, to nie, ale jest to zawodnik, który wkłada całe swoje serce w grę dla United i jest takim dobrym duchem drużyny. Jeśli nie przeszkadza mu siedzenie na ławce, to niech zostanie, a nuż strzeli piękną bramkę Arsenalowi, dającego zwycięstwo gola z Liverpoolem czy dającego nadzieję na zwycięstwo trafienie przeciwko Evertonowi. Fakt, że czasem Irlandzyk doprowadza mnie do palpitacji serca :P swoją grą, ale jest nieoceniony dla druzyny.
Cris7 pisze:Ten chłopak chyba sobie nie radzi z presją. No i zdrowie nie to. Ciężko liczyć na gracza, który w całym sezonie zagrał 4 spotkania w pełnym wymiarze...
Dlatego myślę, że powinien jednak odejść. Choć na 100% nie możemy stwierdzić co się z nim dzieje. Czy chodzi tylko o zdrowie, czy tez o psychikę tego piłkarza.
Hmm. Trudno powiedzieć czy z tą presją Loui sobie nie radzi. Kiedy tylko występował w wyjściowej jedenastce, spisywał się bez zarzutu, a swoją grą wnosił wiele dobrego do gry United. W zasadzie jego kłopoty zaczęły się od przyjścia do klubu Henki. Chłopak w jednym momencie stał się zmiennikiem (co moim zdaniem nie było słusznym posunięciem sir Alexa, gdyż wcale tak wiele Larsson do gry United nie wniósł), Ferguson chciał go odciążyć. I gdy zaczął wchodzić z ławki przestał być skuteczny. Stracił pewność siebie. I wydaje mi się, że to był główny czynnik przez, który teraz Saha przeżywa regres formy i leczy kotnuzję a to kolana, a to pachwiny niestety.
Nie będę ukrywał mojej sympatii do Saszy, bo według mnie jest to zawodnik posiadający naprawdę duże umiejętności i potencjał, tyle tylko, że ma pecha. Może tak warto dokonać porządnej operacji, która pozwoliłaby Francuzowi wrócić do pełnej dyspozycji?!
Podzielam Twoje zdanie co do zakupu nowego napastnika. Również uważam, że Smudge to nie jest zawodnik godny miejsca w pierwszym składzie (mimo całej sympatii i szacunku do jego zaangażowania w grę, ale walka to nie wszystko), Solskjaer może być tylko i wyłącznie jokerem, a Dong to melodia przyszłości (choć szczerze mówiąc nie wróżę mu wielkiej jako piłkarza, no chyba, że ma zostać idolem 14-letnich Chinek :lol: ). Rossi niech wróci, będzie wzmocnieniem ławki i niech wreszcie pokaże, że zasługuje na szansę.
A nowy napastnik? Ja tutaj powtórze, co pisałem wcześniej. Widziałbym tu chętnie Darrena Benta, który jest do wyciagnięcia ze zdegradowanego do Championship Charltonu, Leroya Lity, nadzieję angielkiej piłki lub jego klubowego kolegę Kevina Doyle'a.

Skład na przyszły sezon po zakupie skrzydłowego i napastnika wydaje się być naprawdę mocny. Wróci Foster, Pique, Bardsley i Rossi. Wypożyczenie Evansa, Gibsona, Martina, Kuszczaka, Campbella, Lee, Simpsona.
Bramka obsadzona Edwinem, Benem i młodym Tomem Heatonem. W obronie Neville, Bardsley, Ferdinand, Vidić, Brown, Pique, Evra, Heinze, O'Shea. Sivestre out! Pomoc: Ronaldo, Park, Giggs + nowy skrzydłowy, Scholes, Carrick, Hargreaves, Fletcher. Richardson loan lub out. Napad: Rooney, Saha, Smith, Solskjaer, Rossi + nowy napastnik.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 22 maja 2007, 17:08

Cris7 pisze:Ale ani on, ani ja nie widzieliśmy go niegdy próbowanego w ataku
Nie powiedziałem, że był próbowany w ataku, podałem go jako przykład nie udanego transferu. I zdaje sobie sprawę, że napastnikiem to on nie był

Cris7 pisze:W dopełniaczku i bierniku będzie Scholesa

A nie Scholes'a?? :roll:

Zresztą, nie zamierzam się z tobą kłucić. Fajna atmosfera panuje w tym temacie, nie ma co.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2007, 17:49

Manumef pisze:Choć szczerze mówiąc chętniej widziałbym u nas wcześniej Simpsona, niż Bardka
Myśle że ani jeden ani drugi przyszlością prawej strony i zastępcą Nevilla nie bedzie. Obaj waleczni, szybcy, nieustępliwi ale jeżeli mają juz piłke przy nodze to zaczynają sie schody , bo ani dośrodkowania ani dryblingu nie posiadają :roll: Szkoda to mówic ale ja tak to widze i może jeszcze nie teraz a za rok bedzie trzeba poszukać gracza który zastąpi w przyszlosc naszego kapitana.

Po zakupie Owena trzeba skupić sie na skrzydłowym. Z Parkiem po operacji może być róznie, Giggsy nie robi się młodszy a i Alex mówił że bedzie cześciej grał w środku pola. Fletcher jakim skrzydłowym jest to wszyscy wiemy :wink: Wiec kolejny cel powinien być jasny-skrzydłowy :]
Osobiscie widziłąbym tu Naniego ze Sportingu bo chłopak ma możliwość podobne do Ronaldo i pod okiem Alexa naprawde o jego rozwój bym sie nie obawiał. Staram się oglądać wszystkie mecze Sportingu jakie puszczają na RTP i wiadomo że raz się zdarzy lepszy raz gorszy ale Nani ma coś w sobie że odnosze wrażenia- rok dwa czołowka światowa lewej flanki :P

Atak tutaj jeżeli chcemy sprowadzić napastnika ktoś musi odejsc :!:
Nie widze miejsca dla 6. Rossi powinien zostać bo ma zadatki na zawodnika wielkiego formatu a jeżeli nie da mu się porządnej szansy to popadnie w przeciętność. Wiek odpowiedni , doświadczenie jakieś tam ma wiec jeżeli Alex go wypozyczy spiszemy na straty młodego włocha :roll:
Smudge jak to Smudge bramki nie strzeli dymu narobi , kartke dostanie za wslizg na 16 m polowy przeciwnika. Saha tutaj sam nie wiem jeżeli ma być w United to tylko w roli podstawowego napastnika :!: Nie umie grać z ławki a komfort psychiczny że mu sie wierzy i stawia się na niego daje Louisowi kopa tylko jak mu zaufac jak sie ciągle leczy :roll: Ole koniec sezonu miał w moim odczucie katastrofalny ale on zostaje bez dwóch zdań :) Oj Ferguson bedzie miał porządny ból głowy...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 maja 2007, 21:09

Rossi pisze:Nani
Z tym Nanim to jest ciekawa sprawa. Gdzieś czytałem, że jeśli ma gdzieś się ruszyć to tylko do United, bo chce tworzyć duet skrzydłowych z Cristiano. Byłbym jak najbardziej za tą opcją. Tyle, że Nani ostatnio przedłużył kontrakt ze Sportingiem. Albo żeby klub jeszcze bardziej podniósł cenę, albo dlatego, że nikt z ManU się z nim nie kontaktował. Mamy jakąś umowę partnerską z jego klubem, więc chyba nie powinno być wielkich problemów z dogadaniem się, jeśli tylko Fergie byłby do niego przkeonany. Chętnie widziałbym na lewej flance Downinga. Chłopak ma duży talent, już stanowi o sile Middlesbrough. Tylko, że to mógłby być dosyć drogi manewr. Nawet bardzo droi. A skrzydłowy to nie jedyny potrzebny piłkarz na nowy sezon, co już zresztą wspólnymi siłami ustaliliśmy :wink:

Vianuch, mam nadzieję, że się nie zrazisz do tematu. Nie chciałem się wymądrzać, tylko po prostu uświadomić, żebyś uniknął błędu. Jakby ci w przedszkolu nie mówili że się nie mówi "poszłem" to byś do dzisiaj tak mówił. Chyba lepiej nie robić błędów w nazwiskach. Tyle z mojej strony. EOT

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 23 maja 2007, 12:24

Manumef pisze:Chłopak w jednym momencie stał się zmiennikiem (co moim zdaniem nie było słusznym posunięciem sir Alexa, gdyż wcale tak wiele Larsson do gry United nie wniósł), Ferguson chciał go odciążyć. I gdy zaczął wchodzić z ławki przestał być skuteczny. Stracił pewność siebie. I wydaje mi się, że to był główny czynnik przez, który teraz Saha przeżywa regres formy i leczy kotnuzję a to kolana, a to pachwiny niestety.

Do zespołu wróci Rossi. Wtedy Saha będzie miał kolejnego konkurenta do gry. Był Larsson, Saha przegrał rywalizację ( też nie wiem dlaczego ). Będzie Rossi i Saha znów będzie na cenzurowanym. Nie dziwi więc fakt, iż bulwarówki rozpisują się o ewentualnym transferze Francuza.
Manumef pisze:A nowy napastnik? Ja tutaj powtórze, co pisałem wcześniej. Widziałbym tu chętnie Darrena Benta, który jest do wyciagnięcia ze zdegradowanego do Championship Charltonu, Leroya Lity, nadzieję angielkiej piłki lub jego klubowego kolegę Kevina Doyle'a.

Jestem sceptykiem co do Twoich wyborów. Na pierwszy rzut oka można śmiało powiedzieć - 90 % kibiców nie ma zielonego pojęcia kim są Ci piłkarze. Bent - 13 bramek w Premiership w tym sezonie. 22 lata ... może i by był dobry. Może, ale w United nie ma czasu na to słowo. Lity nie widziałem w akcji, nie wypowiem się. Niemniej jednak nie widzę w tych piłkarzach następców chociażby Nistelrooya. A niestety, takiego kalibru zawodnika Manu potrzebuje. Takie jest moje zdanie.
Rossi pisze:Wiec kolejny cel powinien być jasny-skrzydłowy Krzywy
Osobiscie widziłąbym tu Naniego ze Sportingu bo chłopak ma możliwość podobne do Ronaldo i pod okiem Alexa naprawde o jego rozwój bym sie nie obawiał. Staram się oglądać wszystkie mecze Sportingu jakie puszczają na RTP i wiadomo że raz się zdarzy lepszy raz gorszy ale Nani ma coś w sobie że odnosze wrażenia- rok dwa czołowka światowa lewej flanki Razz
I ja się podpisuję pod tym wszystkimi kończynami. Też jestem za sprowadzeniem Nani'ego. Jak było z Ronaldo ? Też w kilku meczach ( i to sparingowych ) pokazał, że jest wart zakupu. A ile Manchester zarobił na nim ... to pozostawię bez komentarza. Wolę Nani'ego, a nie kolejnego Klebersona :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 23 maja 2007, 15:24

Loczek pisze:Do zespołu wróci Rossi. Wtedy Saha będzie miał kolejnego konkurenta do gry.
Z całym szacunkiem, ale do klasy Larssona to Rossiego jeszcze dalekooo. To nie jest konkurencja, a Henka przyszedł na moment, i dlatego, że jest taką postacią, grał.
Loczek pisze:Jestem sceptykiem co do Twoich wyborów. Na pierwszy rzut oka można śmiało powiedzieć - 90 % kibiców nie ma zielonego pojęcia kim są Ci piłkarze.
A dlaczego jesteś sceptykiem drogi Loczku? Mnie w sumie z całym szacunkiem mało obchodzi czy ktoś kojarzy takiego Benta czy Litę. Ważne jest dla mnie to co sobą prezentują na boisku. Bent w poprzednim sezonie zaliczył bodajże 18 trafień, w mijającym przydarzyły mu się dwie kontuzje, które leczył dość długo i mimo to 13 razy pokonywał bramkarzy przeciwnika. Dla mnie to wystarczająca rekomendacja, że w tak słabym Charltonie, jest tak skutecznym napastnikiem.
Przedstaw swoja kandydaturę na tą pozycję! :wink:
Loczek pisze:Też jestem za sprowadzeniem Nani'ego. Jak było z Ronaldo ? Też w kilku meczach ( i to sparingowych ) pokazał, że jest wart zakupu. A ile Manchester zarobił na nim ... to pozostawię bez komentarza. Wolę Nani'ego, a nie kolejnego Klebersona :wink:
Nani jak najbardziej, chociaż po glowie chodzi mi Malouda, jedynym mankamentem jest wiek - 27 lat.
Cris7 pisze:Chętnie widziałbym na lewej flance Downinga. Chłopak ma duży talent, już stanowi o sile Middlesbrough. Tylko, że to mógłby być dosyć drogi manewr. Nawet bardzo droi. A skrzydłowy to nie jedyny potrzebny piłkarz na nowy sezon, co już zresztą wspólnymi siłami ustaliliśmy :wink:
Downing to dla mnie taki jeździeć bez głowy. Ma świetne dośrodkowania, ale piłką gra przeciętnie. Może w lepszym klubie rozwinąłby się bardziej, bo jak narazie to w Middlesbrogh stoi w miejscu. Za to taki Lennon dośrodkować nie potrafi, ale piłką gra znakomicie. Marzy mi się taki zawodnik, który połączyłby najlepsze walory jednego i drugiego :P

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 24 maja 2007, 10:25

Przedstaw swoja kandydaturę na tą pozycję! Wink

Według mnie na rynku piłkarskim Wysp Brytyjskich nie ma piłkarza, który może być podobny chociaż w pewnym stopniu do wspomnianego przeze mnie Nistelrooya. Równie dobrze zamiast Bent'a można wystawić J. Cureton'a z Colchester. Słaby zespół ? Patrząc na Twoje argumenty - Bent też gra w słabym klubie, a pomimo to strzela.
Jeśli chodzi o zagraniczne zespoły, to Huntelaar byłby według mnie idealnym wzmocnieniem. Piłkarz potrafiący naprawdę namieszać w szeregach rywali. Kolejny - Aruna Kone. Ten zawodnik ma prawidzwy dynamit w nogach. Zresztą kiedyś już deklarował się, że chce grać dla podopiecznych Fergusona. Jeśli Torres to za wysokie progi dla Szkota, to już napewno Afonso Alves z Heerenven nie będzie drogi. Ok, przesadziłem, bo gra w naprawdę przeciętnym zespole ? No dobrze, ale z 34 bramkami w sezonie na koncie robi się wrażenie nawet na największych sceptykach ( takich jak ja ).
I wierz mi, ze przy tych piłkarzach, których przedstawiłem akurat kandydatura Benta jest po prostu śmieszna. Ale to jest moje zdanie, oczywiście możesz się z nim nie zgadzać i ja to uszanuję.
Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 24 maja 2007, 13:22

Loczek - kandydatura Curetona jest tutaj co najmniej nie na miejscu, chociażby ze względu na to, że Bent strzela w najwyższych rozgrywkach w Anglii i takim zespołom jak Tottenham, Arsenal czy Liverpool, a wspomniany Cureton Southend, Queens ark Rangers czy innemu Norwich.
Alves? Na pewno rozważyłbym tę kandydaturę. Brazylijczyk naprawdę wiele potrafi. I techicznie nienaganny, i z wolnego celnie przymierzy.
Arouna Kone? Też bym się zastanowił, ale szczerze mówiąc, nie przekonuje mnie ten piłkarz. W dodatku strzelił jedynie 10 bramek w zespole mistrza Holandii.
Huntelaar? To już bardzije byłbym za kandydaturą Alvesa, który w słabszym zespole zanotował 11(?) bramek więcej niż Holender. W dodatku nie chcę wracać do stylu gry za van Nistelrooya. Odpada!
A mogę wiedzieć czemu tak uparłeś się na kierunek Eredivisie?
W Anglii jest jeszcze ktoś taki jak Andy Johnson, ale chyba Everton nie zamierza go wypuszczać, no chyba, ze za astronomiczną sumę... No a Berbatov równeiż nie do wyciągnięcia.
W Ligue1 nie dostrzegam dobrych napastników na miarę United, to samo w Bundeslidze. A na Eto'o i Ville nas nie stać. Tylko mi tu nie pisać o Torresie :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 24 maja 2007, 13:59

Manumef pisze:Huntelaar? To już bardzije byłbym za kandydaturą Alvesa, który w słabszym zespole zanotował 11(?) bramek więcej niż Holender. W dodatku nie chcę wracać do stylu gry za van Nistelrooya. Odpada!

Drogi Mefistolesie :wink: Ja też nie jestem za powracaniem do stylu, w którym napastnik pokroju Nistelrooya mordował bramkarzy potwornie nudnymi strzałami, które tak czy siak wpadały do bramki. Styl był toporny. Chodziło mi bardziej o skuteczność. A tej nie możemy odmówić Holendrowi. Udowadniał, że potrafi strzelać zarówno w PSV, United, a teraz w Madrycie.

Dlaczego mój kurs geograficzny padł na Holandię ? Bo uważam, że jest tam mnóstwo zawodników, którzy wyrastają już od dawna ponad trawę Eredivisie, a pomimo to kluby większego kalibru boją się ich ściągać.
Aves i Kone to według mnie najbardziej dynamiczni piłkarze. O ile Aves potrafi strzelić dosłownie z każdej pozycji, o tyle Kone wkręca w ziemię najbardziej doświadczonych wyjadaczy Holandii. IMO - dużo lepsi od Benta.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 maja 2007, 19:10

Ja osobiście też byłbym za Huntelaarem. I nie widzę wielkich podobieństw między jego stylem, a Ruuda. Hunter zdecydowanie więcej cofa się po piłkę, zdecydowanie więcej próbuje sam rozegrać, no może instynkt ten sam. Alves w tym sezonie lepszy od Klaasa? OK, ale napastnik Ajaxu w poprzednich sezonach również strzelał bardzo wiele bramek i również w Heerenveen , czyli tam gdzie teraz Alves. Nie chce mi się szukać dokładnych statystyk, ale było chyba pod 30 w sezonie.

Kone? Trochę nad skutecznością mógłby popracować. Widziałem kilka spotkań z jego udziałem i grał dobrze, piekielnie szybki, ciężko go zatrzymać, ale potwornie marnuje okazje.W tym zdecydowanie lepszy jest Hunter.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”