Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 764

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 lis 2010, 17:31

takie pytanko

Czy ten temat od początku nazywał się "Arsenal FC (zbiorczy)" ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lis 2010, 18:05

Nie, 40 minut przed twoim postem to zmieniłem.
Było Arsenal Londyn

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lis 2010, 18:12

Ale teraz brzmi trochę... Kijowo :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 lis 2010, 20:01

Fabiański, Eboue, Squillaci, Djourou, Clichy - Wilshere, Eastmond, Rosicky - Nasri, Bendtner, Walcott
ławka: Szczesny, Sagna, Koscielny, Vela, Chamakh, Emmanuel-Thomas, Lansbury

Czyli skład taki, jaki przewidywaliśmy - trochę rotacji, rezerwowy DM i szansa dla Walcotta i Bendtnera zeby zagrac sporo. W drużynie gospodarzy rozpoczyna Eduardo, strzelił nam gola w Londynie więc pewnie liczą, że i teraz strzeli :P Liczę na dobry wynik ale liczę się też z tym, że będzie ciężko. więcej nie ma co pisac bo juz pisalem :{

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 lis 2010, 21:36

Kompletna dupa. Gramy piach. Geniusz duetu Wilshere-Walcott zadzialal i w 10. minucie było świetnie, 1-0 prowadzilismy mimo ze nas cisneli. Niestety pozniej Eastmond zdupczyl, nie pokrył Czygrynskiego ktory glowkowal na główke Eastmonda ktory wsadzil do swojej bramki. Później Clichy nie ogarnal, kompletnie do dupy zagranie zamiast na aut to on sie bawi. On naprawde jest fatalny, gdyby nie kontuzja to Gibbs by gral. No i oczywiscie Eduardo wsadzil na 2-1 bramka do szatni.

Statystyki niszcza. arsenal 3 strzaly 1 na bramke, szachtar 11 strzalow i 7 na bramke.

Po mentorowemu napisze: [']

edit:
nie ma w sumie co pisac. kompletna zenada.

Hm. Co by tu napisac. Nikomu sie dzisiaj nie chcialo, Theo jedyny zasluzyl na cos. On wsadzil gola i on pracowal dla zespolu. Poza tym Wilshere jeszcze cos tam dzialal i Fabianski w bramce żył. Kilka naprawde dobrych interwencji chociaz czesc z nich prosto w niego. Ogólnie moglo byc duzo gorzej. Defensywa lezala. Bramka Eduardo na konto Clichy'ego, po cholere on chcial utrzymac posiadanie. Trzeba to bylo na aut wybic. Pierwsza bramka chyba zaliczona Czygrze, ale na konto Eastmonda. Nie upilnowal Ukraińca i potem wbil mimowolnie pilke do swojej bramki. Fabian bez szans. Ofensywa lezala. Ogólnie fatalny mecz.

Na Newcastle musi wrócić Song albo Denilson, bo będzie piach. Może Lansbury'ego wsadzić na DM, będzie to wygladalo lepiej niż z Eastmondem. :think:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 lis 2010, 11:00

Magnum pisze:Niestety pozniej Eastmond zdupczyl, nie pokrył Czygrynskiego ktory glowkowal na główke Eastmonda ktory wsadzil do swojej bramki.
Łatwo mówić... Weź pokryj takie bydle, które jak zauważyłeś w powietrznym pojedynku idzie jak buldożer i zmiata z drogi wszystko co ma czelność stanąć na niej. Z całym szacunkiem dla Craiga, ale Ukrainiec jest prawie o 10 cm wyższy i przy bramce jakoś nie wysilał się. Po prostu poszedł na wariata i wyszło niedoświadczenie młodego Anglika. Na pocieszenie powiem Ci, że polski zespół dostałby od Ukraińców baty większe niż Żylina od OM :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2010, 11:16

Mi się jeszcze Djourou podobał, bo wcześniej był bardzo niepewny,a wczoraj miał sporo świetnych bloków i przechwytów w wydawałoby się fatalnej sytuacji.
Fabian nieźle. Nie wiem co on tam mógł zrobić przy golu Craiga, gdyby nie ten rykoszet, to by to pewnie złapał, bo piłka leciała w niego. No ale eksperci w polsacie zapisali gola na jego konto.
Daliśmy się stłamsić w pomocy i obrona się gubiła. Clichy jak zwykle chciał być sprytniejszy i dał się ograć jak dziecko, mógł go sfaulować, dostałby kartkę, ale nie byłoby sytuacji 3-2. No nic. Sytuacja w tabeli zła nie jest, o awans się raczej nie martwię. Lepiej przegrac teraz niż znów wygrać 5:1 i myśleć, ze się pyknie Sroki w lidze na luzie.
Ciekawe czy te urazy to był tylko wymysł Wengera, by dac im odpocząć, czy rzeczywiście ci wszyscy nieobecni są kontuzjowani.
Wczoraj nie grali Almunia, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Cesc, Song, Denilson, Ramsey, Arszawin, Van Persie. To 8 bardzo ważnych zawodników (bo Almunii już jako takiego nie liczę). Na Sroki musi ich kilku wrócić, bo będzie kiepsko.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 lis 2010, 11:22

fieldy pisze:Fabian nieźle. Nie wiem co on tam mógł zrobić przy golu Craiga, gdyby nie ten rykoszet, to by to pewnie złapał, bo piłka leciała w niego. No ale eksperci w polsacie zapisali gola na jego konto.
To mają ujowych tych ekspertów, bo wg mnie po strzale Ukraińca piłka zmierzała prawie w środek bramki. Oglądałem powtórkę na Sky Sports wiele razy i ewidentnie widać, jak ta odbija się od głowy Craiga i zmienia diametralnie tor lotu. Żaden bramkarz nie miałby szans na tak szybką i skuteczną interwencję, więc niech nie pitolą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2010, 11:24

nie, wróc - pojebało mi się :lol:
2 gola zapisali na jego konto. Choć tam też raczej nie miał szans. Dudu ładnie przy łupku uderzył, a Fabian był zasłonięty. Błąd popełnił Clichy i to jego trzeba obarczać winą za tego gola.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 lis 2010, 11:28

fieldy pisze:nie, wróc - pojebało mi się
2 gola zapisali na jego konto. Choć tam też raczej nie miał szans. Dudu ładnie przy łupku uderzył, a Fabian był zasłonięty. Błąd popełnił Clichy i to jego trzeba obarczać winą za tego gola.
To jeszcze lepiej :!: Gdzie tu logika? Co miał Fabian zrobić? Wyjść i zaasekurować na lewej obronie Clichy`ego, czy może przed polem karnym przykryć nabiegającego Eduardo? Dostał przy dwóch obrońcach szczura po ziemi, więc niech nie robią z niego kozła ofiarnego. Dupska dał Francuz na skrzydle, bo zamiast wybić piłkę, to dał ograć się jak dziecko. A potem pach, pach i po frytkach...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 lis 2010, 14:15

Pisalem na Online Arsenal i napisze tutaj bo mi fieldy przypomnial.
Odpukac, Szwajcar (z WKS :lol: ) ostatnio gra dobre zawody i nie mial kontuzji odkad wrocil do skladu na poczatku sezonu. Mam nadzieje, ze utrzyma forme to bedziemy mieli swojego dobrego srodkowego obronce :) Oczywiscie jesli kontuzje go nie zjedza..

Wczoraj bylem wk.. zdenerwowany. Dzisiaj dalej jestem, ale juz mniej :P Jednak do Portugalii musi jechac mocny sklad bo inaczej bedzie klapa i tyle. Jesli stracimy punkty w Portugalii to prawdopodobnie nie wyjdziemy z grupy na 1szym miejscu co moze dac katastrofe w postaci spotkania juz w 1/8 np. Barcelony :P Mecz z Partizanem powinien dac nam proste 3 pkty z JET-em, Eastmondem i Lansburym w skladzie oraz Szczesnym na bramce :P Trudno, byla swietna okazja na 1sze miejsce w grupie juz wczoraj ale nie chcialo sie grac to teraz trzeba jeszcze walczyc. Z Braga **powinien** grac Van Persie :jupi: Holender ma wrocic na derbowe spotkanie 20. listopada z Tottenhamem wiec pare dni pozniej moglby wejsc z lawki ;)

Newcastle w niedziele... ktos z dwojki Song-Denilson musi byc gotowy bo Eastmond nawet oslabionego Newcastle nie ogarnial co dopiero mowic na pelnych obrotach w lidze :P Moze przynajmniej przez to nie stracimy glupich punktow tam, gdzie to bardzo wazne czyli w lidze. Jutro konferencja wiec bedzie wiadomo cos wiecej, poki co nic nowego nie wiemy.

Jeszcze co do bramki - na stronie UEFA daja bramke Czygrze ale moim zdaniem bezsprzecznie jest to samoboj Eastmonda. Pewnie zaliczaja to Czygrynskiemu bo pilka leciala w swiatlo bramki... no ale co z tego skoro Eastmond skierowal ja w zupelnie inny kierunek.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lis 2010, 15:12

Są świetne wiadomości. :jupi: :jupi: :jupi:

Po pierwsze, Fabregas, Arshavin, Song, Denilson wracają. Gibbs i Diaby dalej out ale.. Robin van Persie już w pełni trenuje. Ponadto, Vermaelen ma wrócić do treningów w ciągu następnych kilku dni.. oczywiscie mialo byc tak miesiac temu ale skoro teraz tak mowi to licze ze jednak to prawda. Zobaczymy.

Wenger w ogóle w dobrym humorze dzisiaj, żartował cały czas z dziennikarzami :P Powiedział też, że nie jest zadowolony z listopadowego terminu na towarzyskie spotkania. Nie powiedzial jednoznacznie, ze nie pusci RvP ale mowil to wczesniej pare razy wiec licze na to, ze tak sie stanie.

Robin zagral w ostatnich 12 miesiacach tyle samo meczow w reprezentacji co w Arsenalu... 8...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 lis 2010, 15:59

Magnum pisze:Powiedział też, że nie jest zadowolony z listopadowego terminu na towarzyskie spotkania. Nie powiedzial jednoznacznie, ze nie pusci RvP ale mowil to wczesniej pare razy wiec licze na to, ze tak sie stanie.
Powiedz mi który klubowy trener byłby zadowolony z wyjazdu zawodników na nikomu niepotrzebny mecz towarzyski. Van Marwijk coś tam się tłumaczył, że dzwonił do Robin i skoro ten powiedział mu, że czuje się dobrze, to go powołał. No paranoja jakaś :badziewie:

To już naprawdę nie może sobie wykorzystać takiego terminu żeby przetestować młodszych piłkarzy. Spróbować nowych ustawień, kombinacji? Robin nadal musi udowadniać swoją przydatność do gry w reprezentacji czy co :roll: Mam nadzieję, że nasz sztab przedstawi takie papiery, że Bert będzie mógł im naskoczyć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lis 2010, 9:33

doszły mnie słuchy, że Robin znalazł się w kadrze na mecz z Newcastle, ktoś coś wie ?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 lis 2010, 9:36

Chyba tylko Mirror o tym piszę. Jakoś nie chce mi się za bardzo wierzyć, że Wenger wziął go do kadry bez jakiegokolwiek przetarcia w rezerwach i po zaledwie kilku treningach. No ale zobaczymy, może po raz kolejny nas zadziwi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”