Gry... - Strona 77

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 mar 2012, 12:14

Salas11 pisze:
Arwin pisze:A Resident to nie bezmyślna sieczka?
Jeździsz po klasyce survival horroru jak po burej suce. Przeszedłeś choć jedną część, czy może opierasz swoją teorię na ekranizacji? :roll:
Mówię o 4 i 5. Nie oglądam shitu na podstawie gier, więc nie oglądałem filmów.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 mar 2012, 12:18

Cokolwiek by nie mówić o nowych Residentach, są o niebo lepsze od Dead Island jaki jest nastawiony na rąbankę maczetami, wiosłami, rurami i innym syfem w zombiaki jakie zaklinowują się w basenach, między krzakami czy przy mostkach, wszystko określone do jednego schematu... Może Resident Evil stracił swój klimat, stał się liniowym shooterem w kooperacji, ale bez przesady, tak nisko jeszcze nie upadł. Ostatniego Residenta przeszedłem mimo wszystko z przyjemnością, podobał mi się motyw, gdy byliśmy uwięzieni w chatce i musieliśmy zastawiać okna i drzwi meblami, aby zombiaki się nie dostawały, mogliśmy się bronić w miarę, do czasu aż bydle z wielkim młotem nie rozpirzyło całości i zaczęła się prawdziwa walka o przetrwanie na zamkniętym terenie i trzeba było wytrzymać do momentu aż nadejdzie pomoc -

o RE mówi się źle, bo utraciło swój klimat, oczekuje się raczej bardziej czegoś takiego jak w pierwszym Dead Space... Jednak nadal jest to bardzo dobra gra, tylko zmieniła nieco swoje podejście i nie jest już takim horrorem... Nie długo chyba będzie miała swoją premierę odświeżona wersja, która ma być powrotem do korzeni ...

Co do fabuły, to mi tam eksperymenty genetyczne organizacji "Umbrella" i ich twory wirusów nawet pasują, chociaż fakt, wyższych lotów to nie jest.

Ale RE 5 mimo liniowości i zabawy nie mal jak w zwykłym shooterze, to był cholernie grywalny i przeszedłem go kilka razy na różnych poziomach trudności, mi ta gra sprawiła wiele frajdy, niż przereklamowany Dead Island - jaki zawdzięcza swoją popularność dzięki trailerowi, bo sama gra jak wspomniałem - nuudna i monotonna.. Mam ją nadal na swoim Xbox 360 i za cholere nie mam zamiaru do niej wrócić, już wolę odpalić na nowo Resident Evil 5 i przejść poraz kolejny.

Kwestia gustu, ja bardzo lubię serię RE, fabułę znam doskonale i nie powiem by jej "nie było" jak to określiłeś, postacie nijakie ? Jill Valentine, Chris i Clair Redfield, Wesker, Leon - heh chyba nie wiesz o czym mówisz...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 mar 2012, 12:24

Kesz pisze:
Kwestia gustu, ja bardzo lubię serię RE, fabułę znam doskonale i nie powiem by jej "nie było" jak to określiłeś, postacie nijakie ? Jill Valentine, Chris i Clair Redfield, Wesker, Leon - heh chyba nie wiesz o czym mówisz...
Heh, chyba nie można mieć własnego zdania, nieprawdaż? :?

Dla mnie fabuła w Residencie, to zbędny dodatek, bo dla fabuły w niego nie gram. Dwie ostatnie części to porażka na całej linii (w moim odczuciu) i znacznie bardziej wole ogrywać DI niż RE. W nowej odsłonie ma być odblokowana możliwość jednoczesnego strzelania i chodzenia - WOW tyle lat potrzebowali żeby to zaimplementować ? :lol:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 mar 2012, 12:33

W RE strzelanie było uzależnione od ruchu właśnie w odniesieniu do tych pierwszych części jakie sobie chwalisz (całkiem słusznie), to akurat było bardzo dobre i akurat niezbyt mi się podoba ta zmiana, do tego dochodzi ten fakt o dbania o amunicję, bo w tej grze chyba jak w żadnej innej, jest ona na wagę złota i trzeba umiejętnie celować w łeb zombiaków aby przypadkiem nie dopuścić do sytuacji, że będziemy wegetować na polu walki.
Jak wolisz zabugowanego Dead Island, gdzie wszystko schodzi się do tego, aby wykonywać zadania w stylu znajdź i przynieś oraz zabijać hordy zombie które jak wspomniałem, potrafią się zaklinować między różnymi przedmiotami - twoja wola.

Dla mnie RE 5 nie był taki zły, chociaż jak wspomniałem, ta gra znacząco różni się od pierwszych części. Tutaj, takim ostatnim survival horrorem jaki warto polecić, to jest Dead Space - to jest gra jakiej oczekiwałem po nowy Aliens vs Predator - Świetna sprawa, przy jedynce spędziłem masę czasu, również przechodząc całość na różnych poziomach trudności, z marszu później premierę miała część druga - tutaj niestety podobny problem jak w RE się pojawił, mianowicie, pojawiło się za dużo akcji, zrobił się z tego shooter który już tak nie przerażał i nie powodował gęsiej skórki - chociaż momenty miał... Mimo wszystko też przeszedłem z przyjemnością.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 mar 2012, 0:49

Jak to się stało, że nikt nie wspomniał o nowej postaci RE?

Obrazek

Zdecydowanie najjaśniejszy punkt części :love:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 10 mar 2012, 9:03

o fakt, nie wspomniałem o Shevie - warto podkreślić, że znajdując wszystkie sekrety w grze, odblokowujemy wirtualną figurkę Shevy i wygląda dość seksownie :

Obrazek
Obrazek

Ale w ogóle, trzeba podkreślić, że system kooperacji jest w Resident Evil 5 bardzo dobry, tam osoba jaka jest u naszego boku, faktycznie nam pomaga... Ba, musimy wspierać się nawzajem by podołać wszystkim przeciwnikom.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 mar 2012, 10:15

Też planowałem zaatakować Skyrima ale boję się, że nie mam wystarczająco czasu.

Za to niedawno z kumplem bawiliśmy się Gearsami 3 i gra nadal trzyma poziom. To jedna z tych gier, których Xom zazdrościć mogą fani PS3, naprawdę dużo frajdy daje granie w to.

Teraz chyba wreszcie dokończę ostatniego Batmana bo cały czas czeka na przejście 8)

Swoją drogą Mass Effect 3? Ktoś już ma? :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 mar 2012, 11:13

Swoją drogą Mass Effect 3? Ktoś już ma?
ja dla przypomnienia i dla ekipy przechodze ME 2. tym razem szturmowcem. podobno w 3 dopiero mamy kontynuacje wyborow z 1 w wiekszym znaczeniu niz to mialo w 2. w kazdym razie zaluje jednak ze nie gram poczciwym zolnierzem.

Skyrim to nastepna gra po me3 no chyba ze diablo 3 juz bedzie :pijemy:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 mar 2012, 11:15

Nie ruszajcie Skyrima jeśli macie nawał obowiązków albo brakuje Wam jakichś 100-150 godzin na granie. Za bardzo wsysa.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 10 mar 2012, 11:50

Ebi pisze:Nie ruszajcie Skyrima jeśli macie nawał obowiązków albo brakuje Wam jakichś 100-150 godzin na granie. Za bardzo wsysa.
Nom, wsysa a przede wszystkim czas wsysa. Gra jest śliczna, ładne krajobrazy, miasta, do tego długa... pełno questów, ogromny Świat do tego ten element walk ze smokami... Ale niestety, sporo zadań jest w stylu przejdź z punktu A do punktu B i zabij tego i owego poczym wróć - z początku będzie tu nużące, bo później z odkrytych lokacji możemy się przemieszczać w trybie ekspresowym za pomocą mapki, ale jeśli lokacji nie mamy odkrytej, to trzeba kawał drogi zapierdzielać z buta - minie dobre 30 min nim dojdziemy w określone miejsce, a po drodze napotkamy pełno gór, rzek, dróg - czasem może jakiś wilk Cię napadnie ale ogólnie, to przysypiasz przed monitorem nim dojdziesz w określone miejsce.
Ja tam w sumie grałem dość długo w Skyrima, do momentu, aż w pewnym momencie atakowali mnie wszyscy jakich napotkałem, skutkiem tego był fakt, że moja postać przemieniła się w wampira - przez co stałem się wrogiem społeczności - nie wiem dlaczego tak się stało ale było to irytujące, że porzuciłem grę, po pewnym czasie do niej wróciłem i okazało się, że ten stan ma miejsce tylko w nocy i wczesnym rankiem - do momentu aż słońce nie wstanie... wówczas chyba z powrotem moja postać zamieniała się w człowieka - ciekawe skąd w ogóle coś takiego się wzięło.
W każdym bądź razie, jakoś straciłem chęci w to grania, wcześniej już wkurzało mnie to czasochłonne bezproduktywne łażenie po Świecie gry a już ten wampir też mnie wkurzył, zwłaszcza, że do pewnych lokacji i tak nie miałem już wstępu bo w obronie przed atakiem zabiłem kilku npc'ów jacy mnie zaatakowali...

Ogólnie, olałem tą grę. Takie rozległe RPG'i to nie dla mnie. Chociaż powiem szczerze, że kawał czasu spędziłem przy Dragon Age tak jak teraz sporo czasu zabiera mi Kingdoms of Amarul - Ale w Skyrimie nie było tego magnesu jaki by mnie przyciągał, wręcz przeciwnie, odpychał mnie fakt, jak perfidnie w tej grze marnuje się czas.

Yanki
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 10 mar 2012, 12:25

Tylko Diablo koledzy :D

O dziwo grę po raz pierwszy zainstalowałem dopiero w Grudniu 2011(!) roku i wciągnąłem się bez reszty, szybciutko przechodząc ją dwa razy nekromantą. Grając na "Piekle" pobawiłem się edytroem, sprawdzając, jakie są najmocniejsze itemki w grze i wszystko miałem na 1 hita.

Teraz zacząłem od nowa Czarodziejką, choć brakuje mi tych szkieletów :P

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 10 mar 2012, 13:12

W sumie kwintesencją zabawy w Diablo 2 jest gra na Battle necie - czyli w sieci, wówczas można znaleźć najlepsze itemy, stworzyć najmocniejsze słowa runnicze itd. Mi gra już nie co się przejadła, grałem w Diablo 1 i dodatek Hellfire, grałem w Diablo 2 + Lord of Destruction przez wiele lat, zdobyło się chyba wszystko co możliwe, rozwinęło wszystkie klasy postaci na różne sposoby - W końcu niecierpliwie czekam na Diablo 3 jakie miało mieć swoją premierę już w zeszłym roku, teraz przesunięto premierę z pierwszego kwartału a mówi się o drugim kwartale tego roku. Na pewno irytuje fakt czekania 10 lat na kontynuację serii, no ale warto czekać, bo jak wyjdzie, to ukradnie kolejne lata z życia.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 mar 2012, 13:20

Yanki pisze:O dziwo grę po raz pierwszy zainstalowałem dopiero w Grudniu 2011(!
To jak ty wcześniej żyłeś? :o Ja już dokładnie nie pamiętam kiedy zagrałem w Diablo po raz pierwszy, ale będzie to grubo ponad dekadę temu. To były czas. Nie było zbyt wiele tytułów, więc człowiek każdą grę smakował do oporu.

Na trójkę czekam, czekam i doczekać się się mogę. Ufam jednak, że Blizzard w końcu odpali bombę i wszyscy zapomną im te lata oczekiwania. Chociaż przyznam szczerze, że edycja kolekcjonerka wygląda bardzo ubogo. Jak na Diablo i Blizza, to liczyłem na zdecydowanie więcej... co w stylu Wiedźmina, gdzie bajerów dookoła gry było dość sporo.

Yanki
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 10 mar 2012, 13:35

Dekadę temu to ja byłem w przedszkolu :D A kumpel mi pisał że sobie odświeza i zaczął zachwalać to i ja odpaliłem, nie żałuję. Planuję przejść grę chociaż na normalu wszystkimi klasami, ciekawym, czy się uda :boruta:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 15 mar 2012, 20:46

Oficjalnie 15 Maja będzie miało swoją premierę Diablo 3 !!! - W końcu, ponad 10 lat czekania na tą grę, od czasu kiedy oficjalnie zapowiedziano pracę nad grą - w 2008 roku, to człowiek z wypiekami na twarzy oglądał nowe gameplaye, czytał nowinki itp. aż w końcu po 4 latach od zapowiedzi, po 12 latach od premiery Diablo 2 - Wreszcie wyjdzie najlepszy hack & slash - niedościgniona kontynuacja kultowej gry...
Wielu narzeka na D3 - że brakuje klimatu, szata graficzna się nie podoba, postacie - Na Diablo 2 też przed premierą gadano bzdury, co nie przeszkodziło, by miliony graczy na całym Świecie przez te 12 lat katowało grę na Battle Necie. Ostrzę swe pazurki :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”